Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רודסטר. מיאטה או MG עד 150K (נערך)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7261 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

גם בתור נהג שממצא רכבים מהר המיאטה מאפשרת המון למידה והמון אופציות להתפתחות. מחוץ ליכולות הרגילות שלה, למיאטה יש פוטנציאל שיפורים ענק שמאפשר לך לקדם את הרכב ביחד עם הנהג...

את הרכב הקודם שלי (יאריס T) מיציתי תוך זמן קצרצר. עם המיאטה אני עדיין לומד דברים חדשים (כרגע דריפטים) ועדיין נשאר לי ללמוד ולהתמקצע עליה (לפחות עד שאני אנצח את ניר ב MDC) ולאחר שנה וחצי אני גם משפר את המיאטה קלות, בשביל שאוכל להמשיך ללמוד ממנה ולאפשר לעצמי דברים נוספים...

בכל מקרה, בהתחלה מאוד מומלץ לנהוג ברכב בזהירות ולהגיע למגבלות רק בתנאים סטריליים ובטוחים. הרכב נושך (הנעה אחורית - היגוי יתר) באופן שונה מהרכב של המורה לנהיגה (ברקס חרום לאפשר מעבר של הולך רגל ;-) )

• תגובות 58
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
היא פחות מהנה לנהיגה. מאוד לא סלחנית לטעויות (מנוע מרכזי). הגישה למנוע כמעט בלתי אפשרית, עלויות עבודה היסטריות לחלוטין, מחסור בחלפים ועלות גבוהה שלהם. באמת יש צורך להכניס ראש בריא למכונית חולה?

דווקא מה שאתה אומר עושה לי חשק לקנות כזאת.

יש לי 150K? קונה MG ב 20K, 70K נגיד ליישור קו עצבני. 60K הולך בינתיים להשקעות כלכליות עד שאצטרך אותם לרכב. ובינתיים יש לי רכב די יחודי בארץ וגם 60K שעובדים בשבילי. :)

מצד שני, אני מסכים איתך שלנהג חדש רכב לא הכי סלחני קצת בעייתי. :)

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

אני יכול בקלות להסביר לך למה לא:

נניח ואתה באמת לא בן 18 ועומד להתגייס בקרוב. נניח גם שאתה יודע לנהוג היטב ואפילו נניח שה-MG מהנה לנהיגה כמו המיאטה.

אז:

אתה מעדיף לחפש MG במשך כמה חודשים עד שאתה מוצא אחת נורמלית.

קונה אותה ב-60 אלף נניח.

מתקן כל מה שצריך (20 אלף כמו שאמרת, ועוד שבועיים במוסך).

נוסע עליה חודשיים עד שהיא שוב מתקלקלת, או שצריך לעשות טיימינג, או שצריך לעשות טיפול.

משלם כמה אלפים על התיקונים ועוד כמה ימים בלי אוטו.

ככה שוב ושוב במשך נניח, שלוש שנים? שבמהלכן אתה משלם איזה 30000 ש"ח למוסכים ואתה בלי אוטו בערך חודשיים במצטבר.

מוכר את האוטו בחצי ממה שקנית אותו, אם בכלל.

הפסדים במהלך התקופה - 60000 ש"ח ועוד מי יודע כמה ימי עבודה ועצבים.

רווח בזמן התקופה על ה-60000 ש"ח שלך - נניח 10000 שקלים?

או:

אתה קונה מיאטה דור שני ב-100-130, נוסע עליה שלוש שנים בלי כמעט תקלות, נניח 5000 ש"ח למוסכים.

מפסיד במהלך התקופה כ-30000 ש"ח בירידת ערך.

סה"כ - מינוס 35000 ש"ח

ורווח קטן של כ-3000-5000 ש"ח על הכסף שנותר מה-150.

סיכום - 30000 מינוס, בלי עצבים. גם לא בעיה למכור אח"כ.

מה עדיף?

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

עדיף סוזוקי בלאנו, בקיצור.

או ZX 16Vב 15000 ש"ח ואת כל שאר הכסף לנצל למטרות אחרות. :twisted:

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

רוני, שאלת תם, הייתה לך MG שאתה יודע שזה הולך ככה אצלה או שזה משמועות של אנשים שלחברים שלהם הייתה MG?

