Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7208 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

רכבי הושבת בתאונה לפני מספר חודשים, השמאי שלי כלל את גלגלי המגנזיום לסכום הפיצוי הכללי בדו"ח, ואילו חברת הביטוח של הפוגע מתנערת ואינה מוכנה לכלול את סכום התוספת הזו.

השמאי טוען בתוקף שמגנזיום נכללים בחלק מערך הרכב.

מישהו יכול לייעץ ממקרה דומה ?

פורסם

החישוקים מקוריים ? ב"מחירון" הם מהווים חלק כלול במחיר הרכב ? או תוספת ?

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

החישוקים לא מקוריים. הרכב מתחת לשנת 90' ולכן אין בעצם מחירון, אלא השמאי קובע את ערך הרכב. נראה לי שנחשב כתוספת, כמו גם המזגן.

פורסם

אם היה מדובר בביטוח מקיף של הרכב שלך, ובנזק לרכב שלך, אז יש קייס לחברת הביטוח לטעון שהחישוקים המיוחדים לא כלולים בפוליסה או שכן.

אבל זה לא המקרה.

במקרה הנוכחי, הנהג שפגע בך, חייב להחזיר לך את ערך הרכב שלך כולל התוספות, גם אם ערך התוספות ברכב הוא פי 10 מערך הרכב עצמו. אם לא חברת הביטוח תשלם, אז הוא צריך לשלם, ושישבור את הראש אח"כ מולה. אם צריך, תתבע אותו.

פורסם

אני גם לא הבנתי את החוצפה שלהם.

ואם ברכב יש מערכת בשווי 20 אלף, והרכב מושבת כולל הרס למערכת. מה, חברת הביטוח של הפוגע תיסע בהוצאות הרס הרכב בלבד?! חוצפה ישראלית טיפוסית!

פורסם
אני גם לא הבנתי את החוצפה שלהם.

ואם ברכב יש מערכת בשווי 20 אלף, והרכב מושבת כולל הרס למערכת. מה, חברת הביטוח של הפוגע תיסע בהוצאות הרס הרכב בלבד?! חוצפה ישראלית טיפוסית!

אם אתה מתנגש במישהו(עם מע' ב20 אלף והרסת לו את הכל) ואין לך ביטו מקיף, אז אתה צריך לשלם גם על המע' שלו?

מה שהוא שם כתוספות לאוטו הוא צריך לקחת בחשבון שהביטוח כנראה לא יסכים לשלם, חוץ מזה צריך קודם לשאול את חברת הביטוח אם היא משלמת על דברים כאלה!

אם אתה לא יודע לנהוג על 100 כ"ס, לא יעזרו לך 500.

פורסם
אם אתה מתנגש במישהו(עם מע' ב20 אלף והרסת לו את הכל) ואין לך ביטו מקיף, אז אתה צריך לשלם גם על המע' שלו?

מה שהוא שם כתוספות לאוטו הוא צריך לקחת בחשבון שהביטוח כנראה לא יסכים לשלם, חוץ מזה צריך קודם לשאול את חברת הביטוח אם היא משלמת על דברים כאלה!

טעות.

הוא יכול לתבוע אותך על הנזק שנגרם. זכותו להיות באוטו עם מערכת בשווי 100 אלף שקל אם היא נהרסה בתאונה הוא יכול לדרוש את השבת המצב לקדמותו לפני התאונה. אם עשית תאונה עצמית, באשמתך, והמערכת לא היתה מבוטחת זו בעיה שלך. כנ"ל במקרה של ג'אנטים שלא מגיעים עם הדגם כסטנדרט, ואז היה צורך לבטח אותם בנפרד. דוגמא לכך, ברנו מגאן של אבא שלי הגג שמש הכפול העלה את מחיר הביטוח השנתי ב-200 או 300 ש"ח לשנה (אם אני זוכר נכון). בלעדיו, אם הרכב נגנב/נהרס בתאונה לא תקבל את עלות הגג, כ-6000 ש"ח לחדש וכמה אלפים כמשומש. כמו גם מקרה שבו יגרם לו נזק יהיה בעייתי לדוגמא, ישבר מברד.

ואם כבר מקרי ביטוח, יש דברים יותר בעייתיים. אם תגרום להרס מלא של מרצדס S קלאס בשווי מיליון +, ברוב המקרים הביטוח לצד ג', הוא כמה מאות אלפי ש"ח של כיסוי, נע סביב 250-450K ש"ח (גם כחלק מהמקיף). חברת הביטוח תשלם את הסכום הזה, ומשם אתה לבדך. מצד שני אם הרכבים שרובנו נוסעים כאן, לא נישאר בשביל לעמוד בתביעה מול בעל ה-S... בכל מקרה כאשר בודקים הצעת ביטוח, כדאי לבדוק גם מה הכיסוי לצד ג' לפעמים בשתי הצעות דומות יש הפרש של 100K ש"ח בכיסוי הנ"ל.

פורסם

כמו שגיא כתב-

על בעל הרכב לדאוג לבטח תוספות לא מקוריות ולהודיע על כך לחברת הביטוח , שכן כברירת מחדל סכום הביטוח הוא על רכב במצב סטנדרטי ,ומסכום זה נגזרת הפרמיה.

לעומת זאת- בתביעה כנגד צד ג' - ניתן לתבוע את ערך התוספת מהנהג הפוגע/חב' הביטוח שלו.

• תוכן חדש...