Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איך קובעים כשמנוע מתחמם? )שאלה של חובבן(

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7268 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלה קצת חובבנית, מקווה שתוכלו לעזור לי:

איך אני יכול לדעת האם המנוע מתחמם?

מעיון של כשעה פלוס בפורום הטכני הבנתי שחום מנוע אופטימלי הוא 95 מעלות, בכביש מהיר - 90 מעלות, בעיר החום הממוצע - בין 95 ל100- כאשר הוונטה )2 מצבים?( מתחילה לעבוד ב100-.

ישנם משתנים שונים לרכבים שונים.

פורסם

העיון שלך יחסית מדויק. לכל רכב יש טמפ' אופטימלית שבה הוא אמור להיות, כאשר בדרך כלל סביבות 90 מעלות. טמפ' זו נקבעה משיקולי יעילות מנוע ואיכות הסביבה (המנוע יותר יעל סביבות 70 מעלות אבל מזהם יותר).

כאשר הטמפ' מגיעה סביבות 100 מעלות זה כבר לא כל כך תקין, ועדיף לא להגיע לשם.

אם תגיד באיזה רכב אתה מעונין לדעת טמפ' רגילה שלו תוכל לקבל תשובה מדויקת.

יום טוב (ושלא נדע עוד צער),

צביקה

...Carpe Diem

פורסם

הרכב הוא אופל טיגרה שנת 97.

בנסיעה בין-עירונית המד מראה 90, בנסיעה עירונית המד מזגזג בין 90 ל- 95 כאשר ב- 95 הוונטה פועלת והחום יורד בחזרה ל- 90. (יש בטיגרה 2 מאווררים, אחד שמאלי לפני הרדיאטור ואחד ימני אחריו).

שלשום בערב שמתי לב שהמחוג הגיע ל- 97 כאשר חניתי לכמה דקות (אחרי כחצי שעה נסיעה) עם רכב מונע ומזגן פועל.

אני מוסיף מעט מים כל כמה חודשים כאשר הפעם האחרונה היתה לפני כחודשיים-שלושה.

(אין נזילות נראות לעין. שמן מנוע נקי.)

פורסם

מים מיועדים, לא מי ברז.

נ.ב. המים מעט כעורים, כנראה אני אחליף מים.

זה נכון שרכבי אופל צורכים מים אדומים?

תודה על העזרה.

פורסם

בדוק בספר הרכב או תתקשר למוסך הייבואן ותברר איזה נוזל קירור מומלץ.

צבע הנוזל מבדיל בין סוגים שונים של נוזל קירור של היצרן המסויים על-מנת שאנשים לא יערבבו נוזלי קירור בעלי תכונות שונות.

כאשר יצרן הרכב משדרג את נוזל הקירור לנוזל בעל תכונות משופרות, הוא נוהג גם להחליף את צבעו בכדי להקל על זיהוי המוצר.

במידה ואתה רוצה להשתמש במוצר אחר יש לרוקן את נוזל הקירור הקיים ותוכל למלא את המוצר של פרסטון DEX COOL 5/150

http://www.prestone.com/products/antifreezeCoolant.php#antifreezeCoolant3

איזה כייף לי :)

פורסם

אוקיי, תודה על העזרה, אני אברר אילו מים מומלצים.

נראה לכם שטמפרטורת המנוע‮סבירה?

(לפי מה שהבנתי מקריאה בפורום הטכני מנועי אופל נוטים להגיע לטמפ' כאלו).

פורסם

נראה לי הגיוני שרכב יאבד חלק כלשהו מנוזל קירור במשך הזמן.

מהי כמות נוזל הקירור הסבירה שרכב מאבד? מאיזו כמות ניתן לומר כי התופעה אינה תקינה?

פורסם

מרק, זה תלוי במצב החלקים - אם קרוב מאוד ל-0 זה גם טוב, כי יש מצב שחלקים מתבלים מבזבזים לך קצת לדוגמה משאבת מים או טרמוסטט לא אטומים ב-100%.

...Carpe Diem

פורסם

תוכלו להסביר לי למה חלק מהמים אינם מתאדים?

אחרי הכל, הטמפרטורה יחסית גבוהה. אמנם לא 100 מעלות אבל עדיין יהיה בזבוז כלשהו, לא?

אולי בשל העובדה כי המים לא מגיעים לטמפרטורת אידוי? הטרמוסטט מאזן את הטמפ' ברדיאטור?

פורסם

מכיוון שזו מערכת סגורה לכן גם אם הם יגיעו למצב של אידוי (כנראה שלא יגיעו - נוזל הקירור מכיל חומרים שמעלים את נק' הרתיחה) אזי גם האדים ישאר בתוך המערכת.

...Carpe Diem

• תוכן חדש...