Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נוהגים ב-307?

TShavit
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7409 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
לא לכולם יש את הסטיגמה שמכונית צרפתית היא לא אמינה.

המון אנשים , מתברר, לא חיים בסרט כחול לבן הישראלי הזה

אם יש דבר אחד שצריך להיות ברור בשלב הזה, הרי זה שלא מדובר בסרט ישראלי בלבד. ראה את התוצאות הקבועות של הסקרים באירופה ובארה"ב (ולא רק סקרי שביעות רצון).

אנשים שחושבים כמוך פשוט הורסים לי את הקפה של הבוקר (ד"א,עכשיו זה הקפה של הערב) בדרך המחשבה הלא נכונה שלהם.
מילא הייית כותב "בדרך המחשבה השונה משלי"... אם מישהו מחליט שמה שהכי חשוב לו זו אמינות, לצורך הדוגמה, זו דרך חשיבה לגיטימית. אין כאן נכון ולא נכון. יתכן מאד שהוא מכיר את הצרכים שלו קצת יותר טוב ממך, לא? ואם מישהו חושב שמכוניות יפניות הן יותר אמינות, זו דעה, לא דרך מחשבה. וזו דעה לגיטימית בדיוק כמו הדעה שצרפתיות הן נוחות, איטלקיות מהנות לנהיגה וגרמניות איכותיות.

...אז חסוך מאיתנו את הוויכוחים הלא מועילים האלה כי תאמין לי שיש פה בפורום אנשים שמבינים במכוניות לא פחות ממך
הנה נקודה למחשבה: גם אנשים שמבינים עלולים לטעות. דוגמאות לא חסרות, למרבה הצער. אולי לכן מותר, ואף רצוי, להתווכח איתם?

עוד משהו למחשבה: הסוגיה המרכזית בדיון הזה היא אמינות (בעיקר של יפניות לעומת צרפתיות). הנקודה היא שבינתיים, כל מי שטען לזכות הצרפתיות עשה זאת ללא כל נתון שתומך בכך. לזכות האמינות היפנית (ונגד הצרפתית) עומד סקר אחרי סקר אחרי סקר. אם הכל עורבא פרח, לא הגיוני שלפחות בחלק מהסקרים התוצאות יהיו שונות?

לגבי מה שאנשים קונים: העובדה שיש בארץ מותגים קוריאניים, יפניים, איטלקיים, צרפתיים וכן הלאה מראה בעיקר דבר אחד: שהצרכן הישראלי לא כזה אידיוט כמו שמנסים לעשות ממנו. שהוא מבין לעתים שגם אם מכונית X קצת פחות אמינה, זה עוד לא עושה אותה לא אמינה, אבסולוטית. שיש לו עוד שיקולים מעבר לאמינות. שהוא יודע להעריך גם נוחות, או אבזור, או בטיחות, או ביצועים, או התנהגות, או עיצוב, או סתם מחיר נמוך (וכן, גם זה לגיטימי).

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם

שמע טל, אני יסביר לך למה התכוון המשורר..

אין לי בעיה עם זה שאומרים שהיפניות יותר אמינות. יכול להיות שזה מאוד נכון כי הבקרת איכות שלהם מאוד טובה וההנדסת אנוש מאוד מפותחת.

ומיצידי שזה גם יהיה נכון , אני לא יתפלא , לא יהיה לי נידנודי שינה בלילה.

איטס אה כולה פאקינג מכונית :wink: .

אבל מה שמפריע לי זה שיש אנשים שחושבים שהאנשים שקונים צרפתיות הם כל הזמן מבלים במוסך ופושטים את הרגל ומבזבזים הרבהה כסף.

ואני בתור אחד שכבר יש לו כמעט איזה 7 שנים מכוניות צרפתיות רוצה להגיד לך שהשד לא כזה נורא .

-גם האוטו שלי לא ראה שנה מוסך וגם ה dl של אבא שלי לא ראה שנה מוסך.

-גם הפיג'ו שלי היתה במוסך וגם המאזדה של אבא שלי היתה במוסך.

בסדר שיהו יותר אמינות ,שיזכו בכל הסקרים ויקטפו את כל התארים . אני במילא לא קונה מכונית רק בגלל אמינות אני כמו רוב הפורום מחפש במכונית צדדים אחרים..(ואתה יודע טוב מאוד על איזה צדדים אני מדבר).

לסיכום: אולי יש אוטו שמתקלקל יותר מאוטו אחר, אבל מה שבטוח אין כזה דבר אוטו שאף פעם לא מתקלקל.

(ויש אנשים שעדיין לא מבינים את זה)

יוגב

פורסם

לא הבנתי מה הקשר לאלמרה פתאום?

אין קשר לאלמרה, אבל כמו שאתה מעלה אלמרה בלי קשר כל פעם מחדש, חשבתי שדוגמא עם אלמרה תהיה יותר חביבה.

אין לי את הסקר של 2006 מול העיניים אבל בסקר של 2005 הסקסו שלך קיבלה מקום אחרון ואת התואר המפוקפק "Worst build quality, breaking, comfort and ease of driving". אם אתה רוצה אני אשלח לך. לכל מכונית נותנים ציטוט מייצג אחד שאמר אחד מבעליה כשהשתתף בסקר. הסקסו יוצגה על ידי הציטוט הבא:

"My VTS version is great fun to drive, but its poorly put together car. There is always something wrong going with it and is not even five years old!"

