Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7101 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב

התחלתי לעבוד בשבוע שעבר, ואני דיי בטוח שאני רוצה לקחת ליסינג.

(כן, אני יודע שהחוקים עלולים להשתנות ושזה יקר אבל, אני רוצה לנסות ההתחייבות היא לשנה וחצי.)

אז, זו הרישמה:

רנו מגאן

סוזוקי ליאנה

פורד פוקוס

מזדה 3

מיטשיבושי לנסר

סובארו אימפרזה

טויוטה קורולה

כולם:מנוע 1600, אבזור ברמה הבסיסית, מחיר זהה, דלק חופשי.

מה הצרכים שלי: רכב נוח (אני 193 ס"מ) פעם בחודש נוסע אילת-ת"א, שיהיה נוח לנהיגה ולטייל איתו. (לא זה לא הכלב שלי, הבנתם את הכוונה)

אז בנתיים אני נוטה לכיוון הפוקוס או מזדה 3.

אשמח לשמוע חוות דעת

תודה

יונתן

פורסם

הנוחה מכולן היא המגאן (הכוונה לנוחות נסיעה). היא גם הכי מרווחת. נוחות הנסיעה של הפוקוס קצת פחות טובה מזו של המגאן, אך עדיין טובה מאד בפני עצמה. מכיוון שאתה גבוה מהממוצע, אני ממליץ לך לבחון את נוחות הישיבה באופן אישי (ובכלל אל תוותר על נסיעת מבחן לפני הבחירה ברכב איתו אתה הולך לבלות בשלוש שנים הקרובות). המזדה פחות נוחה משתי האירופאיות, וכן תא הנוסעים שלה צפוף יחסית, אך היא מכונית טובה מאד.

בכל אופן שלושת המכוניות הנ"ל עדיפות בצורה משמעותית על כל שאר המכוניות ברשימה, כך שהייתי ממליץ לך לבחור את האחת ההשלוש הנ"ל.

הליאנה היא גרוטאה (מבוססת על הבלאנו, נוחות נסיעה של קרש גיהוץ :evil: ). הקורולה מוחלפת השנה כך שלפי דעתי אין מה לשקול את הדגם הקודם. המיצובישי והאימפרזה הן שתי הדגמים המיושנים ביותר המשווקים בארץ, ללא שום יתרון שמצדיק בחירה באחת מהן.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם

למיטב ידיעתי האימפרזות החדשות עברו למנוע 1.5.

בכל מקרה, אני הייתי מתלבט בין קורולה (רצוי RUNX- ראיתי בליסינג) ופוקוס 5 דלתות.

מה לגבי הונדה סיביק החדשה בעלת מבנה ה"חללית"? ניתן לקחת בליסינג?

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אני 185 ס"מ והמושב במאזדה מרגיש לי קצת קטן. אבל חוץ מזה היא חית המחמד המועדפת עלי מקבוצה 2. הקורולה זקנה (בעיקר מבפנים - שמות התואר נעים בין "קודר" ל "דיכאוני") הליאנה והלאנסר לא ברמה. המגאן אופציה שמחייבת מזל (כמות הלימונים בכל שנת בציר גבוהה מדי). אין לי ניסיון עם הפוקוס אבל היא בעצם אותו דבר בעיקרון כמו המאזדה, לא ?

לתשומת לב - בגובה שלך כל אוטו יפני שתבחר חייב כוונון מושב מעלה מטה וכוונון הגה פנימה חוצה כדי שתגיע לתנוחת נהיגה סבירה.

It's life, Jim, but not as we know it

פורסם

נוסיף לזה שהמגאן הכי בטוחה בגלל הESP (הפוקוס במקום 2 קרוב), למיטב ידעתי כל שאר הדגמים במרחק כוכב אחד לפחות.

מגאן גם הכי גדולה מבפנים (מרחק בין הסרנים) ובבגאז'.

בגלל שאתה לא צריך להתמודד עם הבעיה הכי גדולה של המגאן שהיא אמינותה ככל הנראה, וכתוצאה מכך ירידת הערך שלה (שוב כ"כ) , אני לא רואה חיסרון אמיתי למגאן.

הפוקוס (מניסיוני האישי) עגלה (בעיקר בגלל התיבה). המאזדה (מניסיון של שבוע) - החומרים בתא הנוסעים הרגישו פחות טובים מהפוקוס, וההרגשה היתה יותר צפופה. התיבה האוטומטית משמעותית יותר טובה מזו של הפוקוס (וזה ממש מוזר כי זה מכונית של אותה חברה - פורד העולמית)

פורסם

המגאן תהיה מצוינת בשבילך - הנוחה ברשימה, בטיחותית כפי שנאמר והתקלות שלה צריכות לעניין את המעביד שלך, לא אותך. הפוקוס בבסיסה רכב מצויין אבל בקבוצה 2 אתה מקבל 1.6 שהיא עגלה אמיתית (דלק מוטורס עושים יופי של כסף, כנראה, ע"י זה שמזמינים את הרכב החדש והכבד עם המנוע של הפוקוס הישנה, קונפיגורציה של עולם שלישי).

