Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7246 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ראשית חלקי המערכת:

HU- פיוניר ישן (4X25)

קומפוננט קדמי- מורל פולס עם טוויטרים של הייביריד.

מגבר- רוקפורד 4004.

הבעיה כדלקמן-

במהלך נסיעה היום תוך האזנה למוזיקה,לא בפול ווליום, פתאום הפסיקו לעבוד 2 הטוויטרים בבת אחת.

מהמידים של הקומפוננט יש מעט טרבל, אבל הטוויטרים עצמם לא עובדים, ומדי פעם נשמעים כמו זצים כאלה (רעש אלקטרוני,או יותר נכון הפרעה, כמו כשמשחקים במגעים של רמקולים, למשל).

אין לי יותר מדי הבנה בכיול מערכות, מה שכן ידוע לי זה שבעת התקנת המערכת ביקשתי לכייל את המערכת יותר לכיוון איכות מאשר לעוצמה, כך שלא נראה לי שהטוויטרים נשרפו (בטח לא שניהם יחד).

אשמח לעצות בפתרון הבעיה.

תודה מראש.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

זה יכול להיות הקרוסים וזה יכול להיות גם משהו במגבר

- תבדוק את הפיוזים במגבר.

- תנסה לחבר לרגע קרוסים אחרים ותשמע אם הטוויטרים פתאום חזרו לעבוד.

- תנסה לחבר את הרמקולים ישירות דרך הHU במידה ושום דבר לא עובד ואז תחליף קרוס...

במילים אחרות תנסה לבודד את הבעיה - פעם תלך לכוון המגבר ופעם תלך לכוון הקרוסים.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

עדכון:

הצצתי אתמול במגבר שלי (חתיכת סיפור שכלל פירוק של המושב יחד עם חצי אוטו.....מה עושים כדי שהוא לא יהיה "גניב"....), הפיוזים בסדר גמור.

אגב, כמו שזכרתי, המגבר לא כוון לעוצמה מקסימלית (ה-GAIN היה בערך על שלושת רבעי לקומפוננט ופחות מחצי לסאב).

בנוסף יש לציין שברדיו-טייפ ה-TREBELE לא היה מכוון למקסימום אלא ל +2 (המקסימום זה +6), כך שאני ממש בספק לגבי זה שהם או חלק אחר נשרף מעוצמה גבוהה....

בקרוסים עצמם אין איזשהם פיוזים להגנה,או שאני טועה ?

דבר נוסף, בהנחה שאין בעייה במגבר והקרוסים עצמם בסדר, הגיוני ששני הטוויטרים יישרפו בו זמנית ?

משום מה זה נראה לי יותר כמו איזשהו חיבור שהתנתק, אבל בדקתי את החיבורים במגבר והם בסדר, החיבורים בקרוסים גם נראים בסדר.

יכול להיות במדובר בכלל בבעיה ברדיו טייפ (מדובר ברדיו טייפ ישן של פיוניר, בערך מלפני איזה 7-8 שנים,למרות שמעולם לא עבר חיים קשים).

מה הלאה ?

תודה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

זה לא שלא מגיבים, יש לנסות להחליף טוויטרים, לפחות לבדיקה,

בכלל, הMT22 מגיע עם אותו קבל של ה MT11 , אני צריך לבדוק בספרות האם הקרוס של הפולס מתאים בחיתוך ל MT22 , נראה לי שכן, אני בכל אופן, הייתי מחבר את ה MT22 עם הקבל (הצהוב) החיצוני שמגיע איתו, במקביל (חיבור מקבילי) ל INPUT של הקרוסאובר- כלומר , המינוס של הטוויטר למינוס של הINPUT והפלוס של הטוויטר דרך חיבור טורי לINPUT של הפלוס של הקרוסאובר של הPULSE .

