Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7175 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל הדוורישים!

סוף סוף! אין יותר רמקול אחורי (ועוד בודד) שמנגן כמו טרנזיסטור - החזרתי את המערכת לאחר שידרוג המגברים.

גם אני עשיתי היום צעד נוסף - נועז, עברתי להגביר בי-אמפינג!

בהתקנה הזאת פירקתי הרבה פחות חלקים מהרכב ממה שבד"כ אבל ההתקנה פשוט קרעה אותי!

א. הB52 - רק עכשיו אני יכול לאמר את זה בביטחה ובנסיון - זבל של מגבר!

זה היה בדיוק מה שחששתי ממנו לפני החלפת המגבר - אני פחדתי שהאינפיניטי קאפה הוא לא מה ששמעתי ברכבים אחרים ושהוא מרוח קצת - לא ולא - זה היה המגבר! הוא פשוט לא שלט עליו איך שלא ניסיתי לכוון אותו הייתי צריך להביא אותו תמיד לסוף הגיין ועוד להגביר את הווליום של הסאב בHU כמעט עד הסוף.

התקנתי במקום הB52 את המונובלוק JBL מדגם cs300.1 שנחשב למונובלוק פשוט מאוד ועממי מאוד - אין מה להשוות בכלל!

הJBL שולט על הסאב הזה, מחזיק אותו קצר! הסאב הרבה יותר מדוייק מקודם וגם נותן מכת פטיש איומה, אם אני מביט לאחור על הB52 הסאב הזה התנהג כמו סאב של פיוניר!

ולמגבר יש עוד עתודות של כוח, הגיין בערך על שליש מהלך.

ב. שינוי בחיווט - למגבר הראשי (הקלריון) אני משתמש בחוט RCA כפול של מונסטר ולסאב וופר הרכבתי באופן עצמאי חוט RCA מאיכות טובה עם מחברים מוזהבים גם כן מאיכות טובה.

ג. הוצאתי החוצה את הHU והעברתי אותו למצב של קרוס 3WAY - בדרך עוד פעם שברתי חתיכה קטנה מהקונסולה המרכזית - שוב שיפצתי עם דבק מהיר, שיוף וצבע - יצא סביר.

בקשר לHU 9853 - אין שום צורך בקרוס מהמגברים או קרוסים פאסיביים הוא מסוגל לתת בי-אמפינג מלא או טריאמפינג כאשר הוופר נחסם ב200 הרץ ואת הסאב עם הקרוס של המגבר.

לא ידעתי את זה שאת המיד הHU תוחם בנד-פס - עוד הפתעה נעימה.

בקיצור לבי-אמפינג לא צריך יותר מהHU.

ד. חיתוכים - עשיתי שני סוגים של חיתוכים עיקריים

בראשון הטוויטרים נחתכים ב2 קילו בסדר שני והמידים נחתכים מ80 הרץ עד שני קילו גם בדרגה שניה והסאב נחתך ב100 הרץ גם בדרגה שניה.

בחיתוך השני אותו הדבר רק שהטוויטרים והמידבאסים נחתכים בינם ב2.5 קילו הרץ.

- בחיתוך של ה2 קילו הרץ - לפעמים זה נשמע כאילו שהטוויטרים קצת מלוכלכים אבל הסאונד נשמע חם מאוד ונעים מאוד לאוזן וגם כל מאוד למרכז את הבמה עם הטיים קורקשיין.

בחיתוך של ה2.5 קילו הרץ - הצליל נשמע קצת יותר צלול אבל הרבה יותר קריר וגם קצת יותר קשה למרכז את הבמה בעזרת הטיימ קורקשיין.

השארתי את החיתוך כרגע על 2 קילו - oogee - צדקת כרגיל בקשר למה שרשמת על נקודות חיתוך אבל האוזן שלי אוהבת יותר את ה2 קילו.