ד.א. אם יש אפשרות לניסאן נוט (גם כן קרסו, כמו הרנו, אז למה לא) - מכונית יותר מרווחת מהמגאן, גם לגובה, ואם כי לא נהגתי בה היא אמורה להיות זריזה ונוחה למדי, ובוודאי יותר אמינה מהמגאן.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם
המגאן תהיה מצוינת בשבילך - הנוחה ברשימה, בטיחותית כפי שנאמר והתקלות שלה צריכות לעניין את המעביד שלך, לא אותך. הפוקוס בבסיסה רכב מצויין אבל בקבוצה 2 אתה מקבל 1.6 שהיא עגלה אמיתית (דלק מוטורס עושים יופי של כסף, כנראה, ע"י זה שמזמינים את הרכב החדש והכבד עם המנוע של הפוקוס הישנה, קונפיגורציה של עולם שלישי).

ד.א. אם יש אפשרות לניסאן נוט (גם כן קרסו, כמו הרנו, אז למה לא) - מכונית יותר מרווחת מהמגאן, גם לגובה, ואם כי לא נהגתי בה היא אמורה להיות זריזה ונוחה למדי, ובוודאי יותר אמינה מהמגאן.

אפשר לקבל הסבר איך הניסאן נוט, המבוססת על הרנו מודוס מרווחת יותר מהמאגאן ??

חבל לכתוב סתם ללא כל ביסוס,מה עוד שלא נהגת בנוט, כי אם היית נוהג בנוט היית מגלה שהיא לא מרווחת כמו המאגאן, ולוקה בחסר בתא המטען מול המאגאן.

ולגבי האמינות, אתה כנראה חוזה עתידות, כיוון שמדובר על מנוע חדש מבית ניסאן שעדין לא נצבר ק"מ מספיק לחוות דעה לגבי האמינות שלו.

סתם לידע כללי..

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

אחרי שנסעתי אתמול בפוקוס הקודמת אני חייב לציין שביחס לאלמרה שיש לנו היא נוחה בצורה מטורפת!

פשוט מזרון על גלגלים.

עם המגאן אגב, יש יותר סיוכויים להיתקע בצד הדרך (סטטיסטית), אז תזמין לך נסיעת מבחן על הפוקוס והמגאן, עם הנוחות במגאן טובה בהרבה לך עליה, אחרת הייתי הולך על הפוקוס.

המאזדה היא בעלת הביצועים הטובים ביותר, אבל החסרון שלה הוא מרווח ונוחות.

על הליאנה, הלאנסר והאימפרזה לא הייתי יורק.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
אפשר לקבל הסבר איך הניסאן נוט, המבוססת על הרנו מודוס מרווחת יותר מהמאגאן ??

חבל לכתוב סתם ללא כל ביסוס,מה עוד שלא נהגת בנוט, כי אם היית נוהג בנוט היית מגלה שהיא לא מרווחת כמו המאגאן, ולוקה בחסר בתא המטען מול המאגאן.

ולגבי האמינות, אתה כנראה חוזה עתידות, כיוון שמדובר על מנוע חדש מבית ניסאן שעדין לא נצבר ק"מ מספיק לחוות דעה לגבי האמינות שלו.

סתם לידע כללי..

מה לעשות, ישבתי בנוט, ובמגאן גם (הרבה). לנוט מרווח ראש משופר (הבחור 1.93 - זה חשוב בשבילו) ואם מסיטים את המושב האחורי לאחור - גם מרווח רגליים משופר. לגבי האמינות, לא חוזה עתידות, רק ריאליסט. אני גם צופה שביולי יהיה יותר חם, זה לא בגלל שנסעתי לעתיד, רק בגלל שאני מכיר את העבר...

האמת, אני צריך לציין שנסעתי במגאן 5 דלתות - יכול להיות שה-4 דלתות מרווחת יותר (חוץ מהבגאז' הגדול יותר, כמובן)?

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם
מה לעשות, ישבתי בנוט, ובמגאן גם (הרבה). לנוט מרווח ראש משופר (הבחור 1.93 - זה חשוב בשבילו) ואם מסיטים את המושב האחורי לאחור - גם מרווח רגליים משופר. לגבי האמינות, לא חוזה עתידות, רק ריאליסט. אני גם צופה שביולי יהיה יותר חם, זה לא בגלל שנסעתי לעתיד, רק בגלל שאני מכיר את העבר...