Always something wrong going with it נשמע הרבה יותר גרוע מסתם "לא שיא האמינות".

אני אשמח לראות לינק שמתייחס לסקסו VTR ספציפית ולא לסקסו באופן כללי. הלוואי והאלמרה שלך היתה מהנה לנהיגה כמו VTR... (וכן כן, נהגתי באלמרה)

מכונית צרפתית ממוצעת נוחה ? לרוב, בטח. מאובזרת? כמובן. כייפית לנסיעה? מאוד, בעיקר בגרסאות ספורטיביות יותר. אמינה? לא. ממש לא. בתחתית. להכחיש את העובדות הללו זה כמו לשים ידיים על האוזניים ולצעוק "להלהלהלהלהלה".

גם לרוב להתווכח איתך מזכיר את ה"להלהלהלהלהלה" ועדיין אני נופל, אבל שיהיה. שכחת להוסיף שלרוב גם מכונית צרפתיה בטוחה (רנו לדוגמא בקליאו, במגאן, ובלגונה עם 5 כוכבים)

למה צרכנים פרטיים שאינם חובבי הגה לרוב בורחים ממכוניות צרפתיות כמו מאש? במחיר שאתה משלם על מכונית בארץ + מס + ביטוח + דלק אין הרבה מקום לכסף על תיקונים למשפחה ממוצעת ולכן הצרכן הישראלי שם נושאים כמו איכות נסיעה, הנאה ואבזור הרבה מקומות מתחת לאמינות. אין מה לעשות זה מה שקרה בשוק הרכב הישראלי עקב מחיר מכוניות כה גבוה. בארצות אחרות מקובל מאוד שסטונדט קונה לעצמו סופר-מיני חדשה (מהניילונים). בישראל? אפשר לשכוח מזה. תן לו שרייד שלא תראה מוסך והוא יהיה מאושר עד השמיים.

בוא נדבר על צרכנים פרטיים בשילוב צרכנים לא פרטיים - ליסינג, חברות וכו'. או בקיצור על נתוני המכירות של 2005 לפי מותגים .

המותגים המובלים ל-2005:

מקום 6 רנו. עם 7098 סיטרואן במקום השמיני עם 5908 כלי רכב.

משפחתיות גדולות - 1270 פיז'ו 407.

מסירות ניסאן לא נכנסו לעשיריה הראשונה. קצת מוזר מול מה שאתה אומר לא?

אז זה לא ממש שכולם בורחים מצרפתיות, אם כבר נראה שכולם משתעממים מניסאן אלמרה ומהפרמיירה בכלל בורחים כמו מאש (למרות שהיא מכונית טובה, אבל זה כבר סיפור אחר). בכל מקרה נתוני המכירות לא ממש מסכימים איתך.... אם כי לבטח זה לא יפריע לך.

אגב מה עם תשובה לרוני שטרן וטל שביט בשירשור הזה?

פורסם
בוא נדבר על צרכנים פרטיים בשילוב צרכנים לא פרטיים - ליסינג, חברות וכו'. או בקיצור על נתוני המכירות של 2005 לפי מותגים .

המותגים המובלים ל-2005:

מקום 6 רנו. עם 7098 סיטרואן במקום השמיני עם 5908 כלי רכב.

משפחתיות גדולות - 1270 פיז'ו 407.

גיא, בשנת 2005 - ולייתר דיוק עד חודש יולי 2005, ניתנה הטבת מס על רכבים מסחריים קלים . דבר זה הקפיץ בצורה משמעותית את מכירות דוד לובינסקי.

כיום דוד לובינסקי לא מוכרים בכלל הרבה, הכמויות הן נמוכות מאוד לעומת מה שהיה לפניי כמה שנים - ועובדתית היא שהקהל מצביע ברגליים. המכירות הגדולות שהיו לסיטרואן ב 2005 נבעו מהרבה מאוד ברלינגו-אים שעלו לכביש.

אם תסתכל על ארבעת החודשים האחרונים (ינואר עד אפריל 2006) תשים לב טוב טוב שסיטרואן כלל לא ב-10 הגדולים - ורק מידי פעם מגיחה פז'ו לאיזור תחתית הרשימה (סביר להניח שזה תודות ל 206 שעדיין נמכרת וגם קצת ל 307 ו 407).

רנו נמצאת במצב יותר טוב כי סביר להניח שנהנת ממוניטין טוב יותר בשוק המשומשות והחדשות.

ניסן מעולם לא הראתה דומיננטיות בשוק המשומשות וגם לא במסירות רכב חדש. השוק אומנם אוהב אותה כמשומשת יפאנית זולה לרכישה ואחזקה - אבל פחות נמנע מלקנות אותה כחדשה. למה ? שאלה טובה. נכון להיום היא אומנם קצת מיושנת ולא עומדת בסטנדרטים של מכוניות שהוצגו בשנתיים שלוש האחרונות, אבל אם נסתכל כמה שנים אחורה, במה היתה טובה לנטיס 97 מאלמרה 97 ? בכלום.

