Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אז מה היה לנו שם ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7236 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בספטמבר 70', לאחר שכל הפיוזים קפצו לו בעקבות פרובוקציות קשות, החליט המלך חוסין המנוח לעלות עם טנקים על ערי הפלסטינים שחיו בממלכתו וטבח בכ-5,000 נפש.

לאורך השנים חוסני מבארכ עושה את המוות לכל אותם חברי תנועת "האחים המוסלמים" אשר מנסים ללא הרף להתנקש בו ולהשליט במצרים שלטון פונדמנטליסטי.

צדאם חוסין ימ"ש עשה שפטים בכורדים שתבעו עצמאות לחבל הארץ בו הם חיים בצפון עיראק.

אבל לא. אנחנו נאורים. אנחנו טובים יותר מכוווולם. אנחנו גם מבינים יותר טוב מכולם.

צר לי לומר זאת, אבל למרות שאני נמנה דווקא עם מחנה השלום, לדעתי תגובת הצבא היתה נרפית, מתרפסת ובסופו של דבר כשהגיעה פעולה אמיתית, זה כבר היה מעט מידי ומאוחר מידי.

לומר שהמקרים שהזכרתי הם מוסריים אני לא אגיד. מצד שני, גם לחטוף שני חיילים, לירות קטיושות על אוכלוסיה אזרחית תמימה ולשדר לעולם תמונה מעוותת של המציאות זה גם לא מוסרי.

לא רוצה לשפוט את ההנהגה בטרם דם ההרוגים הספיק להתקרר, אני מעדיף להשאיר להיסטוריה לעשות את זה. במאמר מוסגר אומר כי אני סבור שכשהיא תעשה את זה, ואכן שלב זה יגיע - בין אם ירצו ובין אם לאו - פסק הדין לא יהיה לזכותה.

אלעד, שמקווה שמתישהו באמת יהיה פה שקט.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

• תגובות 81
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לדעתי יצאנו מופסדים ובגדול,בעת חטיפת החיילים בלבנון ראש הממשלה אולמרט אמר [ואני לא מצטט במדויק כי אינני זוכר] -לא נצא מדרום לבנון עד אשר יוחזרו החיילים החטופים,עכשיו מלבד חיילים חטופים יש לנו גם חיילים הרוגים [שאחד מהם מהשכונה שלי] וגם אזרחים הרוגים וזה בלי לדבר על מאות הפצועים שלנו.

עכשיו תהיה לחיזבאלה היזדמנות ל מלא מחדש ,ולבצר עמדות ולהכין את עצמם טוב יותר לפעם הבאה.

כמו כן הפגיעה בשמו של צה"ל שעם כל הטכנולוגיה וכל הימ"מ ,שב"כ, חה"א הטובים בעולם פגענו בהם מיספרית נמוך מאוד ואני לא מקבל זאת שהם צבא גרילה ולא סדיר כי גם לנו יש יחידות גרילה ע"ע יחידות מובחרות ובכל זאת באמצעות קלאצניקוב וטילי נ"ט ,ללא מטוסים ומסוקים הם לא נעים לומר קרעו אותנו.

זאת דעתי וחבל שבתור תושב הארץ וציוני אני מרגיש כך.

opel astra,כבר מרגישים יותר טוב

פורסם

המצב חרבאנה... תודו...

לקחו אנשים שלא מתאימים לכל התפקידים, הצד השני הריח חולשה והיסתער...

לדעתי, דלק-אוויר והכל היה ניגמר...

רבאק, אני לא מכיר מדינה אחת שהפגיזו את האזרחים שלה והיא לא החזירה פי עשר מזה לצד השני...

לא מדובר כאן באירגון טרור, מדובר כאן בצבא לבנון, גם אם זה לא רישמי...

ואם אדון סניורה היה יודע שכל מי שנימצא 30 ק"מ מהגבול הולך להישרף חי הוא היה מוציא את ה"צבא" הזה שלו משם תוך דקות...

כוח ההרתעה שלנו נמוק והיתמוסס כמו כל הדברים במדינה הזו, כולם מיתעסקים בתפל ולא בעיקר, כולם מנסים להיות חכמים וצודקים...

היה באותו שניפתחה מיתקפת הקטיושות לתת לאדון סניורה אולטימטום ולשדר אותו בכל כלי התיקשורת בעולם. "או שאתה מפסיק את הירי הלא מוצדק שהתחלת עלינו או שאנחנו פותחים במיתקפה כי אין לנו ברירה"...

יומיים אחרי זה מתחילים לשרוף את לבנון ללא כל היתחשבות.

תוך פחות משבוע התופעה הזו לא היתה חוזרת, צה"ל היה מרוויח את יכולת ההרתעה שלו ו100 מישפחות לא היו חרבות!!!

במילה אחת, ביזיון!

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

ראשית כל אני מסכים עם כל מה שנאמר עד כה ורוצה להוסיף ש;

1. כל הכבוד לחיילים וללוחמים ! יישר כח (אני לא הייתי מסוגל לעשות מה שהם עושים).

