Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7258 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אלעד,

באורח פלא גם אחותי ובעלה גרו במנהטן במשך כחמש שנים ולאחרונה עברו לבית פרטי בלונג איילנד (זה כנראה קטע של אחיות של אנשים שקוראים להם אלעד לגור ב-NY ;) ).

אני מסכים איתך שהדיור במנהטן יקר מאוד, אבל אם נשווה דברים אחרים (מזון, למשל), הרי שנגלה שביחס למשכורות שם, ההוצאות נמוכות משמעותית ממה שהולך בארץ.

אם משכורת ממוצעת בארה"ב היא כ-$4000, אנחנו מסתכלים על זה כעל 18,000 ש"ח, ואצלנו מדובר בשכר גבוה לכל הדיעות, אולם בארה"ב - ואתה ודאי יודע את זה לא פחות טוב ממני - $4000 הדולר במונחים מקומיים שלנו נחשבים ל-5,000 ש"ח ואני עוד נדיב.

אנקדוטה קטנה לסיום: כשעברו לבית בלונג איילנד, רכשו אחותי ובעלה פורד אקספלורר חדש ונוצץ ברמת גימור אדי באואר. לשם השוואה, הרכב הזה נמכר בארץ במחיר העולה על 300,000 ש"ח, אך עלי לציין שהרכב נרכש בליסינג (ככה כולם עושים שם, כך הבנתי).

מיותר לציין שאם אחותי היתה גרה בארץ, היא היתה יכולה רק לחלום על רכב בסדר גודל כזה.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

הדיון שמתפתח מעניין מאוד, אבל סוטה מהשאלה המקורית.

בישראל מבוקשים מחירים גבוהים, גבוהים מאוד, עבור מכוניות ישנות ומשומשות.

עזבו אתכם רגע מ XM.

פיאט אונו בת 15, סיטרואן BX בת 18. בעצם כל מכונית שהיא.

אני מתקשה לחשוב על מכונית בת 15 שתימכר ב 1000 ש"ח (לא אחת ספציפית בלי מנוע, אלא מחיר שוק רגיל).

במקרה הטוב יבקשו עבורה 5000-6000 ש"ח.

בבריטניה - 500 ש"ח. נגיד 1000.

אם רמת המחיה שלנו דומה לבריטניה (על אחת כמה וכמה אם היא נמוכה יותר), ההגיון מחייב שהמחירים יהיו דומים.

הרי זה לא שיש כאן מחסור במכוניות ישנות. אם כבר, יש כאן הרבה יותר מכוניות ישנות מאשר באירופה.

תגידו שמחירי הרכישה גבוהים ? בסדר. נשקלל את זה. מכונית חדשה עולה בישראל 50% יותר מבריטניה. אז המשומשת גם אמורה לעלות 50% יותר.

אבל זה בדיוק העניין. ההפרש הוא לא 50%. הוא 300%. 500%. ולא על דגם ספציפי, אלא באופן כללי.

כאילו בפחות מ 4000-5000 ש"ח (1000$+) מוכרים כאן רק גרוטאות מוחלטות.

ואני שואל שוב. ביקוש והיצע אמור לעבוד בכל שוק חופשי. אז מה, לכל הרוחות, קורה כאן?

מדוע אצלנו מבקשים (ומקבלים) על מכונית ממוצעת בת 15 סכומים שנעים סביב 10000 ש"ח, ובבריטניה (שוב, בריטניה כמשל) חמישית או עשירית מזה?

יש לי כמה השערות סוציולוגיות, אבל כללי ביקוש והיצע אמורים לשקלל גם את זה, לא ?

פורסם

אני אנסה לענות על השאלה שלך ע"י כך שאתן את עצמי כדוגמה.

אם תציץ בחתימה שלי, תראה שהרכב שלי למכירה. הרכב נכון לימים אלו בן 13 (אתמול עבר טסט - בלי קומבינה!) ומחיר המחירון עומד עד 10,500. אע"פ כן, המחיר שאני מבקש גבוה יותר. למה?

כמה סיבות:

• אני מכיר לא מעט אקזמפלרים מהדגם שיש לי. מכל מה שיצא לי לראות, וראיתי הרבה, לא ראיתי אקזמפלר שמור ומקורי כמו שלי. בנוסף, ברכב שלי יש חלקים של אקזמפרים מרמות גימור גבוהות יותר וכן חלקים משופרים שאפילו לא מיוצרים ע"י אלפא רומיאו אלא ע"י חברות המתמחות בתחומן. זאת הסיבה שבעטיה אני מאמין שזכותי לבקש סכום גבוה יותר. היו כבר כמה לקוחות פוטנציאליים שאיבדו עניין ברגע ששמעו את המחיר, אבל אני לא לחוץ כי אני יודע שברגע שיבוא אדם שידע להעריך את הרמה שבה הרכב שמור, הוא יסכים בשמחה לשלם את הסכום הנדרש ביודעו שהוא מקבל סחורה מאיכות טובה מאוד.
  • למכור יותר בזול? סבבה. אבל יש מחירון, וגם אם נקלל עד הודעה חדשה וננסה להתעלם ממנו, אי אפשר להתעלם מזה שהוא מהווה אמת מידה כלשהי. שיורידו לכולם את המחירים במחירון ואז גם אני אוריד. יתרה על כך, הרכב שאותו אני רוצה לקנות ושבגללו אני פרסמתי את שלי למכירה עולה סכום דומה לסכום שאותו אני מבקש על הרכב שלי, אע"פ שמדובר ברכב משנתון נמוך יותר ובעל הוצאות אחזקה גבוהות יותר (פסיכי, לך תבין...).

