Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

השפעת אגזוז לחץ

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7305 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכבתי אגזוז לחץ מהסוג הפשוט ביותר חלול לגמריי וייתכן שאני מרגיש ירידה בסחיבה של האוטו כתוצאה מהאגזוז לחץ? הרכב הוא הונדה סיוויק שנת 92 ידנית.

פורסם

בהחלט כן.

הוספת אגזוז פתוח בלבד (ללא שינוי במערכת הדלק, המחשב וסעפות) הרכב לא אמורה לתת שינוי משמעותי.

אם מותקן אגזוז לא מתאים - גם עלול להיווצר המצב ההפוך של ירידה במומנט שאתה מתאר.

חפש במנוע החיפוש של הפורום.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

זה בהחלט יכול להיות...מנועים אטמוספריים הרבה יותר רגישים ודורשים אגזוז מאוד מסוים אליהם שיתאים לאופי המנוע!!! וזה מניסיון....אני אישית נוסע בסיוויק האצ'בק 93 ומה לעשות שלא היה את הכסף לאגזוז סיבירינג אז קניתי משהו ישראלי...אבל עדין דאגתי שיתאים לחלוטין לאוטו ולמנוע שלי (שהוא משופר קצת...:-) )

פורסם

לפי דעתי, ויסלחו לי אלו שאני סותר אותם,אך, לא תיתכן שום ירידה בביצועים, זה פסיכולוגי בשילוב של שינוי רעש מנוע\אגזוז, כל אלו נותנים כל מיני תחושות ,אגזוז פתוח ישפר את יכולת נשימת המנוע ופליטת הגאזים יותר בחופשיות.

אגזוז פתוח כשיפור יחיד כמעט ולא ישפיע על הסחיבה,אך ייתן שיפור קל.

אין מצב שתהיה ירידה בביצועים עקב החלפת אגזוז אחורי בלבד לאחד פתוח,יכולה להיות ירידה בביצועים עקב החלפת צנרת ליותר רחבה משמעותית מהמקורי (משהו כמו אינץ אחד בקוטר),לרכב אטמוספרי(לא טורבו), אך בכל מה שנוגע לאגזוז אחורי בלבד, אין שום ירידה בביצועים.

בנוסף למי שעדיין לא השתכנע, יש גוגל,ויש חיפוש בגוגל, וכל התוצאות יובילו למסקנה אחת.

בברכת סוף שבוע שקט מהצפון .

פורסם

אם ברכב מסויים, יחבר חאפר מסויים אגזוז אוניברסלי, עם צנרת בקוטר קטן מקוטר המקורי של הצינור, או עם חיבור בריתוך / טבעת / מתאם שמקטין את הקוטר ומפריע לפליטת האויר אל הדוד - תהיה ירידה בביצועים.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

שלום לכולם..

לפותח השרשור: בצנרת פליטה יש התנגדות מסויימת למעבר גזים , חלקה נתרמת ע"י הצינור עצמו , והרוב מגיע מהדוד האחורי.. , הממיר ( אם יש ) גם תורם את חלקו , אבל זה לא תפקידו.

במנוע אטמוספרי דוד אחורי לבד לא יכול לתת שום תוספת. מה שהוא כן עושה זה מפחית מאוד את ההתנגדות למעבר הגזים מהמנוע , במקרה שלך אין עכשיו כמעט התנגדות לגזים.

עכשיו בטח מעניין אותך איך ההתנגזות בצינור הפליטה קשורה למנוע שלך??

אז ככה , כמו שאמרתי קודם הדוד לא שינה את ההספק אלא רק את ההתנגדות.. , אבל בעקבות ההתנגדות הנמוכה יותר אתה מקבל את אותו הספק בסל"ד יותר גבוהה! , ולכן מורגשת ירידה בביצועים.

כמובן שגם ההפך נכון - ז'תומרת שאם הייתה מגביר את ההתנגדות ( כמובן עד גבול מסויים ) הייתה מקבל את אותו הספק בסל"ד נמוך יותר.

אלכס.

