Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7224 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בבקשה עזרה ממומחי הרכב בפורום

בעקבות רעשים ממערכת התזמון הוחלפו ברכב -ניסן סאני 93 עם 235 ק"מ שרשראות מובילים ומותחנים ( קרעו לי את הצורה במוסך מורשה). מאז המנוע מעשן מהאגזוז אבל רק לאחר נסיעה של כ 5 דקו' בכביש מהיר מעל 80 קמ"ש ואז גם הרכב מקרטע וסוחב לא אחיד. בוצעה בדיקת לחץ הפוך שהתבררה כתקינה ( ירידת לחץ של 3-5%). אבל המנוע שורף שמן בכמויות ושלושה ימים אחרי טיפול אני כבר בתחתית המדיד והשמן כהה.

אבחנת המכונאי היא מחזירי השמן עלות לדבריו של 1300 לפני מע"מ.

שאלותי הן: האם קיים קשר בין הטיפול בטיימינג לבין שריפת השמן שלא היתה לפני?

האם יתכן קשר בין עמידת הרכב כחודש ללא נסיעה למעט התנעה קצרה בעת שהייתי בצו 8 לבין שריפת השמן שלא היתה לפני כן?

האם המחיר באמת מוגזם כפי שנדמה לי והאם המשך נסיעה ללא תיקון תגרום נזק נרחב יותר?

תודה מראש

פורסם

לרכב שעומד תקופה ארוכה ,הפיח שבחריצי הבוכנה תופס את טבעת האטימה (הרינג)ומונע ממנו להצמד לדפנות הצילינדר .הרכב שלך, הוא רכב אשר ידוע בטיב הסגסוגות שמהם עשוי ראש ובלוק המנוע ,אל תתרגש פשוט סע עם הרכב הבעיה תעלם, ואם לא יתכן כי הרינגים "עשו את שלהם" אין קשר למחזירי שמן ,אלא גומיות שסתומים

יגאל

פורסם

תודה יגאל

לגבי גומיות השסטומים זו גם השערת המכונאי. אבל לא נראה לי שאוכל כך להמשיך ולהוסיף שמן כל יומיים !!השאלה היא האם יכול להיות קשר להחלפת מכלולי התזמון לשריפת השמן? כיצד אדע שהתזמון תקין?

חוצמזה האם אפשר להמנע מהחלפת הגומיות ע"י שמן מנוע מסוג מסויים או תוסף

תודה.

יואל.?

פורסם

לא אין קשר להחלפת רצועת התיזמון, אלא להעמדת הרכב!

על תאורך, אני משער שטבעות הבוכנה נתפסו, שים שמן באיכות ,בעל צמיגות גבוהה ,ולא סינטטי, תתחיל לנסוע באופן יומיומי ,עדיפות בימים הראשונים, לסלד גבוה !

בדוק את השמן שכרגע במנוע, במדיד ,מרח אותו על אצבעותיך ,האם הוא דליל?,האם יש בו ריח של דלק? (לא קשור למקרה אבל ,הסתכל עליו בשמש האם אתה רואה נצנוצים מתכתיים?, כמו בצבע מאטלי)

יגאל

פורסם

לא מדובר בהחלפת רצועת תזמון אלא במובילים מותחנים ושרשרות תזמון!ואני רוצה לדעת האם יש יסוד להרגשה שלי ששריפת השמן קשורה לתיקון הזה ושאולי תזמון לקוי גורם לשריפת השמן? בכל מקרה השמן ששמו לי הוא בצמיגות 10\40 ( יכול להיות? אולי 15\40) אין לי מושג האם התחושה דלילה או צמיגה.אגב אין נצנוצים מתכתיים.

בכל מקרה אם שמן סינטטי מומלץ אז באיזה סוג\חברה כדאי להשתמש ? ומה לגבי תוסף?

שוב תודה.

יואל.

פורסם

הוא כתב לך לא סינטטי , אלא מינרלי , ועדיף לעבור בהתחלה ל-20W-50. זאת לזמן קצר עד להשתחררות הרינגים (בהנחה שזו אכן הבעייה).