אז כן. אני מסכים איתך שבאופן ריאלי הרכב שלי שווה במקומות מתוקנים גג 2,000 ש"ח, אבל בתוך עמי אני יושב ואין לי אלא לנהוג לפי כוחות השוק שפועלים פה. אגב, אני בטוח שבעל ה-XM שממנו אתה רוצה לקנות את הרכב פועל מאותם מניעים בדיוק.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

ארנון ערב טוב!

ברשותך אוסיף את דעתי.

בתור הקדמה אכתוב כי קראתי בספרות רכב שהשאלתי בספריה כי המוסכים הישראלים הם מן המומחים בעולם המערבי במציאת פתרונות לתיקון תקלות רכב. מדוע? כי עקב היחס הגבוה בין המחיר לרכב חדש ולמשכורת חודשית ממוצעת אנשים מתקנים תקלות שהיו גורמות לרכב לפגוש את המגרטה במדינה מערבית אחרת.

ובאשר לגוף השאלה - הטענה שלך אודות אי קיום היחס בין ההיצע ובין הביקוש בארץ איננה נכונה עקב טעות במשוואה שהצעת. טענת כי

תגידו שמחירי הרכישה גבוהים ? בסדר. נשקלל את זה. מכונית חדשה עולה בישראל 50% יותר מבריטניה. אז המשומשת גם אמורה לעלות 50% יותר.
הטעות שלך היא בזאת כי הינך סובר כי יחס המחירים בין השנתונים צריך להשמר.

היכן הטעות?

ובכן, אתה מתייחס לרכב כאל חפץ שיורד באופן קבוע במחיר באחוז דומה ככל שהוא מתיישן, אבל אם תעקוב אחרי מחירו של רכב מסוים לאורך מס' שנתונים בבריטניה(או בכל מקום אחר בו הירידה היא כה דרסטית) תשים לב כי לאחר שמחירו של רכב יותר בצורה שווה במשך מספר שנים הוא מתחיל לנסוק בצורה לא פרופורציונלית לשנים הקודמות. למה? כי הרכב מתקרב לרגע בו הוא מקבל את התואר "מצרך לא נדרש" או בעברית שחה "זבל", ועולתו אף נושקת למחיר הברזל של הרכב. מועד "הענקת" תואר זה לרכב תלוי באפשרות האוכלוסיה לחדש את מכוניתם, דהיינו השכבות החלשות קונות רכב בן 5-7 שנים, הפחות חלשים קונים רכב בן 2-4 שנים, והשכבות הבינוניות ומעלה מתחדשות ברכב "עם ניילונים", כתוצאה מכך ככל שיש יותר אנשים שיכולים לאפשר לעצמם רכב חדש - יש פחות ביקוש, וכתוצאה מכך אפשרות, למכור אותו בתור "יד שנייה", ולכן הוא מקבל במהרה את התואר הנכסף שציינתי לעיל.

המצב הנתון בארץ הנגזר מן היחס בין המשכורת לבין עלותו של רכב חדש (הייתה כתבה על כך ב YNET בזמנו) יוצר מצב בו לבעל רכב מיד שנייה או שלישית(ואף יותר מכן) יש אפשרות למכור את הרכב כי יש לו ביקוש ממשי, ואף אם נדבר ב"רחל בתך הקטנה" בארץ יש ביקוש לכל רכב שנוסע ולא צריך טסט פעמיים בשנה, ואף ליותר ישנים מכך, ולכן ירידת המחירים בבריטניה לדוגמא, שמתחילה ממחירו של רכב חדש ועד למחיר של "מתכת" מתרחשת תוך 9-11 שנה, ואילו בארץ אותה ירידת מחיר מתפרסת לעשרים שנה ואף יותר במקרים יוצאי דופן. אם בכל זאת תרצה להשוות בין ירידת המחירים בחו"ל לבין זו שבארץ תשתמש כמשל ב"הסבה" שאנשים עושים לגיל חיות המחמד שלהם בשנות אדם ע"י הכפלה, ותשים לב שירידת ערך הרכב באחוזים של רכב שנת 83-85 בארץ זהה לזו של רכבי 94-96 בבריטניה.

