Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7383 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב לכולם.

הראיה המרחבית שלי אמנם קיימת ברמה כלשהי, אולם אני לא חושב שהיא קיימת בצורה מספקת. לדוגמה: אבא שלי ישר מזהה אם הרכב עובר במקום כזה או אחר, ואני לא יודע להגיד אם הרכב עובר או לא, או למשל לומר כמה קרוב אני למדרכה, אני אמנם מרגיש את האוטו במידה מסויימת אבל לא כפי שנראה לי שצריך להרגיש את המכונית וכפי שהייתי רוצה להרגיש.

שלא תבינו אותי לא נכון, אני לא סתם טמבל שעבר טסט ויוצא לכביש, טוב נו אני באמת סתם טמבל שרק קיבל רישיון ויצא לכביש אבל אני מאמין שהראיה המרחבית שלי ממוצעת (מנסיעה עם חברים ראיתי שגם הם לא משהו), אבל זה עדיין לא מספק אותי. אני לא אוהב לנסוע על "ניחוש" כלומר, עובר או לא אלא לראות זאת בעצמי משום שזו תחושה חשובה לטעמי.

התחלתי לתרגל עם אבא נסיעה איטית בצמוד למדרכה והסתכלות מעבר לחלון על המדרכה, או כניסה דרך שער שכל פעם פתוח ברווח אחר והסתכלות על המרחק מכל מראה וכ"ו. ואני מרגיש שזה עוזר לי, אבל עדיין התוצאות לא מספקות. יש לציין שאני בעל רישיון כ7 חודשים.

מה ניתן לעשות בנידון, יש אולי אילו שיטות איך לשפר את הראיה (קורס נהיגה מתקדמת אני בלי שום קשר לוקח, אבל הוא לא מטפל בנושא הנ"ל)? האם הדבר הנ"ל בא רק עם הזמן, ורק הניסיון והזמן והוותק יגרמו לי לשפר את הראיה? האם זה נורמלי שמישהו בעל 7 חודשים רישיון לא ידע להתמצא מרחבית, או שמא לאחר תקופה זו כבר הייתי אמור יותר להרגיש את המכונית? האם העניין הנ"ל היה צריך להיות מלומד במהלך שיעורי הנהיגה?

המכונית אם זה משנה איכשהו, היא פיאט אונו.

תודה לעונים. :)

ROOONEEYY

פורסם

אני חושב שהתשובה הפשוטה היא: לומדים עם הזמן.

למשל אבא שלי מרגיש הרבה יותר טוב את הרכב, אפילו כשזה הרכב שלי ולא שלו..

וגם אני שם לב שעם כל חודש שעובר אני מרגיש את הרכב יותר טוב..

ותאמין לי שיש לי רישון יותר מ7 חודשים :wink:

:loco:How can I be lost, If I've got nowhere to go?

:loco:

פורסם

על פי המפרטים של הקורסים השונים לנהיגה מתקדמת, יש התיחסות לנושא כיוון מראות/התמצאות מרחבית.

חוץ מזה באמת לומדים עם הזמן, עם עיניים שעוברות כל הזמן בין המראות השונות,

עד שזה הופך להיות פעולה אוטומטית.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

בדיוק, התשובה היא נסיון נסיון ועוד נסיון.

ככל שתנהג יותר תלמד גם לאן להיסתכל באופן אוטומטי, תלמד "להרגיש" איפה הרכב שלך נמצא ביחס לרכבים אחרים בצורה הרבה יותר טובה (למשל כשעוברים ליד מכונית במעבר צר). אין מה לעשות, יש דברים שרק הזמן והנסיון משפרים. בקורס יכולים ללמד אותך לאן להסתכל במהלך פניה או בהתחמקות ממכשול, אך ראיה מרחבית תשתפר עם הזמן.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

ואללה, עודדתם אותי, ואני כבר חשבתי שזה רק אצלי. :)

אני באמת מנסה לנסוע במקומות צרים וקטנים באיטית ולעיתים לעצור ליד מכוניות ולראות כמה אני רחוק מהם, ולנסוע צמוד ליד מדרכה ולראות מה המרחק וכ"ו. נקווה שאני באמת אלמד את העניין הנ"ל מהר מכיוון שזה חשוב מאוד. בכל מקרה תודה לעונים.

