Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מרוצי ראלי ספרינט / קרוס

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7347 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דרור או אסף יקר...

:wink:

אין כל מניעה להקים קבוצת אוטו-ספרינט/קרוס כזו. עלות רכב תגיע לכדי 25K - 30K כולל הרכב - כך גם התחזוקה לעונה - ואני יודע את העלויות עוד מימי אשקלון - לא בטוח שהן היו זולות מעלויות אחזקת רכבי הראלי שלנו היום... הידעת?

אם תקים קבוצה כזו - אני מבטיח לך שלמירוץ הפתיחה - אני אדאג לך למסלול (באופן חד פעמי...).

אבל בכל מקרה, לא ניתן להתעלם ממה שדני לוי ציין:

1. בלי ביטוח - אין מירוצים.

2. בלי חוק - אין ביטוח.

3. החוק מחייב FIA ולכן, בלי FIA - אין חוק.

4. בלי כסף והרבה יחסית - אין FIA.

מסקנה, בלי כסף - אין מירוצים. וזה הכי פשוט (והכי נחמד) שאני יודע להסביר את זה.

בבקשה תמחור מהיר (המחירים כוללים מע"מ):

1. קניית רכב גרוטאה (נניח 106 1.4 מהשבתה) - 5K.

2. השמשת הרכב (תיקונים, טיפול יישור קו וכו') - 2K - ברחמנות!

3. כסא FIA - הכי פשוט 1.5K (תאריך בתוקף).

4. רתמה - הכי פשוטה 1.5K (תאריך בתוקף).

5. צמיגים - 8 כפול 500 - 4K ואני כולל בזה את הג'נטים ספייר.

6. ביגוד + קסדה בתקן - 3K ברחמנות.

7. מיגונים, מטף, מפסק זרם וכו' - 2K ברחמנות.

8. רול באר - 5K.

9. עבודה (מי שיכול לחסוך - יופי) - כ - 3K עד 5K (כולל התקנת רול-באר).

10. מתלים הכי בסיסיים (רק בולמי ספורט - השאר מקורי) - 3K - אבא של הרחמנים אני...

עוד לא גמרתי הכל והלכו כמעט 30K - וזה אם יש לך קשרים, ידים טובות והרבה זמן פנוי.

עכשיו תתחיל להתחרות (נניח אירוע בחודש):

1. כל אירוע - לפני נזקים 500 ש"ח (לפי 400 ש"ח למארגן ו 100 ש"ח דלק).

2. ביטוח - יעלה לפחות אותו סכום למירוץ (100$) - בהנחה שלא יהיה יותר זול ממה שקיים כיום בחו"ל.

3. גרירה לאירוע וחזרה - 1000 ש"ח או 500 ש"ח לחודש - נניח שיש חנייה במסלול ומדובר רק במסלול אחד בו תיסע בכל האירועים.

4. אגרות - רישיון רכב מירוצים, רישיון נהג מירוץ, דמי חבר בעמותה כל שהיא - נניח 100 ש"ח לחודש/לאירוע.

5.נזקים - בממוצע 6,000 ש"ח בשנה (500 בחודש) כולל טיפולים שוטפים, ברקסים, תאונות קלות, ציריות וכו'.

6. לפחות פעם בשנתיים התהפכות או תאונה חזקה (תאמין לי ב - 24 אירועים לחלק זה יקרה יותר) - נניח 24,000 ש"ח (מחיר הרכב פחות מחיר השרידים).

זה לא הכל - אבל נגיד שסיימתי....

בקיצור, כ - 2K עד 2.5K למירוץ. ביחד עם הרכב זה מעמיד אותנו על קרוב ל 60K לעונה ראשונה וכ - 30K לכל עונה נוספת. עכשיו - בטוח שיקומו מתחכמים ויגידו "את זה ואת זה אני עושה בפחות"... להם אני אומר: ב ס ד ר - ההבדל הוא - שאני כבר עשיתי ומדבר מניסיון. על כל דבר צפוי שרשמתי פה יש 10 לא צפויים - חלק עולים שקל וחלקם תקלות ב 1000 וגם ב 5000 שקל. אז בואו לא נתחכם.

