Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רודסטר. מיאטה או MG עד 150K (נערך)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7261 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

החישובים מההודעה שלי למעלה היו "על בערך" ונראה לי שזה היה די ברור. הם היו לצורך דוגמה שמבהירה מדוע אני, מבין השתיים, הייתי הולך על המיאטה.

בנוסף, תרשה לי לחדש לך. לומר שרכב X הוא בעל פוטנציאל להיות אמין יותר מרכב Y זה בהחלט כן נכון ומותר. אני מרשה לעצמי להניח שמיאטה, שנמכרת בהמוניה בעולם, נהנית מתכנון יפני פשוט ומסודר, חולקת חלקים לא מעטים עם מכוניות אחרות של מאזדה, נהנית ממערך שירות טוב בארץ, ללא בעיית חלפים ועם מחירים לא היסטריים, ומעל לכל - מראה אמינות יוצאת דופן לאורך השנים (ובשביל זה אפשר אמנם לחפש באינטרנט אבל לא צריך - יש בפורום בעלי מיאטות ותיקים)...

...ועכשיו מגיע החלק השני של המשפט: תהיה אמינה משמעותית ממכונית מיושנת של חברה שכבר איננה קיימת ושמלכתחילה מכוניותיה לא נודעו בשרידותן, שהיא גם מסובכת מאוד לטיפול, נדירה מאוד בארץ - מה שמשליך גם על הידע ומחיר הטיפולים במוסכים, סובלת ממוניטין אמינות גרוע ברחבי העולם ואפילו לא מספיק מהנה שזה באמת יהיה שווה להעדיף אותה על פני המיאטה.

אני לא מתייחס לדעה רווחת כשאני מדבר על אמינות, אני מתייחס למה שאני רואה. וכן, אני רואה מכוניות חדשות שסובלות מבעיות רבות יותר ממכוניות אחרות. אני לא טוען שפיז'ו 307 היא סכנה וצריך להתרחק ממנה כמו מאש, אבל אני כן חושש להמליץ עליה במלוא פי למישהו שפשוט לא מוכן לראות מוסך.

ההקצנות שעשיתי בהן שימוש למעלה ("נוסע חודשיים עד שהיא מתקלקלת") אולי לא נכונות בהכרח (למרות שלך תדע...) אבל הן עושות את מטרתן - להדגיש שמכונית כזו היא בבחינת חתול בשק. כן, הרבה יותר ממיאטה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא טענתי שכל ה-MG מפגינות אמינות מחפירה. טענתי שבממוצע, רוב הסיכויים שהן תהיינה לא אמינות. גם כי ככה הן באופן כללי - מכוניות לא אמינות במיוחד, אפילו בחו"ל - וגם כי בארץ פשוט לא יודעים לטפל בהן כמו שצריך.

בנוגע ל-MR2, אין לי מושג. אני מעריך שטויוטה עשו את העבודה קצת יותר טוב מרובר, אבל לך תדע.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

רוני,

אז באותה מידה יכולת להמליץ לבחור על MR2, היא מבית טויוטה, הלא הן אמינות - קורולה הידועה לטובה. טויוטה יותר טוב ממאזדה? תלוי מתי. בדיוק כמו שתגיד ש323 תהיה פחות אמינה מקורולה, או להפך.

אל תשכח שהMG (רובר למעשה), שותפת הרבה חלקים עם הונדה, כך שגם כאן לא יכלו ללכת רחוק מדי, חלפים יש בשפע לעוד עשור לפחות, מכאן הוא מכוסה. אתה כן צודק בזה שאתה אומר שבארץ הוא לא נפוץ. אז כן, בארץ הMG לא נפוצה, אבל בדיוק כמו שיש פורומי מיאטות בעולם, אני מאמין שיש גם פורומי חובבי MG בעולם, ניתן לשאול ולראות - סקר כללי ונרחב, ולא דוגמא של רכבים בודדים שנמצאים על הכביש בארץ.

שוב, יתכן ואתה צודק - "מאזדה יותר אמין מרובר", יכול להיות, אני מאמין שהאימרה ש"יפני זה הכי אחי (ואמין)" לא טועה, ויש משהו בדברים, גם בהוכחות מעשית. אבל אני מאמין שאנחנו נמצאים בפורום שעוסק בדברים מעבר לנסיעה מא' לב', זה לא פורום יונדאי ליסינגומטיות, אלא פורום חובבי רכב והגה, שמבינים ומתעניינים ביותר דברים מכך, ואל תשכח שאנחנו עוסקים ברכב ספורט - אני בטוח שאף אחד לא קונה מיאטה בשביל לעשות קניות בסופר מרקט הקרוב, כך שלא בטוח שהמיאטה תהיה במצב מדהים ולא "מתפרקת" כמו שציינת לגבי הMG.

