Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7215 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

התשובה היא כן, למרות שאם תפקידך הנוכחי חשוב יכולים להתנגד להעברתך לקרבי ממנו, רק ליחידות ההתנדבות (צנחנים, טייס, חובלים וכד') מחוייבים לאפשר לך להתנדב.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

אני מצטער צביקה שלא יצא לי לענות, פשוט לא היה לי מחשב.

כשאמרתי חייל מבצעי התכוונתי למישהו שעושה תפקיד חשוב, שתורם, אולי אפילו עם נשק, תפקיד שאני אהנה ממנו במקום להרגיש בו שחיקה. זה יכול להיות תפקיד שעוזר לעזור לשמור על חיי אדם בכל מיני צורות כאלו ואחרות גם מבלי להיות בצנחנים גולני גבעתי או משמר הגבול.

תפקיד של רובאות 03 פחות או יותר. יש תפקידים כאלו בחוץ, לא בהרכח ביקשתי דוגמאות ורעיונות (למרות שרעיונות לתפקידים שיש בחוץ מאוד יעזרו) השאלה שלי היא, מה הסיכוי להתקבל לתפקידים כאלה מהמיקום שאני נמצא בו כרגע (כי אחרי הכל תפקידים כאלה הם לרוב לא תפקידים שממולאים ע"י לוחמים).

אני מקווה שהייתי מובן והתנסחתי כראוי.

יוסי.

I should win a fucking AWARD for being me

פורסם

זה לא משנה כי אני עושה ג'וב ולא תפקיד כזה חשוב, לעבור לבסיס סגור באותו תפקיד ממש לא הולך לעזור, אלא ההפך, זו סתם תהיה טחינה לשווא.

כל מה שאני רוצה זה לפסול קורס ולעבור קורס אחר, אבל הפעם משהו יותר איכותי ממה שאני עושה...

יוסי.

פורסם

קבל טיפ מפז"מניק

יוסי צבא זה לא עבודה.לא מקבלים בונוסים על עבודה יותר קשה.

קיבלת ג'וב קרוב לבית שב בשקט תגמור את השלוש שנים שלך וזהו תשמור את הכוח לאזרחות.

בצבא יש פתגם יפה-מה שמשקיע שוקע.

אם אתה גו'בניק וגם יוצא יומיות וגם קל"ב זה יהיה הכי טוב.

רוצה לאחוז בנשק לך תעשה שמירות אף אחד לא רוצה לעשות שמירות בבסיסים פתוחים.

נשק זו אחריות מאוד מאוד גדולה-אני אישית הייתי מרגיש הקלה תמיד שהזדכיתי עליו בפעמים האחדות שנתנו לי נשק.

תחשוב טוב טוב מה שאתה עושה שלא תבכה אחר כך ותצא מהצבא לגמריי....

אוטו זה כמו אישה.היית נותן את האישה שלך למישהו אחר?

פורסם

אתה צודק רועי, אני לא אומר שלא. רק בגלל התנאים הסבירים+, שיש אצלנו בבסיס מבחינת נוחות - אני לא ממהר לעוף משם.

תחשוב שבתור חייל בעל רכב פרטי, הרכב נמצא ממש ליד הבניין שבו אני משרת, אני נכנס עם הרכב ממש עד המקום שאני משרת בו, זה משהו שלא מקבלים אפילו אם משרתים בתל השומר או בצריפין (למרות שאם הייתי משרת בתל השומר לא הייתי נוסע עם הרכב, אבל הבנת את הכוונה...).

חוסר הידיעה בקשר לאיפה תשרת לאחר שאתה יוצא מטירונות\קורס\בסיס מסוים במקרה ואתה לא יודע מי ימשוך אותך הוא ממש אכזרי, ממש רולטה רוסית. אתה יכול לגור ברמת השרון ולשרת בהרצליה, ואתה יכול מאידך לגור בחיפה ולשרת באיזשהו בסיס ליד מצפה רמון.

נראה לי שאני פשוט בזמן הקרוב אזרום עוד קצת עם התפקיד שלי. אחרי הכל נפלתי על חיל מאוד איכותי עם אנשים מאוד איכותיים, חבל לצאת מפה ואז ליפול באיזשהו בסיס מסריח עם אנשים בעייתים ומפקדים שהם לא בני אדם.

