Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7212 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

יש לי תפקיד (ג'וב) בצבא שאני לא מרוצה ממנו. בשביל להגיע לאותו התפקיד עברתי קורס בן חודש.

למרות שאני משרת בחיל המודיעין התפקיד עצמו אינו מיוחד, אני יכול להגיד שאני לא "עושה" מודיעין בעצמי.

בכל מקרה, עברתי קורס ואני ביחידה שלי, אני לא מעוניין להמשיך בתפקיד הזה, נמאס לי מהג'וב, אני רוצה להיות מבצעי\קרבי, הפרופיל שלי נמוך ואני יכול להעלות אותו, השאלה היא מהי הפרוצדורה לצאת מהתפקיד הזה בכלל ולעבור שוב, קורס אחר בצה"ל למשהו שאני באמת אוהב. לגבי איזה תפקיד זה לא משנה לי, יש מקום שיכולים למשוך אותי אם ירצו (וגם אם לא הם, אני פתוח לאופציות אחרות, הגעתי לשלב שאני מבין למה אני עומד להכנס לפני שאני שם, לא כמו בתקופת הטירונות\תחילת השירות הסדיר שלי שבכלל לא הבנתי מה קורה בצבא ואיך הוא מתנהל ומה טוב ומה חרא). אבל השאלה היא, איך יוצאים מהתפקיד ומהבסיס שלי כיום? יש אנשים שעשו את זה?

לגבי טופס 55, לא יצא לי עדיין למלא, האם התנגדות של הבסיס (המפקד, המב"ס ואחרים) יכולים למנוע את יציאתי מהבסיס או מהחיל למען מקום אחר?

אני לא בטוח וסגור על זה שאני מכל הלב רוצה לעבור, זה משהו שצריך לחשוב עליו לא מעט, כי בגדול הבסיס שאני נמצא בו הוא סבבה ביותר אבל פשוט אני לא אוהב את התפקיד ואני מרגיש שאני מתבזבז.

מישהו אולי יכול לעזור?

יוסי.

I should win a fucking AWARD for being me

פורסם

תריץ חיפוש ידיד לא מזמן חבר מהפורום דיבר על הנושא הזה בידיוק.

הבירוקרטיה ארוכה אך אם אתה ממש רוצה זה שווה.

בהצלחה.

פורסם

דבר ראשון איזה בסיס אתה משרת?

ובאיזה תפקיד אתה נמצא כרגע?

שוב כמו שאמרת בעצמך אתה צריך לחשוב טוב טוב על זה.

חבר טוב שלי לא רצה את התפקיד שלו ועבר לתפקיד יותר גרוע אז בשבילך אני אומר תסתכל מה מפריע לך בתפקיד ודבר עם המפקד שלך או מישהו בעל סמכות ותשפוך את הלב.

נ.ב

יש לך שם מהמם

יוסי.

פורסם

כיוון שעברת קורס - אתה צריך להגיש בקשה של פסילת מקצוע יחד עם הטופס 55, אחרת כנראה תהיה מוגבל לאותו מקצוע שעליו עברת קורס, רק בבסיס אחר.

בכל מקרה, תדבר קודם עם המפקד הישיר שלך, ובמידה וזה לא הולך טוב - עם המפקד שלו (במידה ויש קשר למבס, אז גם אפשרי)

אל תגיש טופס 55 ישירות בלי לדבר.. כבר שמעתי על מקרים בהם חיילים הגישו טפסי 55 ובגלל שלא דיברו קודם עם המפקד שלהם המפקד התנגד בתוקף לשחרר את החייל.

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

אם עשית קורס צבאי, והוכשרת למקצוע צבאי מסוים - הסיכוי שתקבל קורס נוסף קטן מאוד.

במקסימום תוכל, כמו שנאמר כאן, לעבור לבסיס אחר או לתפקיד אחר במקצוע, או לפסול מקצוע ולהיות "עובד כללי".

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

מחזק את דבריו של צביקה פיק (בתור מי ששירת במערך כח האדם) - הצבא מבחינתו השקיע בך קורס, עכשיו הוא רוצה את התמורה חזרה, או שתפסל ותהיה עובד כללי/מאבטח מתקנים.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

מבחינה חוקית ניתן לעבור עד 3 קורסים בצבא.

הבעיה היא שאתה לא נמצא מספיק זמן בתפקיד כדי שיתנו לך לפסול מקצוע.

אטרקציות לאירועים

פאביה על כביש זה כמו צ'אק נוריס בקטטה בבר.
פורסם
מחזק את דבריו של צביקה פיק (בתור מי ששירת במערך כח האדם) - הצבא מבחינתו השקיע בך קורס, עכשיו הוא רוצה את התמורה חזרה, או שתפסל ותהיה עובד כללי/מאבטח מתקנים.
לצערך, צביקה פיק ואליבבה (שם להקה חדשה? :lol: ) צודקים.

הסיכוי לקבל העברה מוצלחת שואף לאפס.

מצד שני, אם אתה בדרך לטייס, שום דבר לא יעצור אותך, אפשר להגיע לשם מכל תפקיד.

בהנחה שאתה לא מעוניין / לא מסוגל להגיע לטייס, בדוק טוב טוב מי הם החברים של הוריך, תמצא משהו בעל השפעה ויכולת ואז...