אני אסכם ואומר שלהמליץ על המיאטה בארץ, כנראה יהיה הדבר הנכון לעשות, הרבה יותר מכונאים שכנראה ידעו להתעסק איתן, למרות שגם בקרב המיאטה, כך שמעתי, יש בעלי מקצוע ספציפיים שאצלם הם מטפלים, ולא אצל כל אחד - אבל מכיוון שברכב ספורט עסקינן, אני יותר ממסכים בנושא. יתכן שגם בקרב נהגי רובר MG יש מוסכים ספציפיים, שיודעים לטפל, ובעקבות כך רכבם מראה אמינות.

**עריכה**

כשאתה מתייחס להודעה שלי, אל תתיחס למה שכתבת בהודעה האחרונה שלך, פרסמת אותה לפני ההודעה שלי...

פורסם

בהחלט ניתן גם להמליץ על MR2, לא אמרתי שלא.

לרובר אכן היו חלקים משותפים עם הונדה, אבל למיטב ידיעתי לא ב-MG, ובכל מקרה זה לא משליך על כמות החלפים בארץ ומחירם. יכול מאוד להיות שעל חלק לא מסובך במיוחד האוטו יתקע שבוע במוסך כי צריך להזמין מחו"ל.

גם לא טענתי שכל מיאטה עדיפה על MG, טענתי שרוב הסיכויים שיהיה הרבה יותר קל למצוא מיאטה טובה מאשר למצוא MG טובה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

רוני, אני חושב שאפשר יהיה לסכם את זה בכך שנאמר שהסיכויים למצוא מיאטה במצב מצוין, רבים יותר מלמצוא MG במצב מצויין, אך זאת לאו דווקא מפאת אמינות, אלא לאור העובדה שהן לא קיימות בכמויות.

אל תשכח גם כן שמרבית רכבי הספורט שנמצאים במצב נדיר ומדהים (ע"ע טיפול מסור, יד נמוכה, ק"מ נמוך), נמכרות מפה לאוזן, וצריך לדעת לחפש, וצריך סבלנות - זה נכון לאו דווקא לגבי רכב ספורט, אבל כשמדובר באחד כזה, זה עוד יותר תקף.

למרות הכל, אני לא רואה לנכון לכוון את הבחור לפסול את הMG בכל תוקף. הייתי מנסח זאת בצורה כזו - אפשר לחפש את שניהם, אבל לא לפסול את הMG מראש, אם מוצאים אחת שמורה, לא לפסול מבלי לבדוק - כנ"ל לגבי מיאטה, MR2 ושות' - הרבה אנשים שמחפשים רודסטרים מכוונים עצמם לכמה מטרות, ומחפשים אחת במצב טוב, הראשונה ששווה קנייה, נרכשת.

תסכים איתי?

פורסם

תן לי לחשוב על זה קצת :wink::-P

סתם, אני לא חושב שזה משנה אם נסכים או לא. העיקר ששני הצדדים הסבירו עצמם היטב.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

סליחה, כאן זה פורום טויוטה קורולה?

ממתי אכפת לנו לחכות שבוע במוסך, אם המכונית שווה את זה? הרי גם למכוניות הרבה יותר עממיות של פיז'ו ורנו למשל,

צריך לפעמים לחכות עשרה ימים במוסך עד שהם מואילים בטובם לייבא חלק שאין במלאי.

אם כל כך חשובים האמינות וזמינות החלקים, בואו כולנו נקנה איזה מקרר ממונע ונהנה מראש שקט.

אני לא בטוח שאני מבין מאיפה העליהום הזה על MG. נכון, היא ככל הנראה לא אמינה, והאחזקה מסובכת.

אבל ממתי זה שיקול כאן? כי אם כן, אז לא הייתי ממליץ על דגמי פיז'ו-סיטרואן ורנו הספורטיביים - הרי גם

הם מציגים אמינות בינונית, יקרים לאחזקה ובארץ לא יודעים לטפל בהם.

הלו - הבחור ביקש מכונית מהנה לנהיגה לא סקירה של J.D.Power! סוף סוף בחור צעיר נכנס לפורום

ולא מבקש לדעת איזו מכונית הוא יכול לקנות רק כדי למכור בקלות, או "כדי לא לראות מוסך", וזה מה שהוא מקבל?!

