Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נוהגים ב-307?

TShavit
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7409 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

את רוב מה שרשמת דווקא יש לי במזדה 3 שנת 2004 והם עדיין לא היתקלקלו.

ואני מסכים איתך בדבר אחד, יש לה חרא של בקרת אקלים.

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הסיטרואן סי5 שלי מבלה המון במוסך. בטח יותר מהמאזדה 3 הספרטנית שאני נוהג עליה לעבודה. אבל כמעט כל הביקורים במוסך עם הסי5 היו כדי לתקן דברים שבמזדה בכלל אין. לדוגמה, בקרת אקלים בסי5 מתיימרת לתת הרבה, והיא עושה זאת. אבל ריבוי החיישנים ופיצול היציאות מוביל לתקלות. במזדה הבקרה מלכתחילה לא שווה כלום. מניסיון רב איתה, צריך כל הזמן לשחק על הפיקוד, ואין כמעט קשר בין הטמפרטורה שביקשת למה שאתה מקבל.

עוד דוגמה, הרדיו. השליטה מההגה התקלקלה בסי5, ובמזדה אין. אחר כך היתה תקלה במנגנון נגד גניבות. ובנעילה המרכזית שיש בה טריקים שאין במזדה, ויש גם תקלות לעתים במנגנון המונע תפיסת ילדים בחלון. ושוב, אין את זה במזדה. גם תקלה בחיישן גובה הרכב לא תהיה לי אף פעם במזדה.

הרעיון ברור, נכון?

אז אני מוכן לשלם את המחיר.

מה כן יש במזדה ?

שעון שלא מצליח לזכור את השעה הנכונה, חדירה של מים בגשם, בקרת אקלים גרועה, מד מהירות שמרמה בעשרה אחוזים לטובתו, חיווי גיר שטועה לא-מעט ושיא הטכנולוגיה - הרדיו כותב לך "הלו" בצג כשמניעים את הרכב. איזה מהלך נועז! ממש חדשנות יפנית במיטבה.

נהדר, משווה איבזור (ממש פער היצירה, אפשרויות ל"משחק" עם הנעילה המרכזית. אגב, מבחן התוצאה מראה שלמרות כל אפשרויות "המשחק", אין אפשרות להשאיר את דלת התא מטען פתוחה!) של מכונית ב-160K למכונית משפחתית רגילה (קב'2 ) אגב בגרסאות ה"רגילות של המאזדה כן יש שליטה על ההגה של הרדיו. ההשוואה האמיתית באיבזור (שוב לא אינדיקציה לכלום) היא למול C4 קב'2 (תבדוק בגרסה הזו את אפשרוית הבקרת האקלים שלא קיימת בכלל).

הדלתא חוזרת! (לא הרומנית, האמיתית)

פורסם
לא! אבל רוכשי אלפא, רנו, סיטרואן וכד' רוכשים את המכוניות הללו מתוך ציפייה לתכונות שהיכולת לספקן בצורה מושלמת אינה אפשרית לעומת רוכשי יפניתמשפחתומאטית שרוצים שהאוטו לא יתקלקל ואת זה אפשר לספק באופן (כמעט) מושלם.

תן לרוכש אלפא יפניתמשפחתומאטית עם סמל של אלפא ותראה שהתוצאה שהיא מקבלת עוד נמוכה יותר מהתוצאה שהאלפא המקורית קיבלה.

מצטער, לא קונה. אתה עושה מהמשיבים לסקר יותר מדי מטומטמים. הסקר הספציפי הזה כולל הרבה סעיפים, וברבות מהמכוניות אפשר לראות הבדלים גדולים בציונים בין סעיף לסעיף. דוגמה קלסית הן האודי A3 והגולף, שקיבלו שתיהן ציונים ממוצעים גבוהים יותר מטויוטה קורולה, סובארו אימפרזה או ניסן אלמרה - למרות שבסעיף האמינות היפניות קיבלו ציונים טובים יותר. זה מראה שהמשיבים יודעים לעשות את ההפרדה ולציין לטובה רק את מה שצריך.

