Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הקשר בין RMS ל MAX WATTS

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8366 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש משהו שאני לא ממש מבין, או לא בטוח בו

למשל ה HU שלי מפיק 4X45WATTS זה אומר 45W MAX לכל ערוץ.

נאמר גם ש HU מפיק 22W RMS.

עכשיו נניח לדוגמא שאני מגביר עד הסוף, אז בעצם המגבר הפנימי נותן 45W MAX , אך בעצם 22W RMS~ בו זמנית ? זאת אומר שזה כמו גל סינוס כזה שהנקודת מקסימום שלו היא 45, אבל בעצם הממוצע הוא 22 ?

פורסם

המקסימום הוא הרבה פחות.

המקסימום נמדד בד"כ ע"י יצרנים במתח מאוד גבוה ועם צליל מסומפל שמיועד להוציא את המקסימום מההגברה.

הכוונה בד"כ היא כי היצרנים הסיניים לדוגמא קובעים את גובה ה Max ע"י בהייה ארוכה במכשיר ובחירת מספר אקראי בין 400 ל 1000.

Leon Cupra 2009

פורסם

יוסי , כן , זה כמו גל סינוס לצורך העניין אם אתה מסתכל על גרף של עוצמה בציר ה Y וזמן בציר ה X.

אבל גם במקרה של יוניט שהוא 45W Max לא תראה ביום יום יותר מ 25-30 בנקודות העליונות.

Leon Cupra 2009

פורסם

RMS זה הספק ממוצע. MAX זה הספק שהמגבר יכול להגיע אליו לפיקים רגעיים ונמדד בדרך כלל בהתנגדות קובעה, עם TEST TONE ולא עם מוסיקה.

יש להבין שההספק תלוי בתדרי המוסיקה (בשל ההתנגדות שהמגבר רואה מהרמקול בתדרים שונים) ובעוצמתם המוקלטת (לכל כלי בהקלטה יש רמה שונה של דציבל למשל חליל שנשמע חלש ברקע אל מול קול זמר חזק). עם מוסיקה אתה גם רוב הזמן לא מגיע להספק הRMS (רק בתדרים מסויימים) בשל הדינמיות בתדרים ובשל עוצמת החומר המוקלט שלרוב נמוך מהמקסימום האפשרי.

פורסם

אז בעצם שאני על עוצמה מקסימלית אז ההספק ההמומצע הוא 22W, אבל ה HU יכול לתת הספק רגעי של 45W פה ושם, נכון ?

פורסם
אז בעצם שאני על עוצמה מקסימלית אז ההספק ההמומצע הוא 22W, אבל ה HU יכול לתת הספק רגעי של 45W פה ושם, נכון ?

ברמת העקרון כן.

הספק ממוצע מודדים אל מול התנגדות קבועה, ברמקול אין התנגדות קבועה לעיתים היא יורדת מתחת ל4 אוהם ולרוב היא עולה ככה שבדרך כלל אם מודדים אל מול התנגדות משתנה כגון רמקול ההספק בפועל נמוך יותר.

פורסם

אני מבין את זה

בעצם יש לך מין זרם חילופין כזה, ו RMS הוא ההספק ההמוצע (ההספק של המעגל אילו הזרם היה קבוע), אז כאילו RMS הוא הנתון הקובע, ו-MAX זה סתם גימיק שיווקי, נכון ?

פורסם

אני ממש חייב לציין לטובה את אנשי הפורום (מנהלים במיוחד) שלא מהססים להסביר את הנושא שוב ושוב.

אני הייתי מתיאש ממזמן ומשאיר איזה לינק שמסביר על RMS ואני אדם עם ממש הרבה סבלנות.

גלעד.

instead of bieng pussy whiped...WHIP THAT PUSSY!

• תוכן חדש...