מבחינת גובה - הטוויטרים מאוד מורגשים והגובה נשמע לי סביר, אני ממש לא אתפלא כשאגיע למפגש שחלק יגידו לי - מה? זה בכלל באמצע הדשבורד אפילו קרוב לרצפה, וחלק יגידו סביר. כיוונתי לפי השמיעה שלי ונשמע לי בסדר.

ה. קלריון apx-4240 - מגבר חביב מאוד - שווה כל אגורה והוא זול מאוד ביחס לתמורה שלו. על גיין סגור הוא מפעיל את הטוויטרים בצורה נהדרת, ועל גיין קצת יותר פתוח הוא מריץ את המידבאסים והם נשמעים טוב וללא עיוותים - אין רעשים כמו שחשבתי שעלולים להיות והוא גם לא מתחמם.

סיכום

אין מה לאמר - bi-amping עובד נהדר, בין מגבר סיני הכי פשוט שניתן למצוא לבין מגבר סיני שמיוצר עבור מותג יש הבדלים עצומים. הHU 9853 מאפשר שליטה מצויינת במערכת הצליל של הרכב

ואפשר להגיע לתוצאה מאוד מספקת עם כאלו רכיבים.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אני שמח מאוד שאתה מבסוט.

אם אפשר לדעת אתה מדבר על המגבר B-52

הכחול עם השעונים???

זה שדומה למגנט??

בהצלחה עופר

HU-Alpine 9887R FRONT-rainbow profi line265cs SUB-critical mass ss122 AMP1-zapco refernce 360.4

AMP2-MONO-zapco reference 500.1

פורסם

כן! - אני חשבתי פעם שהוא מגבר סביר ושהמינוס היחידי שלו זה שהוא קצת לא שולט על הסאב.

רק עכשיו גילית עד כמה טעיתי - המגבר הזה פשוט זוועה!

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

מתי שומעים ?:)

תתחדש!

רק עכשיו קלטתי שעדיין לא ישבתי לשמוע את הסט-אפ שלך ברכב

אז אין לי נקודת השוואה למגבר הקודם :)

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם
מתי שומעים ?:)

תתחדש!

רק עכשיו קלטתי שעדיין לא ישבתי לשמוע את הסט-אפ שלך ברכב

אז אין לי נקודת השוואה למגבר הקודם :)

בטח שיש לך נקודת השוואה - סע לתחנה מרכזית ותקשיב לערסים עם פיוניר 12 אינטש בתיבה עם פורט מוגזם עם באס-בוסט בשיא יופיו שומעים מוזיקת סטייקים אומצה אומצה - תגיד לעצמך משהו קצת יותר נורמלי מזה - וקיבלת את התוצאה הקודמת (אני קצת מגזים אבל הוא היה נשמע לא רחוק מפיוניר בקטע של המריחות).

ועכשיו תחשוב לעצמך - יו, איזה יופי! אין מריחות!

אה - ושומעים במפגש הקרוב שבא עלינו לטובה ולסטייק או פרגית או נקניקיה עם קצת בירה וחמוצים, אולי גם קולה עם מגע קל של רום והכל על החשבון של המפלצת הירוקה! סתם סתם - אני מתכנן להביא הרבה פיתות.

Pioneer TS-X150

פורסם

מה? שתייה? במפגש אודיו? ואיך נוהגים אחרי זה הביתה?

שלא יעשו עלינו אמבוש חזירים :)

בקשר לערסים מהתחנה המרכזית , אני לא צריך לסוע עד לשם

יש לי אחד כזה בשכונה [מהפורום במקרה :)] שנעמד מאחורי ברמזור ב 1 בלילה וכמעט שבר לי את האוטו מרוב באס.

רק נותר לי לדמיין מה היה עובר על אנשים שאני הייתי נעמד מאחוריהם עם ההרכב הישן שלי

קיבלתי המון צעקות מאנשים שאני הרעדתי להם מטבעות ברכב :D

בכל מקרה

אם כבר רוצים שיהיה חזק ואיכותי = תיבות אטומות גדולות + ריבוי אלמנטים

רוצים שיהיה חזק ומפחיד ? = תיבות גדולות ,פתוחות, עם פורט שאפשר לתקוע שם ילד קטן :)

מידריינג Hybrid Audio L4

פורסם

אני זוכר ששמעתי אצלך באוטו את הסאב של האינפינטי והוא היה נשמע ממש על הפנים.