מרבית מרוכשי ה 407 הן אנשים שבבעלותם או היתה בבעלותן 406. ה 406 היא מכונית מעולה והיא לדעתי אחד השיאים של כל הזמנים שהיו לפז'ו אי פעם בהרבה מאוד תחומים. מכונית מאוד מוצלחת, מאוד אמינה (למעט הגיר), בנויה היטב ואיכותית.

הרבה אנשים שואלים את עצמם למה להשתדרג - ומאחר והם מאוד מרוצים אז ה 407 מאוד קוסמת להם - ורובם רוכשים אותה.

ה 407 היא גם מכונית טובה, אבל עדיין יש אנשים שנושא האמינות מפריע להם וכשהם רואים מכונית עם כל כך הרבה גאדג'טס הם שואלים את עצמם "האם אני צריך את זה ?".

אם היו עושים הפרדה ברורה בכל חודש כמה רכבים פרטיים וכמה מסחריים עלו לכביש (של כל יצרן המשווק כאן בארץ) היית רואה את הדעיכה של סיטרואן בטבלת המכירות.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
אתה יכול לא להסכים עד מחר , אבל האלמרה שקיבלתי סובלת מכל התחלואים של היפניות של לפני עשור. משהו ברמה מקבילה ל323,אימפרזה ושות'. נוחות בינונית ומטה, רעש מעצבן (מכני ורוח , ושלא תחשוב שאני נגד רעש מכני - רק לא כזה של מדיח כלים באוטו), עיצוב דכאוני , והרגשה כללית של ימים עברו...היפנים אמנם זזים קדימה כל הזמן , אבל האירופאים נותנים את הצעד הנוסף כל פעם.
נמאס מההשואוות שהבסיס להן הוא עפ"י ארץ היצור.

זה לא נכון לגבי כל פרמטר בדיקתי: בטיחות, נוחות ,התנהגות וכן גם בטיחות.

מי שמזלזל במוצרים היפנים כנראה לא שמע על מכונות כמו:-STI,EVO,סקיי לין, NSX, S2000,מיאטה,MR2,RX7,SVX,אקליפס, סופרה,SX ועוד בהתחלה הייתי מתעצבן על הגישה של חלק מהאנשים, היום אני יודע שזה בא ממקום של חוסר הכרה או סתם דעות קדומות.

שמר איזה ריגוש יש היום באיזה שהוא דגם של סיטרואן? הC3 האנמית, הC4 הלא נוחה (רק להיזכר בקסארה) או הברלינגו. תחשוב על זה טוב ותראה שלכל אחד מהיצרנים היפנים (למעט סוזוקי ואיסוזו) יש הרבה יותר מכוניות מרגשות ומהנות לנהיגה מליצרן הצרפתי. אגב, בירחון EVO מלפני מספר חודשים השפילה האיגניס ספורט את הC2 VTS.

שמר, יש היום מכונית משפחתית יותר מהנה לנהיגה מהמאזדה 3? תשווא את המכונית לתשובה של 307, מגאן וגולף ותראה עד כמה המאזדה שמה באור מגוחך את המתחרות שלה.

יש מכונית מנהלים יותר מהנה מה-6 וה B4? שוב תראה את המתחרות האנמיות ותצראה עד כמה היפניות היום יותר מהנות מהמתחרות שלהם.

רוני אתה חושב שלצרפתים אין מכוניות שמתאימות את עצמן לשוק? ראיתה את הC4 סאדן או את הZX סאדן? היצרנים הצרפתים, בשל חוסר אמינות, מנועים חלשים ותיבות הילוכים מסרסות (הכונה לגירסאות האוטמטים) פשוט "נזרקו" מהשוק הזה וכנראה שלא יחזרו בעתיד הקרוב.

נ.ב למען הגילוי הנאות אני נוסע בצרפתיה בת 10 ודי עצוב לי לכתוב ת הדברים הללו, פשוט המכוניות שלהם השתנו.

הדלתא חוזרת! (לא הרומנית, האמיתית)

פורסם
.

מי שמזלזל במוצרים היפנים כנראה לא שמע על מכונות כמו:-STI,EVO,סקיי לין, NSX, S2000,מיאטה,MR2,RX7,SVX,אקליפס, סופרה,SX ועוד בהתחלה הייתי מתעצבן על הגישה של חלק מהאנשים, היום אני יודע שזה בא ממקום של חוסר הכרה או סתם דעות קדומות.

.

סליחה אבל דובר כאן על מכוניות משפחתיות ולא על מכוניות הספורט היפניות שהן פאר היצירה היפנית והמון מתוכן הן חלום של המון חובבי מוטוריקה פה.(חוסר הכרה ? אני הכרתי את כמעט כל המכוניות האלה מגיל 15 ועוד המון המון אנשים שאני מכיר הכירו אותן)

מכוניות שחלקן היה לנגוס בחלקים של פורשה פרארי ובמ וו בשוק האמריקאי והם עשו את זה די בכבוד..

אז קצת פורפורציות בבקשה.

נ.ב:שכחת גם את ה3000 gt האקורה rsx , ועוד רבים וטובים...

פורסם

יוגב הדגמים שרשמתי הם באמת רשימה קצרה ממכוניות יפאניות מדהימות. ישנן עוד הרבה דגמים, חלקם לא רשמתי ואת חלקן אני אפילו לא מכיר. איזה מכוניות כאלו מכל הליין של סיטרואן או פיז'ו (סתם דוגמאות) אתה יכול להביא לי, איזה סיטרואן יש היום שהיא באמת מרגשת כמו S2000, STI או אפילו סקסו VTS ? "הבדיחות" בדמות 307 פלין, C4 VTS או הרנו מגאן רנו ספורט לא עומדות בסטנדטים של הEVO, STI, MPS וכו'.

