Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פיאט דובלו

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7102 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני חושב שלצרכיך יתאים יותר אחד הטנדרונים הצרפתיים (ברלינגו/פרטנר או קנגו) למרות נחיתות היסטרית בכוח (בהנחה שהתקציב שציינת לא מספיק למנועי טורבו-דיזל). הנוחות בהם גבוהה בהרבה, ויש לא מעט עם שתי דלתות הזזה.

אגב - מכיוון שאתה מדבר על אדם בעל קשיים בתנועה - אולי עדיף לקחת סטיישן ?

נדמה לי שקסארה סטיישן נכנסת בתקציב, ואולי גם כמה יותר מגודלות.

למיטב זכרוני יש בתקציב דומה את ה-626 סטיישן וכד'.

זו למעשה מכונית משפחתית לכל דבר (לא מסחרית) שתאפשר לקחת את כסא הגלגלים ועוד ללא שום מאמץ.

יתרונו של הטנדרון הוא במימד הגובה בלבד - לא חושב שאתה זקוק לו לפי תיאורך.

פורסם

שלא תעז להתקרב לקנגו! כמי שנהג לא מעט הן בקנגו והן בברלינגו, ההבדלים בינהם שמיים וארץ.

זה מתחיל בצריכת הדלק התמוהה של הקנגו, עבור בעתודות הכוח המדולדלות עד כדי גיחוך שיש באמתחתו (שלא תחשוב שהברלינגו הוא פרארי, אבל בהשוואה לקנגו הוא פשוט מטוס) והנדסת האנוש המזעזעת שהוא מצטיין בה (עדיין זכורים לי כאבי הגב שהיו מנת חלקי לאחר נסיעה ארוכה בו).

הברלינגו נעים מאוד, שקט, מתוכנן היטב ופונקציונלי. דגם הדיזל נטול המגדש בפירוש איננו חורך אספלט ואפילו לא מזכיר משהו בכיוון, אבל בהחלט מדובר בסוס עבודה שנוח ונעים לשהות בו. אני בטוח שהדגם בעל מנוע ה-HDI אפילו טוב יותר וקצת חבל לי שטרם הזדמן לי עדיין לנסות אותו.

מעבר לכל אלה, למיטב ידיעתי הדובלו של פיאט יתן לך את ההספק הגבוה ביותר וכן את נפח ההטענה הגדול ביותר.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

ושכחת לציין שהקנגו מתחילה לעשות צרות נוראיות באזור ה 220K ק"מ.

מנסיון של כמה אצלי, כמה שהיו בעבודה (כשעוד הייתי שכיר) וכמה של חברים.

הן פשוט מתחילות להתפורר :roll:

בקשר להערה של הבחור על 180 קמ"ש ומולטיפלה, לא הבנתי מה אתה אומר...

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

זה כמובן עניין של טעם וריח, אבל כשמעמידים את יתרון הנוחות הפעוט של הברלינגו

בהשוואה לצווחות השמחה שמפיק הדובלו (ההגה שלו אפילו מתקשר יחסית),

הרי שהכף נוטה לרכב האיטלקי.

הנהיגה בו שכנעה אותי לגמרי שמכוניות סדאן ("משפחתיות") הן פשוט מאוד

לא מתאימות למשפחה, מכל בחינה. הדובלו ודומיו פשוט רכבים "נכונים" יותר

(מה עוד שבפיאט עיצוב הפנים חביב וללא טעויות בהנדסת אנוש).

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
זה מתחיל בצריכת הדלק התמוהה של הקנגו, עבור בעתודות הכוח המדולדלות עד כדי גיחוך שיש באמתחתו (שלא תחשוב שהברלינגו הוא פרארי, אבל בהשוואה לקנגו הוא פשוט מטוס) והנדסת האנוש המזעזעת שהוא מצטיין בה (עדיין זכורים לי כאבי הגב שהיו מנת חלקי לאחר נסיעה ארוכה בו).

הברלינגו נעים מאוד, שקט, מתוכנן היטב ופונקציונלי. דגם הדיזל נטול המגדש בפירוש איננו חורך אספלט ואפילו לא מזכיר משהו בכיוון, אבל בהחלט מדובר בסוס עבודה שנוח ונעים לשהות בו. אני בטוח שהדגם בעל מנוע ה-HDI אפילו טוב יותר וקצת חבל לי שטרם הזדמן לי עדיין לנסות אותו.

גם אני נהגתי לא מעט ( מעל 150 אלף ק"מ ) בברלינגו (2 ברלינגו שונות) והיום אני נוהג בקנגו.