2. אנחנו עוד נחזור ללבנון, אין לי מושג מתי אבל בטוח שנחזור (לסיים את המלאכה, כך אני קורא לזה) - ואני מקווה שבפעם הבאה לא ישאר איש במדינת ישראל שיהיה מאוכזב מהתוצאות.

3. כוחות ההנהגה של הצבא שלנו נהיו לפלפים. בשפה יותר נאורה אפרש את המשפט הזה ואומר ש; עודף ההומניטריות שיש לנו דופק אותנו בחזרה מכל כיוון כמו בומרנג.

4. שום מדינה בעולם לא היתה מאפשרת ירי טילים לעברה במשך מעל חודש, כאשר אזרחים חפים מפשע נפגעים והנזקים נאמדים על מיליארדי שקלים.

יש לי משהו קשה לומר - וצריך להיות מאוד קר ברגע זה בשביל להבין את המסר;

במדינה מתוקנת הצבא מגן על האזרחים, ככה זה צריך להיות.

אנחנו הפכנו למדינה שמפחדת להלחם רק בגלל המחשבה על הקורבנות.

ואני שואל שאלה פשוטה; מה עם הקורבנות שלנו בעורף ? ממתי העורף צריך לספוג קורבנות במקום הצבא ? ולמה צריך לחשוב על קורבנות בסדר גודל מטורף כשיש לנו כוח אוירי וימי שיכול לעשות עבודה מצויינת ?!

לא ברור לי למה המשיכו לשלוח טנקים כשידעו שלחיזבאללה יש טילי נ"ט שמסבים פגיעות ונזקים אדירים (והמון הרוגים) לחיילים שלנו ? למה ?!

אני רוצה להצדיע הן לחיילים שעשו עבודה מצויינת ולא ישנו ימים רבים - וכמובן גם לאלו שקיפחו את חייהם למעננו, שנוכל להיות כאן ועכשיו בריאים ושלמים.

בנוסף, עד כמה שזה נשמע הזוי, כל הכבוד לגדוד המילואימניקים שסירבו להיכנס לשטח למטרת משימות התאבדות כצאן לטבח וחזרו הביתה בשלום.

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

מייל שקיבלתי:

שלום לכולם י' במנחם אב 10/8/06

"...הפעולה של צה"ל מתחילה עכשיו..." זעק בהתרגשות כתב בכיר בערוץ 2 -רוני דניאל-

יום רביעי השחור 9/8/06 בשעת ערב מאוחרת תוך צילום טנקים של צה"ל נכנסים ללבנון.

זו הייתה שיאה של ההפקרות שערוצי הטלויזיה בישראל מפגינים בשעות המלחמה הקשות . תוך שהם מסכנים את חיי חיילינו וילדינו.

לציבור הרחב תחושה קשה על התנהלות ערוצי השידור מתחילת המלחמה ולא מבינים היכן לעזאזל הצנזורה או לפחות האחריות המינימלית של הכתבים.

הגדיל לעשות ערוץ 2 שהסיר כנראה כל מגבלה מעצמו.

בערב שבת כאשר נפל טיל באיזור חדרה ראיין עודד בן עמי בערוץ 2 את ראש העיר חדרה, והוא אמר להם בפרוש באו לא נפרט כי הדיבורים עוזרים לחיזבאללה, זה לא הפריע לכתב הערוץ שהיה בדרך לחדרה ודיווח טלפונית שהטיל נפל באיזור תחנת הכוח.

בדיון שנערך בנושא, העלו הכתבים טענה כי אם הם לא יפרסמו אז הערוץ המתחרה יפרסם ואז (חלילה!) הם יפסידו סקופ!!!!!

משיחות עם לוחמים שמגיעים מחופשה עולה כי המחבלים החיזבלונים מודעים לתנועות צה"ל ומעתיקים כוחות שלהם לכפרים שצה"ל מתכוון להכנס אליהם . הידיעה נובעת מהדיווחים והצילומים המוקדמים בשיטחי הכינוס וההערכות. עיבויי מערך אלו לא מאפשרים לחיילינו להפתיע את החיזבאללה ועולים לנו בחיי אדם.

אחד התנאים הפוגעים בכושר קבלת החלטות היריב במלחמה הוא ערפל הקרב ולצערינו ערוצינו היקרים

דואגים לפזר את ערפל הקרב לאוייב ובכך מקלים עליו ומעניקים לו יתרון- שעולה לנו בחיי חיילים ..

אני לא יכול לשכוח את התמונות בשידור חי וישיר של חיילי איגוז מתחילים בתנועה רגלית לכיוון מרון א-ראס

(החלטה אומללה בפני עצמה-לעלות משטח נחות באור יום לקרב...)כולנו זוכרים את המחיר הכואב- אני בפירוש טוען שתמונות אלו סייעו לחיזבאללה לגבש תמונת מצב ולהגיב בהתאם!!!!