המסגרת למעלה - עד כמה שהיא מהווה אומדן כללי - היא מאוד , אבל מאוד מדוייקת ולקוחה מהמציאות הקיימת כיום בארץ ומניסיון שלי ושל חברים קרובים.

זהו...

התביעה נחה...

אלון

• תגובות 90
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אויייייייי....יווווווווו...... יוי.....

בכלל שכחתי אימונים ונזקים מאימונים....

אתה יכול להוסיף עוד כמה אלפים או יותר - יעידו כל החבר'ה שדפקו ציריה או את הרכב או התהפכו (כן גם זה קורה) באימון פשוט....

אני חושב שאם היה מישהו שחלם שב 5K לשנה הוא יהיה נהג מירוצי ראלי/ספרינט/קרוס - הוא מבין שרק אם הוא קוסם - זה יקרה.

אבל - אני באמת מאמין ביזמות ובכך שניתן יהיה לשכור רכב פר מירוץ או אימון. - אז אדם מן היישוב יוכל להתחרות פעם או פעמיים בשנה וגם לצרף אימון או שניים בכמה אלפי שקלים - אם הוא ידבק בחיידק או יהיה מאוד טוב - הוא יוכל לקבל החלטה שהוא משקיע יותר ומקפיץ את ההובי מדרגה.

אלון

פורסם

אלון

עלויות הבנייה הן מציאותיות, כולל תחזוקה וכל מיני ספיחים נוספים

אבל!!!!!

להעמיד רכב ראלי שיעמוד במסלולי ראלי אמיתיים יש בארץ מספר קטן ביותר כלי הרכב שיובל, דני, רמי ועוד כמה כאלו הם כלי רכב שעומדים בעומס של ראלי אמיתי שאומר דרכי עפר בלתי מתחשבות, מסלול באורך של 10 ק"מ ועוד נושאים שרבים וטובים אינם מסוגלים לעמוד בו.

במרוצי ספרינט מסלול קצר 2.5 ק"מ בערך דרך כבושה, שטחי מילוט אם עשית טעות ובסיום כל רכב צריך לעבור מקצה בדיקות תיקונים ומי שרוצה להוסיף שיפורים.

לא סתם אנחנו מדברים על עמותה ניפרדת מהראלי אנחנו ב"שלב ההתבכיינות" רכבי מסוף המאה הקודמת ראה יובל מלמד רכב בבנייה 2006 לחלק גדול מהנהגים או בעל יכולת או יש לו חסות אנחנו עוד דרכנו ארוכה צריכים להוכיח את עצמנו.

גם דובי ונדב אוכלים את הלב על מה שקרה להם וליבי איתם, ניצן שהולך לו חלק פותח אגמים:-) ויש עוד רבים טובים ונחמדים שכולו רוצים לחזור הביתה עם מינימום תקלות.

בפעם האחרונה אני חוזר בטיחות מעל הכל ומה שהיה בשנות ה-80 העליזות בטח לא יכול לחזור כיום כאשר עברנו כברת דרך ארוכה.

ד.א. FIA ישנו בארץ והוא בידי ממסי כפי שאתה בטח יודע מה שהיא עושה איתו זה בשיקול דעתה בלבד.

השם דרור :wink:

פורסם

אלון ודובי

אולי בתמימות חשבתי שאתר לספורט מוטורי תפקידו לקדם ולא לקסאח כאשר כותבים התביעה נחה ניראה על פניו שאתם משחרים לטרף ואני לא חושב שזאת כוונתכם אז תנו יד לקידום הנושא.

אתם מושכים יפה בקולמוס אז אם נירגעה אצלכם רוח הקרב תעזרו!!!!!

דרור

פורסם

להבהרה

ממס"י אכן מחזיקה כיום כהסטורייה וכמשמורת את נציגות הFIA (שהשפעתה היא מירוצים בין לאומיים בלבד)

אין כל קשר בין המירוצים העתידיים לקום כליגות מסודרות לבין ה FIA FIM CIK AMA SCCA

זה שכולם משתמשים במילה הקסומה FIA לא נתנת שום לגיטימצייה לממס"י שהחליטה והצהירה ע"י ראשיה שאין היא מעוניינת לקחת חלק בנושא התערות או השתתפות או תמיכה בנושא המירוצים העתידים לקום.