האמת, אני צריך לציין שנסעתי במגאן 5 דלתות - יכול להיות שה-4 דלתות מרווחת יותר (חוץ מהבגאז' הגדול יותר, כמובן)?

אז זהו, המאגאן 4 דלתות הרבה, אבל הרבה יותר מרווחת מדגם ה 5 דלתות, והיא למעשה בעלת מרווח הסרנים הארוך בקבוצה, מה שהופך אותה למרווחת ביותר גם מאחור.

ולגבי אמינות, מודל 2006 שברשותי ביצע כבר 43,000 ק"מ בשנה, אפס תקלות.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
אז זהו, המאגאן 4 דלתות הרבה, אבל הרבה יותר מרווחת מדגם ה 5 דלתות, והיא למעשה בעלת מרווח הסרנים הארוך בקבוצה, מה שהופך אותה למרווחת ביותר גם מאחור.

ולגבי אמינות, מודל 2006 שברשותי ביצע כבר 43,000 ק"מ בשנה, אפס תקלות.

אין ספק שהמגאן המרווחת ביותר בקבוצה, ומרווח הסרנים שלה לא נופל מזה של מאזדה 6.

בעיית האמינות, לעומת זאת, היא חריפה. כמו שכתבתי זה כנראה ענין של לימונים. מצד אחד כבר דווחו לי כאן בפורום על מגאנים המשרתים בציי רכב קטנים בלי שום בעיה, ומצד שני אני מכיר (מכלי שני) מגאנים בצי רכב קטן שנתקעות על ימין ועל שמאל.

העונש הוא שהתקלות במגאן (וברנו בכלל) הן ברוב המקרים תקלות שמשביתות את הרכב מיידית, ובכל פעם תקלה אקזוטית אחרת.

באיזו יפנית (אפילו אחת מאלף) הולך פולי ב 60,000 (עריכה: ואני לא מתכוון לקליאו ספורט)?

לכן האיש שמתכוון לרדת עם האוטו לאילת מדי פעם, אם רוצה לשקול מגאן צריכה להיות לו האופציה להחליף אחרי מספר חדשים אם הוא מגלה שנפל על לימון.

It's life, Jim, but not as we know it

פורסם

אהלן

קראתי בקפידה את התגובות שלכם והתייעצתי עם הרבה אנשים.

המסקנה העיקרית שלי היא: לעשות נסיעת מבחן על: פוקוס, מזדה 3, רנו מגאן.

כן, לכל אחת את היתרונות שלה. (וגם החסרונות)

למזדה עיצוב, חוצפה, צעירות, נפוצה, טורים גבוהים (שהאמת לא כל כך לטעמי) ויש אנשים שכינו אותה הסובארו של שנות ה-2000

פוקוס וחות, מרחב, משקל, אלגנטיות, בטוחה (כך אומרים), טורים נמוכים (דיי עושה לי את זה) ונראית מאוד נעימה בפנים הרכב.

הרנו, אומרים שהכי בטוחה, אולי ידידותית לגובהים, ה-ESP הזה נשמע חביב, אבל האוטו דיי דומה לקרפדה...

אבל, ביום שלישי אקח את שלושן לנסיעת מבחן, ומי מהן שתכבוש את ליבי - אותה אקח.

בסה"כ לא משנה מה אקח, כנראה שלא אתאכזב (וגם אם כן, כישראלי טוב אין סיכוי שאגיד לכם שהתאכזבתי)

אז אדווח בערב יום שלישי.

שיהיה המשך שבוע נעים.

ותודה רבה.

יונתן שגיא-הוכמן המלך

פורסם

למזדה טורים גבוהים (שהאמת לא כל כך לטעמי)2000

פוקוס טורים נמוכים (דיי עושה לי את זה)

במילה אחת: אה?!

טורים גבוהים=סל"ד גבוה? אתה מבין שסל"ד מושפע מהנהג לא?

ההבדל בין המאזדה לפוקוס הוא שהמאזדה היא זריזה יותר ומהנה יותר לנהיגה (למי שאוהב לנהוג), וזאת על חשבון נוחות.

הפוקוס נוחה, התנהגות מעולה, כח דווקא חסר דווקא, הנוחות - בשמיים.

*למאזדה גיר טוב יותר.

אגב, אם כבר אז במידה ותמהר לאנשהו דווקא הפוקוס העצלה תצתרך לנסוע ב"טורים" גבוהים יותר.

עכשיו תסביר לי בבקשה מה הם "טורים גבוהים\נמוכים" בשבילך.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

• תוכן חדש...