למדנו כי חיזבאללה אינו האוייב המיצרי בששת הימים. זהו אוייב מתוחכם שהכין את עצמו עם מיטב הטכנולוגיה והאמל"ח. יכולת האיסוף המודיעיני שלו ממקורות גלויים טובה מאוד. דיי אם נזכור כי הם מצטטים ומקרינים פרשנים ודיווחים מערוצי הטלוויה שלנו בזמן אמת!!! זאת אומרת שהם עוקבים ולומדים מהרשתות הגלויות באופן מיידי!!!!

אני לא יכול לשכוח את הדיווח הכואב של משה נוסבאום מאיזור ההרג בכפר גילעדי ואיך הוא לא התאפק לומר שהאסון יכול להיות יותר גדול כי יש שם הרבה משאיות תחמושת שלא נפגעו !!!!

אני לא יכול לשכוח איך הצטמררתי מוקדם באותו בוקר אומלל כאשר קראתי בידיעות אחרונות ידיעה "תמימה" כי מכללה באצבע הגליל הפכה לבסיס שמשכת אלפי חיילים.....!!!!! (מכללת תל חי קרובה מאוד לאיזור הפגיעה בכפר גלעדי)

אני לא פוטר את קציני צה"ל במיל' שמגיעים בחדווה לערוצי הטלוויזיה וכדי להצדיק את הגעתם פולטים מידע מסווג.

תזכרו מה אמר בשעתו החתן של סדאם חוסיין שערק למערב (אח"כ חזר לעירק ונשחט) - ...קיבלנו הרבה רעיונות מהטלוויזיה הישראלית איך לפזר חומר כימי ע"י מטוסים... (אני לא רוצה לחזור על אותם רעיונות)

אני לא פוטר את תוכניות הריאלטי עם מג"דים ומח"טים שיושבים עם כתבי הטלויויזיה בשולחן שידור

על צירי תנועה שעוברים בהם טנקים ולו רק בהיבט הבטיחותי – בושה וחרפה.

נמאס כבר לדבר איך בימים הראשונים כתבי הטלוויזיה כיוונו את הירי של החיזבאללה כאשר דיווחו וצילמו במדוייק היכן נופלים הטילים .... יואב לימור ערוץ 1(והוא אחד האחראיים מבין הכתבים) יודע היטב כי הדיווח החי מנהריה גרם לפגיעת טיל בסמוך אליו!

התמונה האומללה מעידה כי ההפקרות הטלוויזיונית עולה לנו בחיי אדם.

לנו כאזרחי המדינה יש כח להשפיע!!!

מאחר וערוץ 2 הגדיל בחופשיות דיווחיו אני קורא לציבור לצפות בערוצים אחרים!!!!

בואו נשדר לטלוויזיה ולשאר ערוצי התקשורת

כי אנו דורשים מהם מגבלות ואחריות

דבוש שמעון - אזרח כואב והמום!!!!

אתם מוזמנים להגיש תלונות לנציב פניות הציבור של הרשות השנייה בכתובת:

וגם לשלוח העתק של התלונה לדובר צה"ל בפקס: 03-5694903

או בדואר רגיל לכתובת: מדור מוסדות וציבור, תחום קשרי ציבור, חטיבת דובר צה"ל. ד.צ. 01025, צה"ל.

נא להפיץ לכל החברים!!

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

תבין משהו על העולם הערבי,באף מלחמה הם לא אומרים שהם מפסידים,זה שנסראללה לא מודה שהוא קיבל על הראש זה לא אומר שהפסדנו.

ד"א הערבים עדיין טוענים שהם ניצחו ביום כיפור,האם אתה חושב שהפסדנו ביום כיפור?

את זה אפשר לראות בכל סוף צום של יום הכיפורים בערוץ המצרי (כן, אני אוהב לראות כמה הם דבילים) שכל פעם שבצאת כיפור אני פותח טלויזיה בערוץ המצרי אני רואה את אותו מיג שצולל אל האדמה ואיך שבערוץ מהללים את הצבא ומשבחים על נצחונו על ישראל.

בזמנו, המצרים הודיעו בכלי התקשורת שהם הגיעו לתל אביב ואפילו נתנו שמות של רחובות שהם נמצאים בהם, מכרו לוקשים לאזרחים שלהם. טימטום.

פה אין ספק - הפסדנו. לא מבחינה צבאית כי לבנון עצמה קיבלה מכה קשה אך מבחינה צבאית לטווח הרחוק. זה ייתן לגיטימציה לחיזבאללה לחטוף חיילים ולמדינות ערב לצאת נגדנו במלחמה (אם נסראללה יכול גם אני יכול) וכן מטרות המלחמה לא הושגו.

