Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7230 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

1. עד כמה שאני יודע, יש אפשרות לחבר כונן קשיח נייד לחיבור USB, ולהפעיל אותו בכל מחשב, מבחינת מהירות, האם יש הרעה? או שהמהירות לא משתנה?

האם זה יעיל או לוותר על העניין?

2. האם ניתן להתקין חלונות על DISK ON KEY ולהפעיל אותו באותו אופן? כמובן שהכונן יהיה בגודל יחסית גדול. גם פה, איך המהירות?

• תגובות 37
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הביוס יתן לך לעלות מהדיסק און קי?

אם כן נראה לי שלא תהיה בעיה להתקין חלונות ולעלות משם

השאלה היא למה לך?

המהירות היא USB

אם יש לך את הUSB הרגיל אני מניח שזה יהיה איטי, אם יש לך FSB אז זה יהיה מהיר יותר אבל לא בטוח שמהיר כמו חיבור רגיל ללוח אם

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם
הביוס יתן לך לעלות מהדיסק און קי?

אם כן נראה לי שלא תהיה בעיה להתקין חלונות ולעלות משם

השאלה היא למה לך?

אם המהירות לא משתנה, אני עובר במשך השבוע משלושה מחשבים שונים, בבית בעבודה ובבית בגולן, הייתי שמח להיות תמיד עם מערכת ההפעלה שלי.

כמובן שמדובר בUSB2

פורסם

שמע, לנסות לא מזיק, רק לומדים מזה, אני במקומך היתי בודק אם יש אפשרות בביוס להגדיר שיעלה דרך USB, אם אפשרי היתי מנסה את מה שאתה רוצה לעשות ואם מצליח סבבה אם לא אז ניסית ולמדת דברים חדשים.

כל מה שאני יודע זה מניסויים שהיתי עושה

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם
תקנה כבר לפטופלטופ.
יש כבר... שכחתי לציין גם אותו, אבל אני לא היחיד שמשתמש בו.

תומר, אני תמיד בעד לנסות, הבעיה היא, שניסוי כזה יעלה קצת כסף, האפשרות כרגע היא, או כונן קשיח חיצוני, או כונן USB גדול. חכה אני אבדוק מחירים. בכל מקרה שניהם יעבדו באותה מהירות שמוגבלת על ידי חיבור USB2, ההבדל הוא שבאחד אין חלקים מכניים, ובגלל זה אני מעדיף, השאלה הנוספת היא האם החיבור בכלל מצליח להגביל את הIDE או שהוא מהיר ממנו.

פורסם

לאחר מחקר קצר, ניתן גם ניתן להתקין מערכות הפעלה על כונן USB בניגוד למה שאמר איציק, הBIOS יודע לזהות DISK ON KEY ולכוון את המחשב שיעלה את מערכת ההפעלה שנמצאת עליו.

כונן 2ג'יגה עולה כ250 שקל, בניגוד לכונן קשיח שעולה הרבה יותר ועדין יותר אך מהיר יותר.

אני מניח שאנסה את העניין עם הUSB, הוא לא יקר מידי.

אגב, חיפוש בגוגל העלה את כל זה...

לגבי מהירות, עדיין הייתי שמח למספרים, או להשוואה כלשהי בין כונן קשיח לבין כונן USB.

פורסם

לא תוכל להפעיל מערכת הפעלה מלאה ( XP לדוגמא ) על מחשבים שונים על חומרה שונה ...

תקבל מסכים כחולים אין סוף עקב דרייברים לא מתאימים לחומרה שונה .

במידה וכל המחשבים זהים מבחינת חומרה אפשר לבצע זאת ,

תיצור איתי קשר בפרטי .. כבר בצעתי כאלו פרוייקטים בעבר.

פורסם

בוא נראה...

ממשק USB ישן הוא במהירות 1.5 מגה לשניה. צב היה אומר: פייייי איטי רצח!

ממשק USB 2 הוא במהירות 60 מגה לשניה. צב היה אומר: בוא נעשה "פתיחות".(טיפ לחיים - 480Kbps שווה בעצם ל 60KBps...שלא יעבדו עליך)

הרדיסק סטנדרטי פועל בערך ב 100 מגה לשניה םלוס מינוס (חדשים אפילו יותר) צב היה אומר: דיסקאון קי זה הכי מגניב...

עוד משהו?

מינימן: "זה פשוט משמח לעבור טסט כל פעם מחדש , יש הרגשה כאילו נצחתי את המכון טסטים." :hihi:

"בחורה זה כמו אימיול, לאט לאט אבל בסוף יורדת."

פורסם

אל תתעצב ללבך

אבל ממשק IDE לא עובר את ה 16 מגה לשניה

מדוד ובדוק

המגבלות הן לוח האם והתקן ה PCI ולא כל מני מספרים שכתובים על דיסקים קשיחים.

בSATA זה משתפר אבל עדיין לא זה

אם מה שאתה כותב היה נכון - היית יכול להעתיק 600 מגה מדיסק לדיסק ב 6 שניות

האמת מתקרבת ל 70 שניות.

ולשאלה המקורית

ניסיתי מזמן

עובד יפה.

ההרגשה היא של עבודה כמו במחשב רזה שהאפליקציות נמצאות על השרת.

לא נורא בכלל

פורסם

קודם כל ממשק IDE עם כל ההצהרות לגבי כולל ההצהרה של זה שמעלי לא נכונות, IDE מעביר במהירות ממוצעת של עד 55 מגבייט לשניה ומגיע לפיקים ל 75.

אבל זה לא העניין, העיניין הוא שאת אותה מערכת הפעלה שתהיה על ה DOK אי אפשר יהיה להישתמש בה מכיוון שכל פעם שתפעיל אותה על מחשב אחר המערכת תיצטרך לעשות שינויי והתנת חומרה חדשה,

בכל אופן זה נושא שניקרא אימג' גמיש, דיי מסובך להכין אחד כזה (יש לי ואני הכנתי)

בעיקרון זה לא התיסבוכת של להכין אחד כזה אלא שהוא באמת יעבוד על כל מחשב,

מה שגם תהליך הכרת והתקנה הדריברים של החומרה החדשה כשתעבור בין כל מחשב הינם מספר דקות

בכל אופן אם כבר מכינים כזה אימג פרוס אז אפשר להכניס בתוכו כבר מותקן אופיס ותוכנות למיניהם כולל מקודדים ודריברים.

אין בעיה להעלות מערכת הפעלה מ DOK (ברמת ה BOOT עצמו) אבל מה שכן אותו ביוס של אותו מחשב חייב לתמוך ב BOOT FROM USB , ואין את זה במחשבים P3 ומטה ומקבילים אליהם ב AMD.

בכל אופן יישנם ללינוק הרבה הפצות שאפשר להעלות מ CD/DOK וכוליי

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

אהלן ארז,

אפשר גם אפשר וגם עובד בהצלחה בתנאי שה BIOS מכיר בהתקן USB כמועמד ראוי, רוב המחשבים החדשים אם לא כולם אכן מכירים בכך.

הבעיה שלך עלולה לצוץ בתאימות החומרה ב 3 המחשבים, אם לא תהיה תאימות מלאה ואם אפשר אז אפילו חומרה זהה, עלולות להיות לך בעיות זיהוי והפעלה.

דבר אחרון, אין בעיה להשתמש בדיסק קשיח רגיל לחלוטין עם מחבר מיוחד ל USB ויציאת חשמל, יש לי אחד כזה ועובד מצויין כבר 1/2 שנה. ההתקן עולה כ 50 ש"ח אם לא פחות.

אלעד.

בריאות לכולם!

• תוכן חדש...