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם
נהדר, משווה איבזור (ממש פער היצירה, אפשרויות ל"משחק" עם הנעילה המרכזית. אגב, מבחן התוצאה מראה שלמרות כל אפשרויות "המשחק", אין אפשרות להשאיר את דלת התא מטען פתוחה!) של מכונית ב-160K למכונית משפחתית רגילה (קב'2 ) אגב בגרסאות ה"רגילות של המאזדה כן יש שליטה על ההגה של הרדיו. ההשוואה האמיתית באיבזור (שוב לא אינדיקציה לכלום) היא למול C4 קב'2 (תבדוק בגרסה הזו את אפשרוית הבקרת האקלים שלא קיימת בכלל).

שים לב שכל מה שרשמתי היה בהקשר לנושא השרשור, שם נערכת השוואה בין יצרנים לפי קריאות שירות. בכל שנתון שתיקח יש בסיטרואן יותר טריקים והתחכמויות ביחס לכל רכב מתחרה באותה קטגוריה. זה מוביל די מהר לתקלות וקשיים בטיפול, מה שמביא לקריאות-תיקון חוזרות וכו'.

ואין לי כוח להתחיל להסביר כאן מה ההבדל בין נעילה מרכזית של מזדה וסיטרואן. אבל אחרי שפירקתי את שלי הבנתי שמדובר בשתי גישות שונות לחלוטין. ולמיטב הבנתי קשה מאד לפרוץ לכן את הסיטרואן. כך אני התרשמתי לפחות, ואולי זה גם מסביר למה אני משלם מקיף 2150 לשנה בעוד המזדה מבוטחת בסכום גבוה ב- 1500 ש"ח בערך. סתם בלי קשר.

פורסם
מצטער, לא קונה. אתה עושה מהמשיבים לסקר יותר מדי מטומטמים. הסקר הספציפי הזה כולל הרבה סעיפים, וברבות מהמכוניות אפשר לראות הבדלים גדולים בציונים בין סעיף לסעיף. דוגמה קלסית הן האודי A3 והגולף, שקיבלו שתיהן ציונים ממוצעים גבוהים יותר מטויוטה קורולה, סובארו אימפרזה או ניסן אלמרה - למרות שבסעיף האמינות היפניות קיבלו ציונים טובים יותר. זה מראה שהמשיבים יודעים לעשות את ההפרדה ולציין לטובה רק את מה שצריך.

טל

ממש לא עושה מהם מטומטמים - אבל ברור שהמדרג הממוצע הנו חסר פרספקטיבה והסולם שהוא משתמש בו הנו יחסית לציפיות שלו מהרכב שבבעלותו ומושפע מהנסיון האישי שלו שבממוצע אינו על מספיק רכבים. נקודה זאת חשובה מכיוון שבסופו של דבר הסקר משווה בין מכוניות שונות וקובע יחסיות בינהן.

מכונית של דלפונים עשוייה לזכות לציון גבוה כי למרבית בעליה זאת המכונית הראשונה ואין להם עבר שהרים את סף הציפיות, וההיפך לגבי מכוניות יקרות.

לסקר כזה לא יכול להיות תוקף, כי הוא לא משתמש בכלים מדוייקים. מרבית התכונות המדורגות ניתנות למדידה ובמקום זה הן זוכות לציון עפ"י תחושות של בעל הרכב. הסקר מציין לגבי כל אחת מהתכונות כיצד היא עומדת ביחס לציפיות בעל הרכב. בסקר כזה מכונית ספורטיבית קשה יכולה לקבל ציון גבוה על נוחות ומכונית סאלון מרחפת ציון נמוך.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
ברור שהמדרג הממוצע הנו חסר פרספקטיבה והסולם שהוא משתמש בו הנו יחסית לציפיות שלו מהרכב שבבעלותו ומושפע מהנסיון האישי שלו שבממוצע אינו על מספיק רכבים.
על סמך מה אתה מבסס את זה? כשיש 46,000 משיבים, סביר להניח שיש התפלגות רחבה של גילאים ונסיון מוטורי. במיוחד במדינה כמו בריטניה, עם תרבות מוטורית עשירה והבנה גבוהה בהרבה של האזרח המצוי בתחום הרכב מאשר אצלנו.