בכל אופן, יתכן והפעלת את המערכת בעיוות, מה שיכול לגרום לנזק לטוויטרים.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

edan82,

תנתק את 2 החוטים של טוויטר אחד מהקרוסאובר, קח סוללה שך 1.5 וולט (סוללת אצבע) גע עם החוט של המינוס באופן קבוע במינוס של הסוללה, עם החוט של הפלוס גע לסירוגין בפלוס של הסוללה ותראה אם הטוויטר מחרחר. אם הוא מחרחר הטוויטר תקין. אם הוא לא מחרחר אז התקלה היא או בחוט שמוביל מהקרוסאובר לטוויטר או סביר יותר להניח שהטוויטר נשרף. יש לבצע את אותה הבדיקה גם לגבי הטוויטר השני.

אפשרות נוספת לבדיקת הקרוסאובר והמערכת: נתק את המיד באס מהקרוסאובר וחבר אותו לקרוסאובר בחיבורים שמיועדים לטוויטר, במקום הטוויטר (את הטוויטר השאר מנותק). הפעל את המערכת. אם המיד באס יעבוד חלש וישמיע צלילים גבוהים בלבד, הקרוסאובר והמערכת תקינים. יש לבצע את אותה הבדיקה גם לצד השני.

שלו.

ליום יום: יונדאי סונטה 1998 3000 סמ"ק V6

אסקורט MK1 בהמתנה לשיפוץ ?

פיג'ו 504SR אוטומטית 1983.

פורסם

יש לי תאוריה - יש מצב שאני טועה ובגדול.

שריפת טויטרים קורת גם בגלל סוג המוסיקה שאנו שומעים. לדוגמה:

כל הטכנו למיניהם - טראנס, האוס, דאנס, קלאב, ELECTRO CLUB - אלה סוגי המוסיקה עם המון אפקטים חשמליים שונים בתדירויות ותדרים שונות/שונים אשר משתנות משניה לשניה בפתאומיות, וזאת לעומת מוסיקה אחרת כמו פופ, רוק פופ ובכלל שירי סלואו עם גיטרות עדינות ופסנתר (אוהבי מורל :) ), שאין שם אפקטים מרובים.

מה אתם אומרים?

פורסם

GTI, יתכן מאוד שהמוזיקה ששומעים חלק מהאנשים מוקלטת באופן בעייתי

הרבה הקלטות של השנים האחרונות הם פשוט מחורבנות. הקלטות רבות סובלות מהפעלת "dynamic compression" על המוזיקה המוקלטת. הבעיה היא (בסינית מדוברת) שהאינטגרל של האות הסינוסואידי הופך להיות גדול יותר -> יותר שטח מתחת לגלים ויותר אנרגיה שמוזנת אל הדרייברים.

תופעת התגברות השימוש ב- "dynamic compression" קיבלה את הכינוי "Loudness war"

מי שרוצה לקרוא קצת יותר:

http://en.wikipedia.org/wiki/Loudness_war

http://www.soundmirror.com/articles.html#current

http://www.performermag.com/loudness.php

http://www.audaud.com/article.php?ArticleID=474

"המבקר צריך שיהיה כאבן משחזת: משחיז ואינו חותך" (ר' משה אבן עזרא)

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

Never underestimate the power of human stupidity - Robert A. Heinlein

פורסם

זה לא יעזור לך.

ההמרה ל-WAVE פשוט תשנה את פורמט הקובץ בהמרה דיגיטלית. כל עוד לא תעביר איזשהו פילטר או DSP על הקובץ אופיו ואיכותו לא ישתנו.

ממה שאני מכיר, המוזיקה המועדת ביותר לפורענות היא המוזיקה השחורה הרדודה (המוזיקה עתירת מילות החיבה לנשים ומלאה בשפה סיפרותית עשירה) וכן חלק לא מבוטל ממוזיקה ה"MTV DANCE". מהקלטות ג'אז של צ'סקי או מהקלטות קלאסיות "XRCD" של JVC אין סיבה לדאגה.

"המבקר צריך שיהיה כאבן משחזת: משחיז ואינו חותך" (ר' משה אבן עזרא)

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

Never underestimate the power of human stupidity - Robert A. Heinlein

• תוכן חדש...