Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מרוצי ראלי ספרינט / קרוס

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7348 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אינני מתכונן להתנצח עם אף אחד בנושא חברותה כזו או אחרת עם מועדון כזה או אחר באנגליה או בזימבבווה,

מדינת ישראל חוקקה חוק מיוחד (בניגוד לאנגליה), ההתאחדות קיימת ומוכרת ע"י רשויות החוק,

לצערי לא נוכל לאמץ לפחות לא בשלב ראשון חוקים של מועדונים כאלה בארץ, לכן הפתרון הוא פשוט וחד כך גם קבעו בביטוחי המירוצים.

חוקי הבטיחות של הFIA הם אלה שיובילו, אין שום סטייה, למעט הקלה במסלול סגור של כיבוי אש (מטף )

ולמה אני מתכתב בנושא?

ע"מ לא ליצור ציפיות, ע"מ שחובבי ספורט מוטורי באשר הם לא יכשלו אם בהכנת כלים ספורטיבים, או

בנושא אחר

עברנו "ווייה דה לורוזה" להביא בשורה של מירוצים למדינה הזאת ולכן התחכמויות ,או יהיה בסדר ,או

שכונה לא יעברו.

חוקי הבטיחות נרשמו והם מפורסמים באתר עמותת נהגי המירוצים ואני מציע שלפני כל החלטה פשוט

תשאלו אנו נשמח לסייע. WWW.IRDA.CO.IL

מיציתי

דני לוי

מירוצי מכוניות

• תגובות 90
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
...... חוקי הבטיחות של הFIA הם אלה שיובילו, אין שום סטייה, למעט הקלה במסלול סגור של כיבוי אש (מטף )

ולמה אני מתכתב בנושא?

ע"מ לא ליצור ציפיות, ע"מ שחובבי ספורט מוטורי באשר הם לא יכשלו אם בהכנת כלים ספורטיבים, או

בנושא אחר

עברנו "ווייה דה לורוזה" להביא בשורה של מירוצים למדינה הזאת ולכן התחכמויות ,או יהיה בסדר ,או

שכונה לא יעברו.

........

דני לוי

1. העמותות באנגליה הן לא שכונה ולא פעילות מחתרתית הן פועלות תחת הדגל של ה-FIA.

2. התקנונים שאנו מדברים עליהם הם של ה-FIA בהתאם למרוצים המועדוניים.

3. עמותת נהגי המרוצים מתחרה במרוצי ראלי והתקינה שם שונה למרות שגם בנושא זה יש מרוצים מועדון ויש מרוצי לאומיים ובינלאומיים.

4. זכור! גם אתה היגעת בהדרגה למה שאתה מחזיק היום.

5. ניראה לי שאתה לא יורד לסוף דעתי והכוונה היא להכניס כמה שיותר אנשים לנושא המרוצים, דרישות גבוהות של תחרויות בינלאומיות או לאומיות לא מתאימות בשלב זה לנו אנו רוצים לגדול מלמטה אבל עם בטיחות מלאה.

6. וסליחה מראש!!!!! (אני לא מתכוון לכנס למריבה) חבורת אנשי "המועדון המורי הישראלי" לשעבר מכתיבה תנאים לבעלי אפשרויות כלכליות, ראוי היה שיזכרו מאין הם באו וכמה זמן עד שהם היגיעו למה שהם היום ועדין יש בתוכם לא מעט אנשים שגם כיום נושא זה כבד עליהם בעיקבות דרישות העמותה/התאחדות.

שבת שלום

אסף א"ש

פורסם

אני חייב להתערב .

לפני הרבה שנים היה ניסיון , בתקופת המועדון המוטורי הישראלי , של מועדון מירוצים שיסודו היה בבאר-שבע , לקיים גוף מקביל של מירוצי מכוניות .

אם אני זוכר נכון ארגן אותו אדם בשם יוסי בריינס .

היו שם הרבה פשרות בנושא בטיחות והכנת כלי-הרכב וכבר במירוץ הראשון הגיע שם נהג לבית-חולים , בגלל הכנה לקויה של רכב .

ולאן אני חותר...?

מבחינה בטיחותית כל מועדון מירוצים בעולם בין אם זה ראלי , ספרינט, ראלי-קרוס או כל דבר אחר , לא מתפשר בהכנת כלי-הרכב .

אז למה הויכוח בכלל ?

כלוב בטיחות תקני הוא כלוב בטיחות תקני ולא משנה היכן הרכב עומד להתחרות .

אני מאד מקווה שעם כל הרצון לתחרויות וספורט מוטורי , אנשים לא יאבדו את הראש בגלל חסכון בכסף .

