Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7135 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום ! ניסיתי לשאול את השאלה בשרשור שנפתח לאחרונה בנוגע לשמנים אך לא קיבלתי מענה.

אולי בכל זאת...

האם מאז ומתמיד היו שמנים סינטטיים / סינטטיים למחצה ?

מה מומלץ מעבר להוראות היצרן המקוריות להזין מנועים ישנים :

דוגמאות ספציפיות :

מה למשל יכול להתאים לוולבו 121 שנת 68

מה למשל יכול להתאים למנוע טורבו (סיטרואן CX GTI 1987)

מה יכול למשל להתאים לסיטרואן DS 2400 שנת ייצור 1973

ומה לרנו 25 2200 שנות השמונים

כאמור האם לחפש את השמנים המקוריים המומלצים לפי היצרן לאותה התקופה או לחפש שמן מודרני ויעיל יותר ???

המגמה היא דווקא להזין בסינטטי איכותי - האם מזיק או מחולל פלאים ?

תודה למשיבים.

אילן

פורסם

לרכב שנת 68 הייתי בודק בפורום אספנות ומוודא אם יש איזה הוראות מיוחדות כלשהן.

לרכב המוגדש יש להקפיד על שמן איכותי במפרט שעונה על הגדרות היצרן, זה חשוב מאוד עבור המגדש.

האחרים לדעתי יכולים לנסוע פחות או יותר על כל דבר, הכי טוב ללכת על הצמיגות שהיצרן המליץ (או טווח רחב יותר, למשל אם הומלץ 10-40 ניתן לשים 5-40)

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

שמנים סינטטים נכנסו לשימוש מסיבי בתעשיית הרכב הפרטי בעשור האחרון, שמנים לרכבים שציינת לא קיימים בדרגת איכות ירודה שהיתה קיימת לפני 30 שנה, אין בעיה להשתמש בשמנים מודרניים.

בתעופה משתמשים כבר 30 שנה בשמנים סינטטים בלבד, ואחת הסיבות שהם לא דליקים או במידה פחותה משמנים המזוקקים מנפט.

איזה כייף לי :)

פורסם

נדב אני נאלץ לחלוק עליך - אמנם יש קטגוריה "סינטטית" עם בסיס מינרלי אבל השאר מיוצרים מחומרים שמקורותיהם מגוונים.

למשל ESTER.

פורסם

אני מסכים איתך לחלוטין אבל חולק עליך

Ester הוא גם כן תזקיק נפט!

כל העולם סביבנו הוא תזקיק נפט אחד גדול...

כל הפלסטיק כל הדלק, בעצם כל מה שלא אורגני(עצים וכ"ו) ולא מתכת אז הוא מנפט.

הפרוייקט הקטן(גדול) שלי למכירה, מכונית מרוץ ישראלית(לחצו כאן)

פורסם

ותמיד עדיף סינטטי.

גם במנועים ישנים? שכנראה עברו ק"מ גבוה ונוצרו בהם מישקעים רבים, אין סיכון שהשמן הסינטטי ימיס את הפיח שנצבר במנוע ויתחילו הזעות מהמנוע?

פורסם

נדב - אסטר מגיע גם מהצומח תלוי בעיקר במדינה בה הוא מיוצר ( יותר נכון במצב הנפט שלה ).

זה ברור שהכי זול להפיק סינטטי מחומר שמוציאים מנפט אבל זה לא חובה.

אסף - תראה זה נכון שיכול להגרם מצב כזה ואז עדיף להשתמש ב20W50 מינרלי , אבל אם המנוע לא כל כך תקין זה כבר שיקול של עלות מול תועלת - אם אתה רוצה לתקן ולשמור על המנוע אז שים ותהיה מוכן להחלפות של מחזירי שמן או אפילו אובראול מלא.

יש גם 20W50 סינטטי שהוא הפיתרון הנפוץ בארה"ב למנועים שעברו הרבה.

באותו נושא יש לך גם יתרון - שמן סינטטי יכול ( ע"י המסה ) לשחרר רינגים תפוסים ולנקות מעברי שמן.

פורסם
עוברים לשמנים החדשים באותה צמיגות בהתאם למצב המנוע.

ותמיד עדיף סינטטי.

לא תמיד!

יש לפחות יוצא דופן אחד...

מנועים מקוררי אוויר/שמן מומלצים להמשיך בשמן מינרלי בגלל רגישותם היתרה לנזילות שמן שמתגברת עם שימוש בשמן סינטטי.

ג.

• על ארבע: ALFA 156 TS + GOLF GTI MK2 8V 19E+GTV 916
    על 2 עם קליפאונים:HONDA VTR-SP2 + YAMAHA YZF-R1 5JJ + SUZUKI RGV250+R750SRAD+ducati 1098++ZX7R+ZXR750
    My pride and joy: 1989 GSXR750RK ONE OF 500-unit limited-edition homologation for World Superbike competition

•  

פורסם

באותו נושא יש לך גם יתרון - שמן סינטטי יכול ( ע"י המסה ) לשחרר רינגים תפוסים ולנקות מעברי שמן.

בדיוק הסיבה למה לא מומלץ כלל שמנים סינטטים למנועים ישנים.

פיח ובוצה שהתישבו במקומות קריטיים במנוע הם אלו למעשה שעוד מאפשרים למנוע לעבוד תקין, מקומות כמו טבעות הבוכנה ומחזירי השמן.

השמן הסנטטי בעל תכונות הניקוי המשופרות פשוט יגרמו לנזילות שמן, נפילת קומפרסייה ולסתימת מעברי שמן קטנים עקב סחף בוצה.

למנוע ישן בעל קילומטראז' גבוה הישארו עם הצמיגות המומלצת ואפילו אפשר לעלות אינדקס אחד או שתיים ושמן מינראלי רגיל לחלוטין.

להחליף כל 10K או אפילו כל 5K וזהו.

אם משפצים מנוע ישן אז ניתן בהחלט להשתמש בשמן סיננטטי איכותי.

פורסם
אם אתה רוצה לתקן ולשמור על המנוע אז שים ותהיה מוכן להחלפות של מחזירי שמן או אפילו אובראול מלא.

כתבתי את זה - מי שמוכן לקחת את הסיכון, בבקשה.

לא תמיד יש סיכון כזה - במיוחד במנועים שעובדים על שמן טוב על בסיס יום יומי.

יש רכבים שקיבלו חיים חדשים אחרי ניקוי מנוע (פלאשינג ) או מעבר לשימוש בחצי/סינטטי ע"י שיחרור הרינגים.

רכבי קרבורטור שנסעו הרבה על מנוע קר ועמדו לא מעט ברוב הפעמים יסבלו מהבעיה הזאת.

פורסם

לא סתרתי את עמדך, רק חיזקתי אותה.

לעומת זאת אני דווקא מכיר רק סיפורים מהצד השני, לקוחות שהצטערו על הרגע בו דרשו מהמוסך למזוג למנוע הזקן של מכוניתם, שמן סינטטי מודרני, לעינייהם המשתאות של צוות המוסך.

ואני אומר שוב, שמן סינטטי למנועים ישנים לא מומלץ, עקב הפוטנציאל לבעיות ומכך השימוש בו מיותר וגם יקר.

• תוכן חדש...