איציק, אני מסכים עם דברייך לגביי שהצבא צריך להגן על העורף אבל שמעת את דבריו של מג"ד שריון בטלויזיה? הוא שאל, איך הוא יכול להכניס חיילי מילואים שלו שלא עשו שנתיים מילואים (עקב קיצוצים) ועכשיו באים ומצפים שאחרי כמה כדורים שהם ירו הם יהיו מוכנים לקרב? כמות ההרוגים תהיה עצומה ולכן הכניסו המון חיילים סדירים שהם גם סביר להניח בכושר גבוהה יותר ומאומנים יותר ממילואימניקים שלא התאמנו הרבה זמן.

ככה לא מנהלים צבא!

הבעייה היא שהמדינה באה לסגור את הצבא, קיצצה בו מכל הכיוונים. סגרו טייסות (שאחי היה בטייסת מסויימת בחצרים והיה בלאגן ב- 96' הוא לא ראה בית, סגר על ימין ועל שמאל ויש לי חבר שעכשיו באותה טייסת תחת אותו מפקד שאחי היה תחתיו באותו התפקיד בדיוק ובזמן המלחמה יצא כמה פעמים הבייתה כי פשוט אין עבודה) אם חיזבאללה היה מחכה עוד 3-4 שנים ונכנס למלחמה איתנו, הוא היה קורע לנו את הצורה כי מגמת הקיצוץ רק המשיכה ורצו לסגור עוד אוגדות.

צריך להבהיר לאלה שיושבים שם שפה זה לא פינלנד, פה אנחנו מוקפים באויבים גם מאלה שיושבים בשקט.

פורסם

אוקיי, ומה עכשיו?

הבנתי מה שכולם אומרים. הפסדנו, קרעו לנו את התחת, יצאנו אפסים, ובו בזמן כיסחנו את תשתית הטרור, נלחמנו בשתי חזיתות גרילה וגם הממשלה צריכה להתפטר. בסדר.

אני יודע שמדובר על עבר מאוד קרוב, אבל היות ויש הפסקת אש, המלחמה הזו שייכת לעבר. מי כאן חושב על העתיד? מי, במדינת המחרבים הזו, באמת משקיע מחשבה במה אח"כ? במה עוד חודש, שנה, שנתיים, כשיוולדו ילדים (לצעירים מבינינו) ונכדים (למבוגרים)?

למה אין אף קול חפץ חיים? למה זה תמיד "נחזור ללבנון ונסיים את המלאכה"? למה אי אפשר לחשוב בחיוביות? בכיוון של שלום? בכיוון של לנצח את חיזבאללה מהכיוון האנושי? למשל, לעזור בשיקום לבנון לפני שחיזבאללה יעשה את זה ויזכה לעוד תמיכה? למה אף אחד לא חושב ככה? למה, במקום לקנות עוד אף-16, שלא נשקיע את הכסף (כמה, 102 מיליון שקל? דולר? משהו כזה) באיזה מרכז חינוכי בדרום בירות, שיגדלו בו ילדים שידעו שישראל גם יודעת לבנות ולעזור לשכנותיה, ולא רק להבריח מאות אלפי פליטים מבתיהם?

כי כולם (רוב מוחץ, לצורך העניין) כל כך נסחפים בהתלהמות המלחמתית והרצחנית הזו, שבכלל אין זמן או תא מוח פנוי לחשוב על זה, ואז הכי קל להפטיר שאין עם מי לעשות שלום, או איך לעשות שלום. כולם שונאים, שנאו וישנאו אותנו, ומתים לזרוק אותנו לים. ב-ס-ד-ר. מתי הייתם בסיני פעם אחרונה, או קפצתם לטיולון בפטרה? ובראייה קצת יותר אחורה (ונניח, רלוונטית לפורום), למי כאן אין איזה פחח מומחה בשכם או בג'נין, שיעשה את העבודה בעשירית מחיר? למי לא בא על איזה חומוס במקום שבו יודעים לעשות חומוס? אכלנו שם בעבר, ואם נהיה חכמים, נוכל לעשות זאת בשנית.

אין דבר העומד בפני הרצון. זה תקף גם כאן. כרגע, בישראל, אוגוסט 2006, אנשים פשוט לא רוצים. נראה שכולם רוצים מלחמה, כאילו זה הפתרון היחיד. אני בטוח שיש כאלה שקראו את המשפט האחרון ומהנהנים לעצמם, בחושבם שזה באמת הפתרון היחיד. צר לי עליהם, אותם אנשים שאיבדו עצמם לדעת, שהתייאשו מהבחירה בחיים, ומעדיפים להילחם עד המוות של כולנו. המלחמה הבאה לא תהיה באשמת איראן בלבד - מדינה שדי ברור לכולנו שלפחות מי ששולט בה הוא בחור מעורער במקרה הטוב - היא תהיה גם באשמת כל אחד אחר שלא חתר לשלום עם שכנינו והעמיק את האיבה והאלימות. מי שלא תומך במציאת פתרונות יצירתיים לשלום, שווה ערך לזה שלוחץ ראשון על הכפתור, ולאלו שילחצו אחריו. הוא רק הקדים אותם בכמה שנים והכין שטיח אדום מדם בנים לרגליהם.

