Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

clarion מול alpine - התלבטות

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7430 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברה חברה תרשו לעצור אותכם רגע ניר (גרין מאנסטר) הוא מקצוען ברמה שאתם עדיין לא מבינים בכלל

וזה לוקח אותי לנושא הבא שאני רוצה לדבר עליו עד לפני יום היה ברשותי פיונר 8MP ברכב אתמול רכשתי אלפיין 9855 אחרי ששמעתי אותו ברכב אם כיוון מינמלי ושמעתי מזה מכשיר אמיתי -היום 14:00 בצהריים ניפגשתי אם ניר (גרין מאסטר) לכיוון המערכת מחדש שלקח 3 שעות של כיוון (אני לא אנקוב במחיר) וניר הוא מקצוען אמיתי פשוט אם ידיי זהב ואני לא מתחרט בכלל אז ניר תודה רבה אתה מקצוען ולא יקום אחד שיגיד שלא אז תודדה רבה דודו:smilecolr :smilecolr :king::beerchug: נזכרתי במשהוא לא לשכוח אלפיין 9855 מכשיר מדהים.

אני מאמין ואתם

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

חבר'ה... דבר ראשון מבחינת האיכות של המכשירים ... לא מבחינת הנוחות... האם אחד מהם יותר טוב מהשני או שניהם באותה רמה?

ודבר שני בקשר לטיים קורקשין... נראה לי גם בקלריון הזה קיים כזה פיט'ר... מישהו יודע על זה?

פורסם

בוודאי, זה הפונקציה היחידה שממש שימושית מבחינתי ברכב, אומנם אצלי ברכב אין את האלפיין אלא הוא יושב ברכב של אחי.

אצלי יש בנייה מותאמת מבחינת זוויות של האלמנטים וכמוכן גם כיוון פאזות בהתאם, ולכן הבמה יושבת מעולה, ותמונת הסאונד היא פנטסטית.

היתרון של האלפיין שהוא יושב אצל אחי ברכב.

אתה יכול ל"זרוק" איפה שאתה רוצה את האלמנטים, ובלי לשבור את הראש על כיווני פאזות, אתה יכול למרכז את הסאונד באופן מאוד ברור, להגדיל עומק,נפח ואף להביא את הבאס קדימה.

ואת זה "קצת" קשה להשיג ברכב שאת הטוויטרים ממקמים במקומות המקוריים של הרכב וללא התחשבות בזוויות והתאמות גובה למינהם.

אגב, ההדבר היחידי מבחינתי שחסר לי כרגע ברכב, זה באמת הטיים קורקשיין, כי בעזרתו אני יכול להגיע לביצוע עוד יותר מושלם, רק יש עוד כמה סדרי עדיפיות כלכליות מבחינתי אבל גם זה יגיע בסופו של דבר.

אני לא חושב שטיים קורקשן יעזור בגובה הבמה אבל בעזרת טיים קורקשן אפשרי למרכז את הבמה באופן מוחלט כש תשיתמשו ב זה פעם אחת אז אחרי זה לא תבינו איך הייתם שומעים לפני זה. זה כמו טלפון סלולרי היום.

פורסם

הקלריון עולה על האלפיין בכל פרמטר

מבחינת איכויות הקלריון עולה על האלפיין, ולפי הנתונים גם לקלריון הפרי האוט הוא 4 וולט, יש לו טיים אליג'מנט שזה כמו הטיים קורקשיין של האלפיין בנוסף עם מדמה נפח סאונד בשביל במה טובה יותר ועוד פיצ'רים בסגנון והדבר הכי חשוב הוא ה DAC של 24 ביט שזה אולי הדבר הכי חשוב מבחינת האיכות הכללית של הסאונד והבמה

פורסם

איזה פרמטר על מה אתה מדבר שמעת את האלפיין לפניי שאתה מגיב מכשיר בפני עצמו נטו סאונד איכותי

דאבל קיקר

פורסם

ההבדל בין 2V ל-4V הוא שינוי של 3DB. אם יש לכם בעיות רעשים 3DB לא יפתרו את הבעיה או יביאו לשינוי משמעותי בה. מתח הפרה-אווט הוא בעיקר עיניין שיווקי ליצור הבדלים בדרוג הדגמים ולהראות יפה בדף הספציפיקציות.

