Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7310 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש הבדל בין המשאבות החשמליות עד 84 לבין המרובעות עד 93. אני רוצה לדעת איזו מהן יותר מוצלחת עם יותר לחץ באר -מה שיכול להיות טוב לעליות?

פורסם

משאבה חשמלית עד 84 , 0.13-0.18 BAR.

עד 93 , 0.23 BAR.

"מה שיכול להיות טוב לעליות?" כל משאבה טובה למודל שלה.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

למרובעת ממודלים מתקדמים יש שתי אופציות, מקורית ותחליפית, התחליפית זולה אך זוועתית מבחינת אמינות וספיקה תחת לחץ.

המקורית טובה אך יקרה = 600 שקלים.

רוצה יותר כוח בעליות, תשים משאבת דלק עגולה של רכב אחר(קרבורטור),חזק יותר, מומלץ להזמין מחו"ל , יותר זול.

ישנם חברות שמתמחות בעניין הזה - ראה ערך איביי.

ההבדל בסחיבה הוא פשוט עצום, במיוחד בעליות ותחת לחץ.

אני אישית לא הייתי משקיע במשאבה מקורית.

פורסם

לדוד זמר ולGL 10 שלום רב!

מדובר בסובארו DL , שנת יצור 93, עם קרבורטור בתול שלא שופץ מעולם, ועם הרגשה של בעל הרכב,

שסחיבתו לקוייה, ושצריכת הדלק, לא סבירה, אשר ניסה לפרק מאוור צנטרפוגלי קבוע אשר מורכב ברכב, על מנת לא להעמיס על המנוע, בתקווה לקבל עוד כמה עשרות כוחות סוס, ועל מנת להעלות במקצת את טמפרטורת העבודה של המנוע, לאחר יעוץ שקיבל ממני הוא ירד מכך, אחר כך החליט שהוא רוצה להעביר את הקרבורטור הנמצא בסובארו 81 במקום הקרבורטור המקורי הנמצא בDL, למטרת שיפור הסחיבה וירידה בתצרוכת הדלק, הורדתי אותו גם מכך, והסברתי לו שהקרבורטורים לא זהים, ולא ניתנים להחלפה ומטרתו לא תושג בכך.

עכשו הוא פונה לעבר המשאבת דלק וספיקתה על מנת להגביר את הכוח סוס של המנוע, ולחסוך בדלק,דעתכם בנידון, והאם הוא מחפש את השקל שאבד לו במקום הנכון?!

אודה לכם על תגובה עינינית.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

לגבי החלפת הקרבורטור ל 81, זה בר ביצוע, כל שצריך זה לייצר תושבת מתאימה.

לגבי משאבת הדלק - בלי שום קשר, משאבת דלק בעלת ספיקה טובה יותר, שתחזיק לחץ גם בעומס(לא כמו של הסובארו שמאבדת לחץ ,במקום שתיתן 3.5, נותנת חצי פיאס איי,שישית מעוצמתה, תחת עומס), בכלל גם משאבה מאבדת עם הזמן מהעוצמה שלה.

וכמובן,לב המערכת = הקרבורטור,שיפוץ הקרבורטור , או החלפתו לקרבורטור יותר גדול, ייתן לך שיפור משמעותי ומורגש בכל מצב.

לגבי החלפת המאוורר בחשמלי, זה לא עניין פשוט כ"כ מכיוון, שברגע שמחליפים אותו לחשמלי, טמפרטורת הרכב תעלה, כי החשמלי חלש יותר,ולכן צריך לשים יוניט חום נמוך יותר, אבל הוא לא מתאים,מכיוון שברדיאטור של סובארו רק יוניט חום של סובארו יתאים, לכן צריך לייצר גם תושבת בצורת טי ליוניט חום ולבטל את היוניט המקורית, אבל....יש גם טרמוסטט שנפתח בטמפרטורה מסויימת, ולכן צריך לשנות גם את הטרמוסבטט לאחד שנפתח מוקדם יותר, אבל מה לעשות שלא קיים טרמוסטט מתאים, לפחות לא בארץ, צריך להוציא את הטרמוסטט ולחורר אותו עד שמגיעים לטמפרטורה רצוייה, או לבטלו לגמרי.