מכונית של דלפונים עשוייה לזכות לציון גבוה כי למרבית בעליה זאת המכונית הראשונה ואין להם עבר שהרים את סף הציפיות, וההיפך לגבי מכוניות יקרות.
למרות הכל, אתה כן עושה מהמשיבים מטומטמים. יש חריגות, כן (כמו סעיף נוחות הנסיעה של ה-S2000) אבל התוצאות, ברובן המכריע, לא תומכות בתיאוריה שלך. בראש טבלת איכות הייצור, למשל, עומדות מכוניות שהתוצאה לגביהן נראית בהחלט סבירה - ושאת רובן קשה להגדיר "מכוניות דלפונים": S2000, לקסוס IS, ב.מ.וו סדרה 5, ארבעה דגמי אודי. בתחתית, לעומת זאת, נמצאות מכוניות עממיות בהחלט: סיטרואן C2, ברלינגו ו-C3, פיז'ו 206 ו-307, קליאו ומגאן - ואף לא אחת שניתן להגדיר כשייכת למותג-יוקרה. גם תוצאות האמינות מסתדרות עם ההגיון של רובנו, ולא עם התיאוריה שלך. אני שואל שוב: האם לדעתך פיז'ו 307, רנו מגאן, לגונה וקליאו, סיטרואן C3 ו-C5, פיאט פונטו, אלפא 156 ולנד-רובר פרילנדר דורגו בתחתית כי לרוכשיהן היו ציפיות-אמינות גבוהות מהן - גבוהות יותר מהציפיות של רוכשי הונדה (ארבעה דגמים בעשיריה הראשונה) או לקסוס/טויוטה (ארבעה דגמים בעשיריה הראשונה)? הרי אחרון הרוכשים יודע שהיפניות נחשבות לאמינות בהרבה מהאיטלקיות והצרפתיות, אז איך זה מסתדר?

לסקר כזה לא יכול להיות תוקף, כי הוא לא משתמש בכלים מדוייקים. מרבית התכונות המדורגות ניתנות למדידה ובמקום זה הן זוכות לציון עפ"י תחושות של בעל הרכב. הסקר מציין לגבי כל אחת מהתכונות כיצד היא עומדת ביחס לציפיות בעל הרכב. בסקר כזה מכונית ספורטיבית קשה יכולה לקבל ציון גבוה על נוחות ומכונית סאלון מרחפת ציון נמוך.
אתה צודק בהחלט שהסקר הזה הוא לא מדד מדוייק. אין לו כלים למדידה כמותית. אבל זה ממש לא אומר שאין לו תוקף. יש לו כלי אחד חזק מאד: רוחב המדגם הסטטיסטי. וכאשר התוצאות חוזרות על עצמן שנה אחרי שנה, כבר אי אפשר לבטל את התוצאות במחי-יד. ואגב, אין אף "מכונית סלון מרחפת" בעשיריה התחתונה בסעיף נוחות הנסיעה - למעשה גם לא בחצי התחתון. כל המכוניות בעשיריה התחתונה הן סופרמיני. כולן. בעשיריה הראשונה, לעומת זאת, אפשר למצוא יגואר S-טייפ, סיטרואן C5, ב.מ.וו סדרה 5, מרצדס E-קלאס...

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם

דיברו כאן על זה שהציפיות שונות ממכוניות שונות - וזה כמובן נכון. הנקודה שברצוני לחדד היא שזה אמור להיות ככה וזה החלק המרכזי והנכון ביותר מסקר שביעות רצון.

בסופו של היום המכונית שאתה קונה אמורה לענות על הציפיות שלך. בגלל זה רכשת דווקא אותה ולא מכונית אחרת. אם זה לא קורה - המצב לא טוב וכנראה או שהיצרן גם לך לחשוב שהרכב הרבה יותר טוב ממה שהוא באמת או שפשוט מדובר במכונית לא טובה.

אם הייתי קונה מרצדס ב-500,000 שקל הציפיות שלי היו, באופן אסטרונומי, אחרות מקניה של קורולה ב-120,000 שקל. בגלל זה שילמתי פי ארבע יותר עבור המכונית.

גם בסכומים נמוכים יותר הנושא הזה מרכזי. אם הייתי מוציא 200,000 שקל על פאסאט, הציפיות שלי היות גבוהות יותר מאשר 160,000 על מאזדה 6.

הסיבה שאנשים קונים מכונית יקרה יותר היא כדי לקבל מכונית טובה יותר ולכן רף הציפיות עולה בכל הפרמטרים. בנוחות נסיעה, אבזור, איכות חומרים, ביצועים וכן... גם אמינות.