הגיע הזמן לצאת מהמעגל הרצחני ולמצוא פתרונות יצירתיים לשלום. הם קיימים והם מעשיים והפתח ליישומם הולך וקטן מדי יום, כשאנחנו לא מנצלים אותם.

בטאמן

(-;

איש שלום, ויפה שעה אחת קודם

ברינג און דה סבבה

פורסם

למשל, לעזור בשיקום לבנון לפני שחיזבאללה יעשה את זה ויזכה לעוד תמיכה? למה אף אחד לא חושב ככה? למה, במקום לקנות עוד אף-16, שלא נשקיע את הכסף (כמה, 102 מיליון שקל? דולר? משהו כזה) באיזה מרכז חינוכי בדרום בירות, שיגדלו בו ילדים שידעו שישראל גם יודעת לבנות ולעזור לשכנותיה, ולא רק להבריח מאות אלפי פליטים מבתיהם?

בר, אתה רציני ?

כרגע, הקיום שלנו תלוי ב-F16 הזה, כך שאי אפשר לוותר עליו.

ביום שנוותר עליו אני מקווה שהכספים יועברו למטרות חיוניות אחרות אצלנו, לפני שנממן מרכז חינוכי במדינה אחרת, לבנון, שוויץ או פינלנד.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

רציני מאוד. מחוות של רצון טוב הן הכרחיות ליצירת בסיס להמשך. כסף שיושקע בלבנון (ולצורך העניין, גם בישראל) יחזיר את עצמו מאות מונים לעומת זה שיושקע באף-16, או בכל כלי משחית אחר. הגיע הזמן לצאת ממסגרת החשיבה הצבאית הזו. עושים את זה שלוש שנים, מילואים וגמרנו. לא צריך לחיות את זה, במחשבה שאין דרך אחרת. כל אלה שכן חושבים ככה... משתתף בצערכם, ובצערי על מה שתביאו עלינו.

ולפני שימשיכו לצטט אותי ולשאול אם אני רציני - כן, אני רציני לגמרי, בכל מילה שכתבתי. הכל שקול, מחושב ולחלוטין לפי אמונתי. אני יודע, לצערי, שאני במיעוט, אבל אם אשתוק אשאר במיעוט לנצח. אם לא, יש לי (ולכולנו) עוד סיכוי לחיות פה.

בטאמן

(-;

או, בר

ברינג און דה סבבה

פורסם

בטאמן,

צא מהבועה שלך.

אתה יודע מה הלך בצידון (ובעוד מקומות) במלחמת הלבנון הראשונה? או שאתה לא חי כאן?

ילדים השתתפו ברצח חיילים, אלוף משנה שבא ללטף ילד בראשו נדקר למוות על ידי אותו הילד, חיילים באו לעזור לאישה שבכתה בפתח בית לאחר שהביאו לה אוכל היא תקפה אותם עם קלצ'ניקוב שהסתירה מתחת לשמלה ומחבלים שיצאו מהבית.

אלה בני אדם תגיד לי? הדוגמאות עוד רבות!

אמר פעם מובארק- רק שרון יביא שלום. שאלו אותו למה, הוא אמר כי רק בן אדם שלחם במלחמה יודע את הצורך בשלום. אבל שלום צריך לעשות בחכמה ולא בהתקפלות. לא לתת להם פרסים ולהבין שאנחנו אפסים שמחר שהשלום ייגמר הם ייקרעו אותנו שוב.

בלבנון וברשות הפלשטינאית בניגוד לישראל לא מחנכים לרצח אזרחים!

ואני מסכים עם אלעד ס בהודעתו כשאמר שאנחנו צבא מאוד מתחשב ואפילו יותר מדי! אני רוצה לראות שאם המצב היה להיפך אם הם היו מתנהגים כ"כ יפה אלינו, בנתיים הם רוצחים בנו ללא הרף וקוראים להשמדתינו ללא כל תנאים! עם כאלה אנשים לא ניתן לעשות שלום!

אני לא קורא למלחמה עכשיו כי מלחמה זה דבר קשה כי יש הרוגים, משפחות וחברים הרוסים, פגועי הלם קרב שחייהם נפסקים, נכים והרשימה עוד ארוכה אבל כמו שאיציק אמר, עם כל הצער והכאב העצום, זהו תפקידו של הצבא. כן, צריך לחזק את הצבא, כי אנחנו לא חיים בפינלנד וכל אלה שסביבנו רוצים להשמידנו.

מה נעשה תגיד לי אם יחסלו חס וחלילה את מובארק או את עבדאללה מלך ירדן? אתה תקבל ממשלת טרור במדינות הנ"ל?

אנחנו לא מבצעים רצח עם- הם אלה שמבצעים רצח עם בנו! (או מנסים לפחות) את הפגיעות שלנו באזרחים שלהם מקורם בטעויות וכן גם מהסיבות שאנשי חיזבאללה איימו על אזרחים לבל ייצאו מהערים שצה"ל פיזר בהן כרוזים!