יש הבדלים בין DACים אבל, מספר הביטים הוא לא הגורם שיקבע את איכות ה-DAC. DAC של 1BIT פועל בהרבה יותר מחזורים מאשר יחידה בעלת 24 ביטים. מאחר והסיגנל שיוצא מה-DAC הוא חלק מאוד הוא חשוף לרעשים ועיוותים לכן, תכנון ה-HU באופן בו האות יספוג מינימום אפשרי של רעשים ועיוותים בדרך אל קדם המגבר משפיע על איכות הסאונד יותר מאשר ה-DAC עצמו.

DSP שכולל מנגנון המאזן הפרשי מרחקים בין דרייברים זה פיצ'ר חיובי מאוד. כל הפיצ'רים שמנסים "להרחיב" סאונד "לתקן סאונד" או "להגביה במה כמו BBE, DSO, SRS וכדומה הם ברוב המקרים ,לפי דעתי, מעוותים את הסאונד יותר מאשר מוסיפים. אינך יכול להוסיף יש מאין וכל העמסת אות נוספת על האות הקיים הינה בגדר "כל המוסיף גורע".

בבחירת HU צריך לשקול את הנקודות הבאות.

1. הסיגנל הבסיסי -FLAT- הוא דומה כלכך בין המכשירים עד לנקודה שהבדילים אם קיימים הם בפועל בלתי שמיעים.

2. אם יש צרוך בקרוס ובאיזה קרוס יש צורך - 2WAY, 3WAY, תלילות החיתוך הדרושה וגמישותו...

3. כניסות AUX או שליטה על IPOD

4. נוחות למשתמש - כיצד אתה מסתדר עם הכפתורים/מסך המגע/ רצועת שליטה/כפתור רב שימושיים וכן הלאה.

4. צורך/תועלת מפיצ'רים אחרים כמו השהיית זמן, אקולייזר פרמטרי רב ערוצי וכדומה

5. יציבות ורציפות קריאת הדיסק - קפיצות?

6. נוחות התצוגה.

לבוא באופן גורף ולטעון X טוב מ-Y בגלל DAC בעל X ביטים או בגלל מתח פרה אווט גבוה יותר זו ליצנות לשמה.

"המבקר צריך שיהיה כאבן משחזת: משחיז ואינו חותך" (ר' משה אבן עזרא)

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

Never underestimate the power of human stupidity - Robert A. Heinlein

פורסם

OOGEE

אני מסכים עם רוב הדברים שציינת, במיוחד לעל מה לשים דגש ברכישת מכשיר והתייחסתי גם לנושא זה כאשר נתתי את דבריי, דברים כמו אם אתה לא צריך תמיכה בDTS,דולבי דיגיטאל וכו', אז למה לשלם על כך? וכו' וכו' כו' הנקודה העקרונית מובנת.

בכל אופן, לגביי מה שרשמת על הDAC, אז לא בכל המקרים 1 BIT יעבוד ביותר מחזורים.

כי הDACים של ה24 BIT ברוב המכשירים היותר רציניים, הם לרוב עובדים באוברסמפלינג של 64 או 128, שזה מעולה.

וגם אותו עניין לגבי עוצמות הפריאווט, ברוב המכשירים שמיעודים לתחרויות או אם תרצה "אודיופילים" כמעט רובם מעל 4V, בד"כ גם ללא מגבר פנימי ולרוב הם משתדלים לתת עוצמת פריאווט גבוהה ועם התנגדות יציאה נמוכה.

לדוגמא אקליפס 8445/CD5000, מדובר על מכשירים בעלי DAC 24 ביט "אלפא פרוססור" , שהמכשיר בעל יציאות פריאווט של 8V, בהתנגדות יציאה של 50אוהם ללא מגבר פנימי וכמובן מנגנון השוואת זמנים "טיים אליימנט" ואף אפשרות בחירה בין 2 נקודות האזנה.