ההתאחדות אימצה את חוקי הבטיחות של ה FIA מכורח והכרה שהגוף הזה בעל הנסיון יכול לתת מענה

לסירובן של חברות הביטוח לבטח אירועים מוטורים תחרותיים בישראל (פחד*).

כיום בניגוד לעבר, FIA קשובה מאד לאירועים המתרחשים בעולם הספורט המוטורי ומאד מקבלת את הגישה שמי שעושה מגיע לו (בניגוד לעבר) ראייה?

בהודו הנציגות המקומית לאחר 50 שנה הועברה, בדרא"פ כנ"ל, אנגליה כנ"ל ,קרואטייה כנ"ל.

מכוניות מהמאה הקודמת לפי דברי קודמי יוכלו להשתתף במירוצים מועדוניים אם כמובן יעמדו בכל הקריטריונים הבטיחותיים שהזכרתם קודם ,

אני שוב חוזר ואומר בפעם המי יודע כמה לו ממס"י היתה רוצה באמת ספורט מוטורי בישראל והיתה

תומכת במהלכים שהובלנו היה פה ספורט מזמן כפי שהיה בשנות ה80 .

ושוב כל התארגנות לליגה מסודרת בכל תחום מוטורי תחרותי מבורכת

דני

מירוצי מכוניות

פורסם
אלון ודובי

אולי בתמימות חשבתי שאתר לספורט מוטורי תפקידו לקדם ולא לקסאח כאשר כותבים התביעה נחה ניראה על פניו שאתם משחרים לטרף ואני לא חושב שזאת כוונתכם אז תנו יד לקידום הנושא.

דרור

אם לא הייתי ברור:

1. אני מברך על היוזמה שלכם - בהחלט יש מקום להקים עמותה נפרדת ובעבר אף השתעשתי ברעיון בעצמי.

2. רק תבקשו - כל דבר שאני אישית יכול לעזור בו - אני בהחלט אסייע.

3. אין ראלי זול (גם לא ספרינט או קרוס) - וזה הדבר היחיד שעליו אנחנו חלוקים ואותו ניסיתי להדגיש.

4. מבין כל חברי העמותה - אני אולי הכי בולט שדחף לספרינטים - אלו גם רוב האירועים בהם השתתפתי, כמוכם - משיקולי עלויות תחזוקת הרכב והתאמתו.

5. לא רק לניצן ונדב כואב כשנגרם להם נזק ברכב. אני אזכיר שלפני המירוץ האחרון - הייתה לי הצעה של 55,000 ש"ח על הרכב שלי (פחות או יותר מה שהשקעתי בו) - אני לא רוצה לרשום בכמה נמכרו השיירים שלו אחרי ההתהפכות (פחות מחמישית).

6. הכתיבה שלי לעיתים עוקצנית ולעיתים צינית - אני חושב שזה דווקא מוסיף צבע - אבל, להבא אני אזהר עם חבר'ה חדשים שלא מכירים את הסגנון שלי - שלא תפגע אף ציפור נפש...

התביע..... סורי...

:roflmao:

בברכה,

אלון

פורסם

אני לא מבין בשביל מה צריך עוד עמותה ?

אתם רוצים לפתוח קטגוריה חדשה זולה שתתחרה רק בספרינטים בבקשה מה הבעיה ?

בשביל כוס חלב לא צריך פרה?

עמותת הנהגים היא לטובת הנהגים וכדי שנהיה חזקים ומאוחדים !

הנסיון שלנו הכולל - ידע של התקנונים באנגליה בשילוב הבעיות שיש לנו בישראל !!!!!!!!!!!!!!

(פה זה חוץ לארץ !!) יכול לתת לכם את הפתרון הטוב ביותר. לא זכור לי ולברוך לביא שמישהו פנה

בנושא הזה בכלל !

