Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

Monster Miata מישהו שמע על פרוייקט כזה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7120 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נתקלתי במקרה במודעה של האוטו הזה... היא מספר 9 כלומר כנראה היו עוד

אבל נראה לי כמעט מטורף לשים מנוע 5 ליטר על הקדימה של מיאטה, מעניין איך האוטו מתנהג עכשיו.

מה שבטוח כוח כבר לא חסר :shock:

http://washingtondc.craigslist.org/mld/car/243046882.html

OXVj2TarHtVBaTHG3wYInbALQRDB.jpg

trwsb38swUwhUbsl8cS3V7RfEsMA.jpg

1969 Pontiac Firebird

:twisted:

בעבר:Honda Civic Type R, Renault Clio Sport, Peugeot 106 Rallye

פורסם

עתיק לגמרי, האמת שיש אפילו סיפור די עסיסי על הבעלים.

הבעלים של Monster motorsports שישבו בזמנו ליד סאן דייגו החליט שלמיאטה חסר כוח והחליט שה-302ci של פורד ייכנס מתחת למכסה מנוע בלי בעיה ואכן כך נעשה.

אח"כ הוא החליט שגם זה לא מספיק ושתל עליה גם סופרצ'ארג'ר שהביא אותה לאיזור של 400 כ"ס.

ראה כי טוב והתחיל לשווק קיטים להשתלה של ה-V8, ועד היום נוסעות כמה על כבישי ארה"ב, אפילו נהגתי על אחת סשן שלם על המסלול ב-Willow springs (פירוט מאוחר יותר).

רק שאז התברר שבעל הבית השתגע, ולא בצחוק :shock:.

הוא יושב כיום בכלא על ניסיון לרצח של אישתו השלישית כשהוא אלמן משתי נשותיו הראשונות ולא ידוע עד היום אם הן מתו בנסיבות טבעיות או שידו בדבר.

גרושתו שזכתה לשרוד נוהגת עד היום על המגה מונסטר.

מוטי

פורסם

זה לא מפר בצורה בוטה את חלוקת המשקל העדינה של המיאטה?

מנוע V8 שכזה הוא בטח לא דבר קל.. ולשים את כל זה מקדימה זה לא "טיפה" כבד?

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

וגם אז יישאר מקום רק לרגליים...

באמת מעניין - מוטי - איך הן מתנהגות עם כל כך הרבה משקל מקדימה?

אני וחבר השתעשענו בצחוק לגבי השתלת מנוע ה KZLE (או KLZE, לא זוכר בדיוק את השם) שלו, 2.5 ליטר ו- 6 צילינדר - במיאטה.

מה אתה אומר? :lol:

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם
וגם אז יישאר מקום רק לרגליים...

באמת מעניין - מוטי - איך הן מתנהגות עם כל כך הרבה משקל מקדימה?

אני וחבר השתעשענו בצחוק לגבי השתלת מנוע ה KZLE (או KLZE, לא זוכר בדיוק את השם) שלו, 2.5 ליטר ו- 6 צילינדר - במיאטה.

מה אתה אומר? :lol:

מנוע נחמד אבל לא להיט (170 או 190 כ"ס אני חושב...)

עם קיט טורבו בגדישה נמוכה אפשר להביא את המיאטה להרבה יותר עם מרכיבים פנימיים סטנדרתיים

פורסם
למה שתהיה בעיה בחלוקת המשקל?

היו לו שתי גופות בבגאז'...

וזה עוד לפני שהוספת את המשקל של השלדים בארון! :lol:

איך זה לנהוג במונסטר מיאטה?

מוזר ומשעשע.

המסלול שנהגתי עליו הוא המסלול הכי מהיר במערב ארה"ב והמונסטר הייתה נעולה בצמיגי כביש בינוניים למדי ולא קרובים אפילו לרוחב שהם צריכים להיות לדעתי, ככה שהיה קצת קשה ללחוץ עליה ממש חזק בפניות.

עוד כשהיינו בפיטס, הנעתי את האוטו וחיכיתי שהפיק-אפ של פורד שנעמד ממש מאחריי יזוז כדי שאני אוכל לצאת ברוורס מהחניה שלי עם המונסטר, רק שאז הסתכלתי במראה והבנתי שאין פיק-אפ של פורד והצליל של ה-V8 שיוצא בד"כ מפיק-אפים ומוסטאנגים הוא בעצם הרעש שיוצא מהמיאטה שאני יושב בתוכה :lol:..

יוצא להקפת חימום.

