Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיאט דובלו

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7102 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב רשמתי לפני כשבוע שעברתי טסט והחלו החיפושים לאוטו לבית.

ואימי ראתה אוטו שמצא חן בעייניה בגלל שהוא מרווח , בעל בגאז' גדול ,ומחיר טוב

אוטו זה הוא הפיאט דובלו שנת 2002.

ולכן רציתי לשאול האם כדאי לקנות אוטו כזה למשפחה??

איך הוא מבחינת דלק??

האם הוא אמין.

או כול דבר שידוע על האוטו.

בנוסף להצעות נוספות לרכב למשפחה שעונה על הדרישות של סביב המחיר 43k ,חסכוני בלדק, מרווח וידני אשמח :))

תודה רבה

החלום השתנה ל106 xsi....

פורסם

אם מדובר על דובלו JTD הוא מאוד מומלץ. במנוע הרגיל ללא הטורבו אל תיגע.

מניסיון שלי הוא מאוד אמין חזק, נוח ומרווח. הטיפולים זולים (כל 20,000 ק"מ) והוא מאוד חסכוני.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
אם מדובר על דובלו JTD הוא מאוד מומלץ. במנוע הרגיל ללא הטורבו אל תיגע.

מניסיון שלי הוא מאוד אמין חזק, נוח ומרווח. הטיפולים זולים (כל 20,000 ק"מ) והוא מאוד חסכוני.

אהה אוקיי אז אך ורק jtd ולא הרגיל.. ללא טורבו. אל למה זאת??

והאם הוא מתאים למשפחה??

ובכללי אוטו טוב??

החלום השתנה ל106 xsi....

פורסם

חחח קודם כול סיפור גדולללללל

אבל אני צריך יותר לשאול על נתונים של צריכת דלק בטיחות ואמינות.. כי בכול זאת אולי אני צעיר (17 וחצי ) אבל אני רוצה אוטו שיהיה ביטיחותי למשפחתי ואמין שלא יעשה לי תקלות :))

ופחות דגש על מהירויות וכוח (למרות שכמובן לא אתנגד )

החלום השתנה ל106 xsi....

פורסם

דובלו שנת 2002 = 200 אלף קילומטר במקרה הטוב. כלומר רכב כבר בלוי במידה מסויימת וידרוש השקעה ראשונית גבוהה יחסית.

לדעתי בשנת 2002 שווק רק המנוע האטמוספרי, וJTD הופיע ב 2003. למה לא כדאי דובלו עם מנוע אטמוספרי - כי הוא איטי ביותר, גם בייחס לשאר הטנדרונים, וכשהוא עמוס נוסע ממש "כבד".

לגבי האם כדאי למשפחה - תלוי בהעדפות והדרישות שלך.

הרבה יגידו כאן "אל תעניש את המשפחה שלך עם טנדר, קנה רכב פרטי, אם אתה לא חייב את המרחב וכושר העמסה"

אני לא לגמרי מסכים אם זה, טנדרונים מודרניים (ודובלו הוא יחסית מודרני) לא ממש רחוקים ממכוניות משפחתיות, מרווחים ושימושיים פי כמה ואלו בעלי מנועי טורבו דיזל, גם לא מפסידים להן בביצועים. יכולה להיות לדעתי בחירה היגיונית, במיוחד אם אתה גם מוביל מדי פעם חפצים גדולים.

חשיבות עליונה למצב הרכב, 99% מהמכוניות האלו היו בחברות/ליסינג/השכרה.

בדוק גם רכבים דומים נוספים, בעיקר ברלינגו, בתקציב הזה.

פורסם

טנדרון למשפחה הוא בחירה מצויינת (אם נוציא את הבטיחות האקטיבית הגרועה מהמשוואה).

בסופ"שים - תענוג!! להעמיס חצי בית ולנסוע. הרכב עצמו (אצלי קנגו) - נח יותר גם מבחינת ספיגת מהמורות וגם מושבים בסדר גמור. עבירות שטח - אין תלונות (יחסית להנעת סרן יחיד).

מה שמעצבן אותי בקנגו זה רעשי מנוע בלתי נסבלים, במיוחד ב-120 ומעלה.

אני משער שהדובלו אף יותר מוצלחת מהקנגו.