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם

דובי , דני וכל הכותבים האחרים

1. אין פשרה בנושא בטיחות.

2. כל הכוונה שכתבתי היא שמכוניות מסוג זה זולות יותר לבנייה.

מה אתם מתפלספים כל כך הרבה זה היה כתוב ישר בהתחלה.

כל מה שאני מעוניין זה לקדם את הנושא אז תרדו מהעץ שעליתם עליו.

ד.א. דובי מה עם החלקים במרוצים אצלנו תוכלו לנהוג שניכם עם אוטו.

דרור א"ש

פורסם
דובי , דני וכל הכותבים האחרים

מה אתם מתפלספים כל כך הרבה זה היה כתוב ישר בהתחלה.

כל מה שאני מעוניין זה לקדם את הנושא אז תרדו מהעץ שעליתם עליו.

ד.א. דובי מה עם החלקים במרוצים אצלנו תוכלו לנהוג שניכם עם אוטו. - אצלנו ברכב יש חלוקה ברורה ומקצועית ביותר של התפקידים , מה גם שאנחנו מכוונים בראלי הכי רחוק שאפשר !!!

דרור א"ש

דרור

בוא ננסה לשמור על רמת דיון הוגן ונקי .

האמת שלגבי טיפוס על עץ...כמעט והצלחתי לא מזמן , ועוד עם רכב ...:wink:

המטרה של כולם היא קידום הספורט המוטורי והנאה ממנו .

דובי

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם
דרור

בוא ננסה לשמור על רמת דיון הוגן ונקי .

האמת שלגבי טיפוס על עץ...כמעט והצלחתי לא מזמן , ועוד עם רכב ...:wink:

המטרה של כולם היא קידום הספורט המוטורי והנאה ממנו .

דובי

דובי

איפה בדיוק רמת הדיון הייתה לא הוגנת או נקייה?

אימרה "לרדת מהעץ" הינה אימרה מקובלת בכל רמת שיחה בעברית וזאת רמת דיון הוגנת ונקייה.

דרור

פורסם

שלום לכולם

אני באמת לא מבין איך הדיון בנושא החשוב לכאורה "הקמת עמותה חדשה" מגיע לטונים והתבטאויות

ברמות כה צורמות ,עוד לפני הנחת אבן הפינה !!!!

אני מציע לחכות בסבלנות ולראות לאן זה מוביל !

מישל גדז'

פורסם
1. 6. וסליחה מראש!!!!! (אני לא מתכוון לכנס למריבה) חבורת אנשי "המועדון המורי הישראלי" לשעבר מכתיבה תנאים לבעלי אפשרויות כלכליות, ראוי היה שיזכרו מאין הם באו וכמה זמן עד שהם היגיעו למה שהם היום ועדין יש בתוכם לא מעט אנשים שגם כיום נושא זה כבד עליהם בעיקבות דרישות העמותה/התאחדות.

שבת שלום

אסף א"ש

החלטתי להתייחס רק לזה - כי לכל השאר כבר התייחסתי בהווה או בעבר.

כנראה שהתכוונת לחבורת אנשי "המועדון המוטורי הישראלי"...

אגלה לך סוד - הם לא מכתיבים כלום. הם המיעוט היום בעמותה. אנחנו בחרנו, מי יוביל, מי יכוון ולאן.

נכון - יש לחלק מהחבר'ה הותיקים השפעה לא מעטה - אבל רק בגלל שרובנו בוחרים לאפשר השפעה זו - מתוך הבנה שהם מוכנים להזיז מה שאנחנו לא. גם הניסיון שיש להם - לא ניתן לביטול.

אף אחד לא מכתיב ספורט רק לבעלי אפשרויות כלכליות - זה (סליחה על הביטוי שמגיע מייד...) שטויות!

מה, לנדב יש אפשריות כלכליות? (הוא עובד ומשקיע את כל מה שהוא יכול בספורט במקום בחיסכון).

לניצן יש אפשריות כלכליות? (הוא בנה את הרכב שלו מכלום ונלחם בשיניים להחזיק אותו).

לקובי כהן? (כן, יש לו ספונסר של 100,000$ בעונה - בציניות כמובן).

לי? (פעם אחרונה שהרכב שלי הושבת - לא הייתי פעיל כמעט שנה - מסיבות כלכליות)

אולי לפוביצרים עם הסובארו הישנה (בלי לפגוע אהוד...)?

בקיצור - הספורט הזה פתוח למי שמוכן לשים אותו גבוה בסולם העדיפויות שלו ונכון,

זה לא ספורט זול!