גם הקלריון 9255, HX-D2 , מגיעים עם 4V פריאווט, ללא מגבר פנימי , DAC 24 ביט "אלפא פרוססור" וכמובן בעל מנגנון השוואת זמנים "טיים אלימנט"

והדוגמאות הן רבות.

אגב, מנגנוני השוואת זמנים זה לא סתם עוד פיצ'ר, והוא בד"כ מבוצע (לפחות בכל הקשור לרכב) גם עם ביצוע שינויי פאזות בהתאם, והוא רק אמור לתת את הטאץ' הסופי על מנת למרכז במה.

באופן עקרוני , אני לא חושב שאתה תרגיש הבדל עם או בלי הטיים קורקשיין מבחינת סאונד ואו שינויים בצלילים, אך אתה בהחלט תקבל אפקט מדהים של מרכוז הסאונד ברכב, זה לא דבר שקל לבצע ללא טיים קורקשיין, ובד"כ זה רק עם בנייה מותאמת מבחינת זוויות ושינויי פאזות בהתאם.

וזה נותן מענה לכל אותם חובבי סאונד שלא יכולים\מעוניינים לבצע שינויים פיזיים ברכב(בניות וכו').

בפועל באודיו בייתי משתמשים על בסיס יומי בטיים קרוקרשיין גם בלי ממש לשים לב לזה.

ברוב הרסיברים הבייתיים, כאשר מתקינים מערכת קולנוע בייתי , המכשיר מבקש נתוני מרחק של הרמקולים מנקודת האזנה, במקרה הסטנדרטי, במקרה יותר קיצוני יש מכשירים בעלי "תמונת תלת מימד" של חלל האזנה ובוא אנו נדרשים ל"מלא" את מיקומי האלמנטים בחדר, ובגדול זוהיא השוואת זמנים טהורה, אומנם עפ"י מרחקים ולא מדיד במילי שניות אלא בס"מ \ או מטרים, וגם באלפיין קיימת אופציה כזאתי לשינוי שיטת המדידה.

under construction..

פורסם

היום ישבתי כשעתיים ברכב על מנת לכוונה בצורה האופטימאלית ביותר בעזרת הטיים קוראקשיין והאקטיב קרוס שלה.

אומנם עם האקטיב קרוס התעסקתי כבר רבות בעבר, אבל כאשר הגעתי לטיים קוראקשיין וכיוונתי אותו בעזרת מדידה אמיתית של המרחקים בין האלמנטים השונים, התוצאה הייתה מדהימה ולא האמנתי שניתן לשמוע טוב יותר.

הטיים קוראקשיין באמת דבר נפלא שמרכז את האלמנטים אל הנהג, וזה מורגש, נותן דגש רב יותר לבאס ועל ידי כך גורם לו להישמע מדוייק יותר.

רק מפחידה אותי המחשבה איך הנוסע מהצד והנוסעים מאחורה שומעים ומרגישים את המוסיקה.

מודה לך גרין מונסטר שהוצאת אותי מהקיבעון השיכלי שלי אשר באמת ובתמים זילזלתי בפיצ'ר הנ"ל ופסחתי עליו שוב ושוב בקלילות מבלי להסתכל עליו בכלל.

Maserati.

פורסם

התגובה שלי היית מכוונת בניגוד לנתונים שנתנו לפני על האלפיין , וכן שמעתי את שניהם ושומעים הבדל בין הצליל של המכשירים ופה יבוא הוויכוח שזה מכוניות שונות וכיוונים וכל המסביב שונה אבל עדיין יש הבדל בין שניהם אז העצה הכי טובה שאני יכול לתת לפותח התרד זה לבקש במקום שבו אתה מתכנן לקנות לשמוע את שניהם ברכב על FLAT ואז לראות את ההבדל בין שניהם בכל זאת מכשיר שהעלות שלו שואפת לכיוון ה 4000 שקל לא קונים מבלי לשמוע אותו קודם

פורסם

DANI.