ROOONEEYY

פורסם

הרגע נזכרתי במשהו:

לאחר שנגמר לי המלווה, ניסיתי לראות כמה קרוב אני יכול לעבור ליד קירות מבלי לגעת בהם..

הפסקתי עם זה אחרי שפעם אחת שיפשפתי את כל הצד של הרכב בקיר מחוספס.

בו נגיד שיצאו מזה כמה דברים טובים:

- למדתי יותר מכמה אסור להתקרב לדברים.

- לא לעשות שטויות כאלה יותר.

- וגם הכי חשוב, דירבנתי את אבא להביא לי הלוואה "קטנה" לקניית רכב משלי.

:loco:How can I be lost, If I've got nowhere to go?

:loco:

פורסם

לומדים עם הזמן...זה הכל ניסיון

יש כמה שיש להם ראיה מרחבית טבעית (כמו בהנדסה...צורות תלת מימדיות למשל אני יכול 'לפרק' בראש וזה הבנה הרבה יותר טובה מהציורים המסובכים האלה, סתם לציין...המדריך פסיכומטרי שלי אמר לי שעשו סטטיסטיקה והגיעו למסקנה שלגברים ראיה מרחבית יותר טובה משל נשים)

אבל גם להם לוקח זמן להכיר את האוטו

לקח לי זמן ללמוד לעשות רוורסים עם האוטו שלי שהוא נמוך ודי ארוך (יונדאי סונטה 2000...סירה לא קטנה....)

פורסם

גורם משפיע אחד חשוב הוא תנוחת הישיבה. רוב הנהגים בארץ יושבים שמסעד המושב מוטה יותר מידי לאחור. מסעד זקוף מסייע לשמור על עירנות ועל ריכוז החיוניים כל כך בהתמצאות המרחבית. זהו אלמנט הנלמד ברוב הקורסים לנהיגה מקדמת אם לא בכולם.

גורם משפיע שני הוא עצמים בשדה הראיה. כל עצם המפריע לשדה הראיה מפריע גם להתמצאות מרחבית. זה כולל מראות נוספות המותקנות על המראות החיצוניות, מראה פנורמית שגם מעוותת המונעת את אומדן המרחק לאחור וכמובן בובות, דיסקים ועצי ריח המשתלשלים מהמראה הפנימית.

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם

ראשית תודה על התגובות.

בנוגע להודעה שלך (אורן):

גורם משפיע אחד חשוב הוא תנוחת הישיבה. רוב הנהגים בארץ יושבים שמסעד המושב מוטה יותר מידי לאחור. מסעד זקוף מסייע לשמור על עירנות ועל ריכוז החיוניים כל כך בהתמצאות המרחבית. זהו אלמנט הנלמד ברוב הקורסים לנהיגה מקדמת אם לא בכולם.

גורם משפיע שני הוא עצמים בשדה הראיה. כל עצם המפריע לשדה הראיה מפריע גם להתמצאות מרחבית. זה כולל מראות נוספות המותקנות על המראות החיצוניות, מראה פנורמית שגם מעוותת המונעת את אומדן המרחק לאחור וכמובן בובות, דיסקים ועצי ריח המשתלשלים מהמראה הפנימית.

אני לא יכול לומר לך שתנוחת הישיבה שלי נכונה (את זה אני אדע ביום שישי כשאני אעבור קורס נהיגה) אבל מה שבטוח הוא שאני לא יושב בתנוחת שכיבה, אלא יושב זקוף ככל שניתן, כאשר אני שם את היד בשעה 12 היד כפופה מעט, ככה שכשאני אוחז את ההגה בשעות 3 ו9 הידיים מכופפות .נוסף על כך אין מראות חיצוניות ולא מראות פנורמיות ( לא סובל מראות פנורמיות, ומתנגד להן נחרצות את האמת), ולא עצי ריח ולא דיסקים ולא נאונים ולא כדורים נוצצים של מסיבות :), אני לא שם דברים שמפריעים לי בנהיגה.