אתה אומר "תרדו מהעץ" אף אחד לא אמר להקל בבטיחות - על הבטיחות כולנו מסכימים... ובכן - עיקר העלויות בקטגוריה שלנו - זה בטיחות! למעט בטיחות הרכב שלי היה סטנדרטי לחלוטין! כך גם של רוב הקטגוריה למעט אחד או שניים שהשקיעו בשיפורי גיר או מנוע.

בקיצור - אל תעורר מלחמות איפה שהן אינן קיימות. רוצה ספורט זול - יש קארטינג או תקים CUP זול, או תתחרה בקטגוריה נמוכה.

אבל, ויש בכל זאת אבל...

בניגוד למה שכתבתי לעיל אומר רק זאת: אכן בתחילת הדרך הייתה תחושה (ואולי גם מבוססת) שקומץ קטן חושב להוליך את כולם לאן שטוב לאותו קומץ. אכן, אז כמו היום, עמד בראש דני לוי - רבים יודעים שהיתה לי כלפיו ביקורת רבה גם בעבר - אבל דבר אחד אי אפשר לשנות או לקחת ממנו - בסופו של דבר הוא הוביל מהלך שמאפשר היום ספורט מוטורי חוקי במדינת ישראל. אני גם חושב שלאט לאט אבל בטוח - דני לוי מבין את הזירה החדשה אליה הוא נכנס/נקלע ומגלה יותר התחשבות (לא רק הוא אלא כל הדור הקודם) גם כלפי החבר'ה הצעירים פחותי האמצעים וגם כלפי סוגי ספורט מוטורי אחרים. בקיצור - דני לוי נהיה ממלכתי - כמו שהוא אמור להיות וליצג את האינטרסים של כולם! של הצעירים, של הזקנים (עכשיו קניתי כמה אוייבים) של החלשים והנדכאים - של כ ו ל ם.

אם אתה אכן רוצה להכנס לספורט אף אחד לא ימנע ממך - אבל אל תגיד יותר בזול - אני יודע מה זה הראלי הכי זול שאפשר (כי בניתי רכבים רק עם המינימום הנדרש מבחינת בטיחות) - והכי זול, עדיין יוצא יקר.

מה לעשות... החיים קשים...

הערת אגב שלא בטוח שצריכה להכתב: למה יש לי תחושה שאתה שייך לאותו דור שאתה כל-כך משמיץ? למען גילוי נאות - הייתי מבקש לדעת אם היית קשור בעבר למועדון המוטורי הישראלי או אם היתה לך איזה "מלחמה" עם מי מחבריו...

ושתבין, אין לי כלום נגדך (אנחנו לא מכירים ובטוח שאין לי כל רומן עם דני לוי שאתה קצת מקטרג לעיל) - אבל, אני חושב שאתה חותר בכיוון לא נכון, או נובח על העץ הלא נכון.

תרצה עזרה אמיתית בכניסה לספורט? באמת בכל היקר לי, אני הראשון שיתייצב לעזור לך!

תבדוק אותי...

באמת בכבוד רב,

אלון חלווה.

פורסם

סה"כ יש לי עיניין במרוצי ספרינט, לא לפולמוס הזה התכוון המשורר אז באמת תתכנסו חזרה לנושא האמיתי.

מעבר לכך אני בטוח אלון שאתה תעזור ממה שנאמר לי.

לגבי עלויות: אין ספק שמרוצי ספרינט יותר זולים בגלל דרשות התקנון, גם הפקת מרוץ כזה זולה מאשר מרוץ ראלי.

כל מה שאני מעוניין בשלב זה הוא לעודד מתחרים להכנס לתחום ואם יש צורך גם העביר מפרט זמני לגבי בניית רכב והערכת מחיר למי שמעוניין לבנות רכב כזה.

אני שייך לדור העתיד אבל בהחלט מקורב לדור העבר. ואין לי כל כוונה להשמיץ נהפוך הוא הדור הזה הביא את הספורט המוטורי כל מה שכתבתי הוא שקיים פער בין איפה שהם היום ואיך היגיעו לזה ולאן שצעירים רבים רוצים להגיע.

דרור

פורסם

דובי

רכב ראלי הוא סטנדרטי רשאי לעלות על כביש, ספרינט יכול להיות רכב גרוט ומושבת

כיסאות בראלי לנהג ונווט בספרינט רק לנהג

מערכת קשר - אין צורך

ריפוד - אין צורך בספרינט.

פנסים - אין צורך בספרינט.

מסלול סגור - מחייב פחות כ"א לתפעול התוצאה עלויות משתתף פחותות.

מסלולים קבועים - אין צורך בשינוע לעומת זאת יש איחסון.

זה על קצת המזלג

דרור

• תוכן חדש...