Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נוהגים ב-307?

TShavit
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7411 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נו, לאור תוצאות סקר Driver Power לא בטוח שתמהרו להודות...

וגם: פרארי בהזמנה אישית.

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

עד שכבר הייתי נעול על 206... לא יפה ככה להוריד לי את כל הביטחון! שמעתי משלושה אנשים כבר בעלי 206 שהרכב לא עושה להם בעיות חוץ מהטיפולים השוטפים...

Pure freedom it's in the mind and spirit, up in the sky where the dragon flies...

פורסם

מנסיון החיים שלנו אנחנו לומדים מהר מאוד שסקרים זה בולשיט אחד גדול (ראה ערך מערכת הבחירות בישראל ושות').

אבא שלי נוהג ב407 ואולי לפי שביעות הרצון הישראלית האוטו לא אמין אבל הוא מבסוט ממנו מעל הראש מאחר שלאוטו הקודם שלו מסוג יפני(אוטו חדש) הלכו שתי גירים , הלך המחשב, האוטו רשרש ושלא נדע כמה הוא היה איתו במוסך.

ולא אבא שלי לא קרע את המאזדה ובפיזו נסע לאט הוא פשוט הפנים משהו שעם ישראל אף פעם לא הפנים שאוטו עם כל הכבוד לשם החברה אוטו זה יותר מזל משכל!

יוגב

פורסם

ככל הזכור לי לפני כשנתיים, בסקר דומה, ה 206 סיימה את הסקר קרוב מאוד לראש הרשימה, עם ציון אמינות דומה לממוצע של כל דגמי טויוטה, ואם אני זוכר נכון היא הייתה האירופאית ההכי גבוהה ברשימה. (זה היה סקר אמינות אם אני זוכר נכון. לא סקר שביעות רצון)

אני לא עד כדי כך משועמם שאני אלך לחפש את הקישור או את השרשורים שנבעו ממנו, אבל נדמה לי שהמהפך המשמעותי הזה בתוצאות הוא רק אינדיקטור נוסף למה לא כדאי להתייחס יותר מדי ברצינות לסקרים האלה (אם כי מי שקונה טויוטה 'בשביל האמינות' בטח ישמח למצוא חיזוק בקונסיסטנטיות של תוצאות בחיר ליבו...).

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

לא מבין איך הגעת למסקנה הזו... לפי דבריך-אתה, מדובר בשני סקרים שונים. הסקר הנוכחי הוא לא סקר אמינות. אמינות מהווה re אחד מתוך 10 קריטריונים שונים. ואתה חייב להודות שדווקא בסקרים מהסוג הזה - כפי שמפורסמים מספר פעמים בשנה על-ידי טופ-גיר, אוטו אקספרס ו-JD Power - יש קונסיסטנטיות יפה הן במקומות הראשונים והן באחרונים. שם תמיד מוצאים תוצרת איטלקית וצרפתית. לגבי הסקר הנוכחי, בתוצאותיו יש דווקא התאמה מצויינת לאלו של השנה שעברה (גם אז ניצחה ה-S2000, וה-307 דורגה אחרונה באמינות).

ואם מדברים על סקרי אמינות - הנה תוצאות שפרסמנו בשנה שעברה, על סמך Hard Data של חברת Warranty Direct הבריטית שמספקת אחריות למכוניות משומשות. שים לב למותגים בראש הרשימה, ולהבדלים בתדירות התקלות (עמודה אחרונה).

עריכה: בתמונה השמאלית - תוצאות סקר של מגזין Which שמתייחס ספציפית לאמינות, על בסיס מספר התקלות וחומרתן. הסקר פורסם ב-2002 ומתייחס - כפי שניתן לראות - למספר קבוצות-גיל.

טל

(כנראה שאני כן מספיק משועמם...)

Warranty Direct 2005.jpg

Which 2002.jpg

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם

נראה קצת דפוק כל העניין שם, רכבים לגמרי שונים באותה קטגוריה, רכב משפחתי ורכב מנהלים שבאים זה אחרי זה, איך בדיוק משוים ביניהם?