דבר נוסף שחשבתי עליו, אין לי מושג אם זו מראה פנורמית או לא ואם היא עוזרת או לא. חשבתי אולי על לשים מראה כזו (כמו בתמונה) על מראות הצד משני הצדדים, השאלה האם זה בכלל תורם משהו? מה איך הן עוזרות לשדה הראיה? בשעורי הנהיגה שלי היו מראות כאלה אבל לא זכור לי שהסתכלתי בהן.

http://www.carsforum.co.il/vb/attachment.php?attachmentid=58242

חיים סליחה שאני משתמש בתמונה שלך להדגמה. :)

שוב תודה.

ROOONEEYY

פורסם

היי פליקס.

המראות האלה יכולות לעזור לך מאוד, מה שהן בעצם עושות זה מראות לך את הקטע התחתון של הרכב, בזמן חניה אתה יכול לראות כמה אתה קרוב למדרכה, ככה לפחות אני זוכר שהיה בשיעורי נהיגה.

פורסם
דבר נוסף שחשבתי עליו, אין לי מושג אם זו מראה פנורמית או לא ואם היא עוזרת או לא. חשבתי אולי על לשים מראה כזו (כמו בתמונה) על מראות הצד משני הצדדים, השאלה האם זה בכלל תורם משהו? מה איך הן עוזרות לשדה הראיה? בשעורי הנהיגה שלי היו מראות כאלה אבל לא זכור לי שהסתכלתי בהן.
המראות הנוספות במכונית ללימוד הנהיגה משמשות את המורה, וגורמות לשטח מת ענק (!) במבט לצדדים. הולך רגל בהחלט יכול להיות מוסתר על ידן, וכמובן גם תנועה חוצה בהגיעך לצומת. המראות הקטנות לגביהן אתה מתלבט הן לא רק פנורמיות, אלא פנורמיות להחריד. הן יכולות לסייע בעת חניה, ולטעמי לא יוסיפו כלום בעת הנסיעה, במיוחד לא בתחות ההתמצאות המרחבית. לגבי ביצוע חנייה תוך סיוע במראות אלו, צריך פשוט לתרגל את העניין.

ממה שאתה מתאר לגבי האופן שבו אתה יושב מאחורי ההגה, אתה יושב נכון. ההתמצאות המרחבית תבוא עם הזמן, ואולי אחרי הקורס הבסיסי לנהיגה מתקדמת כדאי לך להוועץ במדריך הראשי של המקום בו תעבור את הקורס, לגבי אימון אישי. הסבר להם מה אתה חש, ולאחר שיסעו איתך כברת דרך, יוכלו לאמן אותך בדיוק באותן הנקודות בהן אתה הרצה חיזוק.

בברכה,

אורן

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם

שלום לך,

אני הייתי בעבר נתקל באותה בעיה.

קורה לך לפעמים שאתה נוסע בכביש ופתאום רכב עוקף אותך, ולך אין מושג מאיפה הוא בא משום שלא ראית אותו? או שיש BLIND SPOT מאחורי בערך מטר/שתיים מהרכב בנתיב אחר ואתה לא רואה כלום?

אני גם נהג חדש אם כמות חודשים של נסיון כמו אצלך

אני קניתי שתי מראות פנורניות שנדבקות לחלונות הצדדים של הרכב (סיפור של 20 שקל מקסימום)

אחת גדולה לחלון הימני שמכסה חצי מהמראה, ואחת קטנה לצד השמאלי.

מאז הרכבתן הבטחון שלי על הכביש עלה פלאים.

אמרת שאתה לא ממש אוהב את המראות הנ'ל, אך לדעתי שווה לך לנסות את עצתי.

ולגבי מעבר במקומות צרים - עזוב שטויות.

סע על קמש אחד עד שתעבור,

אם תעבור על 50 זה ייתן לך להרגיש יותר טוב?

תמיר.