בקיצור מעונינים בקטגוריה כזאת או אחרת למירוץ כזה כזה או אחר בבקשה הפלאפון שלי

050-5210634

ניתן לפנות גם לכל אחד מחברי הועד האחרים.

ישיבת עמותה בתאריך 30.4.06 אתם מוזמנים !!

WWW.IRDA.CO.IL

יובל מלמד

פורסם

מאחר ואנחנו חדשים במערכת דעתנו כרגע היא

1. יש להקים איגוד של נהגי מרוצים.

2. יש להקים עמותות מתחרות בנושאים שונים - קבוצות ליגה וכד' לדוגמא בספרינט.

3. יש להקים עמותה בעלת ניסיון שניתן להסתייע בא בתחום הקמת מרוצים, ציוד, מרשלים וכד'

4. ומעל לכל ההתאחדות

אנחנו לא מעונינים להכנס לפולמוס בנושא זה, הכל פרי מחשבתנו בלבד.

דרור

פורסם

תחרות מעולם לא הזיקה לשוק (כמעט). דעתי האישית היא, שזה בטח לא יזיק במקרה הזה שיהיה עוד גוף של נהגים. מה כל נהגי המירוצים צריכים להיות ב IRDA? אז למה שלא נחבר גם את נהגי האופנועים והבאגי? (שגם הם ישלמו דמי חבר - מה הם לא נהנים מהחוק?).

אני חושב שיש מקום למהלך של יצוג נפרד (גם אח"כ בהתאחדות) של עמותה של נהגי ספרינט או קרוס.

רק דוגמא קטנה למה אני חושב כך: בזמנו ששאלתי את דני לוי למה לא עומדים בסיכום של מירוץ אחד ראלי ואחד ספרינט - (כפי שעלה בהצעת פשרה בעבר של שוכטוביץ והתקבלה החלטה כזו בהסכמת כל החברים שנכחו בדיון הסוער שנערך אז אצל ג'קי) - קיבלתי תשובה, כי אין כרגע מארגנים שרוצים לארגן ספרינט... - מצידי שייכפו על המארגנים לארגן את זה! מי שרוצה לארגן ראלי שיחוייב לדאוג אח"כ לארגן גם ספרינט - זו לא בעייה. זו דוגמא לכך שאינטרסים של נהגי ספרינט/קרוס מתמסמסים קצת כשהם בתוך עמותה של כלל הנהגים. גם אצל האופנוענים יש חלוקה של עמותת ייצוג לפי אינטרסים של ענפי ספורט שונים. וראלי ספרינט או קרוס - זה לא עוד קטגורייה - זה דבר שונה בתכלית.

אני חושב שעמותה נפרדת תקדם את הנושא טוב יותר. נכון - הם יתחרו על זמן מסך, על שליטה בענף ועוד על הרבה דברים ויחלישו קצת את IRDA - אבל יותר מידי כוח במקום אחד מעולם לא הוביל לדברים טובים ובמצב היום IRDA היא כבר עובדה מוגמרת ולא תפגע מהקמת עמותה מתחרה כזו או אחרת. חוץ מזה - יש נהגים כמוני שירצו להיות חברים בשתי העמותות ולהשתתף בשני סוגי המירוצים המדוברים (ספרינט וראלי).

מה שכן, אני בהחלט ממליץ לכם (דרור) לפנות לברוך לביא וליובל מלמד - שכן בכל מה שקשור לצד המקצועי והאירגני - תוכלו לקבל תרומה רבה מ IRDA. בטח בצד הטכני.

מקווה שלא הערתי פה ויכוח ישן (אין לי כל כוונה להכנס לפולמוס בעניין זה - זו הבעת דיעה אישית) - אבל הדברים שלי נאמרים מנקודת מבט אישית לפיה, יש בהחלט מקום לעמותה שתייצג את נושא הספרינט והאוטוקרוס בארץ. ד"א - בבוא הזמן, כשיהיו מספיק מתחרים בארץ - אולי רצוי גם עמותה נפרדת לספרינטים ונפרדת לאוטוקרוס.