על סמך ניסיון שלי יש יתרון בולט בכוח לקנגו וצריכת דלק שלה טובה יותר ( 1 ל 12.5 ברלינגו לעומת 1 ל 14 בקנגו בנסיעה משולבת עם הרבה בינעירוני ). מדובר במודלים ישנים 97 - 2000 וכמובן במנועים ללא טורבו.

בקשר לנוחות ושקט אתה צודק, הברלינגו עדיפה בהרבה.

פורסם

אגב - מכיוון שאתה מדבר על אדם בעל קשיים בתנועה - אולי עדיף לקחת סטיישן ?

נדמה לי שקסארה סטיישן נכנסת בתקציב, ואולי גם כמה יותר מגודלות.

למיטב זכרוני יש בתקציב דומה את ה-626 סטיישן וכד'.

זו למעשה מכונית משפחתית לכל דבר (לא מסחרית) שתאפשר לקחת את כסא הגלגלים ועוד ללא שום מאמץ.

יתרונו של הטנדרון הוא במימד הגובה בלבד - לא חושב שאתה זקוק לו לפי תיאורך.

האמת שאני חושב שאתה צודק. ו626 סטיישן תהיה הקנייה הטובה ביותר לדרישותיי

אך לא הבנתי מה זאת אומרת שיתרונו של הטנדרון הוא במימד הגובה בלבד??

תודה רבה

עריכה : האמת היא שהתבלבלתי וכרגע אני לא יודע כבר מה לחפש??

האם לחפש טנדרון או לחפש משפחתית סטיישן.

מה יתן לי את התמורה הטובה ביותר ? מה בעל אמינות גבוהה יותר? והכי חשוב נוחות!

שוב תודה

החלום השתנה ל106 xsi....

פורסם

קח את הטוב בשני העולמות וקנה לך מולטיפלה :-P

פורסם
קח את הטוב בשני העולמות וקנה לך מולטיפלה :-P

אבל לפי מראית עין אין למולטיפלה בגאז' מספיק או שאני טועה??

החלום השתנה ל106 xsi....

פורסם

צודק, אבל דוקא במולטיפלה הכסאות האחוריים זזים באופן עצמאי כך ש 2 בוגרים יכולים לשבת מאחור ברווחה בזמן שהכסא ה 3 משוך עד הסוף קדימה ואז יש מאחוריו בגאז גדול.

בנוסף, אל תשכח ש 3 יכולים לנסוע מקדימה ואז אפשר להשכיב חלק מהכסאות האחוריים ולקבל בגאז ענק.

פורסם
צודק, אבל דוקא במולטיפלה הכסאות האחוריים זזים באופן עצמאי כך ש 2 בוגרים יכולים לשבת מאחור ברווחה בזמן שהכסא ה 3 משוך עד הסוף קדימה ואז יש מאחוריו בגאז גדול.

בנוסף, אל תשכח ש 3 יכולים לנסוע מקדימה ואז אפשר להשכיב חלק מהכסאות האחוריים ולקבל בגאז ענק.

וואי אז זה נשמע לי באמת הטוב שבשני העולמות??

איך הרכב מבחינת אמינות? חיסכון בדלק? ובטיוחת??

תודה רבה :))

יוחאי

החלום השתנה ל106 xsi....

פורסם
האמת שאני חושב שאתה צודק. ו626 סטיישן תהיה הקנייה הטובה ביותר לדרישותיי

אך לא הבנתי מה זאת אומרת שיתרונו של הטנדרון הוא במימד הגובה בלבד??

הכוונה היא שבטנדרונים יש לך קובייה גדולה וגבוהה בה ניתן להעמיס חפצים גדולים בנפח. אם צרכייך מסתכמים בכסא גלגלים נוסף לשאר הצרכים הבסיסיים של משפחה ממוצעת, ובהנחה שהכסא הינו מהסוג המתקפל - סטיישן תיתן לך את היתרון של מכונית נוסעים (מחייה נעימה יותר,אלא אם תיפול על ברלינגו מולטיספייס שמאובזרת בנדיבות יחסית) על פני טנדרונים. כל השאר- למעט חלקי פח, זהה לכל משפחתית שאתה מכיר.

לגבי הקנגו מול ברלינגו - לפחות אלה שאני נסעתי בהן (כמה מכל דגם) - הקנגו עדיף מבחינת ביצועים על הברלינגו, למרות שעל הנייר יש לסיטרואן 5 סוסים יותר. הם כנראה נשארו לישון באורווה.