פורסם

ראיה הקפית.

בתחילת דרכו של כל תלמיד נהיגה ולאחר מכן כנהג חדש ישנה תופעה הקרויה "ראיה צינורית" שבה ממוקדת הראיה בגזרה צרה יחסית לעומת נהג ותיק שראיתו "נפתחת" לצדדים.

צמצום השטחים המתים יתרום להגדלת הראיה המרחבית ברכב , אך פתרון מכיוון אחר יכול להעשות ע"י אימון המוח בעזרת תוכנת מחשב שפותחה למטרה זו.

אומדן רוחב, יכולת סריקה ויזואלית, ,תפיסה חזותית ומרחבית ועוד . ראה בקישור המצורף:

http://www.cognifit.co.il/q_a.htm

פורסם

או קיי תודה על התשובות.

בנוגע למראות הקטנות הללו כפי שחשבתי וכפי שאורן אמר הן פנורמיות ולא נותנות מידע חשוב, אני לא מעוניין בללמוד לחנות אלא בלהתמצא מבחינה מרחבית.

בנוגע להודעה של תמיר:

הבעיה היא לא נקודות מתות. המראות שבאות עם הרכב מספיקות דיי והותר כאשר הן מכוונות בצורה נכונה. אצלי המראות מכוונות ככה שמבדיקה שערכתי כמעט ואין שטח מת לחלוטין, נכון או לא נראה כבר בקורס. מראות פנורמיות סתם מעוותות מרחקים ומוסיפות מידע לא חיוני שמעמיס על המוח.

ד"א פרטנר האתר שנתת משום מה לא פעיל.

בכל מקרה הבנתי, זה כנראה עניין שבא עם הזמן ובינתיים נותר לנסוע לאט ולפתח את היכולת הנ"ל, נקווה לטוב. :)

שוב תודה לכל העונים.

ROOONEEYY

פורסם

טוב, אני אתן את הטיפים שלי כאן...

דבר ראשון אני לא סובל מראות פאנורניות. (נקודה)... הן מסוכנות ביותר בזמן תאונה ועלולות להישבר למיליון רסיסים היות והן לא בנויות לפי שום תקן. אם יצרני מכוניות היו חושבים שזה כן טוב לשים מראה כזו בתוך האוטו הם היו מציידים אותו באחת...

דבר שני, המראות האילו משנות את שדה הראיה שלך, הן מוציאות מפרופורציה דברים ולכן חשוב לקחת אותן בערבון מוגבל. שימוש בחניה הוא סביר, אבל בנהיגה זה עלול ליצור "כפל מידע" ולבלבל אותך...

בנהיגה בכביש אני "משחק" עם עצמי מישחק קטן.

אני מביט במראה המרכזית ורואה את התמונה ומנסה ליזכור אותה. איזה רכבים יש שם, איזה צבע, ולזהות נהגים שמחליפים נתיב כל הזמן, או נהגים ש"רדומים בשמאלי" או סתם מיפגעים...

אחרי 10-20 שניות אני מביט שוב, ומנסה ליראות אם זכרתי נכון (צבעים של רכבים, מיקום וכו')...

בהתחלה זה לוקח כמה שניות כדי ליקלוט את כל הרכבים ולשנן אותם... אחרי תירגול של כמה ימים/שבועות אתה תיראה שהזמנים יורדים... תהפוך לך את זה לטבע שני, ויום יבוא ואתה תודה לי... באחריות...

לענין החניות...

כשהייתי נהג חדש, לקחתי כמה קרטונים מהמכולת השכונתית ופיזרתי אותם במיגרש ריק בכל מיני צורות. ניסיתי ליבדוק ככה מה הם הגבולות של האוטו שלי ונתיתי סימנים בתוך האוטו (למשל המגבים, הזרוע שלהם)...

עם קרטונים אתה יכול לתרגל בבטיחות את הגבולות של האוטו שלך, חניות ברוורס, במקביל וכו'....

חצי שעה כל יום, ואחרי כמה ימים אתה "מלך" בחניות...

בהצלחה!

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

• תוכן חדש...