Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7192 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם משווים את הCVR ל L7 , המסקנה המיידית היא שה L7 הוא הSPL של קיקר.

מכאן, הCVR לא ניתן (מבחינתי בכל אופן), להיות מוגדר כSPL .

מנסיוני, עם ה CVR אכן ניתן להגיע לתוצאות Sq ראויות, והכל תלוי בתכנון המערכת תיבת הסאב והכיוון הסופי , כל זאת, לאחר התייחסות נאותה לאקוסטיקת הרכב, כמו גם החשיבות הרבה לסט הקומפוננט הקדמי וכיוונו כגורם מכריע ב"במה" הקדמית ואופיה .

זאת גם הסיבה, שעל רוכש סאב, לנסות לשמוע אותו על המגבר שיש לו או שהוא מתכונן לרכוש (ויותר מרצוי שתהיה התאמה בין השניים), את רכישת הסאב יש לבצע רק לאחר שהוא מוודא כי האופי של הסאב והתוצאה הסופית מתאימה לו ולציפיותיו.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני לא כל כך מסכים איתך דני

מניסיון רב עם הסאב ורוב התיבות שמתאימות לו

וניסיון על כמה מגברים

מהסאב הזה אפשר להוציא רעש

כדי להוציא SQ צריך לשים אותו כמעט על עוצמה מינימלית

ואז הוא לא רע בכלל

פורסם

כבעל CVR אני נוטע להסכים איתך שראגמן , הסאב לא מדוייק , אין בינו לבין SQ שום קשר, עפילו בתיבה אטומה של 28 ליטר. הסאב הזה הוא כזה באמצע לא SQ ולא SPL הוא SQL :screwy:

פורסם

אתם צודקים, שניכם.

אתם צודקים כי, הבעיה מתחילה בהבנת הנקרא (ראו הודעתי הקודמת), וממשיכה בהתקנות קומבינה עצמיות ו/או התקנות חאפרים, ואז מנסים לכוון כאילו שזה יעזור הרבה, ומנסים להפוך פאזות וכל מיני שטויות.

המשיכו לרכוש קבלים של 100 שח, שהלחמה אחת אין שם, המשיכו להתקין לבד, ו/או ב300שח מערכת שלמה, ואלה התוצאות.

כאחד שהתפתה לנסות לעזור בכיוונים לכל התקנות הקומבינה, אני שמח לבשר לכם, מנסיוני בנסיון כיוון התקנות קומבינה, לא מגיעם לשום דבר מלבד לתוצאה פחות גרועה ועדיין גרועה.

התקנת מערכת סטריאו מתחילה בחוטים, וחוטים זה חשמל, וזילזול בעקרון מס' 1 של התקנות מערכת סטריאו , ועקרונות נוספים, מביאה את התוצאות הלא רצויות.

מעבר לכך , אם הייתם מתייחסים להודעה שרשמתי הייתם קוראים את הגדרתי שניתן להגיע עם הסאב לתוצאות ראויות. לא רשמתי שהסאב הוא SQ מדהים, קשה להבנה? לא רשמתי ברור?

מי שנראה לו שלא ניתן להגיע עם הסאב לתוצאות ראויות, מוזמן לפרק את המערכת והחוטים מהאוטו ואני אראה לו איך הסאב הופך לראוי.

בברכה

דני

עוסק בנדל"ן.

פורסם

לפי דעתי הצנועה phoenix gold xenon 12" יניב תמורה הרבה יותר טובה מאשר הסאבים הנ"ל.

בקשר לקטילות של ה CVR , נסו את הדבר הבא , תיבה אטומה בגודל 60 ליטר בצורה מרובעת , לא שיפועית , מלאו את התיבה בספוג ותדחפו לסאב 300 אראמאס.

עובדה שכן אפשר להוציא מהסאב SQ .

אבל המלצתי עדיין נטועה על הפיניקס גולד קסנון! סאב מעולה

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

אתם צודקים כי, הבעיה מתחילה בהבנת הנקרא (ראו הודעתי הקודמת), וממשיכה בהתקנות קומבינה עצמיות ו/או התקנות חאפרים, ואז מנסים לכוון כאילו שזה יעזור הרבה, ומנסים להפוך פאזות וכל מיני שטויות.

המשיכו לרכוש קבלים של 100 שח, שהלחמה אחת אין שם, המשיכו להתקין לבד, ו/או ב300שח מערכת שלמה, ואלה התוצאות.

1.מה הקשר לתגובה הקודמת שלך?

2.חאפרים?

אין לי כבל של 100 שקל ,יש לי הלחמות די רציניות ,כיום אני מאמין שאם אני מתקין לבד אני מתקין יותר טוב מכל מי שאני אתן לו 700 שקל להתקנה

האופי של הסאב הזה הוא לא SQ

כרגע מה הקשר להתקנה ,חוטים זילזול וחאפר

הסאב מתאים לSQ כמו לאכול מרק עם כפית

פורסם

דני צודק בעניין.

אם מדובר בהספקים מכובדים לסאבים , ומחברים חיווט של 500 גייג' לסאב ביציאה מהמגבר , יהיה קשה לצפות לאיכות כלשהי מכל סאב , כי פשוט הזרם לא עובד ,

1. לדאוג להוציא חיווט מתאים מהמגבר לסאב \ רמקולים [לא עושים יציאות 8 גייג' ממגברים בשביל היופי]

2. לדאוג לתת למגברים חיווט מתאים בתור ה + [סתם לא עושים כניסות 4 גייג' בשביל היופי]

שני השלבים האלו , לפחות יניבו תוצאות מכובדות מההגברה המיועדת.