גם אם ניקח את הדגמים הרגילים, עדיין המכונית הקומקטית המהנה ביותר שיש היא המאזדה 3, שוב תשווה לדגמים המקבילים של היצרנים הצרפתיים ותראה עד כמה הם לא ברמה אותה מציגה המאזדה.

קח את המאזדה 6 או את הB4 ותשווה ל407 או ללגונה, שוב מבחינה דינאמית צמד היפאניות מציגות רף הרבה יותר גבוה.

הגדולה של היפאנים זה שהם מצליחים להתחרות כמעט בכל קטגוריה בכל מקום בעולם .להונדה (סתם כדוגמא) יש דגמים שמתחרים ישירות בפורשה לסיטרואן אין. אתה יודע כמה מבחני דרכים מארצות הברית או בריטניה יש לי בו הS2000 מביסה (ממש כך) את הבוקסטר?

הדלתא חוזרת! (לא הרומנית, האמיתית)

פורסם

שמע רועי אני יגיד לך משהו ..

ברור שיש הבדל בין הצרפתיות ליפניות והיפנים מוצאים המון מכוניות בנישות שהצרפתיות לא מתקרבות אליהן .

אבל אחת הסיבות הגדולות לזה שהצרפתים לא מתקרבים ליצור מכוניות כמו s2000 nsx זה בגלל השוק האמריקאי ,שבו יש דרישות אחרות מהמכוניות בניגוד לשוק האירופאי.

בארה"ב לא היו מסתכלים כל כך על מכונית כמו ה206 gti ודומיהן כי יש להם דרישות אחרות.

חוץ מיזה החברות הצרפתיות לא רוצות כנראה להשקיע המון כסף בהנדסת מכונית חדשה ולכן הם משקיעים בפלטפורות קיימות ליצור הוט האצים לא חזקות אבל מאוד מהנות לנהיגה.

ככה אולי הם נוגעים-לא נוגעים בשוק הספורטביות אבל יש להם סה"כ הצלחה כי קונים את המכוניות האלה.

ובוא נדבר בתכלס , אם פיג'ו היו מייצרים מכוניות כמו הs2000 וnsx לצד נגיד מכונית מו ה106 ראלי תאמין לי שבסופו של דבר שמכירות ה106 ראלי היו גדולות בהרבה אז אולי לא היה כל כך משתלם להם להוציא מכוניות כאלה כי יש להוט האצים שלהם המון שוק..

והנה הבאתי לך תמונות של מכוניות קונספט של פיגו' שהם בנו שתראה שלמרות שהם לא ייצרו אותם הם גם בעניניי מכוניות הספורט הכבדות..

הריאשונה זאת הrc :קופה שתי דלתות מנוע מרכזי הנעה אחורית ו180 כ"ס.

השנייה זאת ה907 שזאת מכונית עם מנוע v-12.

השלישית זאת 207 עם 280 כ"ס הנעה כפולה.

נ.ב: היה לנו במשפחה מאזדה 6 ויש לנו עכשיו 407 , ומ3 נפשות שונות שנהגו במכוניות דווקא העדפנו את ה407 בדינמיות.

פיגו1.jpg

פיגו 2.jpg

פיגו 3.jpg

פורסם

חברים, זה קצת ארוך אבל ניסיתי לרכז את כל התגובות שלי באשכול אחד...

לקחת אוויר....

אין קשר לאלמרה, אבל כמו שאתה מעלה אלמרה בלי קשר כל פעם מחדש, חשבתי שדוגמא עם אלמרה תהיה יותר חביבה.

אוי נו... מתי בלי קשר? כשכתבתי על זה שניסאן מקום 6 במכירות רכב בארה"ב לעומת מקום 14 בארץ ואז ציינתי שיש דגם מקביל לאלמרה שם? כאשר פתחתי שרשור עם מבחן דרכים על הרכב שברשותי? כאשר היה סקר מי המשפחתית העדיפה עליכם? כאשר אנשים מחפשים השוואה בין רכבים משפחתיים? HARDLY לא קשור...

אני אשמח לראות לינק שמתייחס לסקסו VTR ספציפית ולא לסקסו באופן כללי. הלוואי והאלמרה שלך היתה מהנה לנהיגה כמו VTR... (וכן כן, נהגתי באלמרה)

כתבתי כבר אבל הנה, עוד פעם:

"My VTS version is great fun to drive, but its poorly put together car. There is always something wrong going with it and is not even five years old!"

בבקשה. הישר מהסקר של 2005. זה הציטוט שבחרו לייצג את הסקסו. שים לב, גרסת VTS. שוב. Always something wrong going with it and is not even five years old נשמע לי הרבבבבה יותר מאשר "מדי פעם יש תקלה וצריכים לגשת למוסך. שלא להוסיף Poorly put together car. לא מראה יותר מדי על איכות הרכב...