דרושים מסגרים עם ניסיון בCO2

מחפש כנפונים לטנדר מאזדה 2003-2007

מחפשים מסגר? חפשו בפייסבוק: http://www.facebook.com/profile.php?id=100002187529747&sk=wall#!/profile.php?id=100002187529747&sk=wall

פורסם
לפי דעתי, ויסלחו לי אלו שאני סותר אותם,אך, לא תיתכן שום ירידה בביצועים, זה פסיכולוגי בשילוב של שינוי רעש מנוע\אגזוז, כל אלו נותנים כל מיני תחושות ,אגזוז פתוח ישפר את יכולת נשימת המנוע ופליטת הגאזים יותר בחופשיות.

אגזוז פתוח כשיפור יחיד כמעט ולא ישפיע על הסחיבה,אך ייתן שיפור קל.

בנוסף למי שעדיין לא השתכנע, יש גוגל,ויש חיפוש בגוגל, וכל התוצאות יובילו למסקנה אחת.

בברכת סוף שבוע שקט מהצפון .

פשוט לא נכון.

כשבונים מערכת פליטה יש חשיבות עצומה למליון ושלוש פרמטרים מלבד קוטר הצינור.

המנוע, כמו שאתה בוודאי יודע עובד בתהודה מסויימת, והוא בעל פעימות פליטה [כלומר - אין גזים שיוצאים באופן רציף אלא בפעימות לפי הסל"ד וסדר ההצתה של הצילינדרים השונים].

מערכת פליטה שמתוכננת נכון משתמשת במרווחים בין פעימות הפליטה של הצילינדרים השונים כדי "לינוק" את הפעימה הבאה, ובכך להקל על המנוע את פליטת הגזים שלו.

הפעולה היא מאוד פשוטה בעקרון -אתה יודע את סדר ההצתה, אתה יודע מה המרווח בין פעימה פעימה, אתה יכול לתכנן את הצינורות שלך באורכים וקטרים מתאימים כך שכל פעימה תיצור אחרי תת-לחץ שיינק את הפעימה הבאה...

חלק מתכנון מערכת הפליטה הוא באמת החלטה על קוטר צינורות, סוג דוד אחורי וכו' אבל לומר באופן מוחלט שמעבר לדוד פתוח יניב שיפור הוא פשוט לא נכון, לפעמים דוד פתוח יפר את האיזון \ אפקט שתכננו מהנדסי הרכב ויגרום לירידה בביצועים בגלל הפגיעה באותו אפקט יניקה שמתכנני מערכת הפליטה המקורית של הרכב תכננו מראש.

כמובן שלא כך הדבר בכל הרכבים, כי לא כל היצרנים מקדישים את אותה השקעה בתכנון מערכת הפליטה, אבל שוב, באופן גורף ממש אי אפשר לומר שדוד אחורי פתוח לא יפגע או ישפר את הביצועים של מנוע X

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

לאור העובדה שמידע בעניין לא תמצא בשפתנו.

אני מציע לך לעשות חיפוש בגוגל, לא חסר אתרים של שיפורים\פרוייקטים\דעות בעניין.

אני אתן לך רמז:

הדעה היא נחרצת, אגזוז פתוח(לא משנה איזה), כל עוד לא יגרום ע"י הרכבתו ,הקטנה בקוטר הפליטה ,אגזוז כזה משפר ביצועים,השאלה היחידה היא עד כמה.

ועוד דבר, גם אם רק יוצרים צנרת זהה אך עם פחות פיתולים והסתעפויות, גם זה תורם לעניין,כל דבר שיוצר פחות התנגדות = עוזר למנוע.

פורסם

פה לא מדובר על ביצועים. פותח השרשור התלונן על ירידה בסחיבה, דבר שאני מפרש כירידה במומנט בסל"ד נמוך ובינוני. בסל"דים אלו אין זרימת גזים רבה וקוטר הצנרת והדוד האחורי המקורי לא כלכך מפריעים לגזים לעבור. ירידה במומנט שתוארה פה נגרמת מכך שהגזים נפלטים בחופשיות, מבלי לחזור אחורה וליצור גלי לחץ ותת-לחץ , גלים שעוזרים למנוע לפלוט יותר גזים שרופים בפעימה הבאה, ואפילו לינוק יותר תערובת בסעפת היניקה.