קצת הזוי הייתי אומר, זה בטוח לא נתון להשוואה.

עמית.

VW GOLF MK2 1.3

FIAT 500L 1.4

MG4 

פורסם

סקרים מסוג זה ואחרים נותנים תמונה סבירה יחסית לנקודה הבאה:

- כיצד עומד הרכב בציפיות שהיו לרוכש. לא הרבה יותר.

הוא לא נותן תמונה טובה כלל לגבי איכויות יחסית למכוניות אחרות וכד'.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

זה נותן הסבר חלקי ביותר לתוצאות, במקרה הטוב. אפשר לתרץ כך דירוג נמוך למרצדס, נניח, ובעבר - לפני שסקודה התמקמה גבוה בפסגת הסקרים הללו - זה היה יכול גם להסביר את הציונים הגבוהים שלה. אבל האם אתה טוען שלרוכשי פיז'ו, סיטרואן, אלפא, פיאט ורנו יש ציפיות גבוהות יותר לגבי אמינות מאשר, נניח, רוכשי הונדה או טויוטה? הייתי אומר שההיפך נכון...

טל

פורסם

דרך אגב,

אני רואה כרגע טופגיר באגו ומסתבר שגם בסקר שביעות הרצון

שהם פירסמו בשנת 2004, נבחרה הS2000 מקום ראשון!

מרצדס עם הM CLASS במקום האחרון ועוד 5 מכוניות נוספות שלהם בשליש התחתון של הרשימה :roll:

תום

"its one of the most magical letters in the world of performance automobiles, its the latter M, and with combinning with the number 3 causes uncontrollable envy hatred and despair for those who will never experience the view from the cockpit." Web Riders Shoot Out

פורסם

אוקיי, יש לי ווידוי, הרכב המשפחתי שלי (או יותר נכון הרכב של אישתי; אני נוהג ונהנה ממיאטה שלטל הזדמן לנהוג עליה באחד המבחנים האחרונים של אוטו) הוא 307 שנת 2002. הרכב מהנה לנהיגה

(2 ליטר ידני, לא main-stream), מרווח ונוח אבל לעיתים סובל מבעיות חשמל. נזדמן לנו להחליף חישן לחץ ומנוע סרק שהשבית את האוטו בעלות לא מעטה של כ-2000 ש"ח. כמו כן, הוחלפו נורות לא מעטות ברכב. עניין הנורות השרופות הינו תופעה שניתן להבחין ברוב ה-307 המסתובבות בארצנו. לדעתי, כרכב משפחתי דינאמי מדובר ברכב נהדר, אך נושא האמינות פוגם מעט בחבילה. למי שנרתע בשל נושא האמינות, היבואן מציע היום אופציה לאחריות מלאה כולל טיפולים לשלוש שנים.

שחר

פורסם
זה נותן הסבר חלקי ביותר לתוצאות, במקרה הטוב. אפשר לתרץ כך דירוג נמוך למרצדס, נניח, ובעבר - לפני שסקודה התמקמה גבוה בפסגת הסקרים הללו - זה היה יכול גם להסביר את הציונים הגבוהים שלה. אבל האם אתה טוען שלרוכשי פיז'ו, סיטרואן, אלפא, פיאט ורנו יש ציפיות גבוהות יותר לגבי אמינות מאשר, נניח, רוכשי הונדה או טויוטה? הייתי אומר שההיפך נכון...

טל

לא! אבל רוכשי אלפא, רנו, סיטרואן וכד' רוכשים את המכוניות הללו מתוך ציפייה לתכונות שהיכולת לספקן בצורה מושלמת אינה אפשרית לעומת רוכשי יפניתמשפחתומאטית שרוצים שהאוטו לא יתקלקל ואת זה אפשר לספק באופן (כמעט) מושלם.