מחכה לשמוע אותו עם המגבר החדש,ד.א גם אני חושב להביא אחד כזה .

===================================

---- ---- ---- ---- ---- ---- ----

===================================

פורסם

התקנתי במקום הB52 את המונובלוק JBL מדגם cs300.1 שנחשב למונובלוק פשוט מאוד ועממי מאוד - אין מה להשוות בכלל!

הJBL שולט על הסאב הזה, מחזיק אותו קצר! הסאב הרבה יותר מדוייק מקודם וגם נותן מכת פטיש איומה, אם אני מביט לאחור על הB52 הסאב הזה התנהג כמו סאב של פיוניר!

ולמגבר יש עוד עתודות של כוח, הגיין בערך על שליש מהלך.

מגברי JBL מושמצים לשווא.

- בחיתוך של ה2 קילו הרץ - לפעמים זה נשמע כאילו שהטוויטרים קצת מלוכלכים אבל הסאונד נשמע חם מאוד ונעים מאוד לאוזן וגם כל מאוד למרכז את הבמה עם הטיים קורקשיין.

בחיתוך של ה2.5 קילו הרץ - הצליל נשמע קצת יותר צלול אבל הרבה יותר קריר וגם קצת יותר קשה למרכז את הבמה בעזרת הטיימ קורקשיין.

השארתי את החיתוך כרגע על 2 קילו - oogee - צדקת כרגיל בקשר למה שרשמת על נקודות חיתוך אבל האוזן שלי אוהבת יותר את ה2 קילו.

מה שצריך לקבוע זו האוזן שלך.

מבחינת גובה - הטוויטרים מאוד מורגשים והגובה נשמע לי סביר, אני ממש לא אתפלא כשאגיע למפגש שחלק יגידו לי - מה? זה בכלל באמצע הדשבורד אפילו קרוב לרצפה, וחלק יגידו סביר. כיוונתי לפי השמיעה שלי ונשמע לי בסדר.

הסיבה לקושי שהיה לך למרכז את הבמה כאשר השתמשת בחיתוך 2.5KHZ נבע מכניסה לטווח ה"BEAMING" של המידבאס.

מה זה BEAMING?

ככל שהתדר עולה פיזור הצליל ע"י הרמקול מקרב יותר ויותר לצורת אלומה- BEAM.

realspeakerlf6.gif

הנוסחה לחישוב האלומה היא:

equationai0.gif

http://www.kettering.edu/~drussell/Demos/BaffledPiston/BaffledPiston.html

הנוסחא והגרף נלקחו מהאתר של ד"ר דן ראסל שהוא מרצה בבית הספר לפיסיקה שימושית Kettering שבמישיגן והוא בעל PHD באקוסטיקה מאוניברסיטת פנסילבניה - הוא פרסם המון מאמרים בנושאים הללו ומי שקורא עיתונות מאמרים בתחום רואה הרבה את השם שלו.

לבית הספר למדעי האקוסטיקה באוניברסיטת פנסילבניה

http://www.acs.psu.edu/

נתונים בסיסיים

דרייבר 6 אינץ יתן אלומה של 3DB- בזווית 45 מעלות בתדר 1950HZ -ככל שהתדר יעלה האלומה תתכווץ.

כאשר נמצאים בתדר 2,700HZ האלומה מתכווצת ל 30 מעלות ב3DB-

מאחר והמיד-באסים שלך אינם ON-AXIS החיתוך בתדר גבוה יותר גרע מתפוקת התדרים הקריטיים לתמונת הסאונד ולכן עלו קשיים ב"מרכוז" תמונת הסאונד.

