Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7245 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי מגבר ג'יביאל המפורסם שמחוברים עליו זוג 6*9 אינפיניטי 100 אר אמ אס

בנוסף לזה אני רוצה לחבר לו סאב של קיקר CVR

השאלה היא אם המגבר הזה מסוגל להרים גם את הרמקולים + הסאב הזה...?

מחובר לי עכשיו אליו סאב של פיוניר 306DVC 400 אר אמ אס זה עם ה-2 סלילים

אני ממש ממש לא מרוצה ממנו.אני רוצה להחליף אותו עם הקיקר

מה אתם חושבים?

פורסם

לא צריכה להיות לו בעיה לספק אותו בטכלס, אבל הסאב לא ינוצל במלואו כי הוא 400 אר אמ אס והג'י בי אל מגיע בערך ל280 פלוס מינוס בבגישור.אם אתה מתכנן את זה זמני ואתה מתכוון להביא מונו זה יהיה אחלה פתרון. ואם אתה נשאר ככה לא נראה לי שתסבול מזה

אצלי מחובר סאב קיקר 450 על מגבר 300 והוא דופק יפה מאוד

"ומותר האדם מן הבהמה - אין, כי הכל הבל"

פורסם

ההחלפה של הפיונר בקיקר היא טובה אתה תשמע הבדל עצום.. אבל לא הייתי ממליץ לך לשים כזה סאב עם כזה מגבר.. אתה בקושי תפתח אותו כבר שמעתי את השילוב הזה ונשרף הפיוז תוך 5 דקות..

תנסה להביא מונו שיעבוד איתו כמו שצריך..

hu-pioneer 7500

amp-Hifonics Titan TX4405

component-morel pulse 6.5

sub- JBL gto 1200

פורסם
לא צריכה להיות לו בעיה לספק אותו בטכלס, אבל הסאב לא ינוצל במלואו כי הוא

אצלי מחובר סאב קיקר 450 על מגבר 300 והוא דופק יפה מאוד

איזה בדיוק דגם זה ? 450 של מה ? וואט? ש"ח? לי"שט? :)

פורסם
לא... 450 ק"ג בוטנים שאני מביא לאוגר שלי בכל בוקר.

נו באמת... מה זה יכול להיות בטח שוואט!

פורסם

אני חושב שזה דיי ברור בגלל שהדיון היה על וואטים של סאבים והספקים של המגברים שמרימים אותם

זה לא עושה אותך יותר חכם להיות מתחכם.

היית נראה יותר חכם אם היית עונה תשובה עניינית.

אני בטוח ששואל השאלה וכל הקוראים הבינו שזה וואט

פורסם

ואני עוד לא הבנתי איך כל העסק הזה הולך בפועל,אוקיי יש לך את הJBL מהם 2 ערוצים תפוסים ועוד 2 ערוצים מגושרים לגישור בהספק 284RMS מוצהר ב4 אוהם.

עכשיו ,יש לך סאב בתצורת DVC[השאלה של כמה ? DVC40HM /DVC2OHM?]כי אם מדובר על DVC4OHM אז סלח לי משהו פה לא נישמע לי צלול,סאב 2 סלילים 4 אוהם יכול להיקבע בהתנגדות שקולה של 2/8 אוהם בחיבור 2 סליליו יחדיו,מה שנוגד את עיקרון העבודה של הגישור אצלייך במגבר. אלא אם אתה עובד עם סליל בודד של 4 אוהם מתוך ה2 בחיבור לגישור במגבר שלך [במצב של 4 אוהם]..

אז לפני שאתה ויתר האנשים פה קופצים בפזיזות אל עבר "השידרו המיוחל" אני מציע שתנתחו את המצב הנתון ואת הנובע ממנו..

כי אם חביבי-אתה מתכוון להפעיל לי סאב DVC על מגבר דרך גישור בודד[של 4 אוהם עכבת עבודה מקסימלית] ומטרה לנצל ולהפיק את מלואו-יש לך כאן טעות,חזור לנקודת הפתיחה ,שנן כמה דברים ורק אז צא לדרכיך.

:cry:IBIZA 20vT -נימכרה!:cry:

בחסדך רחם עליי,כוון אותי בצעדיי..

פורסם

כמובן שהסאב צריך להתאים בהתנגדות שלו למגבר. מכיוון שלסאב הנ"ל יש 2 סלילים, במקרה הזה הסאב צריך להיות סאב שההתנגדות של כל סליל שלו תהיה 2 אוהם. בחיבור טורי של 2 הסלילים יתקבל סאב עם התנגדות כללית של 4 אוהם. רק במקרה כזה ניתן יהיה לחבר את הסאב ל - 2 ערוצים בגישור, של המגבר הנ"ל, מבלי לגרום נזק למגבר ועם זאת לנצל את המגבר במקסימום.

שלו.

ליום יום: יונדאי סונטה 1998 3000 סמ"ק V6

אסקורט MK1 בהמתנה לשיפוץ ?

פיג'ו 504SR אוטומטית 1983.