אביעד. (מניסיון עם קנגו)

פורסם
דובלו שנת 2002 = 200 אלף קילומטר במקרה הטוב. כלומר רכב כבר בלוי במידה מסויימת וידרוש השקעה ראשונית גבוהה יחסית..

מסכים עם כל מה שכתבת חוץ מאשר הפיסקה המצוטטת. דובלו (או כל דיזל אחר לשם העניין) לא התחיל אפילו לנסוע עם 200K ק"מ.

מסכים לחלוטין שרכב פרטי משפחתי כבר בלוי אבל בטח ובטח שלא טנדרון טורבו דיזל.

מצטרף מנסיון אישי על ההמלצה לעלות שנה בשנתון וללכת על הטורבו דיזל, ההבדל עד כדי כך גדול שרק בכדי לסבר את האוזן אני אגיד לך שעם הטורבו (מנוע JTD) זה הטנדרון החזק ביותר ובעל הביצועים הטובים ביותר.

במנוע הישן יותר ללא המגדש, זה הטנדר החלש והאיטי ביותר.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

יש לי שאלה נוספת.

הצצתי מבעד לחלון הדובלו שנת 2002 וראיתי שאין מקום לרגליים כמעט .

חשוב לי מאוד שהאוטו יהיה כמה שיותר מרווח מאחור וכמה שיותר גדול ונוח.

האם אפשר להזיז את המושבים האחוריים אחורה.. כי יש מלאאא אבל מלאאא מקום מאחור..?

והאם מכוניות אלו(טנדרונים) הם בטוחות??

תודה רבה רבה ומצטער אם השאלות טיפשיות

(והאם הצורה של הדובלו 2002 היא זהה ל2003 כלומר 2 דלותות הזהזה מכול צד )

החלום השתנה ל106 xsi....

פורסם

1. אין מקום לרגליים? לא יןדע על איזה רכב הסתכלת אבל זה ממש לא נשמע לי.

אולי שני הכסאות הקידמיים היו משוכים עד הסוף אחורה? במצב הזה, חבר שלי, 192 ס"מ, לא מגיע לדוושות כשהוא בכסא הנהג.

2. אין אפשרות להזיז את הכסאות האחוריים.

3. בקשר לצורה, הצורה הכללית אותו דבר אבל ב 2003 רכב עם 2 דלתות הזזה הן די נדירות.

רובן רק עם דלת הזזה אחת בצד ימין ושתי דלתות מאחור (במקום דלת "הולנדית" אחת מאחור ב 2002).

4. בטיחות? אתה רוצה את התשובה האמיתית ביותר? כל מבחני הריסוק שווים לתח$ כשאתה נוהג ברכב שנת 2003 ללא ABS ! לעניות דעתי, הרכב האחרון בארץ שנמכר ללא ABS.

מעבר לזה, 2 כריות אויר, ציון של 4 כוכבים (אם אני לא טועה) במבחני ריסוק, קורות חיזוק בדלתות, אזורי קריסה, וכו' וכו'

רכב מצוין לדעתי ומכל מבחר הטנדרונים שהיה לי, הטוב והנוח ביותר (שלא לדבר על שטח וכושר העמסה הגדול ביותר) מבחינתי.

230K ק"מ עם האוטו וחןץ ממשאבת הזרקה אי שם בתחילת חייו של האוטו, 0 תקלות.

פורסם

הצורה של הדובלו זהה בכל השנים מ 2002 עד 2006. ב 2007 יצא דגם מחודש ( יניב bagira לדעתי נהג על הדובלו החדשה, יניב אם אתה יכול, תן התייחסות קצרה, זה מעניין אותי )

קיימת גירסאות עם 2 דלתות צד ועם דלת אחת. כמו כן דלת אחורית יכולה להיות נפתחת לצדדים או מתרוממת.

אין לדובלו שום בעיה עם מרווח רגליים במושב האחורי, כנראה ברכב שראית מושב קידמי היה במצב האחורי ביותר שלו ולכן נשאר מאחורה מרווח קטן .

לגבי בטיחות - דובלו קיבלה 3 כוכבים במבחן ריסוק

http://www.euroncap.com/content/safety_ratings/details.php?id1=7&id2=187

לא גרוע מאוד, אבל גם לא מבריק.