בקשר לאיכות וכיוונים זה כבר משהו אחר

אבל לדוגמא אי אפשר לצפות מסאב שדורש 1000 אראמאס , ומגבר שמספק לו את ה 1000 אראמאס

שיפעלו כמו שצריך עם חיווט ביניהם של 18 גייג' [1.5מ"מ אם אני זוכר נכון] .

דווקא על הדברים האלה אנשים מתקמצנים ושומעים את זה

חבל!

מוכר סטים קומפוננט ומגברים ברמה גבוהה לרכב!

טוויטרים HYBRID AUDIO L1 PRO + L1V2

מידריינג Hybrid Audio L4

מגברים לרכב - TRU TECHNOLOGY S44 - \ TRU TECHNOLOGY S45

פורסם

ושוב אני אומר

שמעתי את הסאב גם אצלי באוטו

וגם בלא מעט רכבים

מהספקים מאוד נמוכים ועד הספקים של פי 3

וגם בחיבורים זולים

ואפילו יקרים עד כדי גיחוך של מונסטר וכו'

הסאב הזה פשוט לא מתאים לSQ

אפשר להוציא ממנו משהו אבל הוא פשוט לא בנוי לזה

איך פתאום הגעתם לחוטים חיבורים וגייג' ושאר ירקות?

פורסם

שרגאמן,

יש מקום שתחשוב שוב על מה שאתה כותב.

לגבי חאפרים,-- כאשר תופרים טלאי על טלאי, החליפה אינה אותה חליפה שהיא אמורה להיות, יהיה החייט, אומן אשר יהיה.

אם אתם רוצים הסבר על איך מתקינים מערכת סטריאו, יתכן ואסכים לתאר זאת במפורט (את הנקודות החשובות וסדר העבודה) , אבל מי שחושב שהוא מבין בסטריאו באופן מקצועי אמיתי, והוא לא, בכלל חבל על הזמן (וכאן אני לא מצביע דווקא עליך, שרגאמן, ממש לא)

מכירים את המערכון של הגשש עם הקפיטריה בטבריה..????.........

בברכה

דני

עוסק בנדל"ן.

פורסם

כל אחד שומע SQ אחרת

יכול להיות,שמה שלך זה SQ לי זה SPL

את חוסר הדיוק היחסי של הCVR יכול לשמוע כל אחד

"כיום אני מאמין שאם אני מתקין לבד אני מתקין יותר טוב מכל מי שאני אתן לו 700 שקל "

כאן לא התכוונתי אליך דני,שיהיה ברור

אבל היום בן אדם משלם 700 שקל על התקנה ומקבל פלסטיק שבור

חוטים בלחיצה ,וחיווט לא מתאים

לא כולם מקפידים

אבנר

פורסם

אני יכול לספר לך, שהשבוע הוצאתי אוטו של מישהו עם רכיבים בנוניים שלא מתקרבים לרכיבים שלך והשמיעה שם מדהימה ביותר, ויותר מזה .

זה מה שאני מנסה להסביר, צריך עבודת חשמל יסודית, ולאחר מכן עבודת האקוסטיקה על כלל התאמות הרכיבים והכיוונים.

מתקין שאין לו רקע בחשמל, חבל לו על הזמן. זה בערך כמו שיתנו לי לצבוע רכב, אני אקנה את הצבע הכי יקר , החומר הכי יקר, הציוד הכי יקר, התנור הכי יקר, אבל אחמד מהכפר יעשה את זה יותר טוב ממני אצלו בבית בחצר.

התוצאה הסופית מדברת, השורה התחתונה.

צריך הבנה, צריך ידע, וצריך נסיון, ונסיון לא מקבלים מהתקנת מערכת אחת, גם לא מעשר, גם לא מיותר, אז איך בעל הכשרון הגדול ביותר שהתקין לעצמו אי אילו פריטים, יכול להעיד על עצמו שהוא מתחרה בהתקנות? בהתקנות של חאפרים? זה לא מדד.

יש כאן מספיק חברי פורום מקצוענים שיודעים להתקין. זה עולה כסף ויותר מ300 שח, כאן מתחילה הבעיה וכאן היא מסתיימת.

בכלל, עדיפה מערכת בינונית ומטה שחלקיה מותאמים, בהתקנת חשמל מקצועית וכיוונים מתאימים, מאשר מערכת יקרה ביותר בהתקנת קומבינה או במילים עדינות וראויות יותר, התקנות טלאים, ושידרוגי טלאים, על אף שהשידרוגים יקרים, התוצאה הסופית עובדתית שהמערכת הבינונית שתוכננה בקפידה ובתקנה כפי שציינתי, תניב תוצאות טובות יותר ולעיתים רבות, טובות הרבה יותר.

בברכה

דני

עוסק בנדל"ן.

פורסם

דני

מהחליפה הקודמת לא נשאר כלום להזכירך

חשמל הוחלף

RCA הוחלף

מגבר הוחלף

רמקולים הוחלפו

הארקה שונתה

רימוט הוחלף

הלחמות בוצעו

על איזה טלאים אתה מדבר?