איך הגוף מזהה מיקום צלילים?

http://www.aip.org/pt/nov99/locsound.html

וריכוז מאמרים בתחום:

http://www.pa.msu.edu/acoustics/loc.htm

אני אישית מעדיף את הצליל ה"אנליטי" הנובע מטוויטר הפועל ללא עומסים אך זו העדפה אישית.

למידע רציני אודות קרוסאוברים

http://lenardaudio.com/education/06_x-over.html

אני הייתי ממליץ לך לנסות שוב חיתוך ב2.5KHZ רק הפעם תנסה לקרב את הטוויטרים למידים ותחתוך את המידים בחיתוך פחות תלול - 6DB, למידים יש natural roll-off שמהווה "פילטר LPF טיבעי" ככל שהתדר עולה. כמו כן אם יש ברשותך הידע/היכולת/הזמן/הממון לבנות פודים למידים כך שיהיו ON-AXIS באופן מלא תוכל להגיע לתמונת סטריאו מדוייקת מאוד וזאת תוך שימוש בחיתוך HPF לטוויטר דבר שיביא לצליל נקי ביותר וחסר עיוותים ו"צביעות".

הינה מאמר שהוצג בכנס "אגודת מהנדסי האודיו" בנושא "השגת ריאליזם פסיכולוגי בהקלטת מוזיקה וברפרודוקציה שלה" - Achieving Physiological Realism in Music Recording and Reproduction

המאמר דן בנושאים כמו HRTF, תמונת סטריאו ועוד

http://www.ambiophonics.org/files/aes111a.pdf

בעולם איש הסאונד המקצועי, ה"סאונדמן" במחוזותינו, הוא איש מקצוע. מהנדס (עם תואר מהנדס) בפאקוסטיקה או פיסיקה יישומית בנושא אקוסטיקה ובדרך עובד תחת פיקוחו של מגיסטר או דוקטור בנושא. חשוב שבכל מה שקשור להיבטים פיסקליים נטו (ולא לאמנות כמו יצירות פיבר למשל) תתבסס על מידע מדעי מבוסס ולא על "חוכמת הרחוב" של "מתקין הדיבוריות" השכונתי. אקוסטיקה, חשמל, פסיכו-אקוסטיקה, מדעי מחשב- DSP ועוד הינם מקצועות מדעיים מבוססים שנכתבו עליהם המון מאמרים מבוססי ניסויים הניתנים לשחזור שבוצעו לפי אמות מידה מקובלות לשיטות מחקר.

על מנת להקל בקריאת המאמרים, הנה "ספר הכיס והלקסיקון לרמקולים" - Loudspeaker Handbook And Lexicon

http://www.directacoustics.com/lexicon.pdf

בארה"ב נתקלתי בחנות שמעבר לכך שכל המתקינים שעבדו בה היו מוסמכי MECP היא העסיקה גם מהנדס אקוסטי אשר ייעץ ללקוחות ובחן תוכניות למערכות - מן הסתם העלויות היו בהתאם. אני בספק רב אם אי פעם נראה עסק דומה לזה פועל בארץ.

"המבקר צריך שיהיה כאבן משחזת: משחיז ואינו חותך" (ר' משה אבן עזרא)

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

Never underestimate the power of human stupidity - Robert A. Heinlein

פורסם
:shock:

מידריינג Hybrid Audio L4

פורסם

אוגי - אם אני הייתי מנסה עכשיו לחשב משהו לפי הנוסחא שפירסמת, אני חושב שהייתי מגיע לבית חולים בגלל שגם התא האפור האחרון שנשאר לי - התפוצץ מעומס יתר.

אני יודע שהבעיה הגדולה ברכב שלי היא שהמידבאסים הם לא סתם off-axis אלא הם בזווית של 90 מעלות מהראש.

הבנתי את נושא העקומה או הקרן של שידור הרמקול, אני לא אתפלא אם למידבאסים של האינפיניטי יש דווקא עקומה קצת יותר גדולה משום שהממברנה שלהם פרוסה בזווית מאוד כהה וזה מעניק להם פריסה רחבה יותר - בד"כ נתון של זווית פריסת הממברנה הוא מאוד חשוב במערכות הגברה לאירועים בכדי לכסות כמה שיותר שטח בעזרת רמקול אחד - חוסך הרבה משאבים.

