Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לקנות ולשפץ? אבל לא מבין

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7132 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא מבין במכוניות. (לא למדתי ולא כלום)

אבל יש לי ידיים מצויינות. ואת מה שאני מפרק אני מתקן.

אני יודע מכניקה כללי. וחשמל בכללי.

ולעבוד עם כלים אני יודע ויכול ורוצה ללמוד.

אני מת לקנות רכב מיוחד (בסגנון מיני) ולשפץ.

השאלה היא.

כמה כסף זה בערך לשפץ רכב.

לא להביא למצב מוזאון / תצוגה. אבל למצב יפה שמור.

הרכב יהיה שני. ולא לשימוש יום יומי.

ואיפה אפשר ללמוד לשפץ?

תודה אלי

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

אם תעשה חיפוש תמצא מספיק תשובות לשאלה שלך, הבעיה היא שחלקן סותרות ומפחידות לחדשים...

כל מרכיב במשוואה שנקראת "רכב אספנות" משתנה בדרסטיות מאדם לאדם, ומרכב לרכב ספציפית.

הרכב עצמו יעלה לך כתלות ישירה למצבו, וזה לא חדש שמציאות עולות ביוקר.

השיפוץ יעלה לך כתלות ישירה למצב שאליו אתה מעוניין להגיע.

אם פחחות וצבע ב-2000 ש"ח, זה בסדר מבחינתך, אז שיהיה...

אבל אם אתה רוצה עבודה איכותית תתכונן להוציא פי 10, לפחות.

הדבר נכון גם לעבודות רפדות, חשמל ומכונאות,.

וזה על קצה מזלג האספנות...

:evil: לא תצליחו לעצור אותי, לא תצליחו להשתיק אותי! :evil:

פורסם

אני מתכנן את רוב העבודות לעשות לבד.

ריפוד. אני אלמד לעבוד עם מכונת תפירה. (אני יודע לרפד עם סיכות ודבק)

חשמל אני יודע בסיסי, וגם היום אני עוסק בזה. (אני צריך את החלקים). עם השאר אני אסתדר.

פחחות. להרביץ ולתת לפח צורה אני יודע, ולעבוד עם חומרים כמו בונדו אני אלמד.

לרתך אני יודע בסיסי. ויש לי רתכת בבית. וכנ"ל לגבי מברגות, מסורים, דיסקים וכו.

רק צבע אני לא יכול לבצע לבד.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

פורסם

המלצה שבטח כל אחד בפורום יסכים, זה שלפני שאתה מתחיל לשבור דברים תקנה ספר תיפעול לאוטו שאתה תעסוק בו.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם

אלי,

1. ליפני שאתה נכנס "למחלה" של רכבים עתיקים, קנית כבר סקודה? :-)

2. תקרא בבקשה את החתימה שלי, אם אתה מעוניין ביעוץ והכוונה, אתה מוזמן להתקשר.

3. אתה יכול להתיעץ גם עם עופר (KIKER) היה לו כרמן גאיה.

4. ביקשת רשות ליפני שעברת לפורום אחר? מהר הביתה :smilecolr

שלו.

ליום יום: יונדאי סונטה 1998 3000 סמ"ק V6

אסקורט MK1 בהמתנה לשיפוץ ?

פיג'ו 504SR אוטומטית 1983.

פורסם

לאלי

להלן מגוון האפשריות העומדות בפניך

1 להרשם לאחת המכללות וללמוד

2 להכנם לפחחיה או למרפדיה ולעבוד שם כמה פעמים בשבוע וללמוד

3 לקנות רכב ,ולהתחיל בעצמך בעזרת ספרות והפורום, החומרים זולים והעניין ניתן,אך דע כי העניין לא קל ומצריך הרבה סבלנות ואנרגיה ,אם אתה אדם של פרויקט הנגמר ביום או שבוע,אז זה לא בשבילך!

אז קדימה לעבודה!

יגאל

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

אלי, כל הכבוד על הרצון שלך אבל, אתה פותר הכל בילדותיות.

לתפור ? אהה אני אלמד. מכונאות ? אוקיי יש לי מברג בבית אני אסתדר. פחחות ? אהה אני יודע לדפוק עם פטיש ועבודות פילר, ושאר אומנויות שבעלי מקצוע לומדים במשך שנים, אני כבר אקמבן משהו...

אני לא אומר שבלתי אפשרי, אולי יש לך ידיים זהב ואתה מוכשר מאוד. אבל תיהיה ריאלי.

פחחות זה לא סתם לדפוק עם פטיש על פח.

שיהיה המון בהצלחה, ומומלץ לבחור רכב ראשון פשוט יחסית ועם זמינות חלפים כלשהי.

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

פורסם

ראשית,כמו שרמזו כאן והרי אתה מנוסה מאד בעניני הפורום,הרץ חיפוש כי כמעט כל שבוע עולה כאן שאלה בענין דומה.

לא די בידי זהב אם כי הן מאד עוזרות. מעטים מאד הם אלו שעושים הכל אבל הכל,לבדם. רוב האספנים פונים פה ושם לבעלי מקצוע לפעמים לביצוע עבודות קטנות וממוקדות ולפעמים לעבודות בהיקף גדול ומורכב.

בכל מקרה,יצור או קנית חלפים עולה בכסף רב יחסית. כך גם חריטות או כרסומים אצל בעלי מקצוע,פחחות,גם עצמית,תעלה לך לא מעט כי החומר יקר,הצבע נורא יקר,צריך מקום,צריך מדחס,צריך מרסס,צריך פטיש מיוחד,צריך מלטשת ומדובר ברשימה חלקית בלבד.

העצה שגרשון המשפר נתן מצוינת,התחל מרכב פשוט בעל קוים פשוטים בעל מבנה ומכניקה פשוטה ובעל זמינות חלפים (פורד אסקורט למשל),אחריו תוכל להתקדם לרכב מורכב יותר וזמינות חלפיו נמוכה יותר כמו מיני...

שים לב,עבודה על המדרכה אינה מומלצת והיא פתח להמון בעיות. לפני הכל ודא שיש לך מקום לביצוע העבודות,הרמת הרכב ואכסונו לתקופה ארוכה.

והכי חשוב,שיהיה בהצלחה!

בעלים גאה :inlove: של פיאט 124 ספיידר 1800.

פורסם

לעבוד על המדרכה אני יכול. אני גר בישוב. והשכנים שלי לא יפחות את הפה לרגע.

יש לי חניה פרטית. (לא סגורה.) אבל אפשר לסדר משהוא עם צריך.

לגבי גרשון. אני כתבתי מראש. אני לא הולך להפוך את הרכב למצב תצוגה.

רק לבצע את השיפוץ. להנות מזה. ללמוד תוך כדי מכונאות. (מה לעשות צריך ללמוד איך שהוא)

וכן חלק מהדברים אני יכול לעשות. (ולהשיג ציוד לביצוע, חברים יש המון. וחלק גם מבינים עניין.)

פורסם

well you are at an advantage to me

I love working on cars but i didn't have any technical knowledge and am rubbish with my hands

A mini is a pefect car to select as its one of the most basic cars to work on and mechanics actually use these to learn the basic principles on in the UK

A mini will cost you around 10 to 15 thousand shekels for 10, you should get something that works but needs a lot of work

for around 15 you should get something more driveable

With regards to costs, the sky is the limit, however, the more you can

do yourself over time the less it will cost

Mini has over 4 different magazines with components and designs etc so you'll open a world of opportunity and personal taste by selecting this car

a major advantage is having another car so you are never under pressure to fix something fast at all costs in order to drive it

hope this helps

best of luck

warren

• תוכן חדש...