אני גם ממש לא בטוח שה-MG מהנה פחות מהמיאטה או קשה יותר לשליטה, רק כי יש לה מנוע מרכזי.

מישהו כאן בכלל נהג ב-MGF? השווה אותה למיאטה? אולי העובדה שהיא עולה חצי(!) מצדיקה לשקול אותה ברצינות?

לי, אישית, העובדה שמדובר באוטו ייחודי, בתצורה שונה, עיצוב שונה - ולא כמו "עדר" המיאטות

(שהופכת מיום ליום ל-106 ראלי של בעלי התקציב...), הופכת את ה-MGF להרבה יותר מעניינת.

אם כבר לפסול אותה, אז רק בגלל נחיתות בביצועים או ביכולת הדינמית. וזה דורש כבר ניסיון עם המכונית.

אז תזכירו לי, למי כאן יש כזה?

פורסם

לי יש !

לא רבה, אבל נהגתי ב MG וזה חווית נהיגה שקשה לדמיין.

זה שהמנוע יושב לך מאחורי האוזן ויונק משם אוויר זה חוויה.

הרכב קשה מאוד ומתנהג מאוד , לא פחות מתנהג מהמיאטה, זה הרגשה שונה לחלוטין אבל מבחינת התנהגות, המיאטה לא בהרבה יותר טובה אם בכלל.

בכל מקרה, במצב שאני מוצא שתיים באותו מצב, אני אקח את המיאטה.

במצב שיהיה לי זמן להרפתקאות, גם ה MG תבוא בחשבון.

פורסם

לכל החברים פה שמתווכחים לגבי הMG.

נסעתי בשניהם, לשכנים שלי יש את 2 הרכבים ובעל הMG חבר כאן בפורום.

הMG הרבה יותר מהנה ומרגישה הרבה יותר טוב על הכביש לדעתי- המיאטה נהדרת

שתיהן יתנו לך הנאה.

האחזקה- לבחור יש MG שחורה מדהימה שנת 97 קנה אותה בערך ב60 אלף ש"ח.

אצלו שנה, לא היתה עדיין במוסך ולא היו הוצאות פרט להחלפה של חלק קטן ב1000 ש"ח.

בכללי אולי האוטו "לא אמין" לטענתכם, אבל עובדה,אם מוצאים אחת שמורה ומטפלים בה כמו שצריך ההוצאות לא מטורפות.

דרך אגב, מדננו, והMG עושה בנסיעה מאומצת (ואני לא אפרסם את המהירויות.. חוקים אתם יודעים..) 1 ל12 ופעם אחת עשתה אפילו 1 ל13 עם נסיעה גג פתוח והביצועים שלה מדהימים.

Lexus CT200H

פורסם

הנה כמו שטענתי מלכתחילה, אולי האוטו של רם גלבוע ידידינו היה נגוע עוד כשהיה במפעל.

בא בחור טוען שהMG של חבר שלו שהוא גם חבר בפורום מפגינה אמינות למעט חלק קטן שהוחלף, תזכרו שתמיד בכלל יש יוצא מן הכלל.

מסכים עם רועי :mm_yeah: , לבחור המתלבט, תחפש את 2 הדגמים, אם תמצא MG טובה, תקנה, ואם תמצא מיאטה, תקנה אותה, מה שיבוא קודם במצב טוב תקנה.

רק לאמר שעל הנייר הMG יותר מהירה מהמיאטה.

לדעתי, תחפש MG באחד הלוחות ותעשה עליה וגם על המיאטה נסיעת מבחן שם תוכל לקבל פחות או יותר מושג מי מביניהן אתה מעדיף.

בהצלחה.

פורסם

כמו שאמרתי, הסיבה היחידה באמת לשלול את ה MG היא ספציפית לבחור הנחמד שפתח את השירשור כי הוא כרגע חסר נסיון.

אם עכשיו היה לי כסף מיותר והייתי צריך לקנות רכב. הייתי בהחלט שוקל לקנות MG.

גם כי האוטו מיוחד, גם כי זה מנוע מרכזי וגם כי אני עדיין צעיר ואין לי משפחה.

את המיאטה אולי הייתי קונה אחרי שהילדים יעזבו את הבית, כי זה רכב מעולה שגם כנראה לא מראה בעיות אמינות שאני לא ארצה להתעסק איתן בגיל מבוגר.

זו דעתי האישית כמובן ויתכן שהייתי משנה אותה אילו הייתי נוהג במיאטה או ב MG, וכנראה שהייתי עושה זאת אם הייתי בדילמה של פותח השירשור.