פורסם

אני באמת יכול לשבת ולהתווכח פה שעות, והרי מה חשבתי כשפרסמתי הודעה כל כך לא מקובלת על הישראלי הנרדף (במקרה שלנו, איתמרג'י), אבל באמת שאין לי כוח כרגע. אולי מחר.

איתמר, בוא נעשה הסכם - אני אצא מהבועה (אפילו שאשאר לגור בתל אביב, ברשותך), כשאתה תצא מהקופסא, ותיתן לי איזה פתרון מעשי שהוא לא מלחמה.

ניסית לחשוב פעם? באמת לחשוב? לחשוב על משהו אחר? לא לשכלל את הקיים, אלא לחשוב על משהו חדש לגמרי, משהו שעשוי להצליח, ולו בגלל שכל השאר כבר נכשל?

הילדים שדקרו שנאו ישראלים. די בצדק, כי הם ישבו בכוח צבאי במדינה לא שלהם, וזה לא ממש משנה למי הם באו לעזור, ואם בכלל הבינו אותם. אפשר לספר סיפור מאלף זוויות. בחרת אחת, ואם ארצה להתווכח, אבחר אחרת. לא באתי להתווכח ולא להתנצח. באתי לומר שיש עוד אפשרויות. לא כי אני חושב שאתה תגיד לעצמך "וואלה, הוא צודק, אפשר לעשות משהו" ותלך תפתח קופה לשיקום בירות ומעשר למחנות פליטים, אלא כי אולי איזה ילד בן 15 קורא כאן, ואולי הוא עוד לא גיבש דעה. אולי הוא יהיה יותר מקורי מכולנו, ואולי, במקום למות במלחמה, הוא יביא שלום.

הכי קל להגיד לא ולמצוא עוד סיבות לזה שהמלחמה הזו והמלחמה האלימה על קיומינו היא בסדר. סטטיסטית, אנחנו נפסיד במלחמה הזו יום אחד. יש יותר ערבים, יותר כסף, יותר כוח, יותר נחישות, יותר אמו. כבר כתב מישהו שאת המלחמה לא מנצחים הצודקים. שווה למצוא מלחמה אחרת, כזו שהיא למען שלום. לחילופין, אפשר לחסוך בחמצן ולהתאבד מחר.

בטאמן

(-;

מסתבר שהיה לי קצת כוח, אחרי הכל

נ.ב - אין ביטוי שנוא עליי יותר מהמילה "בועה". בתור תל אביבי ועוד סטרייט. חיזבאללה פספסו את היעד העיקרי שהיה כאן - גל אוחובסקי, אבל זה לת'רד אחר.

ברינג און דה סבבה

פורסם

אני אהבתי את מה שכתב רינו צרור . (מאז בית שאן סרט מלחמה אני חולה עליו)

צריך לקרוא את זה כמו שרינו צרור מדבר, רק ככה זה נישמע הגיוני.

ההנהגה הפסידה, לא הלוחמים

לא הפסדנו בשדה הקרב, הפסדנו בניהולו. הפסדנו כשראינו איך נוהגת הנהגה בחיילים לצורך תמרון מדיני מיידי. הפסדנו כשראינו את הפקרת העורף, וכשגיידאמק הקים את מחנה ניצנים. זה לא הפסד של לוחמים, להיפך. אלה היחידים שהשאירו אותנו על הרגליים

רינו צרור

1. בדבר אחד אין לי צל של ספק. לא נמצא ולא נקבל סימנים גדולים ובולטים יותר מן האותות והמופתים שקיבלנו במהלך החודש האחרון.

2. לא הבנתי. למי מכוונים הספינים עכשיו? להורים השכולים? לאבות? לאמהות? לשדות השרופים? למי מכוונים היועצים את ההודעות של הראש? ושל, לעומת זאת, בעל השפם? לציבור הפליטים?

3. לא הבנתי. מה פירוש הודעתו של השר פרץ, בישיבת ממשלה, "ניהול המלחמה על ידי ראש הממשלה היה מצוין, ומנוהל ביד רמה. התיאום איתי היה מדוקדק". מה זה? מחיר ההסכמה לתאום עדויות? דמי שתיקה? והמיתקפה של השר דיכטר על חלוץ, מה פירושה? חזית מאוחדת עם אולמרט על חשבון מיקומו של מופז? רה אירגון בצמרת קדימה? בגלל שמופז אמר "נכשלנו במערכה הזו"?

4. לא הפסדנו במערכה הכוללת הזו. הפסדנו בתוכנו. לא הפסדנו בשדה הקרב, הפסדנו בניהולו. הפסדנו כשראינו איך נוהגת הנהגה בחיילים לצורך רגע, לצורך תמרון מדיני מיידי. הפסדנו אחרי שלמדנו כמה פעמים עמד החייל או הגדוד או החטיבה, לפני היציאה לקרב, על קו הזינוק ממש, עם כדור בקנה, וכמה פעמים היו צריכים לשוב לאחור, כאילו מדובר בחימום שחקני כדורגל על קו המגרש.