שתיהן לא מתקרבות אפילו לדובלו עם מנוע ה-JTD , אבל אם תמצא קנגו טורבו דיזל, או ברלינגו HDI (אין לי מושג לגבי מחירים, במחיר שיחת טלפון אפשר להיכנס למחירון של לוי יצחק ולברר) - היתרון מצטמצם מאוד ואפשר לחיות עם שתי הצרפתיות לגמרי לא רע.

סרן העלים האחורי של הדובלו עושה אותו ל-לא ראוי להובלת נוסעים לדעתי. רופא שיניים הוא עסק יקר.

לגבי המולטיפלה - בעירבון מוגבל.

אם אתם נוהגים לנסוע מעל 3 אנשים באופן קבוע, כסא הגלגלים יהפוך למטרד. הבגאז' הסטנדרטי (ללא כסאות מקופלים) קטן מדי לצורך הזה.

משאר הבחינות הוא עשוי להתאים - רק קח בחשבון שרוב הרכבים הללו נסעו לא מעט (דיזל) ועלולים לסבול מלא מעט תקלות של בלאי טבעי.

אם אכן הולכים על החיה החמודה הזו - לבדוק את מצבו של גלגל התנופה. חלק רגיש ויקר להחלפה.

אם אתה לא עושה קילומטראז' גבוה בשנה - ממליץ להישאר עם מנוע בנזין , ולחזור לחיפושים אחרי סטיישן.

פורסם
הכוונה היא שבטנדרונים יש לך קובייה גדולה וגבוהה בה ניתן להעמיס חפצים גדולים בנפח. אם צרכייך מסתכמים בכסא גלגלים נוסף לשאר הצרכים הבסיסיים של משפחה ממוצעת, ובהנחה שהכסא הינו מהסוג המתקפל - סטיישן תיתן לך את היתרון של מכונית נוסעים (מחייה נעימה יותר,אלא אם תיפול על ברלינגו מולטיספייס שמאובזרת בנדיבות יחסית) על פני טנדרונים. כל השאר- למעט חלקי פח, זהה לכל משפחתית שאתה מכיר.

לגבי הקנגו מול ברלינגו - לפחות אלה שאני נסעתי בהן (כמה מכל דגם) - הקנגו עדיף מבחינת ביצועים על הברלינגו, למרות שעל הנייר יש לסיטרואן 5 סוסים יותר. הם כנראה נשארו לישון באורווה.

שתיהן לא מתקרבות אפילו לדובלו עם מנוע ה-JTD , אבל אם תמצא קנגו טורבו דיזל, או ברלינגו HDI (אין לי מושג לגבי מחירים, במחיר שיחת טלפון אפשר להיכנס למחירון של לוי יצחק ולברר) - היתרון מצטמצם מאוד ואפשר לחיות עם שתי הצרפתיות לגמרי לא רע.

סרן העלים האחורי של הדובלו עושה אותו ל-לא ראוי להובלת נוסעים לדעתי. רופא שיניים הוא עסק יקר.

לגבי המולטיפלה - בעירבון מוגבל.

אם אתם נוהגים לנסוע מעל 3 אנשים באופן קבוע, כסא הגלגלים יהפוך למטרד. הבגאז' הסטנדרטי (ללא כסאות מקופלים) קטן מדי לצורך הזה.

משאר הבחינות הוא עשוי להתאים - רק קח בחשבון שרוב הרכבים הללו נסעו לא מעט (דיזל) ועלולים לסבול מלא מעט תקלות של בלאי טבעי.

אם אכן הולכים על החיה החמודה הזו - לבדוק את מצבו של גלגל התנופה. חלק רגיש ויקר להחלפה.

אם אתה לא עושה קילומטראז' גבוה בשנה - ממליץ להישאר עם מנוע בנזין , ולחזור לחיפושים אחרי סטיישן.

כה אני חושב שאחפש מכונית סטיישן משפחתית נוחה ומרווחת ומנוע בנזין.

ישנן עוד הצעות חוץ ממאזדה 626 סטיישן??

החלום השתנה ל106 xsi....

פורסם

סובארו לגאסי/ B4 (בהתאם לתקציב)

סובארו אימפרצה.

פיג'ו 307 SW.(יש כמה 406 סטיישן בארץ, אם תמצא אחת, תחטוף!)

וולבו למיניהן /דגמיהן ושנתוניהן.

יש עוד כמה וכמה רק שאני לא ממש בקיא במחירים, כאן כבר אתה צריך לעבוד.

• תוכן חדש...