כן, צרפיתיות בטוחות יותר אבל מה הקשר? השרשור פה עוסק בסקר שביעות הרצון. צרפתיות גם בדרך כלל גם מאובזרות יותר. אבל שוב, מה הקשר? אני לא מדבר כאן על ההבדל בין רכב צרפתי ליפני אני בסה"כ מנתח את הסקר שפותח השרשור ציין.

דרך אגב, אני לא ציינתי פה אפילו פעם אחת את הרכב שברשותי, אתם ציינתם וקפצתם על זה ישר בלי שיהיה שום קשר בין זה לבין הדיון שמתקיים פה. באמת אני לא מבין למה.

בסה"כ כתבתי שצרפתיות הם לא מכוניות אמינות ככלל ולא ביוצא דופן. אז יש פה ושם אקזמפלרים אבל אין מה לעשות. איכות ההרכבה והאמינות בתחתית. שים לב שאין גם שיפור משמעותי בין שנה לשנה למרות שהרכבים היפניים עברו כברת דרך מאוד משמעותית בנוגע לאיכות חומרים והנדסת אנוש.

איך אתה מסביר את זה שמיטב תוצרת צרפת קיבלה ציוני שביעות רצון מאוד נמוכים בסקר הזה ? הרי אנגליה היא מדינה אירופאית והמכוניות הצרפתיות אמורות להיות תפורות בדיוק לטעם שלה. אולי זה בגלל שברגע שההתלהבות הראשונית מהרכב יורדת (וזה קורה בכל מכונית) ומפסיקים להתלהב מזה שהרכב מגיע עם מבשם אוויר אלקטרוני מתחילים לשים לב לדברים קצת יותר חשובים?

בגלל זה לובינסקי לא מוכרת אפילו רכב אחד בודד בארץ. כנ"ל קרסו (תחת המותג רנו. ניסאן נמכרות באלפיהן עקב איכותן הנדירה). ובכלל , ברחבי אירופה - כולם קונים רק רכב שאינו צרפתי.

שים לב שסקרי שביעות הרצון מראים שוב שוב שלקוחות שקונים תוצרת צרפת בדרך כלל לא מרוצים ממנה לאחר תקפה מסויימת של בעלות. עובדה. הנה. על זה נפתח כל השרשור. זה סקר אנגלי והאנגלים לא מרוצים מהמכוניות הצרפתיות שברשותם. ואנגליה זה אירופה, לא?

אתה יכול לא להסכים עד מחר , אבל האלמרה שקיבלתי סובלת מכל התחלואים של היפניות של לפני עשור. משהו ברמה מקבילה ל323,אימפרזה ושות'. נוחות בינונית ומטה, רעש מעצבן (מכני ורוח , ושלא תחשוב שאני נגד רעש מכני - רק לא כזה של מדיח כלים באוטו), עיצוב דכאוני , והרגשה כללית של ימים עברו...היפנים אמנם זזים קדימה כל הזמן , אבל האירופאים נותנים את הצעד הנוסף כל פעם.

אני לא יודע איזה אלמרה קיבלת, איזה דגם, איזו שנה ומה עבר על הרכב. אני לא יכול להשוות לרכב צרפתי מודרני כי אין לי מספיק ניסיון באחד כדי שהדעה שלי תהיה מבוססת. אני כן יכול להשוות לרכב אחר שיוצר לי לנסוע בו באופן תכוף. קורולה 2006. אני אומר לך בצורה חד משמעית - הקורולה אינה יותר טובה מהאלמרה. אתה כמובן יכול לטעון שאני משוחד, ואני לי שום דרך להוכיח לך אחרת חוץ מהמילה שלי. כל פעם שאני נכנס לקורולה אני מצפה למצוא עולם אחר של שקט, הנאה מנהיגה ונוחות נסיעה. אני מתאכזב כל פעם מחדש ומעדיף את האלמרה. גם הבעלים (אם אפשר לקרוא לזה בלעים, ליסניג) של הקורולה מעדיף אותה.

מה שכן, המנוע יותר שקט בקורולה. ללא ספק.

מצד שני רעש הכביש פחות או יותר זהה בשתיהן. כנ"ל בנוגע לרעש רוח.

ההגה שמתקשח אוטומטית בקורולה בזמן נסיעה מהירה משגע אותי. איכות ההרכבה בקורולה מאוד בינונית למרות שאיכות החומרים גבוהה יותר מהאלמרה. הכסאות לא נוחים, קשים ומשענת הראש פשוט מרגישה כמו אבן. הבד של הכסאות יותר נאה.

דרך אגב, מרגישים הרבה יותר כביש דרך הדוושות והמושב של הקורולה מאשר האלמרה. באלמרה רוב תחושת הכביש מועברת דרך ההגה. אני מעדיף את זה ככה.

ובקשר לאלמרה..

בסדר הבנו שזה אחלה אוטו אבל לא צריך לפתוח עליו 3 שירשורים של איזה 150 הודעות כל אחד, זאת לא ניסאן סקייליין!יוגב

לא ממש קראת את השרשור לפני שהגבת, נכון? כי אז היית רואה שאני לא ציינתי את המילה אלמרה אפילו פעם עד שחברי הפורום דאגו "להזכיר" לי אותה.

והיפנים שואפים כל הזמן לייצר רכב מתאים לאירופאים...:wink:

כמו שהאירופאים ניסו לייצר רכבים מתאימים לאמריקאים ונכשלו. היפנים, דרך אגב, הצילחו מאוד. בנוגע לאירופה, גם שם נתח השוק שלהם לא קטן.

