Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7361 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב,

פעמים רבות אני נתקל במושג יחס דחיסה.

הבנתי שהוא קשור לדחיסה של הבוכנה או כמה דלק נכנס לצילינדר.

אם מישהו יוכל להסביר לעומק את המושג אני אשמח!

וכמה יחס הדחיסה בהונדה סיוויק מודל 1997 1600 סמ"ק אוטומט (D16Y8

פורסם

שלום,

יחס הדחיסה ברכב שלך הוא 1:9.5.

יחס הדחיסה הוא היחס שבין הנפח שתופסת התערובת בין סוף שלב היניקה כשהבוכנה "למטה" אל הנפח שבו התערובת תופסת לאחר שלב הדחיסה כשהבוכנה בסוף מהלכה.

בכלליות ככל שיחס הדחיסה יהיה גבוה יותר המנוע יתן יותר כוח ביחס לנפחו, לעומת זאת דחיסה גבוה של האוויר יכולה לגרום ל"צילצולים", כינוי להצתה מוקדמת של תערובת האוויר והדלק לפני הופעת הניצוץ ע"י דחיסתו. שימוש בדלק בעל אוקטן גבוה יוכל לצמצם את תופעת הצילצולים.

איזה כייף לי :)

פורסם

יחס דחיסה של 9.7 לרכב משפחתי זה נחשב לדחיסה גבוהה או קטנה?

ועוד משהו. יחס דחיסה גבוה ברמת העיקרון יגרום למנוע בלאי גדול יותר ויקצר את חיו?

פורסם

שלום,

יחס הדחיסה ברכבים רבים בעיקר במנועי בנזין הוא 1:12.

במידה והמנוע מתוכנן מבחינת חוזק מכני ליחס דחיסה גבוה יותר, אזי לא אמור להיות בלאי גבוה יותר.

ברכבי דיזל לדוגמא יחס הדחיסה המקובל הוא גבוה יותר 1:19 האם הבלאי גדול יותר ? לא בהכרח.

פורסם

בהחלט יקצר את חיי המנוע.

באם מגדילים יחס דחיסה מומלץ דמומלץ להחליף בוכנות, טלטלים, וכל דבר שיצטרך לעמוד בעומס המוגדל.

פורסם
שלום,

יחס הדחיסה ברכב שלך הוא 1:9.5.

מה זאת אומרת 1 חלקי 9.5? הכוונה של 9.5 היא כמות התערובת בצילינדר?

(בנקודת נ.מ.ע? נ.מ.ת?) מה מציין המספר 1?

האם בכל הצילינדרים יש אותו יחס דחיסה?

תודה רבה

פורסם
מה זאת אומרת 1 חלקי 9.5? הכוונה של 9.5 היא כמות התערובת בצילינדר?

(בנקודת נ.מ.ע? נ.מ.ת?) מה מציין המספר 1?

האם בכל הצילינדרים יש אותו יחס דחיסה?

תודה רבה

זה אומר שאם נפח הצילינדר כשהבוכנה בנ.מ.ע. הוא 100 סמ"ק אז נפח הצילינדר כשהבוכנה בנ.מ.ת יהיה 950 סמ"ק.

ככל הידוע לי בכל המנועים הצילינדרים זהים זה לזה (אולי מישהו יספר לנו עכשיו על איזה מנוע אקזוטי שזה לא ככה...)

פורסם
זה אומר שאם נפח הצילינדר כשהבוכנה בנ.מ.ע. הוא 100 סמ"ק אז נפח הצילינדר כשהבוכנה בנ.מ.ת יהיה 950 סמ"ק.

ככל הידוע לי בכל המנועים הצילינדרים זהים זה לזה (אולי מישהו יספר לנו עכשיו על איזה מנוע אקזוטי שזה לא ככה...)

היי,

הערה/הארה שלך לא ברורה.

בכול מקרה ראה קובץ מצורף קוטר הקדח והמהלך שונה במספר מנועי VW.

Jetta Golf GTI-1999-2005 Service Manual-Bentley Publishers 4818.jpg

פורסם

כל יצרן מתכנן את המנוע כך שיעמוד בכל הלחצים שהמנוע מפיק .

כל שינוי של יחס דחיסה או כל שינוי אחר מחייב החלפות שונות של חלקי המנוע .

כאשר יתבצע שינוי של יחס דחיסה ללא שינוי ב-טלטלים/בוכנות/ראשמנוע /גל ארכובה ועוד...

יווצר בלאי מואץ ואפילו שבר בראש מנוע /מנוע או חלקיו.

ירון מאיר

פורסם
שלום,

יחס הדחיסה ברכבים רבים בעיקר במנועי בנזין הוא 1:12.

מרק, 1:12 הוא יחס דחיסה גבוה למנוע בנזין ברכב כביש סדרתי, אני מציע לבדוק את המקורות שלך, אין הרבה מכוניות כביש סדרתיות שמגיעות מהמפעל עם יחס דחיסה כ"כ גבוה.. הרוב מסתובבות באיזור שבין 1:10-1:10.5.

מוטי

פורסם

המידע מתייחס לרכבי גולף מהדור האחרון, אכן כן המומוצע הוא 11 לגבי מנועי FSI הוא 12.

ראה מידע מצורף.

scan0002.jpg

scan0002.jpg

פורסם

מרק ידידי שלום רב!

מוטי אכן צודק, כל הרכבים עד לשנות ה-2000 , לחץ הדחיסה המקובל שלהם נע בין 9.5 - 10.5, הנתונים שהצגת בקישור שנתת במכוניות גולף , הם נדירים, ולא מקובלים בשוק הרכב הפרטי, הנמכר

לציבור הרחב, לדעתי רכב כזה, נזקק לאוקטן דלק גבוה מאוד, אינני מודע לטכנולגייה של רכבים כאלה, שאמורים להיות מותאמים מבחינת חיישנים, לאוקטן הדלק הגבוה ביות שנפוץ בישראל 98/99 .

*** ולשואל שהתייחס לנתוני הדחיסה, כיחס תערובת דלק, אין קשר בין הדברים!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

היי צביקה,

ככתוב בהוראות יצרן אוקטן 98 מינימום.

לצערי בתחנות דלק המתדלקים מתעקשים על 95 אוקטן.

• תוכן חדש...