האם יש ריח של דלק לשמן ?

פורסם

כל מנוע אשר עשה מעל 200000 הופך להיות רגיש לשינויים ,העמדת הרכב לזמן ארוך ,שמן לא מתאים ,נוזל קירור שמוחלף במי ברז ,ברכבך אכן יש שתי שרשראות תזמון ומותחי שרשרת

בדוק האם הנזילה חיצונית ,אם לא החשד שלי הוא ששמו ברכב שמן סינטטי מלא 10w40 אשר הוא דליל יותר משמן מינרלי עבור לשמן מינרלי 15w40 והוסף תוסף של bg ,ושוב אין קשר בין החלפת שרשראות תיזמון אשר נמצאות בחזית המנוע לבין גומיות השסתומים או טבעות הבוכנה אשר נמצאות בתוך המנוע

יגאל

פורסם

בני.ל ביצע עבודה דומה של החלפת מערכת תיזמון של סאני ברכב של חבר.

הוא כבר מכיר טוב את המערכת רצוי שתברר איתו את העניין.

משה

פורסם

הרכב מטופל במוסכים מורשים של ניסן לפי הוראות היצרן ואני רוצה להאמין שאכן השימוש בחומרים טובים אך מעבר לכך שנאמר לי שחלק כזה או אחר הוא מקורי איני יודע.לגבי השמן לדעתי אכן הוחלף שמן לסינטטי 15\40 ללא תוסף וזה לפחות 3 שנים שזה השמן שמוחלף( בעבר הייתי מחליף ל

20-50).. נזילות בכל מקרה אין

יואל..

אם כבר מדברים על נזקים של העמדת הרכב, האם יתכן שגם בולמי הזעזועים ניזוקים??

לפני הצו 8 ( שמתברר כנזק לא קטן...) לא היתה בעייה מורגשת עם הבולמים ואילו כעת כל באמפר מטלטל את הרכב וכל מהמורה בכביש מורגשת.

פורסם

רכב שעומד חודש לא יתפסו לו הטבעות בוכנה, אין מצב, רד מהעניין הזה.

משהו שבוצע בתיקון לא הוחזר למקומו ומשפיע על תצרוכת שמן, רק שאני לא סגור מה זה בדיוק יכול להיות, אני אחשוב על זה.

לגבי הבולמים, שוב, אני לא מאמין שחודש חנייה אמור לגרום להם נזק, הרי רכב עומד יותר זמן מכך שהוא יוצא משערי המפעל עד שמגיע לידי הלקוח ללא בעיות בולמים.

פורסם

אוסיף רק שתחושת הבלימה בסחיבה (מעין גמגום) מופיעה יחד עם העשן מהאגזוז ונמשכת מספר שניות. אח"כ כאילו שוב הכל בסדר עד לפעם הבאה כדקה שתיים מאוחר יותר.לחיצה על דוושת הגז יוצרת מייד עננת עשן מאחור אך זו יכולה להיות גם מנגיעה בלבד בדוושה.

מקווה שזה עוזר .

תודה.

יואל.

פורסם

לאחר מחשבה,

מערכת נשם לא תקינה עלולה לשלוח שמן טרי לסעפת היניקה במקום אדי שמן, מצב זה יוביל לתצרוכת שמן גבוהה מאוד בדומה למה שתארת.

עד כמה שזכור לי, למנועים האלו יש לפרק את מיכסה השסתומים לצורך ביצוע החלפת שרשראות תיזמון .

מערכת נשם המנוע יכולה להיות חלק אינטגראלי של מיכסה השסתומים.

ייתכן והמיכסה שסתומים קיבל מכה במהלך העבודה, או האטמים שלו, במיוחד של הנשם, לא במקומם או לא הוחלפו (יבשים), או ששסתום הPCV של מערכת הנשם, שמורכב על מיכסה השסתומים, התקלקל או קיבל מכה ונתפס.

גש למוסך לבדיקה מקיפה של מערכת נשם המנוע.

• תוכן חדש...