יש לי את הממון, יש לי את הידע, יש לי את היכולת ואפילו אם אני רוצה יש לי את הזמן לבנות פודים מפיבר (כבר יש בעצם רק צריך לעשות תיקונים) - אבל גם יש לי חברה (ארוסה) שתחנוק אותי אם אני עוד פעם אסריח את הרכב עם החומר הזה - סתם סתם.

הסיבה הראשונה שאני לא מתכוון לעשות את זה בזמן הקרוב - אני מרוצה מאוד מהתוצאה הנוכחית ואני מצליח להשיג תוצאה שמספקת אותי בשני החיתוכים ולכן אני לא רואה את הצורך להתאמץ עד כדי כך.

הסיבה השניה - רוב הסיכויים שבזמן הקרוב הרכב הזה יהפוך לרכב של האשה רוב הזמן ואני בכלל אהיה עם רכבי חברה ולפחות בחצי שנה הראשונה שיש בה חוסר וודאות כל שהוא אני לא מתכוון להתקין מערכת ברכב שאני אשתמש בו.

הסיבה השלישית - סביר להניח שתוך שנה אני אחליף את הטויוטה הנוכחית לטויוטה של אבאל'א בסביבות היום הולדת ה30 שלי ואז אני כבר מתכוון להתקין מערכת שלמה ברמה הרבה יותר גבוהה ממה שיש לי עכשיו, בלי שלבי ביניים ושידרוגים וכו' וכו' וכשזה יגיע - אני כבר אעשה בלי לדבר ופשוט אפתיע באחד המפגשים.

עוד משהו קטן oogee - עשיתי במחשב תיקייה מיוחדת למידע שמתקבל ממך - זה עוד יהפוך לסדרת טלוויזיה בסופו של דבר the oogee archives - אתה לא מפסיק להפתיע.

Pioneer TS-X150

פורסם

טויוטה של אבא'לה?

עובר למכוניות מנהלים הא?

לא הייתי מתנגד לאיזה קאמרי חדשה:)

מישהו פה מחליק במגלשת דבש :p

מידריינג Hybrid Audio L4

פורסם

לא לא, הטויוטה המדוברת היא גם קורולה רק שנת 2001 - לא צריך להתלהב יותר מידי ואני בכל זאת קונה אותה ממנו, אמנם ברור שהמחיר יהיה בסגנון how low can you go.

האמת אבא שלי חושב אכן לשדרג בעוד שנה לרכב מנהלים בסגנון מונדיאו או משהו כזה - אבל הטויוטה הזאת נמצאת אצלו כבר כמעט שש שנים - לא היתה אפילו תקלה אחת - רק ב70 אלף קילומטר החליפו את הרפידות בבלמים הקדמיים וכל השאר החלפת שמן כל טיפול ופעם אחת החלפת מצבר.

הרכב - עדיין כמו שיצא מהמפעל, פשוט חדש!

ובגלל זה הוא מתכוון לשדרג את הרכב הבא שלו לטויוטה נוספת, קאמרי נלקחת בחשבון כמו גם האוונסיס - אבל נכון לעכשיו הדיבורים הם על הקורולה החדשה שעונה על כל הצרכים של הבן אדם גם ככה. - אם יש לזה 4 גלגלים ומנוע שיכולים לקחת אותו רחוק מהאשה (דבר שכל גבר צריך) בלי תקלות - אזי מתאים!

Pioneer TS-X150

פורסם

מה שיש לי להגיד זה רק תתחדש.

ומחכה לשמוע במפגש הקרוב.

ואוגי, WTF?

אפילו אלברט אנשטיין היה מסתבך עם החישובים האלה.

וואו אני מרגיש אבוד שם.

גם אני אוהב ללחוץ Ctrl+W

:twisted:

• תוכן חדש...