אחרי הכל אם אני רוצה להתקדם בחיל שלי או לעבור תפקיד, מן הסתם יהיה לי יותר קל לעשות את זה מבפנים, להכיר את האנשים המתאימים ואולי יתמזל מזלי ויהיה מי שימשוך אותי לתפקיד יותר מעניין. אבל אם זה לא יקרה בזמן הקרוב אני אתחיל לפעול.

יוסי.

פורסם

תחשוב שבתור חייל בעל רכב פרטי, הרכב נמצא ממש ליד הבניין שבו אני משרת, אני נכנס עם הרכב ממש עד המקום שאני משרת בו, זה משהו שלא מקבלים אפילו אם משרתים בתל השומר או בצריפין (למרות שאם הייתי משרת בתל השומר לא הייתי נוסע עם הרכב, אבל הבנת את הכוונה...).

יוסי.

אל תגיד דברים שאתה לא יודע..

אני בתל השומר, וכל החברים שלי (מהצבא) שבאים עם רכב לבסיס, יש להם אישור כניסה (וכך גם לי).

וכן גם למרבית החיילים האחרים ביחידה שלי.

כך גם חברים שלי (מהאזרחות) שמשרתים בצריפין מספרים.

הבסיס היחידה שבלתי אפשרי לחייל בסדיר (וגם לקצין בדרגת סג"מ או סגן) להשיג אישור כניסה לרכב אזרחי, זה מחנה רבין - שזה בעצם הקריה.

שם מתחת לדרגת סרן אפילו לא מדברים איתך, ולפני רב-סרן לרוב לא יאשרו לך.

במידה ואתה בא עם רכב קבוע לבסיס, ממש לא מסובך להוציא אישור כניסה עם הרכב.

ואם לך או למפקד שלך יש קומבינות עם המפקדת בסיס, אז זה אפילו יותר פשוט.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

לא יודע איך זה בתל השומר, אבל אני יודע שבצריפין יש מספר מוגבל של רכבים פרטיים שיכולים להכנס לשם, יש הקצאה מסויימת. וכשמישהו משתחרר אז מישהו אחר יכול לתפוס את המקום של החייל הקודם ולרשום את הרכב החדש לאישור כניסה במקום זה שהשתחרר.

במקרה שלי זה אישור בטחוני שאני יכול להכנס עם כל רכב שאני רוצה לבסיס, העיקר זה שאני נוהג. ז"א שלי יש אישור להכנס עם כל רכב פרטי לבסיס. לאו דווקא כשרכב X עבר אישור, כי יש גם ככה יותר מדיי רכבים בבסיס.

לבסיס אחר שיש לי גישה אליו מותרת הכניסה עם רכב רק לנגדים וקצינים.

פורסם

טופס 55 הוא הלוקש הכי גדול בצהל.

אגב - סירוב מפקד (לא ישיר) לטופס יגרור פסילתו לפני הגעה לועדה (אני הגשתי 3 טפסים כאלו במהלך השירות שלי - אגב אתה לא מוגבל במספר הטפסים- ואני הייתי קרבי).

בנוסף - אין שום חוק שאומר (כמו שאמרו פה) שאם אתה מבקש יחידה התנדבותית בט55 שאתה תקבל מיונים (אחרי גיוס ולפני), זה גם שטויות לא נכונות בכלל. הצבא לא חייב לך כלום, הוא לא רוצה לתת לך כלום, במיוחד אם אתה משרת בצבא תקופה מסויימת.

לגבי מגבלות קורסים של 3 קורסים לחייל - גם זה לא נכון, אני עברתי ה-ר-ב-ה יותר מ3 קורסים בשרות הצבאי שלי. אין שום מגבלה, גם לא מספר הבסיסים שבו אתה יכול לשרת, מה שכן, אם שרתת ביותר מ7 בסיסים, זכותך לפי 3 הסעיפים, לקבל אי התאמה משרות בצהל (לא נפשי, אי התאמה). אתה ל-א יכול לגשת לקורס נוסף (שלא קשור בתפקיד הנוכחי שלך) מבלי שפסלת קורס שאותו עברת. דוג - אתה משק ממטרות, ורוצה לעבור להיות משק גריסה, הקורס הוא שבוע, ולא תקבל אותו אם לא פסלת קורס קיים בוועדה. (נפשי/רפואי).