רק בסל"ד גבוה משולב עם פול גז, יש כמות גדולה של גזים שמתקשה לעבור בדוד האחורי המקורי, ולכן פתיחתו עשויה להקל עליהם ולאפשר למנוע להוציא עוד כמה אחוזי כוח.

פורסם
לאור העובדה שמידע בעניין לא תמצא בשפתנו.

אני מציע לך לעשות חיפוש בגוגל, לא חסר אתרים של שיפורים\פרוייקטים\דעות בעניין.

אני אתן לך רמז:

הדעה היא נחרצת, .

נחמד שאתה ממשיך להפנות לגוגל, אבל אין פה ענין של דיעה, יש עובדות מדעיות, לא דיעה ולא רשמים של ילדים ששמו רמוס ב300 דולר על סיאט איביזה

אגזוז פתוח במערכת שלא נבנית מראש להכיל דוד ספציפי לא יתרום ואפילו יגרע.

עדיין - אתה מוזמן להאמין במה שבא לך, אבל חבל יהיה להטעות אנשים בהודעות נחרצות כל כך שחסרות ביסוס אמיתי.

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם
נחמד שאתה ממשיך להפנות לגוגל, אבל אין פה ענין של דיעה, יש עובדות מדעיות, לא דיעה ולא רשמים של ילדים ששמו רמוס ב300 דולר על סיאט איביזה

אגזוז פתוח במערכת שלא נבנית מראש להכיל דוד ספציפי לא יתרום ואפילו יגרע.

עדיין - אתה מוזמן להאמין במה שבא לך, אבל חבל יהיה להטעות אנשים בהודעות נחרצות כל כך שחסרות ביסוס אמיתי.

רון.

אני חקרתי את נושא האגזוזים מכל כיוון אפשרי,מאמרים בחו"ל,אין ספור קישורים לאתרים,סוגי אגזוזים,סוגי צינורות,קטרים,איך לבנות צנרת ועוד.... תמצא לי מאמר אחד שטוען שאגזוז פתוח פוגע בביצועים או בסחיבה או פוגע במשהו בכלל.

תוכיח לנו את טענתך,אמרת עובדה מדעית...בוא תוכיח.

לא תוכל להוכיח כי זה פשוט לא נכון.

תודה.

נ.ב. זה כמו שתאמר לי שפילטר פתוח פוגע בביצועים,בדיוק על אותו משקל.

פורסם

נ.ב. זה כמו שתאמר לי שפילטר פתוח פוגע בביצועים,בדיוק על אותו משקל.

פילטר פתוח יכול לפגוע בביצועים אם ההתקנה בוצעה ע"י חאפר שבטוח שהעניין מסתכם בלתקוע פילטר וסגרנו

מיקום לא נכון של הפילטר יגרום ליניקה של אוויר חם אפילו יותר מזה שהפילטר המקורי קיבל - מה שרק יפגע בביצועי המנוע !

בדיוק כמו שבהתקנת פילטר צריך להשתמש בצנרת המתאימה, למקם אותו נכון, לבנות תיבה מבודדת בעת הצורך וכו' - גם בהתקנת אגזוז וצנרת פליטה חדשה יש צורך בתכנון והתאמה למנוע !

המנוע דורש שבצנרת הפליטה תהיה התנגדות מסוימת על מנת לעבוד כמו שצריך... עבודה חאפרית שפוגעת באיזון הלחצים בצנרת הפליטה יכולה לפגוע בביצועים. עבודה חאפרית יכולה גם להסתכם בריתוך גרוע ותהיה בריחה של גזים (ועל כן ירידת לחץ נוספת).

במקום להפנות לגוגל אשמח אם תקשר למאמר אחד לפחות שמוכיח את טענותיך ורצוי של בעל מקצוע ולא תיכניסט אמריקאי שבחר לצ'פר סיוויק 94 אוטומט אחרי שראה מהיר ועצבני.

מוטי.

Chevrolet Sonic RS 2014, 1.4T

• תוכן חדש...