כי אני מאוד אוהב את הMG ונראה לי שאתם כולכם מגזימים בעניין חוסר אמינותה המופלג של הMG.

אולי האוטו לא אמין, אבל מזה לאמר שהאוטו כל חודשיים מתקלקל לא נראה לי הגיוני.

אולי עקב הזנחה פושעת של הידיים האחרות זה קורה, אבל אם תמצא אחת שמורה, לא כל חודשיים תכנס למוסך, אולי 5-4 פעמים בשנה.

פורסם

תשמע... אם מוצא חן בעיינך לא לבזבז אז כל הכסף שלך על האוטו ולשים חלק בצד..אז יש עוד כל מני אפשרויות שיכולות לעניין אותך שהם לא הMG מלאת הבעיות..(וגם מחירון גבוהה ..לא שווה לשלם 60-70 לMG כשב100 אתה יכול לקנות TT

עוד אפשרויות שישאירו אותך עם עודף...TT רודסטר..MR2 וסמרט רודסטר(אפילו שזה לא נראה לי הקטע שלך) S2000 (אבל קצת מוגזם לדעתי ..)

או שיש לך הרבה אפשרויות לא פתוחות...אם צניעות לא מפריעה לך CIVIC TYPE R לי אישית היא עושה את זה..

וכל האפשרויות האלה אתה עם אותו ועודף ולא הוצאות מטורפות על טיפולים

וכמובן שיש עוד הרבה אפשרויות שאני לא חשבתי עליהם בטח

פורסם

אני מסכים עם קודמי.

זה לא מקצועי, וממך במיוחד רוני, לא ציפיתי ללכת לפי "שמועות", ולפי סטגימות.

אתה אומר שהמיאטה תהיה יותר אמינה מה-MG בגלל שהיא מאזדה והיא יפנית?

כל רכב יש לשפוט בפני עצמו, לא חסרות מיאטות שחוטות, שאם תרכוש אותם, יהפכו לבור כסף אינסופי עבורך.

אל תשכח שטיימינג זה טיפול שמגיע גם כל X ק"מ, לא רק לפי שנים, כך שאם מוצאים מיאטה שעברה Y ק"מ, יכול להיות שגם היא תצטרך טיימינג.

להגיד למישהו לא לקנות MG בגלל שהיא לא יפנית, ובגלל סטיגמות, זה בדיוק כמו לבוא ולהגיד לכל אחד שישאל על איזשהו רכב צרפתי - אל תקנה, זה לא כדאי, הרכב ישן מדי בטח יצטרך טיימינג וטיפולים,הוא לא אמין, עדיף דייהו משנת 2000.

פורסם

לא הייתה לי, אבל יש בחור שפעם כתב במגזין אוטו וכיום הוא כותב בבלייזר, שמו רם גלבוע והייתה לו אחת, וכמו אצל כולם - גם הוא סבל ממנה מבחינת עלויות. אני חושב שכתבו דברים מפורטים יותר בפורום פעם, אבל לא מוצא כרגע. בכל מקרה, אם זכור לי נכון מדובר במנוע מאוד בעייתי ומסובך לטיפול, גם מבחינת הגישה אליו. החלפת טיימינג למיטב זכרוני היא איזה 10 שעות עבודה וצריך להוציא את המנוע (צריך להוציא אותו גם בשביל טיפולים אחרים). בנוסף הפלסטיקה מאוד שבירה, האוטו נוטה להתחמם ומערכות החשמל גם לא אמינות. זה ממה שאני זוכר כשבררתי על האוטו הזה. ושוב אני אומר - בשביל מה להכניס ראש בריא למכונית חולה?

אני מסכים עם קודמי.

זה לא מקצועי, וממך במיוחד רוני, לא ציפיתי ללכת לפי "שמועות", ולפי סטגימות.

אתה אומר שהמיאטה תהיה יותר אמינה מה-MG בגלל שהיא מאזדה והיא יפנית?