זה לא כ"כ פשוט.

פורסם

אני ממליץ על ניקוי קרב',ולא לנגוע בתצורה המקורית של הרכב,הרכב שלי סובארו 88 GL,שנה שעברה ניקוי קרב',טיפול לפני חודשיים הכול ללא שינוי,הרכב עולה לירושלים וחוזר פעמיים בשבוע ואין בעיית לחץ דלק.

המלצה שלי ניקוי קרב' .

שב"ש רן.

opel astra,כבר מרגישים יותר טוב

פורסם
אני ממליץ על ניקוי קרב',ולא לנגוע בתצורה המקורית של הרכב,הרכב שלי סובארו 88 GL,שנה שעברה ניקוי קרב',טיפול לפני חודשיים הכול ללא שינוי,הרכב עולה לירושלים וחוזר פעמיים בשבוע ואין בעיית לחץ דלק.

המלצה שלי ניקוי קרב' .

שב"ש רן.

אתה בטוח?

אני מציע לך לעשות בדיקת לחץ דלק תחת עומס , תחבר שעון לחץ,לפני הקרבורטור, תניע את הרכב, תראה לחץ מסויים, לרוב תקין בין 3-3.5 PSI, עכשיו אם יש לך משאבה מקורית ברכב (רוב הסיכויים), תלחץ גז עד הסוף, ותראה איך הלחץ יורד לאט לאט עד לכדי 0.5 PSI, תחת עומס המשאבה הזאת קורסת,פשוט על הפנים,הספיקה שלה מאוד נמוכה,בסרק היא תיתן לך קריאה תקינה, אך תחת עומס היא פשוט קורסת.

הרכב ייסע, אבל לא תפיק ממנו את מה שהוא יכול לתת, ותאמין לי, הוא יכול לתת.

עד שלא תשווה, לא תדע.

פורסם

אני חושב שעם הרכב שלי במודל 88 עולה לירושלים עם 3 בוגרים וארגזי כלים וכבלים ושאר ציוד חשמל במהירות של 100-120 קמ"ש בלי להיחנק אז אני חושב שכדאי להשאיר הכול כמו שהוא בלי לשנות מאומה.

יום טוב רן

opel astra,כבר מרגישים יותר טוב

פורסם

רן עדיין לא המציאו ביפן אישמוטו, שיוכל להחליף את הישראלי, שתמיד יודע יותר טוב מהיצרן היפני, תמיד רוצה לשדרג טוב יותר, חושב שהוא יודע יותר, ותמיד חושב שהוא המציא את הגלגל!

בפורום זה ובדומים לו . תמצא הרבה אישמוטו/ ישראלי. אשר משתמש בתוסף דלק במקום ניקוי קרבורטור, ובמקום אינפוזיה, ובמקום טיפול במערכת ההזרקה, ובניקוי מזרקים, אם צריך או לא צריך,בספרי קרבורטור

במקום ניקוי קרבורטור יסודי,

במצת עם ארבעה אלקטרודות במקום 3, או עם 3 אלקטרודות, במקום אחת, עם חיבור מערכת סטריאו, לחיבור ישיר אחרי מתג ההצתה ולא עם פתיחת מתג ההצתה, עם ביטול תרמוסטט, בתואנה שאנו מדינה חמה ועדיף בלי, עם חיבור ישיר של המאוורר החשמלי, שיעבוד קבוע, ולא דרך יוניט , או ממסר(ריליי), עם משאבת דלק חשמלית במקום מכנית, עם משאבת דלק עם לחץ בבארים כפול מהמקורי של היצרן, והרשימה

עוד ארוכה.....

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תוכן חדש...