מקווה שעזרתי להבין את הנדון,

AVISOFY

פורסם
רכשו אחותי ובעלה פורד אקספלורר חדש ונוצץ ברמת גימור אדי באואר.

אבקש להשכיל. מה הקשר לאדי באוור (יצרן מכנסי גברים) ? באמת יש רמת גימור כזו ? זה סלנג אמריקאי שאני לא מכיר ? ביטוי ? אשמח להסבר.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

רמת הגימור הגבוהה יותר בפורד אקספלורר (בארץ) נקראת Eddie Bauer (למה דווקא כך? אין לי מושג)

http://www.ford.co.il/Models/Explorer/Explorer.html

עידו

מחפש פיאט פנדה 4X4 דור ראשון (שנות השמונים)

כל היודע דבר או אף חצי דבר על אחת, אנא צור קשר בה"פ, תודה!

פורסם

יש לי חולצה של אדי באוור שבכל פעם שאני מכבס אותה היא מתהפכת. עכשיו הבנתי למה.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם
אני רוצה סיטרואן XM. פסיכי. אני יודע.

בישראל, עד שכבר אחת כזו מתפרסמת (יד 17, 390000 ק"מ מחברה), מבקשים עליה סכום של 5 ספרות בשקלים, ספרה שמאלית אינה 1...

אז איך זה קורה ?

תגיד, על מה אתה מדבר? :arrow:

XM.JPG

פורסם

יש גם את אלמנט האגרות.

במדינות אחרות זה סכום מגוחך ביחס לעלות הרכב, פה זה סיפור של אלפי שקלים (כולל הביטוח וכו'). אף אחד לא ימכור רכב שעולה פחות מהטסט שלו, אז זה מעין חסם תחתון.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם
שאלה היפותטית לתלמידי ובוגרי כלכלה:

אני רוצה סיטרואן XM. פסיכי. אני יודע.

התשובה בגוף השאלה. המודלים של הכלכלה הקלאסית לא עובדים כי אנשים, כמו שאתה יודע, הם פסיכים ולא לוגים.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
ואני שואל שוב. ביקוש והיצע אמור לעבוד בכל שוק חופשי. אז מה, לכל הרוחות, קורה כאן?

ביקוש והיצע עובדים בכל שוק חופשי, וגם בשוק בארץ. העובדה שלרכב מסוים יש ביקוש נמוך לא אומרת שהמחיר שלו ירד. מחירים יורדים כשהביקוש נמוך וההיצע גבוה, מה שכלכלנים מכנים "עודף היצע". המצב שאתה מתאר הוא שאין ביקוש - אבל גם אין היצע.

בנוסף, המצב שאתה מתאר הוא מצב קיצוני שהשוק הוא בדיד (דיסקרטי) - כלומר, יש היצע של יחידה אחת בדיוק (רק מכונית אחת שיש לה גם מנוע), וביקוש של יחידה אחת בדיוק (אתה המטורף היחיד שרוצה לקנות אותה). במקרה כזה תיאוריית מחירים של איזון בין ביקוש והיצע היא לא כ"כ רלוונטית, כי היא מתבססת על רעיון של רציפות (או רציפות בקירוב) של הכמויות והמחירים בשוק.

למשל: נניח מצב שבו יש 3000 מכוניות XM בשוק, ו-3000 קונים פוטנציאליים. אם מחיר XM היה 30000 ש"ח, אף לקוח לא רוצה לקנות, אם המחיר היה 20000 היו 1000 שמעוניינים, אם המחיר היה 10000 היו 2000 לקוחות שמעוניינים לקנות, וכו' - ככל שהמחיר נמוך יותר יותר אנשים ירצו לקנות. ומצד שני: אם מחיר השוק הוא 30000, אז ל-2000 בעלי XM מאושרים כדאי למכור, אם הוא 20000 אז רק ל-1000 מתוכם כדאי למכור, ואם הוא 1000 אז אף אחד לא יסכים למכור. בשוק של ביקוש והיצע בשווי משקל, מחיר השוק הוא זה שבו מספר המכוניות שרוצים למכור זהה למספר המכוניות שרוצים לקנות (בדוגמה, 20000 ש"ח יהיה מחיר השוק ו-1000 מכוניות יחליפו ידיים). שים לב שלא כל הקונים הפוטנציאליים יקנו מכונית ולא כל המכוניות יימכרו.

כשיש רק מכונית אחת הכמויות שאפשר לרצות לקנות הן או 0 או 1, וכנ"ל לגבי מספר המכוניות שרוצים למכור. אי אפשר לדבר על מחיר שוק במצב כזה: או שיש עסקה או שלא.

(אם אתה רוצה אצרף גם שרטוטים :mm_wink:)

עודד

• תוכן חדש...