פורסם
אני חושב שזה דיי ברור בגלל שהדיון היה על וואטים של סאבים והספקים של המגברים שמרימים אותם

זה לא עושה אותך יותר חכם להיות מתחכם.

היית נראה יותר חכם אם היית עונה תשובה עניינית.

אני בטוח ששואל השאלה וכל הקוראים הבינו שזה וואט

יש 400 שזה הCVR המדובר.

הדגם הנפוץ ביותר בארץ - זה תצורת 2 סלילים של 4 אום כ"א, כלומר היתנגדות סופית (שיטות חיבור שונות) תתקבל : 8 אום או 2 אום. במקרה כזה אתה לא יכול גם לגשר וגם לחבר ב 2 אום, אז המגבר שלך יכנס לפרוטקשן. מה שאתה יכול לעשות זה לחבר כל סליל ליציאה בנפרד, כלומר בלי גישורים. זמנית זה בסדר, אצלי לדוגמה CVR מקבל בקושי אבל ממש בקושי 250 רמס (אני בטוח שהמגבר שלי אוברייטד) והוא זז יפה ,אבל עם הזמן אתה (כמוני) תבין שכדי להזין כמו שצריך את האלמנט הנ"ל -צריך מגבר שמספק לפחות 400 רמס ב 2 אום.

בברכה.

נ.ב. לא התכוונתי להעליב אף אחד.

שיהיה לנו סוף שבוע שקט.

פורסם

זה ברור שככל שתתקרב או תעבור את עוצמת האלמנט עם המגבר הוא יזוז טוב יותר.

אבל משיקולי תקציב ומראה אני לא יחליף כרגע את המונו שלי וברגע זה הוא מספק אותי מאוד והוא עד לא כוון בצורה מקצועית אז אני בטוח שלאחר כיוון אני יהיה שקט איתו לפחות לעוד שנה ואז אולי אני אחליף מונו.

ד''א לא נעלבתי

פורסם

asafay1

הפיוניר עכשיו מחובר אצלי בגישור

גישרתי בין הסלילים מינוס לפלוס ופלוס למינוס ובמגבר חיברתי למינוס החיצוני לפלוס החיצוני.

ככה שעכשיו הפיוניר מחובר ב-2 הום...נכון?!

אבל בלי שום קשר לזה...אני לא מרוצה ממנו. אני בטוח אחליף אותו עם הקיקר.

זמנית אני רוצה לשים אותו עם הג'יביאל עד שאני אקנה מונו בלוק.

הקיקר הוא גם 2 סלילים נכון?! תקנו אותי אם אני טועה...

תהיה בעיה אם אני אחבר אותו זמנית למגבר הנ"ל?

פורסם
asafay1

הפיוניר עכשיו מחובר אצלי בגישור

גישרתי בין הסלילים מינוס לפלוס ופלוס למינוס ובמגבר חיברתי למינוס החיצוני לפלוס החיצוני.

ככה שעכשיו הפיוניר מחובר ב-2 הום...נכון?!

לא! חיבור שיניב עכבה שקולה סופית של 2 אוהם יהיה רק בגישור וגישור במקרה שלך יבוצע כלהלן:+ של סליל ראשון ל+ של שני,- של סליל ראשון ל- של סליל שני.לאחר מכן אתה מוציא + נוסף מזוג הטרמינלים של אחד מהסלילים באלמנט [כנ"ל לגבי ה-] אשר יחוברו ליציאות המגבר בהתאמה[+ ל+, - ל-],בתצורה זו העכבה השקולה הנומינלית של האלמנט שלך תהיה בערך של 2 אוהם.[חשוב מאד,להתאים את ההתנגדות השקולה של האלמנט כתלות בעכבת העבודה המינימלית ביותר שהמגבר יכול לעבוד איתה ,ז"א לא נחבר סאב בהעכבה שקולה של 4 אוהם למגבר בעל עכבת עבודה סופית בערך של מינימום 8 אוהם,אנו נגרום נזק להגברה!]

אבל בלי שום קשר לזה...אני לא מרוצה ממנו. אני בטוח אחליף אותו עם הקיקר[ממליץ לך לשמוע את הקיקר היעודי בתיבה מתאימה טרם השידרוג,כדי למנוע מצב לא נעים.]

זמנית אני רוצה לשים אותו עם הג'יביאל עד שאני אקנה מונו בלוק. [שוב בעיה של אי תאימות עכבות אלמנט כתלות בערך עכבות עבודה מינימליות שהמגבר שלך מסוגל לעבוד איתן,תרצה קיקר CVR על המגבר הקיים שלך בגישור-תלך על גירסת הDVC 2HOM ,חבר את הסלילים בטור וקבל התנגדות סופית של 4 אוהם אשר תתאים לחיבור לגישור במגבר שלך.]

הקיקר הוא גם 2 סלילים נכון?! תקנו אותי אם אני טועה...[כן DOUL VOICE COIL,מגיע ב2 וואראציות :האחת:DVC4HOM הנפוצה יותר,והשניה:DCV2HOM הפחות נפוצה אך האידיאלית ביותר עבורך במצבך הנתון[תנאי ההגברה הנוכחיים שלך כרגע.]