מה שצריך להדאיג הן מכוניות זולות, שהציפיות מהן לא מרקיעות שחקים מלכתחילה, שמקבלות מקומות נמוכים. זה שקליאו, ,307, פונטו מקבלות ציונים כל כך נמוכים באמת צריך לשמש נורת אזהרה לקונים פוטנציאלים.

eyalzo, זה שכתבת "הסיטרואן סי5 שלי מבלה המון במוסך" הצחיק אותי. בד"כ כל בעלי הסיטרואן קופצים למגננה כשטוענים שהמכונית שלהם לא אמינה בעליל. בעלי פיז'ו-סיטרואן תמיד טועים שהסטיגמה של אמינות נמוכה מאוד ברכביהם אינה נכונה וזו רק סטיגמה. כנראה בסופו של היום יש אמת בדבר...

פורסם

eyalzo, זה שכתבת "הסיטרואן סי5 שלי מבלה המון במוסך" הצחיק אותי. בד"כ כל בעלי הסיטרואן קופצים למגננה כשטוענים שהמכונית שלהם לא אמינה בעליל. בעלי פיז'ו-סיטרואן תמיד טועים שהסטיגמה של אמינות נמוכה מאוד ברכביהם אינה נכונה וזו רק סטיגמה. כנראה בסופו של היום יש אמת בדבר...

אז אמינות דגם אחד של סיטרואן משליכה על אמינות כל הדגמים של החברה? לא ממש. בערך כמו שהעבודה שניסאן 350Z טובה, לא אומרת שגם אלמרה טובה? לא.

אני לא טוען שסיטרואן היא הרכב האמין בעולם, ואכן אם אני אצטרך לנחש למי יהיו יותר תקלות במשך 3 שנים, ל-C4 או אלמרה, אני אבחר באחרונה. אבל זה לא אומר שאני אקנה את האחרונה... וזה גם לא אומר שה-C4 לא אמינה בצורה נוראית (הדוגמא ניתנה סתם, לא בדקתי ממש את אמינות ה-C4)

אני יכול לתת בתור דוגמא את הרכב שלי, (סקסו VTR) נכון הוא לא שיא האמינות, אבל הוא יותר נוח, מהנה, מעוצב פנים וחוץ מכל מקבילה יפנית בתקציב שלו ועדיין מציג אמינות לא רעה סה"כ, וזה מניסיון של 3 שנים ו-44K ק"מ.

(אגב אנחנו עדיין ממתינים לתגובתך בשירשור המכירות...)

גיא

פורסם
אז אמינות דגם אחד של סיטרואן משליכה על אמינות כל הדגמים של החברה? לא ממש. בערך כמו שהעבודה שניסאן 350Z טובה, לא אומרת שגם אלמרה טובה? לא.

אני לא טוען שסיטרואן היא הרכב האמין בעולם, ואכן אם אני אצטרך לנחש למי יהיו יותר תקלות במשך 3 שנים, ל-C4 או אלמרה, אני אבחר באחרונה. אבל זה לא אומר שאני אקנה את האחרונה... וזה גם לא אומר שה-C4 לא אמינה בצורה נוראית (הדוגמא ניתנה סתם, לא בדקתי ממש את אמינות ה-C4)

אני יכול לתת בתור דוגמא את הרכב שלי, (סקסו VTR) נכון הוא לא שיא האמינות, אבל הוא יותר נוח, מהנה, מעוצב פנים וחוץ מכל מקבילה יפנית בתקציב שלו ועדיין מציג אמינות לא רעה סה"כ, וזה מניסיון של 3 שנים ו-44K ק"מ.

(אגב אנחנו עדיין ממתינים לתגובתך בשירשור המכירות...)

גיא

לא הבנתי מה הקשר לאלמרה פתאום?

אני לא נכנס למלכודת הדבש הזו, מה שכן אני רוצה לומר זה שאין לי ניסיון עם סיטרואן ולכן אני נמנע מלכתוב עליהם שום דבר שהוא כביכול משתמע מתוך ניסיון. מה שכן, זה שהיצרניות האחרונות בתחום האמינות בכל סקר וסקר יוצאות יצרניות צרפתיות וזה שבסקר הספציפי הזה ה-206,ה-307 והסקסו קיבלו מקומות אחרונים באמינות ואיכות בנייה אומר משהו.