יופי, בכל פעם שאגיד משהו יקפוץ מישהו אחר שיטען שזה "לא מקצועי". אתם שוכחים שכשאני כותב כאן, אני קודם כל חבר פורום ואח"כ כתב רכב. ובכל מקרה - מאיפה לך שאני הולך לפי שמועות וסטיגמות? פשוט החלטת, סתם כך ללא ביסוס. למעלה הסברתי מאיפה המידע. אתה יכול להיות סמוך ובטוח שאני לא מתעסק עם סטיגמות ושלא הייתי כותב רק מתוך שמועות. גם לא טענתי לרגע שהמיאטה תהיה יותר אמינה כי היא יפנית - אלו מילים שלך. (אפילו אם הן נכונות :-P )

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
רוני, שאלת תם, הייתה לך MG שאתה יודע שזה הולך ככה אצלה או שזה משמועות של אנשים שלחברים שלהם הייתה MG?

כי אני מאוד אוהב את הMG ונראה לי שאתם כולכם מגזימים בעניין חוסר אמינותה המופלג של הMG.

אולי האוטו לא אמין, אבל מזה לאמר שהאוטו כל חודשיים מתקלקל לא נראה לי הגיוני.

אולי עקב הזנחה פושעת של הידיים האחרות זה קורה, אבל אם תמצא אחת שמורה, לא כל חודשיים תכנס למוסך, אולי 5-4 פעמים בשנה.

ככל שעובר הזמן ככה קשה יותר למצוא רכבים כאלה על הכביש, ועל אחת כמה וכמה שלא לכל הרכבים יש עבר מתועד, מה שכן משותף לרובם הוא כמות הנהגים הלא מקצועיים שלא הבינו מהי המשמעות של הנעה אחורית+מנוע מרכזי...

עכשיו לך תמצא אחת כזו שמורה באמת!

לא כל חודשיים תכנס למוסך, אולי 5-4 פעמים בשנה.

5 כפול שתיים זה 10 חודשים+נגיד הביקור הבא במוסך יהיה בהתחלת השנה הבאה...ממממ..אההה

זה נראה לי בדיוק אחת לחודשיים!:):):wink:

רוי

פורסם
אתה מעדיף לחפש MG במשך כמה חודשים עד שאתה מוצא אחת נורמלית.

קונה אותה ב-60 אלף נניח.

מתקן כל מה שצריך (20 אלף כמו שאמרת, ועוד שבועיים במוסך).

נוסע עליה חודשיים עד שהיא שוב מתקלקלת, או שצריך לעשות טיימינג, או שצריך לעשות טיפול.

משלם כמה אלפים על התיקונים ועוד כמה ימים בלי אוטו.

ככה שוב ושוב במשך נניח, שלוש שנים? שבמהלכן אתה משלם איזה 30000 ש"ח למוסכים ואתה בלי אוטו בערך חודשיים במצטבר.

מוכר את האוטו בחצי ממה שקנית אותו, אם בכלל.

הפסדים במהלך התקופה - 60000 ש"ח ועוד מי יודע כמה ימי עבודה ועצבים.

רווח בזמן התקופה על ה-60000 ש"ח שלך - נניח 10000 שקלים?

או:

אתה קונה מיאטה דור שני ב-100-130, נוסע עליה שלוש שנים בלי כמעט תקלות, נניח 5000 ש"ח למוסכים.

מפסיד במהלך התקופה כ-30000 ש"ח בירידת ערך.

סה"כ - מינוס 35000 ש"ח

ורווח קטן של כ-3000-5000 ש"ח על הכסף שנותר מה-150.

סיכום - 30000 מינוס, בלי עצבים. גם לא בעיה למכור אח"כ.

מה עדיף?

מוניות שרות

פורסם
מוניות שרות

לא, עדיף לקנות מיאטה. גם יותר טובה, גם פחות כאב ראש. רוצה כאב ראש? קנה MG. יודע מה - תן לילד בן 18 שרק למד לנהוג איזו MG מיושנת ומתפרקת, וחזור אליו אחרי שנה לראות מה מצבו.