האף מרגיש קצת יותר כבד והשינוי במיקום של מסרק ההגה שזז כמה ס"מ קדימה כדי לאפשר לקרטר של המנוע החדש להכנס למקומו הופך את ההיגוי למעורפל מעט בהשוואה למיאטה סטנדרטית, הגיר קשה, כבד ודורש יד של חוטב עצים (T5, למי שמכיר), המנוע משמיע צלילים נחמדים שמהדהדים בקוקפיט וגורמים לי להסתכל כל פעם במראות ולבדוק אם אני גורר איזה טריילר על הדרך.

היכרות קצרה עם המכונית ואחרי שתיים-שלוש הקפות אני מתחיל ללחוץ תוך כדי שאני מתרגל לשימוש בסל"ד נמוך שאני לא רגיל אליו, אצלי במיאטה אני בחיים לא יורד מתחת ל-4000 סל"ד על מסלול וכל החלפת הילוך היא מעל 7000 סל"ד, כאן התחום השימושי מתחיל ב-2500 סל"ד נמוכים אבל נגמר מתחת ל-6000 סל"ד.

הכוח לא מרשים במיוחד, ניתן להוציא כ"ס דומה (ואף יותר במקרה של המיאטה שלי) עם טורבינה ואיבזור משלים, מה שכן, אני יכול לראות איך במקומות שדורשים החלפות הילוכים מוקדמות במטרה לשמור על איזון ה-V8 יהיה בעמדת יתרון על 1.8L מוגדש.

האוטו לא חד כמו מיאטה סטנדרטית ובטח לא כמו המיאטה שלי והאף עם המשקל הנוסף נוטה להתנדנד מעט בפניות שיש בהן שינויי גובה, וב-WSIR (קיצור של Willow Springs International Raceway) יש כמה כאלה.

חולף על פני כמה מכוניות שלא מהוות אתגר למונסטר ומתיישב על הזנב של פורשה 993 C4S, המונסטר שאני נוהג עליה לא מסגירה מבחינה חיצונית את המתחולל מתחת לעורה והנהג של הפורשה לוחץ חזק ומנסה להתחמק כשהוא בטח ממלמל לעצמו בקסדה משהו כמו "WTF?", המרדף נמשך על פני שתי הקפות והבעלים של המונסטר יושב לידי ונקרע מצחוק והאמת היא שגם אני, לא בגלל שלא יצא לי לרדוף אחרי קאררות וכל מיני מכוניות מהירות, פשוט ניכר בנהג של הפורשה שהוא פשוט לא מאמין למה שקורה ובסוף אני מתלבש לו ממש על הזנב ומתחיל להבהב לו עם האורות הגבוהים תוך כדי שאני מצפצף ממש כשאנחנו נכנסים לישורת הראשית שמול הפיטס.

הבעלים של המונסטר פשוט מתעלף מצחוק תוך כדי שנהג הפורשה מסמן לי לעקוף אותו ואני ממשיך לרדוף אחרי עוד מכוניות עד סוף הסשן וגם נעקף ע"י זוג קורבטים Z06 כאילו אני עומד בישורת הראשית, WSIR הוא מסלול מהיר של כ"ס והחבר'ה המהירים מאוד סוגרים כמעט 250 קמ"ש בישורת ובפניה מספר 8 שהיא Sweeper ארוך, במונסטר אנחנו סוגרים כמעט 200 קמ"ש וזאת בעיקר "תודות" לצמיגים הלא מספקים (במיאטה שלי טיפל'ה מעל 220 לפני השינויים בשתי הנאגלות האחרונות, מאז לא יצא לי לבקר ב-WSIR).

סיכום -

אוטו מעניין אבל צריך הרבה עבודה כדי להפוך אותו למהיר באמת, האף טיפה כבד אבל מונסטר מיאטה עדיין שוקלת פחות מ-S2000 מקורית (סתם כדוגמא).

קשה להוריד את הכוח לכביש ביעילות, רגל ימין צריכה להיות אולטרה-רגישה על הדוושה.

הגיר הוא לא פחות מעונש מאסר בפועל.

הויתור על חדות ההגה, אם כי הוא עדיין טוב יותר מכמה וכמה מכוניות אחרות, הוא ויתור שקשה לי לחיות איתו. ההגה הוא מה שעושה את המיאטה למיאטה מבחינתי.

אני בהחלט רואה איך קפיצים קשיחים יותר מקדימה יעזרו לטיפול במשקל העודף בחרטום ויעזרו לנידנודים ותוספת נדיבה של גומי איכותי מתחת לכנפיים (מינימום 245) תגרום לאוטו הזה לחייך.

סיכום של הסיכום -

עדיף טורבו.

מוטי

• תוכן חדש...