Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7318 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי קורולה 98 כחודש לערך בעת הקניה הכנסתי אותה למוסך והחליפו ברקסים אחוריים.

כאשר אני בולם בלימה חזקה במהירות של 40-50 .אני מרגיש את ה ABS עובד

אני לא מדבר על בלימת חרום בכול הכוח... אלא בלימה חזקה.

אני שואל האם זה תקין כי אני משווה את הבלימה של הגולף 2002 שלנו ושם הכביש חייב להיות ממש חלק והמהירות גובהה תוך בלימה חזקה כדי שה הABS יעבוד.

פשוט הרב מסרב"לתת חרקה"

התחושה שלי היא כאילו רק הבלמים הקדמיים עוצריים את הרכב

אני טועה?

פורסם

קודם כל באמת רוב הבלימה בנסיעה מוטלת על הגלגלים הקדמיים.

אם יש לך טיפה מושג בפיזיקה אתה גם יכול להבין למה.

שאתה בולם בעת נסיעה מה הגוף שלך רוצה? (לזוז קדימה לכיוון השמשה נכן) אז הרכב גם ולכן הבלמים הקדמיים הם אלו שיבלמו את הרכב בעת עצירה והאחוריים גם יבלמו אבל בקטנה.

בעניין הABS

כאשר חיישן הABS מרגיש החלקת גלגל ולו הקטנה ביותר הוא נכנס לפעולה.

יש יצרנים שמכיילים את הABS שיפעל ממש מוקדם ויש כאלו שמכיילים את הABS להכנס ולהתערב רק באמת בבלימה ממש חזקה שיש נעילת גלגלים.

בגולף שלך ה ABS לא נכנס לפעולה מהר כמו בקורולה גם כנראה כי כמו שציינתי הוא מכוייל שונה

וגם מכיוון שיש לה אחיזה טובה יותר וצמיגים רחבים יותר ועל אותה בלימה שאתה תבצע בקורוזה עם נעילת גלגלים בגולף כנראה הבלימה תתבצע ללא נעילת גלגלים עקב אחיזה טובה יותר.

פורסם

אם אתה מרגיש את ה-ABS נכנס לפעולה לעיתים תכופות בנסיעה יומיומית בכביש יבש ולא רק בבלימת חירום, יש בעייה במערכת. כמו שאמרו פה, זה יכול להיות צמיג שחוק במיוחד, אבל יכול להיות גם פגם בחיישן באחד הגלגלים או בגלגל השיניים ממנו הוא קורא - שן שבורה או אפילו הצטברות של לכלוך בין השיניים.

מהיכרות עם קורולות מהשנים האלו, ה-ABS באמת נוטה להכנס מוקדם, אבל עדיין, הוא לא אמור להכנס בבלימה שבה ברכב ללא ABS לא היית מצפה לנעילת גלגלים כלל.

(add lightness' (Colin Chapman'

• תוכן חדש...