אבל מה שמפריע לי זה שיש אנשים שחושבים שהאנשים שקונים צרפתיות הם כל הזמן מבלים במוסך ופושטים את הרגל ומבזבזים הרבהה כסף.

לסיכום: אולי יש אוטו שמתקלקל יותר מאוטו אחר, אבל מה שבטוח אין כזה דבר אוטו שאף פעם לא מתקלקל.

(ויש אנשים שעדיין לא מבינים את זה)

יוגב

לא מדוייק, אני מכיר כמה בעלי מכוניות יפניות (כולל אלמרה בת עשר שנים) שלא היו פעם אחת במסוך מלבד טיפולים והחלפת דברים שמתכלים (גומיות, רפידות...). יש רכבים שכמעט אף פעם לא מתקלקלים ואם כן... זה היוצא מן הכלל. צרפתיות, לעומת זאת, כן מתקלקלות הרבה יותר . מה הבעייה להודות בזה? אני לא טוען שהאלמרה, או הקורולה, או המאזדה 3 יותר מהנות לנסיעה, יותר מאובזרות ויותר דינאמיות ממכוניות צרפתיות. לא אמרתי את זה אף פעם ואני גם לא יכול לדעת אם זה נכון או לא מכיוון שאני לי ניסיון על כל הרכבים הנ"ל. מה שכן, הן הרבה, בצורה משמעותית ובלתי ניתנת לתיאור, אמינות יותר. התיקונים, דרך אגב, גם זולים הרבה יותר.

ניסן מעולם לא הראתה דומיננטיות בשוק המשומשות וגם לא במסירות רכב חדש. השוק אומנם אוהב אותה כמשומשת יפאנית זולה לרכישה ואחזקה - אבל פחות נמנע מלקנות אותה כחדשה. למה ? שאלה טובה. נכון להיום היא אומנם קצת מיושנת ולא עומדת בסטנדרטים של מכוניות שהוצגו בשנתיים שלוש האחרונות, אבל אם נסתכל כמה שנים אחורה, במה היתה טובה לנטיס 97 מאלמרה 97 ? בכלום.

איציק

בגלל מדיניות השיווק של קרסו בארץ, או ההפך, היעדר מדיניות השיווק בארץ. הפרסות ביחידה שראיתי לאלרמה בעיתון היתה במבצע המימון החדש של קרסו. גם שם הראו תמונת פרופיל של המכונית שלא ממש מחמיאה לאף רכב (ביחס לתמונות אחרות). במקום לפרס את היתרונות היחסיים שלה אל מול המתחרות - אמינות מופלגת. אבזור עשיר בגרסת ה-TEKNA (שבכלל לא זכתה לאף פרסום בארץ), מנוע חזק יותר מכל שאר המתחרות (ובכלל מנוע שבנוי לספק יותר מומנט מאשר כ"ס - מה שהופך את המכונית למאוד זריזה וכיפיית), מתלים ספורטיביים.

תראה, רוב חברי הפורום (חובבי הגה שמכירים את השוק מצויין)בכלל לא ידעו שיש גרהת "מאובזרת" לאלמרה עם עיצוב פנים שונה (כולל צבעים שונים לחלקי הפנים, מסך מרכזי לשליטה ברכב, בקרת אקלים ומערכת שמע מצויינת, ריפוד אחר, מושבים ארגונומיים מצויינים ושלא קיימים בגרסה הבסיסית עוד)...

זה נקרא מדיניות שיווק כושלת. האלמרה היתה יכולה להיות להיט בארץ כמו ה-3 והקורולה אם רק היו יודעים לשווק אותה נכון. עבודה שבאירופה היא מצליחה יפה מאוד. כך גם ביפן ובארה"ב.

...ולהוציא אוויר....

פורסם

כתבתי כבר אבל הנה, עוד פעם:

בבקשה. הישר מהסקר של 2005. זה הציטוט שבחרו לייצג את הסקסו. שים לב, גרסת VTS. שוב. Always something wrong going with it and is not even five years old נשמע לי הרבבבבה יותר מאשר "מדי פעם יש תקלה וצריכים לגשת למוסך. שלא להוסיף Poorly put together car. לא מראה יותר מדי על איכות הרכב...

VTR או VTS זה לא אותו הדבר, אבל זה אכן מספיק קרוב. (המנוע שונה).אבל בכל מקרה הכוונה שלי היתה שהסקר לא היה רק ל-VTR או VTS ופה אני צודק. בכל מקרה, איכות ההרכבה בסקסו אכן לא מרשימה, מצד שני הסקסו שלי משנת 1998 והמחירון שלה הוא 18K וגם יפניות מקבילות לא מציגות איכות מעולה, לדוגמא השרייד שהיתה לחברה שלי היתה מאותה שנה, יקרה יותר במחירון ונעימה פחות בכל פרמטר אפשרי, אבל אמינה יותר. אבל ההבדל לא משמעותי. כן כן, ל-א משמעותי. לכל הקופצים אני אגיד כבר עכשיו שמי שרוצה אמינות בלבד שיקנה שרייד או סוייפט, אבל זה בערך הדבר ביחידי שהרכבים האלו טובים בהם. (ולא תאמין יש ממש כמה אנשים שרוצים יותר מהרכב שלהם).