פרופיל 45 הינו פסול קורסים אלא אם קיבלת אישור מיוחד לקורס.

לא תקבל דרגה אם עברת קורס ואתה לא משרת במקצוע שלו (אלא אם פסלת אותו).

בקיצור, 55 לא יעזור לך. תנסה, גם לקרבי, הסבירות נמוכה (עברת קורס ואתה בן יחיד), כבר הושמת לעבודה במקצוע שלך, ואני מבטיח לך שכשיגיע השלב לבירור עם המפקד, הוא פתאום "מאוד" יהיה מרוצה מהשרות שלך ויגיד שמבחינתו אתה הכי מתאים לתפקיד הנכחי (על כל חייל בצהל יש יותר מ10 מקומות פנויים לתפקידים, כל אחד רוצה למלא את המצבה שלו בחיילים - אלא אם הם ממש בעייתיים ואז הם מנקים מכוניות).

בקיצר, אם אתה בגדוד מודיעין, תוריד ל45, החוק אומר שאתה לא יכול לשרת בגדוד עם פרופיל 45 (אלא אם התנדבת לכך) מי שכן עושה את זה רשאי לפי חוק להגיד קובלנה לנציב, והוא ישוחרר מתפקידו תוך 31 יום (התחייבות הנציב) - מנסיון, היו לי חיילים (שכנראה בגללי?!?) הורידו ל45 וברחו. לא הייתי מפקד גרוע, אבל כנראה שיש יותר טובים. בכל מקרה - לחוקים אני מודע.

אתה כן רשאי להחזיק נשק ולשמור עם פרופיל 45, ואם עברת את הקורס שלך, לא תקבל העברה להיות קרבי, אלא אם אתה מקושר בצינורות הנכונים.

אם תרצה, וזמן הפזמ שלך לשחרור הוא ארוך (למעלה משנתיים), אני יכול להעביר מ"א שלך ליחידת חילוץ בהיטס של חיל האויר (ת.פ היחידה שלי) - הם לרוב שמחים לקבל לשורתיהם חיילים בעלי מוטיבציה, גם אם עברת קורס, הם מקושרים יופי, והתקציב שלהם גבוה (מה שגם המפקד שלהם הינו חבר טוב ואנחנו משרתים במיל' ביחד). הוא העביר המון חיילים גובניקים אליו ע"י הוראה ישירה למפ' הבקום (כמובן שתעבור לאויר, משם לבקום אויר בשדה דב), אגב, היציאות שלהם חרא.

פורסם

אני בעל פרופיל 45, קצין המיון (דרך מדור קורסים) נתן לי את התפקיד לאחר שביקשתי תפקיד יותר "איכותי" מחיל חימוש, שב"ס או נהג משא כבד (ולאחר שוויתרתי על שירות חובה משטרתי, ביקשתי כשהתגייסתי, נסעתי לי-ם ווויתרתי על זה שם).

בכל מקרה התפקיד לא איכותי ולא נעליים. ואת הקורס כבר עברתי.

יש אפשרות לגשת לרופא שיפסול לי את הקורס בגלל הפרופיל? איזה רופא יכול לעשות את זה?

מה לגבי האפשרות, לפסול קורס בגלל פרופיל 45 >> לחזור להיות עובד כללי >> להעלות פרופיל >> לגשת לקורס אחר ?

במידה ויש מישהו שיכול לדבר עם המפקד שלו ולמשוך אותי (הבן אדם הזה משרת בח"א) אז אפשר לאחר הפסילה להעלות פרופיל, להמשך על ידם ולגשת לקורס אחר ללא בעיות?

לגבי הבן יחיד, אם אני צריך להעלות את רמת הרובאות שלי בגלל התפקיד, אני יכול להשלים ל03? הבנתי שמעל 03 צריך חתימה.

* אם וויתרתי על שח"ם בעבר, אני יכול לחזור לקצין המיון ולקבל שח"ם שוב אם זקוקים לאנשים במשטרה?

** מה לגבי משמר הגבול, אם אני מצליח להעלות את הפרופיל עד ל82 ויש חתימה (מה שאני לא מאמין אבל בכל זאת) אפשרי להכנס למשמר הגבול גם אם לא התגייסתי ישר אליהם?

יוסי.

• תוכן חדש...