להרפתקנים - ה-MG יכולה להיות מעניינת. לאלו שרוצים ליהנות - המיאטה פשוט עדיפה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
יופי, בכל פעם שאגיד משהו יקפוץ מישהו אחר שיטען שזה "לא מקצועי". אתם שוכחים שכשאני כותב כאן, אני קודם כל חבר פורום ואח"כ כתב רכב. ובכל מקרה - מאיפה לך שאני הולך לפי שמועות וסטיגמות? פשוט החלטת, סתם כך ללא ביסוס. למעלה הסברתי מאיפה המידע. אתה יכול להיות סמוך ובטוח שאני לא מתעסק עם סטיגמות ושלא הייתי כותב רק מתוך שמועות. גם לא טענתי לרגע שהמיאטה תהיה יותר אמינה כי היא יפנית - אלו מילים שלך. (אפילו אם הן נכונות :-P )

רוני

רוני,

כשאמרתי ש"ממך לא ציפיתי", או שזה "לא מקצועי", לא התייחסתי לעובדה שאתה כתב רכב, התייחסתי לעובדה שאני יודע שאתה טיפה יותר בוגר מילד קטן שמתלהב, ששומע שמועות ממתלהבים אחרים, ואח"כ הולך לספר לעוד מתלהבים - זו הייתה הכוונה שלי. לומר שרכב X יהיה יותר אמין מרכב Y זה לרוב לא נכון. ברכבים מודרניים, אם מטפלים כראוי, כמעט כל רכב יפגין אמינות.

יכול להיות ש-206 שטופלה כראוי, תפגין יותר אמינות מקורולה שלא טיפלו בה כמו שצריך. יכול להיות שדייהו נובירה תפגין יותר אמינות מסוזוקי בלנו שלא התייחסו אליה כראוי. לא תמיד הדעה הרווחת היא שצודקת.

יתכן ויש מינוסים לMG, אבל אני עוד לא נתקלתי ברכב מושלם (אולי בוגאטי ווירון, אבל זה סיפור אחר... :p ), בדיוק באותה מידה יכולים להיות מינוסים למיאטה, זה רק שבארץ המיאטה נפוצה יותר, אזי יש איתה יותר התנסות, וכשאנשים מרוצים, אז נוצרת דעה רווחת שהיא מעולה, מתנהגת ואוחזת מצוין וכו'. אבל, אני בטוח שהרבה פה לא נהגו ב-MG (גם אני לא), כל עוד לא נוהגים בשניהן ואומרים - זו יותר טובה מזו, אני לא חושב שנכון להגיד את מה שאמרת בהודעה הקודמת שלך - כשהראת חישובים מדהימים של כמה שהמיאטה תהיה זולה יותר.

לסיכום, אני רואה שנגררנו למעין ויכוח מוזר ומיותר שכזה, פשוט רציתי להגיד שלא צריך ללכת לפי "נוסע עליה חודשיים עד שהיא שוב מתקלקלת" - זה משפט שמתאים לפורום נביאים, לא לפורום רכב - ואני מדבר איתך עכשיו כאדם לאדם, לא בתור משתמש למנהל. אף אחד מאיתנו לא יכול לנבא תקלה שתבוא בעתיד, יתכן ורכב כזה יפגין אמינות ללא דופי - הכל תלוי באקזמפלר הספציפי.

פורסם

5 כפול שתיים זה 10 חודשים+נגיד הביקור הבא במוסך יהיה בהתחלת השנה הבאה...ממממ..אההה

זה נראה לי בדיוק אחת לחודשיים!:):):wink:

רוי

pickiki למה להיות Picky ;).

אמרתי 4-5, תיקח את ה-4 :-).

רוני- ורם גלבוע הקפיד על טיפולים שוטפים ובזמן?

יכול להיות שהרכב הספציפי הזה היה מתוסבך מהמפעל, יש הרבה מקרים כאלה שמכונית אחת יוצאת מהמפעל אמינה לחלוטין ולעומת זאת מכונית אחרת פשוט מכה, כל יום מתקלקל משהו אחר.

כמו כן, שמעתי על טיפול הטיימינג שיש לעשות לאוטו, לא רק שזה הרבה סיבוך לעשות זאת, המחיר שזה עולה אח"כ משהו כמו 5 ספרות :?.

זה פשוט מוזר לי מאוד שכל הMG VVC מפגינות אמינות כזאת מחפירה אפילו שמטפלים בה.

וולוו- רוני כבר הראה את כישוריו כנביא לא פעם :wink:

• תוכן חדש...