תהיה בעיה אם אני אחבר אותו זמנית למגבר הנ"ל? [בהחלט,תשכח מזה לחבר אותו על 2 סליליו ולנצלו בצורה יעודית מבלי לדפוק אותו[כתוצאה משליחת DC מהמגבר שלך כתוצאה מעומס ועבודה לא נכונה עם ההגברה שלך,וכמובן חשש גדול מאד לשריפת המגבר שלך[בקיצור בהחלט לא מומלץ]האופציות שעומדות לפניך:

1.קניה של מונו יעודי שיורד ל2 אוהם מינימום ונותן הספק של 400RMS מוצהר ומעלה.

2.חיפוש אחר גירסת הDVC2HOM[הפחות נפוצה] של הסאב ,וחיבור טורי של 2 הסלילים ועבודה בהתנגדות סופית של 4 אוהם אל מול הגישור מהמגבר הנוכחי שלך.]

קרא היטב ובעיון,כל המידע שאתה זקוק לו נימצא בפנים!

בהצלחה.

:cry:IBIZA 20vT -נימכרה!:cry:

בחסדך רחם עליי,כוון אותי בצעדיי..

פורסם

תודה רבה על ההסברים.

בלי שום קשר לזה עכשיו...

אני תמיד מתבלבל בין שתי הגישורים

יש גישור מקבילי ויש גישור טורי

תעשה טובה ותסביר לי מה זה כל גישור, איזה תמורה אני מקבל מכל גישור ואיך אני בכלל עושה את הגישור...?

אם אני לא טועה וניראה לי שכן...אז הסאב שיש לי עכשיו מגושר כך:

המינס של סליל X מחובר לפלוס של סליל Y

והמינוס של סליל Y מחובר לפלוס של סליל X

זה סוג של קצר בסלילים. ככה הסבירו לי לחבר אותו. אני לא זוכר אם ככה בסוף חיברו לי או שחיברו לי מינוס למינוס ופלוס לפלוס...

בכל מקרה איזה סוג של גישור זה מה שכתבתי בהתחלה?

פורסם
אם אני לא טועה וניראה לי שכן...אז הסאב שיש לי עכשיו מגושר כך:

המינס של סליל X מחובר לפלוס של סליל Y

והמינוס של סליל Y מחובר לפלוס של סליל X

בצורת החיבור הנ"ל 2 הסלילים של הסאב מחוברים במקביל ובפאזה הפוכה. בצורת החיבור הנ"ל אתה גורם נזק לסאב ולמעשה הממברנה של הסאב לא זזה כמעט, כך שאתה כמעט ולא שומע את הסאב.

חיבור מקבילי = הפלוס של סליל X והפלוס של סליל Y מחוברים ביחד לפלוס של היציאה של המגבר, המינוס של סליל X והמינוס של סליל Y מחוברים ביחד למינוס של היציאה של המגבר. בחיבור מקבילי ההתנגדות שתתקבל כתוצאה מחיבור של 2 סלילים של רמקול במקביל, (כאשר ההתנגדות של כל סליל מ - 2 הסלילים תהיה זהה), תהיה חצי מההתנגדות של כל סליל בנפרד. לדוגמא: אם נחבר סאב בעל 2 סלילים, בחיבור מקבילי, שההתנגדות של כל סליל שלו היא 4 אוהם, ההתנגדות הכללית של הסאב במקרה הזה תהיה 2 אוהם.

חיבור טורי = הפלוס של סליל X והמינוס של סליל Y מחוברים בינהם (ללא חיבור למגבר). המינוס של סליל X יחובר למינוס של היציאה של המגבר והפלוס של סליל Y יחובר לפלוס של היציאה של המגבר. בחיבור טורי ההתנגדות שתתקבל מחיבור של 2 סלילים תהיה הסכום של ההתנגדות של כל סליל בנפרד. לדוגמא: אם נחבר סאב בעל 2 סלילים, בחיבור טורי, שההתנגדות של כל סליל שלו היא 4 אוהם, ההתנגדות הכללית של הסאב במקרה הזה תהיה 8 אוהם.

שלו.

ליום יום: יונדאי סונטה 1998 3000 סמ"ק V6

אסקורט MK1 בהמתנה לשיפוץ ?

פיג'ו 504SR אוטומטית 1983.

פורסם

קודם אני מעריך את ההסבר...תודה רבה

פתחתי עכשיו את הסאב, וראיתי שגישרו לי את הסאב כך: חיברו כבל 1 שהוא מתחבר בין המינוס של סליל X לפלוס של סליל Y

ולמגבר זה מחובר ואז חיברו מינוס מסליל 1 למינוס החיצוני במגבר ופלוס מסליל 2 לפלוס החיצוני של המגבר.

לפי מה שהבנתי מההסבר שלך זה יצא עכשיו 8 אוהם. נכון? תקן אותי אם אני טועה?

מה שאני צריך לעשות בעצם זה לחבר גישור מקבילי.

• תוכן חדש...