אני מאוד בספק אם תוכל להרגיש את ההבדלים בין 2 המכשירים על מצב FLAT, ולדעתי גם במבחן עיוור לא תוכל לזהות את הקלריון שאתה כלכך תומך בו.

אגב, אני אישית גם חסיד של קלריון, ומאוד אוהב את המוצרים שלהם, אך ספציפית את ה946 אני לא ממש אוהב וזה גם נובע מבעיות תפעול, אך מיד אני מגיע לזה.

מלבד העובדה הפשוטה שכאשר אתה רוכש מכשיר ברמה הזאתי, אתה לא ממש הולך להשתמש בו על מצב FLAT, לא משלמים כסף על מכשיר עם "טיים קורקשיין" או "טיים אלימנט", ואו אקולייזר גרפי 7 ערוצים - אקולייזר פרמטרי 5 ערוצים (בהתאמה) .

שאתה רוכש כזה מכשיר אתה מחפש את הפונקציות הללו, ואם נפשך חושקת בהשוואה על מכשירים במצב FLAT אז אין לך מה לרכוש כזה מכשיר וגם קלריון מסדרה5/6 או אלפיין מהדגמי 9843/45/47 יספיקו לך.

ואז, כבר יש אופציות זולות יותר של פיוניר/JVC/קנווד\פאנאסוניק , ואף יותר טובות.

כמו שכבר אמרתי, שרוכשים מכשיר בודקים מה התכונות שלו והאם אתה באמת זקוק לאותם פיצ'רים או תכונות כאלו ואחרות, כבר הדגשתי זאת בעבר, אם אתה לא הולך על כיוון של מערכת מולטימדיה ,DVD וכל הקשור לכך, אין לך ממש צורך במכשיר שיתמוך בDTS,AC3,דולבי דיגיטאל וכו', כי אתה פשוט לא הולך להתשמש בכך, ולכן אין שום סיבה "לזרוק" על כך כסף.

והסיבה שאני לא ממליץ על ה946 היא מבחינת נוחות תפעול נטו, הוא פשוט לא נוח לעבודה, ולכן גם קלריון ירדו מהנושא הזה וניתן לראות זאת עפ"י הליין החדש שלהם שדי דומה ל855/955 הקודמים.

בפועל ההתלבטות פה היא לא ממש קשה, מדובר על 2 מכשירים מאוד איכותיים, 2 דגמים שהם היו הטופ-אופ-דה-ליין של 2 חברות מאוד רציניות שגם מהוות מתחרה יחידה אחת לשניה, ואי אפשר ליפול עם אף אחד מאותם מכשירים.

אבל לצאת ולהגיד שהקלריון 946 יותר איכותי מהאלפיין 9855, זה די יומרני, כי מדובר על 2 מכשירים ברמה זהה מבחינת יוקרה ושניהם מהיותר נמכרים ואהובים ברחבי העולם.

ושניהם זכו בפרסים כאלו ואחרים , אל תזלזל ב9855 מדובר על אחד מהמכשירים היותר טובים שיוצרו אי-פעם.

כבר אמרתי , אם כבר להשוות את ה9855 של אלפיין למכשיר תוצרת קלריון זה יהיה השוואה מול ה855/955MC, ולא ל946.

מהסיבה שה946 של קלריון הוא מכשיר משנת 2004, ואם נשווה מכשיר מקביל אליו של אלפיין שיוצר ב2004, נשווה אליו את האלפיין 9835, שהוא נחשב לאחד המכשירים היותר נחשקים בעולם, ותוצאות ההשוואה תהינה לטובת האלפיין.

under construction..

פורסם

עוד שאלה קטנה מצידי,כדי לא לפתוח שרשור נוסף:

האם שווה להביא את ה 9855 ב 2200? או שהמחיר יקר יחסית לשוק?

אני לא יודע את המחירים שלהם כי אני לא עובד עם אלפיין.

זה כמו שחסידה תבלע צפרדע, תכניס אחרי זה את המקור שלה לת$ת ולצפרדע תיהיה סירקולצייה, כך החסידה לא תיהיה רעבה לעולם.

• תוכן חדש...