Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7372 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני בן 24 והחלטתי להתחיל ללמוד. שירתתי בצבא ויש לי פיקדון ללימודים. יש לי 12 שנות לימוד ובגרות מלאה. הציונים לא כל כך טובים ובמתמטיקה יש לי רק 3 יחידות עם ציון 70. באנגלית יש 4 יח' עם ציון 83. ממוצע הבגרויות 76.6.

פסיכומטרי לא עשיתי.

אני אוהב כל מה שקשור ברכבים, יש לי חוש טכני וידיים טובות.

עומדות בפני שתי אפשרויות שאני מיתלבט בינהן:

1. ללמוד להנדסאי. חשבתי ללמוד הנדסאי אלקטרוניקה או הנדסאי מכונות (מגמת מכטרוניקה).

הדרישות ללימוד הנדסאי ממש לא גבוהות והציונים שלי יותר ממספיקים בשביל זה. הלימודים הם שנתיים לימודי בוקר. הנדסאים עם ציונים גבוהים יכולים להיתקבל, בלי פסיכומטרי ובלי בגרות מלאה אפילו, ללימודי מהנדס (באותו התחום) ולהשלים מהנדסאי למהנדס (תואר ראשון) בתוך 2.5- 3 שנים. ... למרות היתרון הזה הקטע עם לימודים למהנדס עדיין מאוד רחוקים בשבילי.

2. לימודים לתואר ראשון. גיליתי שעם הציונים שלי יש לי אפשרות ללמוד אפילו לתואר ראשון בכמה תחומים. צריך רק להשלים מבחן אמי"ר (רק החלק של האנגלית מהפסיכומטרי). שני התחומים לתואר הם שיווק טכנולוגי וניהול ובקרה תעשייתית. לימודי בוקר 3 שנים.

אותי יותר מושך ומעניין התחום של הנדסאי מכונות ומכטרוניקה ולא כל כך הלימודים לתואר ראשון בשיווק טכנולוגי/ ניהול ובקרה תעשייתית. ההיטלבטות שלי נובעת מזה שגיליתי שיש לי אפשרות ללמוד לתואר ראשון, שזה תואר יותר גבוה מהנדסאי, אבל בשבילי פחות מעניין.

מה אתם מייעצים לי, ללמוד לתואר פחות נחשב בתחום שאותי מעניין או לנצל את האפשרות וללמוד כבר לתואר ראשון? :roll:

דימה

פורסם

לא נראה לי שתמצא עבודה ברמה טובה כהנדסאי.

יש לי אפשרות לעשות קד"צ בצבא בידיוק למה שאמרת, אבל זה לא נראה לי שווה... הנדסאי לא שווה הרבה. תקנו אותי אם אני טועה?

*אתה יכול לנסות את מזלך להשלים ל4 יחידות. נסה לקנות ספר מיקוד של השנה(סתם בשביל לראות), יש בספר הסברים טובים לכל הנושאים ותרגילים עם פתרונות מלאים.

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם

הנדסאים עם ציונים גבוהים יכולים להיתקבל, בלי פסיכומטרי ובלי בגרות מלאה אפילו, ללימודי מהנדס (באותו התחום) ולהשלים מהנדסאי למהנדס (תואר ראשון) בתוך 2.5- 3 שנים. ... למרות היתרון הזה הקטע עם לימודים למהנדס עדיין מאוד רחוקים בשבילי.

דימה

לא רוצה לבאס אותך אבל הנדסאי חשמל נותן לך פטור מקורסים בודדים מאוד או מכמה מעבדות מתואר מהנדס חשמל ואלקט', ככה שלסיים תואר מהנדס חשמל לדוגמה תוך 3 שנים לא תסיים. כמו כן שמעתי הרבה דעות מאנשים שהנדסאי זה בזבוז זמן וכסף.

ROOONEEYY

פורסם

ההחלטה שאתה צריך לעשות זה במה אתה רוצה לעבוד ולא מה אתה רוצה ללמוד.

הלימודים ימשכו מספר מועט של שנים, במקצוע שלך תעבוד יותר זמן וכדאי שגם תהנה ממנו.

[LEFT][B][FONT=Times New Roman]Damn it boy, you are about as useless as a cock-flavoured lollipop.[/FONT][/B] [FONT=Times New Roman][I]Coach Patches O'Hulihan[/I][/FONT][/LEFT]

• תוכן חדש...