מילא עם היה מדובר בסקר אחד, אבל לא כך המצב.

אין לי את הסקר של 2006 מול העיניים אבל בסקר של 2005 הסקסו שלך קיבלה מקום אחרון ואת התואר המפוקפק "Worst build quality, breaking, comfort and ease of driving". אם אתה רוצה אני אשלח לך. לכל מכונית נותנים ציטוט מייצג אחד שאמר אחד מבעליה כשהשתתף בסקר. הסקסו יוצגה על ידי הציטוט הבא:

"My VTS version is great fun to drive, but its poorly put together car. There is always something wrong going with it and is not even five years old!"

Always something wrong going with it נשמע הרבה יותר גרוע מסתם "לא שיא האמינות".

הבחור שתאשים על מילים אלו הוא פיל נלסון ממקום באנגליה שאני לא יודע לתרגם את השם שלו לעברית. הכול כתוב שם, אתה יותר ממוזמן לקרוא.

מכונית צרפתית ממוצעת נוחה ? לרוב, בטח. מאובזרת? כמובן. כייפית לנסיעה? מאוד, בעיקר בגרסאות ספורטיביות יותר. אמינה? לא. ממש לא. בתחתית. להכחיש את העובדות הללו זה כמו לשים ידיים על האוזניים ולצעוק "להלהלהלהלהלה".

למה צרכנים פרטיים שאינם חובבי הגה לרוב בורחים ממכוניות צרפתיות כמו מאש? במחיר שאתה משלם על מכונית בארץ + מס + ביטוח + דלק אין הרבה מקום לכסף על תיקונים למשפחה ממוצעת ולכן הצרכן הישראלי שם נושאים כמו איכות נסיעה, הנאה ואבזור הרבה מקומות מתחת לאמינות. אין מה לעשות זה מה שקרה בשוק הרכב הישראלי עקב מחיר מכוניות כה גבוה. בארצות אחרות מקובל מאוד שסטונדט קונה לעצמו סופר-מיני חדשה (מהניילונים). בישראל? אפשר לשכוח מזה. תן לו שרייד שלא תראה מוסך והוא יהיה מאושר עד השמיים.

חובב הגה, זה כבר משהו אחר מכיוון שסולם הערכים שלו בבחינת מכונית שונים בצורה קיצונית מצרכן "רגיל" ולכן אמינות אינה משחקת תפקיד מרכזי.

אתה חושב אחרת?

פורסם
למה צרכנים פרטיים שאינם חובבי הגה לרוב בורחים ממכוניות צרפתיות כמו מאש? במחיר שאתה משלם על מכונית בארץ + מס + ביטוח + דלק אין הרבה מקום לכסף על תיקונים למשפחה ממוצעת ולכן הצרכן הישראלי שם נושאים כמו איכות נסיעה, הנאה ואבזור הרבה מקומות מתחת לאמינות.

אתה חושב אחרת?

בגלל זה לובינסקי לא מוכרת אפילו רכב אחד בודד בארץ. כנ"ל קרסו (תחת המותג רנו. ניסאן נמכרות באלפיהן עקב איכותן הנדירה). ובכלל , ברחבי אירופה - כולם קונים רק רכב שאינו צרפתי.

ועוד דבר - אם אתה לא חובב הגה - מה אתה מחפש כאן ? (למרות שהצרפתים , למרבה הצער ,די ויתרו על חדוות ההגה). גש לפורום ניהול משק בית וספר לכולם עד כמה היפנית הממוצעת (קיבלתי היום רכב חילופי. אלמרה. להקיא :? ) טובה להם לחשבון הבנק.

פורסם

סליחה שמר, אבל אני ממש לא מסכים עם ה-"להקיא" על האלמרה.

בדיוק כמו שבפורום ניהול משק בית ספר יש שמועות על איך שאתה רוכש צרפתייה חדשה ישר עם ההנעה הראשונה ערך הרכב צונח ב-90% והמיכל דלק מתפוצץ לפתע, גם כאן יש הגזמה מטורפת בנוגע ליפניות.