תן לרוכש אלפא יפניתמשפחתומאטית עם סמל של אלפא ותראה שהתוצאה שהיא מקבלת עוד נמוכה יותר מהתוצאה שהאלפא המקורית קיבלה.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

בכל מקרה לא ניתן להקיש מדגם אחד לדגם אחר של אותו יצרן. ודאי שיש מיתאם מסויים הנובע מהדגשים שהיצרן נותן אבל עדיין - יצרנים מפזרים את ייצור הדגמים שלהם בין מפעלים ברחבי העולם, לפעמים גם אותו דגם מיוצר במדינות שונות ועבור מדינות שונות.

לדוגמא לעיל, ה- 206 רכב יותר פשוט (יחסית) מ- 307, הוא יצא כרכב שמיועד להמכר במחיר שווה לכל נפש ולאוכלוסיה שמחפשת תחזוקה זולה, לפחות דגמי הבסיס, ותוכנן בהתאם. ה- 307 תוכננה מראש עם מערכת חשמל שהיתה מאוד חדשנית כשיצאה (מיועדת לספק הרבה מאוד צרכנים - מגוון גדג'טים ברכב - בצורה יעילה) וסבלה בהתאם ממחלות ילדות. כך שברור ש-307 תקבל ציון אמינות נמוך יותר.

אני אגב חושב שיש בעייתיות רבה בסקרי אמינות. נניח שאתה קורא בסקר שרכב א' קיבל מקום 10 מתוך 100, ורכב ב' קיבל מקום 60 מתוך 100, מיד תגיד לעצמך "עם כל הכבוד ליתרונות של ב', אני לא יכול להרשות לעצמי לבלות במוסך כל היום". אבל עם מכוניות מודרניות, לא זה המצב (אלא אם נפלת על "לימון"). ייתכן שההבדל האמיתי שהסקר משקף הוא, שרכב א' ישהה בממוצע 0.2 ימים בשנה במוסך מעבר לטיפול תקופתי, ואילו רכב ב' - ישהה בממוצע 0.7 ימים בשנה במוסך. הבדל גדול באחוזים, אבל אבסולוטית האם תימנע מרכישת רכב שמתאים לדרישותיך מבחינת ביצועים, נוחות, מידות, עיצוב וכו', בגלל שבמהלך שלוש השנים שתחזיק בו הוא יהיה יומיים במוסך? וזו הבעיה, שאני מאמין שרוב הסקרים שמתפרסמים בתחום לא ממש משקפים את העובדה הזו.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

הסיטרואן סי5 שלי מבלה המון במוסך. בטח יותר מהמאזדה 3 הספרטנית שאני נוהג עליה לעבודה. אבל כמעט כל הביקורים במוסך עם הסי5 היו כדי לתקן דברים שבמזדה בכלל אין. לדוגמה, בקרת אקלים בסי5 מתיימרת לתת הרבה, והיא עושה זאת. אבל ריבוי החיישנים ופיצול היציאות מוביל לתקלות. במזדה הבקרה מלכתחילה לא שווה כלום. מניסיון רב איתה, צריך כל הזמן לשחק על הפיקוד, ואין כמעט קשר בין הטמפרטורה שביקשת למה שאתה מקבל.

עוד דוגמה, הרדיו. השליטה מההגה התקלקלה בסי5, ובמזדה אין. אחר כך היתה תקלה במנגנון נגד גניבות. ובנעילה המרכזית שיש בה טריקים שאין במזדה, ויש גם תקלות לעתים במנגנון המונע תפיסת ילדים בחלון. ושוב, אין את זה במזדה. גם תקלה בחיישן גובה הרכב לא תהיה לי אף פעם במזדה.

הרעיון ברור, נכון?

אז אני מוכן לשלם את המחיר.

מה כן יש במזדה ?

שעון שלא מצליח לזכור את השעה הנכונה, חדירה של מים בגשם, בקרת אקלים גרועה, מד מהירות שמרמה בעשרה אחוזים לטובתו, חיווי גיר שטועה לא-מעט ושיא הטכנולוגיה - הרדיו כותב לך "הלו" בצג כשמניעים את הרכב. איזה מהלך נועז! ממש חדשנות יפנית במיטבה.

• תוכן חדש...