הפסדנו כשראינו במו עינינו את הפקרת העורף, הפקרה מלאה תחת אש, אותו עורף עליו היה צריך להגן מכל משמר. בדיוק באותו רגע, אגב, איבדנו את כל תפיסת הלחימה של צה"ל מאז ומעולם, לתקוף כדי להרחיק את האיום מן האזרח. כשגיידאמק הקים את מחנה ניצנים הפסדנו. לא בגללו, פעולותיו הרשימו במיוחד, אלא בגללנו. בגלל שרוב מערכות השלטון לא העלו על דעתם טיפול באזרחים, ובגלל שאנחנו האזרחים איפשרנו זאת.

הפסדנו כשנתקלנו בליקויי הציוד של הלוחמים, משרוך ועד וסט או זוג נעליים, הפסדנו כשאיפשרנו ציוד לחימה בחסות "פילדלפיה" או "לוס אנג'לס" או "אוקלהומה", הפסדנו כשמצאנו את כל פרטי המבצעים בכל כלי תקשורת, ואת היקף הראיונות עם הרמטכ"ל תוך כדי לחימה, ובעיקר, בעיקר, כשהתחלנו לזהות את האינטרסים העוקפים של הצמרת המובילה - אולמרט, פרץ, ליבני, חלוץ, מופז, דיכטר, ואחרים.

זה לא הפסד של לוחמים, להיפך. אלה היחידים שהשאירו אותנו על הרגליים. זו תבוסת הראש. והיא התחילה בערך 30 שניות אחרי נקודת המוצא ונמשכה עד לרגעי הסיום ממש, כולל נסיעה בזיג זג מופרע בדרך אל תחנת הרענון הקרובה ביותר. זה סוד ההפסד שלנו. לא בחוץ ולא מול חיזבאללה, רק אצלנו בבית. והוא ניכר היום בעיניו של כל אחד ואחד. הכעס ניכר. תחושת הקצה.

5. איך נדע שניצחנו, שאלה אילנה דיין את הרמטכ"ל חלוץ. נרגיש, הוא ענה. חד מאוד בלשונו. ובכן, אנחנו מרגישים. היטב היטב אנחנו מרגישים.

6. ביום שישי, תוך כדי הזיג זג המוטרף בין כוחות צה"ל בלבנון לבין מסדרונות מועצת הביטחון של האו"ם, הזיתי איך הראש נכנס למכונית, לשיעור נהיגה ראשון. זה היה מוחשי, חיזיון של ממש. הוא נכנס לרכב, לידו המורה, הכניס לראשון, התחיל לשחרר את המצמד, ואז, כמקובל, התחיל לקפץ עם הרכב, פעם, פעמיים, פתאום בולם, פתאום מאיץ באטרף. עד שהמורה הורה לו לעצור בצד הדרך. אבל זו הייתה רק הזיה.

7. נכון לשעת הפסקת האש, לא יצרנו אזור סטרילי מחיזבאללה סמוך לגבול. לא שיפרנו את הרתעת צה"ל. לא החזרנו את החטופים הביתה. ולא הסרנו את איום הטילים על צפון הארץ. אלה העובדות. מצד אחד, הסיפור לא נגמר, תמה רק מערכה ראשונה. מצד שני, לשמוע את שר המשפטים רמון אומר "ניצחנו", גם עכשיו, זה קצת יותר מדי.

8. דבר אחד מצאנו, שלא יסולא בפז, במפגש עם הלוחמים החדשים, מ-18 עד 40. זה הדור הבא עלינו לטובה, אחים של ממש, אוהבים ונאמנים מאין כמותם, תמונה הפוכה לגמרי ממראה הרחוב הישראלי ביום חול רגיל. השמאל והכתום, העיר והפריפריה, החילוני והדתי, בחיבור אמיתי, חוליה בחוליה אשכרה. זו התקווה.

9. היכונו לאטרף הצפוי עם חזרת פליטי הצפון לבתיהם. בלגן כזה לא רואים פעמיים.

10. והיכונו לנתניהו. קמפיין הבחירות שלו, שנתפס הזוי בימים ההם, הפך מציאותי למדי. ואם שמעתי טוב, אפילו גיא מרוז אמר בגלי צה"ל שנתניהו לא היה יוצא בצורה כזו למלחמה. אם כך, נתניהו חוזר בתרועה רמה.

פורסם

בר/באטמן, כאשר מדינה מחרבת מדינה אחרת היא מחוייבת לה. (נקודה)... זה הקוד האתי של מילחמה..

ראה דוגמא ארה"ב-יפן... אחרי המכה שחרבה את יפן וגרמה לכניעתה ארה"ב השקיע סכומים גדולים כדי לשקם את המדינה הזו... תיראה איפה הם היום... כנ"ל לגבי גרמניה אחרי מלחמת העולם הII...

