Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7099 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רנו אקספרס 1.4

החליפו לי את הפלאגים

מה נשאר לעשות

מהיכן קונים את החלקים ?

ואיך אני מבצע את זה בעצמי אם בכלל כדאי ...

נ.ב אני רוצה להחליף את כל מערכת המים ברכב ,כיצד?

דודו

פורסם

השאלה היא איזה טיפול צריך. אם זה רק שמן\פילטרים אפשר לבד. אבל יש סיכוי שהגיע גם זמנו של הטיימינג ובטוח שצריך לבדוק גם את הברקסים. ואם יש רעשים או נקישות שונות ומשונות גם אז בטיפול מסתכלים על ציריות\תפוחים\מלפפונים שונים.

בעקרון אקספרס הוא רכב פשוט יחסית. למעט גישה לא נוחה לפירוק פילטר השמן לא סיפור לעשות לו החלפת שמנים.

לגבי החלפת כל מערכת המים, אני לא מבין את כוונתך. אם הכוונה היא להחלפה של הצינורות - גם כן לא סיפור היסטרי. יש גישה נוחה לכל צנרת המים. אם אתה מתכוון גם להחלפה של רדיאטור\משאבת מים\תרמוסטט\פלאנג'\מיכל עיבוי וכו' - אני לא מבין את הצורך בכל זה.

אם יש לך בעיית התחממות או נזילות, טפל בה מקומית. רוצה להחליף את כל הצינורות? תפדל, אבל תדע לך שחלק מהצינורות לא זולים. רק הצינור שמתפצל למיכל העיבוי עולה משהו כמו 100 ש"ח.

פורסם
אבל תדע לך שחלק מהצינורות לא זולים. רק הצינור שמתפצל למיכל העיבוי עולה משהו כמו 100 ש"ח.

100 ש"ח זה לא זול ? :shock: בסיטרואן, יש צינורות שבהם אתה משלם רק על הבנד שמחזק את הצינור מעל 100 ש"ח.

פורסם

בגלל זה אתה לא רואה יותר BX על הכביש. בומבה של אוטו.

בסיטרואן החלפה של כל הצינורות מכפילה את שוויו של הרכב, אבל באקספרס זה יכול להגיע להוצאה של כמה מאות שקלים שנראית לי מיותרת במידה ואין בה צורך. יחסית לעלויות השוטפות של אחזקת רנו אקספרס כמה מאות שקלים זה הרבה...

פורסם

מדובר על צינורות מים, ידידי היקר.

צינור בין הרדיאטור לבלוק (נמצא בכל מנוע XU/TU, לאו דווקא ב-BX) עולה בין 750-1500 שקלים ותקילין (תלוי בדגם, הצרפתים ימ"ש נוהגים לשנות קוצו של יוד כדי לספק פרנסה לכל השמפחה, לא רק לז'אן פייר). אמנם מדובר על צינור כפול עם מחברים מהירים (הכוונה - מתפרקים מהר) אבל בכל זאת - פאקן צינור גומי.

פורסם

1500 ש"ח על פאקינג צינור מים?:shock:

ואף סיני חרוץ עוד לא פתח ליין של צינורות חלופיים?

כל הזין בסיטרואן. מכניסים לך צינורות.

אם צינור מים באקספרס היה עולה 1500 ש"ח, היית רואה מכוניות ננטשות בגלל נזילה. 1500 ש"ח זה ראש מנוע, טיימינג, משאבת מים, שטיפה חיצונית וכוס קפה באקספרס.

פורסם

התכוונתי רק בלרוקן את המים מהרדיאטור ולמלאות חדש.

טוב אז הלכתי למוסך וזה מה שעשו לי במחיר של 150 שקל

פילטר שמן

פילטר דלק

פילטר אויר

שמן מנוע שאני הבאתי הם רק רוקנו את השמן מהמנוע ושמו את שלי.

במהירות 60-80 אני מרגיש רעידות הגה , מה זה יכול להיות והאם עליי לחזור למוסך המורשה

שבו החליפו לי ציריה ומיסב ודיסקיות.

דודו

פורסם
ואם תימשך הרעידה אז ראשית לבצע איזון גלגלים אצל צמיגאי (פנצ'ריה) ואם גם אז לא תיפתר הרעידה אז לבצע כוון פרונט במכון פרונטים.

בברכה - רפי לין :-)

מה ??????

אבל עשיתי טיפולים ב2600 שקל לא מספיק ?

נו באמת.

פורסם

טוב מחר על הבוקר אסע למוסך מורשה

ושם יבדקו את הבעיה של הרעידות, כנראה עקב החלפת הצירייה .

עוד הוצאות...

אולי תפתחו שרשור חדש של

הוצאות מול הכנסות

אני יודע שזה נקרא הוצאות חריגות (כמו קניית מחשב ביתי)

אבל להוציא בחודש 3500 שקל על רכב זה כבר מוגזם ומי שמשכורתו היא 4000

אז איך בדיוק הוא חי החודש ?!

אני במקרה עצמאי

וכל חודש יש לי משכורת שונה .

פורסם

איזון גלגלים בפנצ'רייה זה עניין של 10 דקות והרבה פחות מ100 שקל.

אתה מדבר על טיפול ב200 שקל לאוטו, הלוואי על כולנו.

פורסם

לפני שנסעתי לניקוי קרבורטור המד דלק היה עם נורה דלוקה (אף פעם לא נתקעתי בגלל דלק)

נסעתי מילאתי ב 100 שקל

2 דקות מהתחנה יש מוסך שמבצע ניקוי קרברטור עשיתי טיפלתי

ואחרי 143 קילומטר הנורה שוב דלקה

לפי הנתונים כמה הרכב עושה לליטר דלק והאם זה תקין ?

פורסם

דבר איתנו בליטרים לא בשקלים!

ב100 שקל יש כ18 ליטר כמדומני,מה שאומר שהיית אמור לנסוע כ180 ק"מ לפחות בסכום הזה, אך נסעת רק 143

ק"מ בלבד, שהם 37 ק"מ פחות , שהם 3.70 ליטר יותר, שהם 37 ליטר ל1470 ק"מ, יותר דלק מהנדרש.

במחיר של פחות מטנק דלק אחד תוכל לחסוך הרבה יותר דלק , לעשרות אלפי הקילומטרים שאתה נוסע!

מסקנה תחזור למכון קרבורטורים ותן לו בראש!

צריכת הדלק הנוכחית היא כ 1:8 לא ציינת אם הנסיעה היתה עירונית, בין עירונית, או משולבת.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תוכן חדש...