יש בדובלו 2 כריות אוויר כסטנדרט.

פורסם
יניב bagira לדעתי נהג על הדובלו החדשה, יניב אם אתה יכול, תן התייחסות קצרה, זה מעניין אותי .

אכן יצא לי לנהוג יומיים על הדובלו החדשה.

בעיקרון, האוטו לא שונה בהרבה אבל מתנהג אחרת לגמרי.

עיקר הביקורת על הטנדרונים בכלל ועל הדובלו בפרט היתה תמיד חוסר " עדינות ושקט" בנהיגה.

אין שום מצב שאפשר להשוות את הנהיגה בדובלו או פורד קונקט לנהיגה באוטו פרטי.

בדובלו החדשה פיאט הגיעו הכי קרוב שיצא לי לראות.

הקלאצ הרבה יותר רך, אין ויברציות בניאוטרל, אין רעשי רוח אפילו במהירות גבוה יחסית.

אה, וגם קיבלנו לדגם החדש 5 כ"ס מתנה.

סתם שתדעו, מנוע זהה לחלוטין (כמובן עם מחשב, מזרקים,טורבו שונים ועוד כמה שינויים)

מוציא באלפות ופיאטים הפרטיות 140 כ"ס ומשפרים אנגלים מוציאים מהמנוע הזה גם 180 כ"ס ללא פתיחת התנוע.

ולסיום, ככה נמכרות הדובלו בברזיל.מי מצטרף אלי ליבוא של קיט כזה?

יניב

dub.jpg

פורסם

אוקיי למיטב הבנתי הדובלו כשנראה שראיתי הכסאות הקידמיים היו כנראה במצב הרחוק ביותר מן ההגה..

בכול זאת האם תמליצו לי ולמשפחתי לקנות אוטו שכזה למשפחה.. בגלל עניין הנוחות עליינו להעמיס עגלת נכים היות ואחי נכה ולכן גם ה2 דלתות מכול צד מטעמי נוחות בסיסים והכרחיים..

האם כדאי לחפש כזה סוג אוטו?? עד כמה קמ" אם כן?? וסביב איזה מחיר??

והאם קיים ברכבים אלו ABS ??

תודה רבה לכול העונים

החלום השתנה ל106 xsi....

פורסם
יש לי שאלה נוספת.

הצצתי מבעד לחלון הדובלו שנת 2002 וראיתי שאין מקום לרגליים כמעט .

חשוב לי מאוד שהאוטו יהיה כמה שיותר מרווח מאחור וכמה שיותר גדול ונוח.

האם אפשר להזיז את המושבים האחוריים אחורה.. כי יש מלאאא אבל מלאאא מקום מאחור..?

והאם מכוניות אלו(טנדרונים) הם בטוחות??

תודה רבה רבה ומצטער אם השאלות טיפשיות

(והאם הצורה של הדובלו 2002 היא זהה ל2003 כלומר 2 דלותות הזהזה מכול צד )

יש המון מקום כי המושב גבוה ואתה לא יושב מכופף כמו ברכב פרטי אלא כמו על כיסא בבית.

מבחינת בטיחות בי נכנסה מונית במהירות פגיעה של 76 קמ"ש (לפי בוחני התנועה. התאונה היתה ב 11 בלילה בכביש בין עירוני) בדיוק בדלת שלי. זה שיצאתי מזה חי ועם פגיעות יחסית לא קשות במיוחד (4 שברים באגן, 5 צלעות וכתף. פגיעת ראש קלה שגרמה רק לאבדן זיכרון לטווח קצר ליומיים ומכות יבשות) זה כבר הישג מעולה במיוחד בהתחשב בעובדה שאין לו כריות אויר צידיות.

2 דלתות הזזה זו אופציה בדגם ה SX ( שבא עם 2 דלתות אחוריות) וסטנדרט בדגם ELX שבא עם דלת אחורית אחת מתרוממת, הגה מתכונן לגובה וידית למושב הנהג.

המנוע ללא הטורבו הוא חלש מאוד, רועש יותר, אוכל הרבה יותר דלק וכתוצאה מהכל גם פחות שורד.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• תוכן חדש...