Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7186 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם..

האם אפשר במקום סטרטר להתניע את האוטו אם חוט (כמו במנועי חרמש אצל הגננים)

תודה מראש לעוזרים.

פורסם

כן. בגדול. זה אפשרי.

מצא כבל דק וחזק. (גידי ברזל וציפוי פלסטיק או נילון מורכב בחלקו החיצוני)

לפף (סובב) אותו מסביב לגל הארכובה. לפחות סיבוב אחד.

ועכשיו משוך חזק. [סתם ! זה בצחוק אל תעשה ואל תנסה]

תאורטית אפשר אבל מסוכן ללא מנגנון ניתוק אוטומטי. שינתק את הכבל כאשר המנוע יעבוד.

( מה שכן העלתה רעיון לתחרות חדשה - האיש המניע מנועים בידיו. המתחרים יתחילו להניע

במשיכה. מנוע שלוש (3) בוכנות. 999 סמ"ק. מי שיצליח. יעלה שלב לנפח 1600 ס"מק.

המיתקדמים יניעו במשיכה מנוע דיזל ) וכמו שאומר " זוזו חלסטרה " וכדאי שתחשבו על זה.

לסיכום. אפשר. אבל קשה

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם

לא ניסיתי את זה אף פעם, אבל בספר של אבירם ברקאי על ג'יפים וחילוצי שטח, הוא כתב שניתן להרים גלגל אחד באוויר, ללפף סביבו, בלי לקשור, רצועת גרירה, ואז מספר אנשים מושכים את הרצועה, והרכב יניע. הרכב צריך להיות בהילוך, כמובן, והוא צריך להיות בעל גיר ידני.

פורסם

פעם היו מתניעים עם מנואלה, אז גם עם חוט אפשר.

רק כמו שכתבו צריך להזהר שכשהמנוע מתחיל להסתובב החוט לא יצליף לך בפרצוף.

אגב, איך באמת מאבטחים את המנואלה שכשהמנוע מניע היא לא מסתובבת ומוציאה לך ברך ?

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

ואללה. הקטע עם הדיפרנציאל באמת הגיוני.

ובקשר למנואלה - אני מעריך שיש שם מנגנון ראצ'ט חד כיווני שגם מונע לסובב את המנוע לכיוון ההפוך. למרות שיש מנועים דו פעימתיים שאפשר להניע הפוך. (הייתי שם כאן שלוש נקודות, אבל אני כובש את יצרי).

פורסם

בעיקרון זה נורא פשוט, צריך ליצור תנועה סיבובית של גל הארכובה כדי להתניע מנוע בוכנתי, בנזין או דיזל, 2 או 4 פעימות, לא משנה מה ואיך תחבר אליו.

התנעה של מנוע סילון (כולל טורבופרופ, טורבושאפט או טורבינת גז) מתבצעת גם ע"י מתנע בד"כ חשמלי, לעתים (בטורבינות גז מסוג "ציר אחד") הגנרטור מתפקד גם כמתנע, בטורבינות גדולות המתנע יכול להיות טורבינת גז קטנה, אופססס, קצת חרגתי מנושא הדיון...

מעשית זה עניין אחר... אבל בהחלט אפשרי, אם כי הייתי נוקט משנה זהירות, לא מעט חבר'ה שהניעו עם מנואלה הגיעו לחדר מיון עם שברים.

פורסם

מנוע 4 פעימות יוצר מספיק קומפרסיה שתשבור לך את המרפק אם לא תיזהר מספיק. האמת גם שתי פעימות ,אבל ב-4 זה יותר רציני.

כמו שנאמר - ברמת העיקרון זה אפשרי. השאלה - למה?

בעניין המנואלה - לפחות בסיטרואן דה שבו זו מעין מסילה חד כיוונית שלתוכה נכנסת מנואלה עם שתי מגרעות (ניתן , בערך , לראות את המסילה כאן):

DSC03161_jpg.jpg

אם המנוע קופץ לך אחורה בגלל הדחיסה , המנואלה אמורה להשתחרר ולצאת מהמסילה בלי לפרק לך את הידץ מנסיון כואב, זה לא תמיד עובד.

פורסם

שמר, נדמה לי שכתבת משהו הפוך - המבנה בסיטרואן (ובכל מתנע מנואלה אחר, ראיתי לפני שנים כאלה במערבלי בטון) מיועד לשחרר את המנואלה מהמנוע כשהוא מותנע, כדי שהיא לא תתחיל להסתחרר במהירות ולשבור יד או לעוף. בסבוב לאחור בגלל הקומפרסיה החיבור דווקא בר קיימא, ויש סכנה ממשית אם יד המתניע איננה חסונה מספיק.

למיטב ידיעתי (לא מניסיון) במכוניות עתיקות בהן היתה התנעת מנואלה היתה גם ידית לאיחור הצתה, כדי להקל על ההתנעה. כשהמנוע התניע, היה צורך לקדם אותה חזרה למצב נורמלי.

כפי שהוסבר לי ע"י מהנדס של לובינסקי, הרעש הנשמע ממנועי סיטרואן C5 בשתי השניות הראשונות להתנעה (דומה לרעש של שסתומים ללא שימון מספיק) נובע משינוי ניכר בחפיפת השסתומים שיוצרת מערכת תזמון השסתומים המשתנה שיש במנוע, כדי להקל על ההתנעה.

במכסחות דשא מסוימות ישנו מנגנון המשנה את תזמון אחד השסתומים כך שהדחיסה תהיה חלשה יותר בהתנעה. בזמנו היה מנגנון שחרור קומפרסיה בטוסטוסים. בטוסטוסים היה המניע הצורך לסובב בקלות את דוושות הרגל למצב נוח לסיבוב, אבל היו גם כאלה שהפחיתו קומפרסיה בעזרת השסתומון כדי להקל בהתנעה.

יוסי

פורסם

כנ"ל גם בDR600 הזכור לטוב. בדגם 85 אנשים היו שוברים רגליים וקייסים של מנוע בגלל הבעיטה חזרה, אם הבוכנה לא היתה עוברת את הנ.מ.ע. לאחר ההצתה והיתה חוזרת אחורה. בדגם 86 נעשה שינוי במע' ההצתה שמאחר את ההצתה בזמן ההתנעה.

פורסם

תודה רבה על התשובות.

והשאלה הייתה בגלל התערבות אם חבר הוא אמר שמנוע של אוטו כבד מידי בשביל שיתניע אם חוט הוא אמר שחייב סיבוב ראשון חזק

• תוכן חדש...