בסה"כ כתבתי שצרפתיות הם לא מכוניות אמינות ככלל ולא ביוצא דופן. אז יש פה ושם אקזמפלרים אבל אין מה לעשות.

ממש טעות איומה, אין מה לעשות... גישה משעשעת. נכון, הם לא שיא האמינות, אבל שים לב, איזה יופי כהרגלך התעלמת ממה שלא מתאים לך. מה עם נתוני המכירות מול הגישה של הישראלי המצוי? ושוב לאורך שנים יפני אמין יותר, אבל לא כ-ל הצרפתיות מתפרקות, צר לי. אגב איכות בניה וכו', נסעתי היום (לא ממש רציתי לנהוג) באלמרה 2004 ואיכות ההרכבה היתה לא מושלמת עם ציקצוקים פה ושם מהקונסולה המרכזית. לרכב 40 אלף ק"מ, יד ראשונה.

אגב הזכרת פה מחירים, אתה מוזמן לבדוק כמה עולה לבטח רנו מגאן II. (פחות מ2500- שקל למקיף...)

תראה, רוב חברי הפורום (חובבי הגה שמכירים את השוק מצויין)בכלל לא ידעו שיש גרהת "מאובזרת" לאלמרה עם עיצוב פנים שונה (כולל צבעים שונים לחלקי הפנים, מסך מרכזי לשליטה ברכב, בקרת אקלים ומערכת שמע מצויינת, ריפוד אחר, מושבים ארגונומיים מצויינים ושלא קיימים בגרסה הבסיסית עוד)...

שהיתה התכוונת, קנית רכב שניה לפני שהוא יורד מפס היצור. השינוי איננו אדיר, וחלקנו אכן ידע על הגרסה הזו שבאמת לא היתה הקניה הטובה ביותר גם שנמכרה. גם מאזדה 3 מציעה אמינות, וגם שוק עדיף (אם כבר מדברים על ההעדפות של עם ישראל).

אגב פעם שלישית, מה עם תשובה לטל ורוני?

פורסם

איש האלמרה..

אני הזכרתי את האלמרה כדי שתבין שיש מכוניות אחרות בכדור הארץ חוץ מהאלמרה ולהם יש יתרונות על האלמרה וחסרונות לעומת ה-אלמרה. ואני רואה שאתה יודע את זה ,יפה , אז חבל להתווכח סתם כי פה הגענו לעמק השווה.

ובקשר לאמינות , שמכונית היתה 10 שנים בלי מוסך ,יכול להיות שכן, אבל זה מאוד נדיר...וזה לא כל מכונית שנייה מתוצרת יפן וגם לא מכונית שלישית ורביעית ...ומאית..וגם אם לא תסכים איתי על זה , אני לא יתווכח על זה כי למרות שיש לי משקפיים אני לא עיוור ובזה אני לא יסכים איתך.

כי אין כזה דבר מכונית שלא נכנסת אף פעם למוסך, אולי פחות אבל אף פעם -אין!

פורסם
VTR או VTS זה לא אותו הדבר, אבל זה אכן מספיק קרוב. (המנוע שונה).אבל בכל מקרה הכוונה שלי היתה שהסקר לא היה רק ל-VTR או VTS ופה אני צודק. בכל מקרה, איכות ההרכבה בסקסו אכן לא מרשימה, מצד שני הסקסו שלי משנת 1998 והמחירון שלה הוא 18K וגם יפניות מקבילות לא מציגות איכות מעולה, לדוגמא השרייד שהיתה לחברה שלי היתה מאותה שנה, יקרה יותר במחירון ונעימה פחות בכל פרמטר אפשרי, אבל אמינה יותר. אבל ההבדל ל

א משמעותי. כן כן, ל-א משמעותי. לכל הקופצים אני אגיד כבר עכשיו שמי שרוצה אמינות בלבד שיקנה שרייד או סוייפט, אבל זה בערך הדבר ביחידי שהרכבים האלו טובים בהם. (ולא תאמין יש ממש כמה אנשים שרוצים יותר מהרכב שלהם).

ממש טעות איומה, אין מה לעשות... גישה משעשעת. נכון, הם לא שיא האמינות, אבל שים לב, איזה יופי כהרגלך התעלמת ממה שלא מתאים לך. מה עם נתוני המכירות מול הגישה של הישראלי המצוי? ושוב לאורך שנים יפני אמין יותר, אבל לא כ-ל הצרפתיות מתפרקות, צר לי. אגב איכות בניה וכו', נסעתי היום (לא ממש רציתי לנהוג) באלמרה 2004 ואיכות ההרכבה היתה לא מושלמת עם ציקצוקים פה ושם מהקונסולה המרכזית. לרכב 40 אלף ק"מ, יד ראשונה.

אגב הזכרת פה מחירים, אתה מוזמן לבדוק כמה עולה לבטח רנו מגאן II. (פחות מ2500- שקל למקיף...)

שהיתה התכוונת, קנית רכב שניה לפני שהוא יורד מפס היצור. השינוי איננו אדיר, וחלקנו אכן ידע על הגרסה הזו שבאמת לא היתה הקניה הטובה ביותר גם שנמכרה. גם מאזדה 3 מציעה אמינות, וגם שוק עדיף (אם כבר מדברים על ההעדפות של עם ישראל).