אני עובד בחרת ניו-קופל SIXT, ותאמין לי שנהגתי כבר על כמעט כל רכב ממוצע במדינה הזאת ואני יכול להגיד לך שהאלמרה רכב לא רע בכלל יחסית, כנ"ל המאזדה 3 והן הרבה יותר טובות מהמגאן 2, אותה אני אישית ועוד המון נהגים פשוט לא סובלים.

בקיצור, אני לא יודע אם זה טעם אישי אבל להגיד על אלמרה זה גועל נפש זה ממש לא מדוייק (=יחסית לרכבים אחרים הוא לא נורא - בדיוק היום נסעתי על אחת כזו 200 ק"מ), זה לא ה-רכב הטוב בעולם וכנראה גם שלא הייתה רץ לקנות אחת, אבל אם היו שואלים אותי אם אני מעדיף אלמרה או מגאן, אני יקפוץ על האלמרה.

פורסם

אתה יכול לא להסכים עד מחר , אבל האלמרה שקיבלתי סובלת מכל התחלואים של היפניות של לפני עשור. משהו ברמה מקבילה ל323,אימפרזה ושות'. נוחות בינונית ומטה, רעש מעצבן (מכני ורוח , ושלא תחשוב שאני נגד רעש מכני - רק לא כזה של מדיח כלים באוטו), עיצוב דכאוני , והרגשה כללית של ימים עברו...היפנים אמנם זזים קדימה כל הזמן , אבל האירופאים נותנים את הצעד הנוסף כל פעם.

פורסם

למה צרכנים פרטיים שאינם חובבי הגה לרוב בורחים ממכוניות צרפתיות כמו מאש? במחיר שאתה משלם על מכונית בארץ + מס + ביטוח + דלק אין הרבה מקום לכסף על תיקונים למשפחה ממוצעת ולכן הצרכן הישראלי שם נושאים כמו איכות נסיעה, הנאה ואבזור הרבה מקומות מתחת לאמינות. אין מה לעשות זה מה שקרה בשוק הרכב הישראלי עקב מחיר מכוניות כה גבוה. בארצות אחרות מקובל מאוד שסטונדט קונה לעצמו סופר-מיני חדשה (מהניילונים). בישראל? אפשר לשכוח מזה. תן לו שרייד שלא תראה מוסך והוא יהיה מאושר עד השמיים.

איזה צרכנים בורחים ממכוניות צרפתיות ? שאני יוצא לכבישים אני רואה המון 307 וקסארה ו206 , מתברר שיש אנשים שקונים את המכוניות האלה, וללא לכולם יש את הסטיגמה שמכונית צרפתית היא לא אמינה.

המון אנשים , מתברר, לא חיים בסרט כחול לבן הישראלי הזה שאני קונה יפני אז בחיים האוטו לא יתקלקל ואפילו- אף פעם לא יהיה לי פנצ'ר כי רוח האמינות היפנית שומרת גם על הגלגלים ...:roll:

אתה צריך לצאת החוצה ולהסתכל וליראות שהמון אנשים קונים גם מכוניות מסוגים אחרים.

ולא אני לא מגן על המכוניות הצרפתיות כי יש לנו במשפחה 3 כאלה ,אני מגן עליהם כי אנשים שחושבים כמוך פשוט הורסים לי את הקפה של הבוקר (ד"א,עכשיו זה הקפה של הערב) בדרך המחשבה הלא נכונה שלהם.

ובקשר לאלמרה..

בסדר הבנו שזה אחלה אוטו אבל לא צריך לפתוח עליו 3 שירשורים של איזה 150 הודעות כל אחד, זאת לא ניסאן סקייליין!

גם אני כמוך מבסוט מהקבריולט שלי אבל לא תיראה אותי פותח שירשורים ואומר :האוטו שלי הכי טוב, האוטו שלי הכי מהיר וכו וכו ..(דברים בסיגנון שלי יותר גדול)

כי הוא לא :idea: ויש יותר טובים ממנו בהמון דברים אבל לכל אוטו יש את החסרונות והיתרונות שלו ואתה צריך להבין את זה!

אז חסוך מאיתנו את הוויכוחים הלא מועילים האלה כי תאמין לי שיש פה בפורום אנשים שמבינים במכוניות לא פחות ממך..

יוגב

• תוכן חדש...