Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ניקוי רדיאטור

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7350 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן יש לי שאלה? (ולמרות שהנושא נתחן בפורום הנושא שצפיציפי לא הועלה)

כחלק מטיפול בצנרת וניקוי המערכת לפני בוא הקיץ חשבתי בין היתר לנקות את הרדיאטור בפיאט פונטו שלי.

מחיפוש ראיתי שתוספי הניקוי רק יגרמו נזק בתווך הארוך, לכן ברצוני לקחת אוטו למכון רדיאטורים לפירוק יסודי וניקוי פנימי.

הבעיה היא שבפיאט הרדיאטור בנוי מדפנות פלסטיק ובין הדפנות עוברת הצנרת ואני חושש שלאחר הפירוק אי אפשר יהיה להרכיבו חזרה לאותו החוזק כמו שהוא עכשיו ויתפתחו נזילות עם הזמן לכן אני מתלבט האם בכל זאת לשפץ או כבר להשקיע ולקנות חדש.

אומנם לאחר פירוק תרמוסטט תפוס הרכב לא מתחמם אך הומלץ בפני על שיפוץ הרדיאטור בגלל גילו המתקדם.

אני ירושלמי אז אם אפשר גם המלצות על מקומות שמתקנים או מוכרים.

תודה .

פורסם

אם הרכב לא מראה סימנים של התחממות בעומס ובפקקים בימים החמים אין שום סיבה להחליף רדיאטור תקין!

גם אם אינו מתפקד כמו רדיאטור חדש הוא עדיין "מספק את הסחורה" ואין שום צורך (לפחות לדעתי) לבזבז סתם כסף על רדיאטור חדש או על ניקוי לא נחוץ ומסוכן..

פורסם

בגלל כל העליות בירושלים "מספק את הסחורה" לפעמים לא מספיק. לפי מה שראיתי בפורום החום אמור להיות יציב ולא לקפוץ פעם רבע ופעם חצי ופעם קצת מעל החצי אומנם הוצאת תרמוסטט פתרה הרבה התחממויות עדיין נסיעה בפקק בעליה מקפיצה את מד החום

פורסם

התרמוסטט עשה כנראה בעיות-- הוצאת אותו.

עכשיו הרדיאטור כנראה עושה בעיות --תוציא גם אותו.

בדוק מחירי רדיאטורים תחליפים, יתכן והם לא יהיו יקרים כדי שניקוי רדיאטור יהיה משתלם.

פורסם

השלב הבא יהיה לפי עצתך להוציא מנוע לרתום סוס ואז לא יהיו בעיות.

עכשיו לעניין האם מומלץ לפרק רדיאטור שחלקיו הם מפלסטיק או שבאמת לקנות חדש

פורסם
השלב הבא יהיה לפי עצתך להוציא מנוע לרתום סוס ואז לא יהיו בעיות.

תלוי איך תתנהג לסוס!

ברוב הרדיאטורים כיום הדודים עשויים פלסטיק ואין עם זה, לרוב, שום בעייה.

פורסם

אם הרדיאטור תקין ומספק את הסחורה - אין מה לגעת, את זה כבר אמרו לך.

א-ב-ל... אם כבר החלטת לקנות אחד חדש - אתה יכול להרשות לעצמך "להתגלח" על הרדיאטור שלך (פרק אותו מהאוטו, נקה אותו מבלי לפרק את הפלסטיקה שלו מסביב והחזר חזרה לרכב). נזל ? שים חדש. לא נזל ? הרווחת.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אין שום בעיה לעשות ניקון רדיאטור בפונטו עשיתי כבר עשרות ולא היה שום בעיה :-) ,

אבל אם המערכת מלוכלת מאוד ניקוי רדיאטור לבד לא יעזור יעזור לך למה יסתם עוד שבוע כי הרדיאטור כמו מסנן כל הלכלוך שבמנוע מצטבר בו אז החלפת חדש בסדר. ושאר המערכת מלוכלכת אחרי תקופה יחזור אותו הדבר.

בקיצור תעשה שטיפה עם הרדיאטור המלוכלך תוציא את המים אם אתה רואה הרבה לכלוך צריך לפתוח ולנקות רדיאטור

פורסם

המים שיוצאים מהמנוע נקיים ללא שום לכלוך או סימנים של חלודה ובצבעם המקורי, מה שכן אחרי פירוק טרמוסטת רואים סימני חלודה בתוך הבלוק לא משהו כבד אבל קיים וזאת כנראה בגלל שהבעלים הקודמים לא תמיד השתמש במי קירור יעודיים וזאת הסיבה למה אני מתלבט לגבי מצב הרדיאטור כי המערכת נקיה אבל אולי יש סתימות של אבנית וחלודה בתוך הרדיאטור. מה שכן מאז שהרכב אצלי תמיד שמתי מי פראפלו ועכשיו פרסטון. (בנוסף בגלל ההתחממויות אז לפני זמן קצר החלפתי מפארפלו לפרסטון ובמהלך שטפתי הכל במי ברז וגם מי הברז יצו נקיים לגמרי)

והאם מישהו יודע מה בערך העלות כולל הפירוק וההרכבה

פורסם

עשיתי ניקוי רדיאטור לפונטו שלי, ממש נהניתי מכל רגע.

אין הרגשה טובה יותר מאשר לראות את כל הבוצה שהצטברה יוצאת החוצה ...

מאיפה אתה בארץ ? אשמח לעזור לך בפירוק ואפילו ניסע יחד לכפר קאסם לנקות אותו אצל יוסף = YUSSEF.

אריאל.

יאאלה, איך בא לי ג'חנון עכשיו...

• תוכן חדש...