אגב פעם שלישית, מה עם תשובה לטל ורוני?

דרך אגב, היא לא ירדה מפס הייצור בכלל. היא לא מיוצרת יותר עם מנוע 1.8, תיבה אוטוטמית ותקינה אירופאית בגלל זה קרסו לא מייבאים אותה לארץ. באנגליה היא עדיין אחת המכוניות הנמכרות ביותר של ניסאן ונמכרת יפה באופן כללי באירופה. למה את חושב ניסאן לא מחליפים אותה? כי אין להם שום אפרות לייצר מכונית אחרת? ההבדל הוא שבאנגליה מעדיפים אותה עם 5 דלתות, ידנית מנוע 1.5 ליטר. לא בדיוק מה שנחשב להיט בארץ ולכן הופסק הייבוא.

כנס ל- http://www.nissan.co.uk. היא ממוקמת שם בין ה-NOTE לפריימרה.

השינוי לא אדיר בין גרסת הליסיניג לגרסה הפרטית? תראה, ההבדל בין האלמרה ליסינג לאלמרה פרטית יותר גדול מאשר קורולה ליסינג לקורולה פרטית או 3 ליסינג ל-3 פרטית בעיקר בגלל שעיצוב פנםי הרכב שונה (כל הקונוסלה המרכזית אחרת) וחלק מהחומרים אחרים בכלל (כולל החומר שממנו עשוייה הקונסולה המרכזית, ידיות ודפנות הדלת, המושבים). ב-3 ובקורולה ההבדל בעיצוב פנים הרכב מינימאלי יותר וכולל תוספות, לא עיצוב שונה לקונסולה המרכזית.

ההבדל בין גרסת הליסינג לגרסה הפרטית הרבה יותר בולט מאשר שאר המכוניות בקטגוריה ואני יודע כי כשקניתי את האלמרה ישבתי בכולן.

האלמרה שישבת בה נראת כך?

Almera-interior-color-screen.jpg

האלמרה שלי כן. מלבד המסך שאצלי הוא ש.ל במקום הצבעוני עם ה-GPS. תסכים איתי שההבדל משמעותי.

אתה מדבר על שרשור מכירות הרכב האמריקראי? אמרתי פחות או יותר את מה שיש לי להגיד. אנחנו לא רואים עין בעין וזה בסדר גמור. ככה יותר מעניין. אני לא מנסה לשכנע אף אחד, רק אומר את חוות דעתי ומגן עליה במידת הצורך. אני מבין ומכבד מאוד את זה שיש אנשים שחושבים אחרת. אתה לא יכול להאשים אותי שאני מנסה לשכנע אותם - הרי זה כל הכיף בפורומים מהסגנון הזה. יחי פלורליזים!

יש הבדל מאוד משמעותי באיכות ההרכבה בין "צקצוקים" פה ושם לבין מכונית מתפרקת.

ובחזרה לנושא שלנו (לא מבין איך שוב נגררנו לוויכוח על האלמרה) אתה אומר שמדובר ברכב ישן. טוב, ובכן, גם 307 חדשה נבחרה כרכב הכי פחות אמין שיש באירופה לפי סקר דעת הקהל הזה. וכן מדובר ברכב חדש שבו פיז'ו היתה אמורה להטמיע את כל לקחי העבר (והיו הרבה) בנוגע לאיכות הרכבה ואמינות. ולפני שתגיד שיש הבדל בין איכות הרכבה לאמינות - נכון, אבל היא לא הצטיינה באף אחד מהסעיפים הנ"ל.

בנוגע לנתוני המכירות - נו, אז הישראלי קונה (כמו שהאירופאי קונה) ואז הישראלי הופך לממורמר מהמכונית שלו (כמו שהאירופאי הופך) ומדרג אותה בתחתית של סקרים כאלו. אני לא אומר שכולם הופכים לממורמרים אבל הרוב כן ובגלל זה הסקרים נראים ככה.

שוב, אני לא נוסע באופן שגרתי לא ב-307, לא ב-C4 ולא במגאן II אז אין לי משוג כמה נוחות ואמינות הן. אני רק יודע שהן דורגו במקומות האחרונים בסקר הזה. או שאתה זה שרוצה להתעלם מעובדות?

וכן, יש כאלו שקונים רק אירופאיות והם לא חובבי הגה. יש לי חבר כזה. יש לו 307 שנת 2002 או 2003. הוא אוהב אותה מאוד ונוסע עליה המון. בסביבות ה-30,000 בשנה. אבל עכשיו מחפש רכב חדש ושוקל לעבור ליפנית. למה? בגלל שהיא ראתה הרבה מאוד מוסכים והוא אומר שזה יותר מדי כאב ראש. אחרי שנתיים שהרכב היה אצלו היא התחילה להיכנס למוסך לתיקון(חלקם קטנים יותר, חלקם פחות) בערך פעמיים בשנה. בשבילו (וגם בשבילי) זה יותר מדי. כולל שיפוץ גיר באיזור ה-60,000 שבוצע תחת האחריות אם אני זוכר נכון. אולי יש לו רכב דפוק. יכול להיות מאוד. גם מכונית יפנית יכולה לצאת ככה מהמפעל. הבעייה היא שכנראה זה לא המצב והסקר הזה מוכיח את זה.

• תוכן חדש...