הכל עיניין של שיקולים וכמדומני, פותח השרשור התעניין בהנאה מנהיגה בלבד, לא באמינות.

אם הוא היה מתעניין בקליאו ספורט מול GTI6, הייתם פוסלים את ה GTI או את הקליאו בגלל האמינות?

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

***תוכן שנערך ע"י ההנהלה***

כל חובבי הארופאיות נזעקים להגן על הרכב ששוחטים את דמו.

אז נתחיל. גם אם שתיהן יהיו אמינות באותה מידה, עלויות הטיפול של ה MG יהיו יקרות יותר עקב תצורת המנוע. החלקים ל MG יהיו מעטים מאוד עקב הנפיצות, אמינות הטיפולים תהיה נמוכה עקב חוסר ניסיון עם הדגם בארץ. כל זה דברים נכונים כתוצאה מהכמות ומצורת המנוע.

שנית לפי כל סטטיסטיקה שתחפשו המיאטה מתבררת כרכב אמין מאוד,

לעומת זאת ה MG נחשבת פחות אמינה. זה לא אומר שאין MG מטופלת כראוי שתהיה יותר אמינה ממזדה מוזנחת היטב, זה פשוט אומר שסטטיסטית, שני רכבים מקבילים שנראים דומה, כנראה שהמיאטה תהיה אמינה יותר.

ובקשר לדברי צוקי היקר: אין ספק שאני מליץ לאנשים לקנות 106 ראלי, קליאו ספורט או ארופאיות אחרות. אבל ההמלצה הזאת נובעת מהעובדה שהן טובות יותר בתחומים מסויימים מכל המתחרות. אני מוכן לקבל עלויות טיפול גבוהות בקליאו ספורט או אמינות חשמל נמוכה ב 106 בגלל מה שהן נותנות לי. השאלה היא מה ה MG נותנת על פני המיאטה. כייו שדיברתי עם כמה בעלי MG והיא די מקבילה למיאטה בסופו של דבר מבחינת הביצועים.

מחיר ?? מיאטה שנת 95 עולה גם היא 60000, לא חייבים לקנות 2004...

היתרון היחיד המוחץ לטובת ה MG זה בהחלט המראה השונה. אבל אני באמת לא מבין למה לקנות רכב בעייתי מכל הבחינות רק בגלל המראה.

פורסם

הלו הלו, למה להתנפל? זה לא היה שרשור אמינות מלכתחילה, הוא רק הפך להיות כזה. אין לי שום בעיה עם עצם הקיום של ה-MG. אני גם לא טוען שהיא מאה אחוז תהיה פחות אמינה. אני כן טוען שצריך לחשוב על זה היטב אם זה שווה את זה למישהו שצריך אוטו. כרכב אספנות או כרכב לסופ"שים, זו בהחלט אופציה מעניינת. אבל כרכב יחיד - אני חושב שיש מספיק סיבות להעדיף את המיאטה.

ובצורה אישית עוד יותר - לי המיאטה עושה את זה יותר, משום מה. אישית, לא נראה לי שההרפתקה של ה-MG באמת שווה את זה. אבל מצד שני, במכוניות אין הרבה פעמים עניין של הגיון. תשאלו את צוקרמן :wink:

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

בסופו של דבר, רוני צודק.

לך senda, ההרפתקה לא נראית ואילו אני מזיל ריר מהמחשבה על זה. זה עיניין של סטטוס בחיים וטעם (ואולי גם הנטיה שלי להכנס לבורות) ואני מכבד גם את הדעה שלך ושל רוני וגם את הדעה של צוקרמן.

בשביל לקבוע באמת מה טוב, חייבים פשוט לנהוג על שני הרכבים ולהחליט אישית מה מתאים.

בתור אחד שלא היה לו העונג לנהוג במיאטה או ב MG הלב והסקרנות אומרים MG. אולי אחרי נהיגה הייתי משנה לחלוטין את דעתי. ותאמין לי senda שגם בתור חובב אירופאיות, אני בהחלט יודע שהמיאטה היא אחלה רכב וגם יצא לי לראות את הביצועים שלה בג'ימיקאנות ולהתלהב ממנה.

אבל כרגע נזכרתי שזו לא הדילמה שלי בכלל. :(

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

תודה לכולם על התגובות :)

מהדברים שקראתי הסקתי שאקנה מיאטה.

תודה לכולם על הדברים ועוד דבר אחד,

מי ששאל אותי בקשר לאם אני מוכר את בפיז'ו אז לא בנתיים.

וחוצמזה היא ממש מהנה.

בתודה oty.

• תוכן חדש...