אז השמים הם הגבול.

מדינת קומבינה עם צבא קומבינה.

שלחת פקס למשרד ממשלתי ואתה רוצה שיענו לך? אתה עולה חדש? אתה לא מכיר איך דברים עובדים פה?
פורסם

אמרת קרבי אז 55 זה בדיוק הדבר בשבילך

הצבא יעדיף לוחם (לאחר שתעלה את הפרופיל) תמיד

רק תעלה פרופיל קודם ותזכור ש 55 ניתן להגיש עד שנה מתחילת השירות ואני מאמין שזה מאפס פז''מ

רנה דקארט אמר:אני חושב משמע אני קיים

גארי קספרוב אמר:אני טוב כי אני חושב 5 מהלכים קדימה

זיגמונד פרויד אמר:כשאתה חושב על משהו תחשוב עליו דרך כל 4 הכיונים ולא דרך כיון אחד הכיון הישיר

פורסם
ותזכור ש 55 ניתן להגיש עד שנה מתחילת השירות ואני מאמין שזה מאפס פז''מ

אתה יכול להגיש בכל זמן נתון בצבא טופס 55. ואני מנסיון אחרי שנה וחצי. ולמרבה הפלא - אושר...

יום טוב. ניב

לא חותם

פורסם

בקשר לטופס 55 אני יודע שאפשר גם בקבע ואפילו בשירות המילואים אפשר להגיש אותו ולעבור ליחידה אחרת.

לצערי לא הבנתי מה הסיכויים שלי לעבור שוב קורס אחר, דיברתי פעם עם מש"קית ת"ש (לא של היחידה שאני נמצא בה כרגע) והיא אמרה לי שאם אני רוצה לעבור לקרבי אז לא תהיה בעיה להגיש טופס 55.

לקרבי תהיה קצת בעיה, כי אני בן יחיד. אבל מה בקשר למבצעי? אוחז בנשק, בעל אחריות על חיי אדם או קרוב\מעבר לקווי האויב, אבל לא קרבי ממש כמו סיירות, צנחנים, גבעתי, גולני הנדסה קרבית וכד'. (אני בטוח שכל מי שהיה כאן בצבא הבין מה זה פחות או יותר יחידה מבצעית).

אני משרת בחיל המודיעין, זה לא ממש רלוונטי איפה.

תודה לכולם.

יוסי.

פורסם

יש דרך נוספת לעבור יחידה בלי טופס 55 ובלי שיכולים לעצור אותך.

אם התנאים שלך מתאימים ואתה רוצה אתה יכול להגיש בקשה לעבור לאחת מיחידות ההיתנדבות בצבא.

במצב כזה היחידה שלך מחוייבת לאפשר לך לבצע את המיונים לאותה יחידה.

205 1400 כחולה (כבר לא) - עכשיו.... שברולט אוואו - וחזרנו לפיז'ו, 206 xs - ושוב האוואו...וגטס (למה מכרתי את ה - 205???)

פורסם

אין לאכול את העוגה וגם להשאיר אותה שלמה : קרבי זה הכל כולל שריון, תותחנים, סטי"לים וכו', לזה אתה לא תגיע כי אתה בן יחיד.

מה נשאר לך ? להיות חימושניק בגדוד שריון ? להיות אלחוטן שטח בחיל אויר ? תצפיתן במודיעין ? זה לא שווה לצבא להסב אותך, מיצוי כח האדם הוא טוב יותר כשאתה עוסק במקצועך הנוכחי.

אני אישית שירתתי במדור תכנון כ"א שאחד מתפקידיו היה לבחון את כל בקשות הת"ש (טפסי 55 וכד') של מערך החובה של חיל האויר במקצועות שאינם טכניים ולבדוק אם להעתר להן. במשך שלוש שנות שירותי אושר מספר בקשות שאפשר למנות על כף יד אחת של חבלן, וכולן בגלל שמנכ"ל בית הנשיא אריה שומר ואנשים מסוגו התקשרו אישית לראש להק כח אדם להפעיל קומבינות (מדובר בקצין בדרגת תת אלוף, מעליו רק מפקד חיל האויר והרמטכ"ל). אין למערכת כ"א הצבאית שום אינטרס להענות לבקשות של טפסי 55, זה רק יוצר עוד עבודה ומחרבש את התקנים וההקצאות.

אני באמת ובתמים מצטער לומר לך שהסיכוי שלך הוא אפס. אם לא היית בן יחיד יכולת להתנדב לאחת מיחידות ההתנדבות, אך אם זה סגור בפניך תאלץ להשאר בתפקידך הנוכחי או לפסול מקצוע לעובד כללי.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

אז אתה אומר שאם אני רוצה לשרת בתור חייל מבצעי (אוחז נשק אבל הגנתי ולא לוחם), אז זה אבוד מראש ובכל זאת אם אני רוצה לעבור תפקיד ומבקש לעבור לקרבי אז הדלת פתוחה ואף אחד לא יוכל לעצור את זה? (כמובן שאם תהיה חתימה מההורים).

אני ממש רוצה להיות מבצעי, מאסתי בתפקיד שלי, זה בטוח שהאפשרות היא או עובד כללי או לוחם?

יוסי.

• תוכן חדש...