בהיבט זה בלבד - יכול להיות שיש משהו בדבריו של יובל לגבי הצטרפותכם ל IRDA - כתפיסת המצב ככזה, שעוד לא הזמן להקים עמותות נפרדות וכרגע חשוב שכולם יהיה מאוחדים תחת עמותת גג אחת - בגלל ריכוז הכוח והאפשרות להזיז דברים מהר יותר.

עמותות - תמיד אפשר להקים גם אח"כ - כשיהיה בידיכם (דרור) - את הידע, הניסיון והקשרים (גם זה חשוב) המתאימים.

אלון.

פורסם
להבהרה

ושוב כל התארגנות לליגה מסודרת בכל תחום מוטורי תחרותי מבורכת

דני

ושוב אני מוצא את עצמי מסכים עם דני לוי (ממלכתי - כבר כתבתי, נכון? ...)

(אבל, לא בטוח בכלל שהוא מסכים עם דעתי בעניין הקמת עמותה נפרדת לספרינט/קרוס...)

אולי דווקא בגלל זה, כן שווה שתדברו איתו לפני שמקימים עמותה חדשה - אתם תהפכו לקבוצת לחץ רצינית בתוך העמותה שלנו (ואני אזכה בחיזוק כוח משמעותי לדעותיי "הקיצוניות")...

:roflmao: :roflmao: :roflmao:

אלון.

פורסם
אלון ודובי

דרור

דרור שלום

אל תתרגש , לפעמים אנשים מנצלים את האינטרנט להוצאת אגרסיות (זה יותר זול מפסיכולוג :-) )

במציאות הם הרבה יותר נחמדים

לעניין -

כל מי שמצטרף לתחום רק עושה לו טוב /תתחרה /תקים עמותה/ התאחדות ,ברוך הבא !

בסופו של דבר רק מאות או אלפי מתחרים פעילים בספורט מוטורי על כל ענפיו תגרום להתעניינות ציבורית שיהיה שווה לתקשורת לתת להם מענה = כדאיות למפרסמים להיות ספונסרים =יכולת של מתחרים להמשיך להתחרות ,

קיבלת תשובה מדני לוי שאמר שעניין תקנון הבטיחות נובע מבעיית מציאת מבטח ,

זה לא לשון החוק שקובע את ה-FIA כגורם היחיד המוסמך לקביעת תקנון

תמצא לקבוצה שלך מבטח שיסכים לבטח אותך = תקבע תקנון בטיחות של המועדון שלך (כמובן אחרי שיקבל את אישור הרשות/התאחדות )

בהצלחה

[B][COLOR=navy]אריה פאהן מפקח בניה - אבן היסוד פיקוח בניה [/COLOR][/B] [URL]http://www.even-hayesod.co.il/[/URL]

פורסם

שלום חברים

אחרי כל ההתכתבויות יצאתי לעשות שעורי בית בחו"ל ומצאתי שדווקא מרוצי ספרינט וקרוס הם המרוצים העממיים וקיימת תמיכה רחבה במרוצים אלו במיוחד באנגליה שם נפגשתי עם קרוב משפחה רחוק שלנו שהוא מאנשי ה-MSA שמסר לי את תקנוני המרוצים באנגליה ובאותה הזדמנות סיפר לי על קשרים שיש ל-MSA עם גורמים בארץ כמו דני לוי וברוך שליט.

אנו עושים כרגע מאמץ לתרגם את החומר ונעביר אותו לעיון המוסדות הנוגעים בדבר לאישור כמו כן נעשו צעדים רציניים מאד ברישום העמותה לאחר שהתברר שרוב אלו שפנו מעונינים בגוף בלתי תלוי שיטפל בנושא זה.

תודה לרמי לימון על החומר בהועבר משנות ה-80 העליזות ואנו בדעתו של דני לוי שהשכונה נגמרה ודף חדש ניפתח וברוח זו אנו מתכוונים לפעול.

דרור

פורסם

תודה לכל הפונים הרבים, אנו נפרסם לכל הנרשמים מועד על כנס של נהגי ספרינט וקרוס וזו נקודת המבחן מה עומד מאחורי כל ההרשמות.