נעבור לכאן... באזור שנת 2000 היסתובב פרס וגייס סכומי כסף אדירים מפילנטרופים ואנשים שהאמינו כי ניתן לשקם את ההריסות, בחזונו הוא ראה את עזה פורחת...

מה עשו הפלשטינאים? לקחו את הכסף (ולא מדובר העשרות מיליונים אלא הרבה יותר) וקנו בו טרור, שלחו את המפקדים שלהם לילמוד איך לעשות טרור וללמוד לחימה בכל מיני מקומות בעולם. הם קנו נשק ותחמושת בכמויות...

שאלה, מדינה שפניה לשלום, למה היא צריכה כל כך הרבה נשק? הרי אם יהיה להם שלום איתנו, ברור לכולם שאנחנו לא ניפתח במילחמה... התשובה ידועה מראש ואנחנו רואים אותה...

בעבר הועברו סכומי כסף גדולים גם ללבנון, מה הם עשו עם הסכומים האילו? מיותר לענות...

לכולנו ברור ששלום יותר זול ממילחמה ומניב כלכלה בריאה וצמיחה לאוכלוסיה. אבל יש מדינות שלא מעוניינות לפתח את האוכלוסיה אלא להפך, לישמור אותה החושך, להשאיר אותה בורה כדי שהיא תאמין לכל מה שאומרים לה וכך יוכלו לישלוט בה. זוהי דרכו של שילטון החושך, שילטון שמטרתו אחת, לידאוג שתמיד יהיה את מי להאשים ב"רוע הגזרה"...

במידה וסוריה היתה עושה שלום אמיתי, ואני מיתכוון לשלום ממש עם שיתוף כלכלי היא היתה פורחת...

בעבר רבין הציע להפוך את הגולן לאזור משותף, אזור שבו יוכלו 2 המדינות לפתוח אזורי תעשיה ולפתח אותו... מה היתה עמדתה של סוריה? שלילי בזנ"ט... ולמה? אתם כבר יודעים את התשובה... מדינה שפניה לשלום לא רוצה שטחים אסטרטגיים אלא מקומות עבודה לאוכלוסיה שלה.

בקיצור, דע עם מי אתה ניכנס למיטה ;)

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

בר, אתה צודק אבל לא צודק, עם בני אדם רגילים שלא רוצים אך ורק את השמדתך, כן אפשר להגיע להסדרי שלום.

אבל אנחנו מוקפים במדינות שפשוט רוצות לחסל אותנו, וההסכם שלום שכביכול נחתום איתם יהיה אך ורק מכוונות זדון של הצד השני להפר את אותם ההסכמים ובעזרת ה"הסכמים" יהיו יותר קרובים אלינו אסטרטגית, והמכה שינחיתו תהיה גדולה.

וחוץ מזה שלדעתי, להשקיע בשיקום לבנון לא יתן לנו מעומה, וזה מהסיבה הפשוטה שבלבנון למדו לשנוא את הישראלים הרעים, ע"י סרטי קומיקס חמודים שמציירים את הכובש הציוני שמסכן את האיסלאם וכו'...

לא משנה אם תשקיע את הונך כדי לשקם את לבנון, עדיין ישנאו אותנו.

לכן כן צריך להשקיע בכלי משחיט ואימונים, שנוכל להגן על ארצנו ועצם קיומנו.

פורסם

ואל תשכח קונדום, ואתה צודק, אבל יש דרך ויש עוד דרך לכל דבר. כולם מסכימים שהיה צריך לצאת מלבנון ב-2000 (או, לפחות, כולם הסכימו עד לפני חודש וקצת). חילוקי הדעות היו באשר לאופן הביצוע.

אני מאמין שיש דרכים להשקיע כסף ולראות איפה הוא מושקע. אפשר לתת כסף סתם, ואפשר לממן פרויקטים ספציפיים, ואפשר לעשות זאת גם באינטרסנטיות (הווה אומר מרכזים חינוכיים, תרבותיים וכו') וזה לא מפחית במאום מעצם ההשקעה.

בשני הצדדים רוצים לחיות בסבבה (ואיזו מילה יותר מזרח תיכונית מסבבה), הבעיה היא באלה שמדברים בשבילנו ובשבילם, ומחנכים, יותר אותם מאותנו, אבל גם כאן הרוב מוכן לקחת אם-16 ולעלות עכשיו לליטני (ואם לא, אז לפחות לחתום על איזו עצומה). אם אנחנו באמת קצת יותר נאורים מכל שכנינו, נוכל לנסות ולהוביל אותם לעבר הסבבה הזו ולהזכיר להם שפעם היה פה בסדר (לפחות עם חברינו מהרשות). אם לא... טוב, את "אם לא" ראינו בחודש האחרון.

בטאמן

(-;

ראיתי מספיק בחודש האחרון. ברינג און דה סבבה

ברינג און דה סבבה

• תוכן חדש...