הרבה כעסים היו בפניות אלינו, אין בכוונתנו ל"הכנס" באף אחד יתר על כן אנחנו מתכוונים לפעול עם כל העמותות ובמיוחד עם ההתאחדות על בסיס מקצועי זו דרכנו ובא אנו מאמינים.

דרור

פורסם

דרור שלום,

כיום העמותה לספורט מוטורי/מועדון מרוצי ישראל הוא הגוף היוזם הכי רציני שמפיק מרוצי ראלי, נכון שמישל גדג' מארגן מרוצי ספרינט אך לו אין תאריכים קבועים וסדורים(כמה שניתן),גם אצלנו עלה העיניין שהדור הצעיר חפץ בספרינטים לשם התרגול הזול וגם אנו רוצים לראות יותר נהגים חדשים,לשם ריענון הזיכרון כרגע אין אישור למרוצים ראה מרוץ יונדאי אקסטרים שהיה אמור להיתקיים מחר.

מועדון מרוצי ישראל(להל"ן מ.מ.י) הוא היחיד שיצר קשר עם המשטרה וקיבל אישור ממנה בעבר לימי אימון והדרכה אך גם ימים אלו עולים כסף רב(לנהגים יש דרישות-אך איו רצון לשלם)וחסויות אין, לפי דעתי מרוב עמותות לא יזוז דבר כי נותני החסות מבולבלים למי עדיף לטרום(מזומנים). בוא ותתצטרף לגוף המארגן שלא עובד בו רק אדם אחד וטרום את חלקך במרוצים, המועדון זקוק לכל אדם שמוכן לתרום.

לידיעתך אנחנו ארגנו שני קורסים לבקרי מסלול(מרשלים) כולל תירגול בחצר,בקרוב יצא קורס בוחנים,חילוץ והצלה. כמו שכבר ציינת ברוך חבר ל-m.s.a וקיבל את ברכתם.

פורסם

אסף!

אני מאד מבין את להיטותך לקלס ,לשבח ולהלל את מי שאתה חפץ ביקרו ונדמה לי שאתה גם מועסק בצורה כזו או אחרת על ידו וזה אחלה אבל

אנא מימך אל תטעה ואל תיטע באנשים תחושה לא נכונה.

אין שום אישור משטרה על שום אירוע שביצע מועדון מירוצי ישראל ולהיפך, האישור שניתן לא היה מכסה

אף אחד ,לא אתכם ולא את הנהגים לו היה קורה משהו, לא הייתי מעלה זאת אלמלא אתה שפרסמת זאת

לציבור שחושב שיש בידיכם אישורים.

עד אשר לא יהיו תקנות שיכתבו ע"י רשות הספורט המוטורי,לא יהיה ביטוח כחוק, לא יהיו תקנונים שיאושרו

ע"י ההתאחדות בשיתוף עם הגורם המארגן, כל אירוע או אימון אינו חוקי

יש הבדל תהומי בין מכתב מהמשטרה שהיא כותבת שלא מעניין אותה מה תעשו בשטח X לבין אישור שאומר

שאתם רשאים לבצע אימון נהיגה תחרותית, עם משטרה שמכוונת תנועה ושומרת על הסדר הציבורי כפי

שקיבל זאת מועדון קרוס קאונטרי שחור על גבי לבן. באימוני "אקסטרים"

לכן במטותא ממך !

ד"א כותב לך מכתב זה מי שדחף כל הזמן את המועדון שאתה מייצג לבקש ולדרוש אישורים ואף ביטל

השתתפות של הנהגים באירוע ערד מכיוון שפורסם לקהל הרחב שעומד להערך מירוץ זוכר?

בלי שום קשר, מי שרוצה לערוך אימונים במסגרת כזו או אחרת שידע זאת, יקח אחריות על עצמו ולא יאמר לא ידעתי.

אנו מצידנו עושים מאמצים לזרז את כתיבת התקנונים אבל כפי שאתם כולכם יודעים ישנה לממשלה דרך להוציא לכולם את המעיים קודם (מומחיות הבירוקרטייה)

דני לוי

מירוצי מכוניות

• תוכן חדש...