Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7427 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

יש לנו בעבודה ג'אמפי 2000סמ"ק HDI ויש לה בעיה בברקסים: אם "מפמפמים" על הברקס הוא נהיה קשה, כיאלו המנוע לא עובד (מה שקורה שהמנוע לא עובד ולוחצים כמה פעמים על הברקס) ורק אחרי שנותנים גז זה משתחרר, וש"מפמפמים" נשמע כל ניפוח כאילו יש אוויר במערכת.

חוץ מזה הברקסים לא כל כך טובים (והם חדשים).

יש למישהו איזה רעיון, הצעה, סתם משהו.

תודה רבה, בן.:-P

אלוהים נותן אגוזים למי שאין שיניים

פורסם
שלום לכולם.

יש לנו בעבודה ג'אמפי 2000סמ"ק HDI ויש לה בעיה בברקסים: אם "מפמפמים" על הברקס הוא נהיה קשה, כיאלו המנוע לא עובד (מה שקורה שהמנוע לא עובד ולוחצים כמה פעמים על הברקס) ורק אחרי שנותנים גז זה משתחרר, וש"מפמפמים" נשמע כל ניפוח כאילו יש אוויר במערכת.

חוץ מזה הברקסים לא כל כך טובים (והם חדשים).

יש למישהו איזה רעיון, הצעה, סתם משהו.

תודה רבה, בן.:-P

הניחוש שלי מסומן באדום.

מה שכן, כ"כ התעצבנתי עליו שהוא לא עונה אז שאלתי אותו אם הוא רוצה למצו# לי אז הוא ענה שהוא נעלב והוא לא מדבר איתי יותר, הזכיר לי את אישתי :lol:
פורסם
שלום.

אז יש אוויר במערכת ומה צריך לעשות?

בן.

דבר ראשון, אסור ליסוע במצב כזה!

את ההמשך המומחים יגידו...

מקור נוסף לבעיה (השערה) - סתימה חלקית או חור קטן בצינור הואקום מהמנוע לבוסטר

פורסם

במידה ואכן יש אויר במערכת (בהנחה שהרכב כבר במוסך) יתכן שיש: חור בצינורית בלם, נזילה מהמשאבה המרכזית, נזילה ממשאבת גלגל... יכולות להיות הרבה סיבות.

מה שכן, כ"כ התעצבנתי עליו שהוא לא עונה אז שאלתי אותו אם הוא רוצה למצו# לי אז הוא ענה שהוא נעלב והוא לא מדבר איתי יותר, הזכיר לי את אישתי :lol:
פורסם

1. מכוון שמדובר במנוע דיזל, אני משער שהבעייה במשאבת הוואקום, שלא מסוגלת לייצר וואקום בסל"ד סרק

2. סל"ד סרק נמוך.

3. בעיית מנוע, שגורמת ללחץ עוקה גבוה, ואז בסרק, משאבת הווקום מתקשה לייצר וואקום מספק.

שמגבירים את סיבובי המנוע, וגם לחץ השמן עולה, משאבת הוואקום מתחילה ליצר ואקום, והבוסטר מתרוקן מלחץ אטמוספרי.

פורסם
הניחוש שלי מסומן באדום.

שלום.

שים לב בחור בניחושים משחקים רק בטוטו!

אם מישהוא ישמע בקולך הדבר אלול לגרום לאסון.

לעצם התקלה.

סביר להניח כמו שצוין. משאבת וקום הלכה פרש!!!

דניאל: בג'מפי נבלה המשאבה מופעלת מכני ע"י גל הזיזים והיא חרה ועושה הרבה צרות.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

משאבות הוואקום בדיזל ממקומות על גל הזיזים או על מערכת התיזמון או על האלטרנטור.

בהתקנה על האלטרנטור או על מערכת התיזמון, משאבת הוואקום מסתובבת יותר מהר מהמנוע (גל ארכובה), ותופעות של חוסר וואקום בסרק נמנעות.

פורסם

ערב טוב.

אז הלכה משאבת ווקום, כמה עולה להחליף?

והאם יש איזה דרך לבדוק זאת?

תודה, בן.

אלוהים נותן אגוזים למי שאין שיניים

פורסם

משאבת הוואקום בג'אמפי אכן ממוקמת על גל הזיזים (מס. 1 באיור המצורף), אך יש סיכוי לא קטן שמקור התקלה בחלק הרבה יותר זול של המערכת:

בת'רד הזה מפורום בחו"ל יש ריכוז של כמה בעיות בדיוק כמו שלך בלאנצ'יה פדרה. זו מכונית שאינה נמכרת בארץ אך היא מיוצרת ע"י פיז'ו ומבוססת על אותה רצפה כמו ג'אמפי וחולקת איתה מכללים רבים.

לכותב הת'רד יש אפילו את אותו מנוע 2.0 HDi כמו בג'אמפי החדשות וקרוב לוודאי שאותם רכיבים במערכת הבלם.

לפחות 3 כותבים מספרים שם על אותה הבעיה כמו שלך כאשר המסקנה (לאחר שהחליפו צילינדר ראשי ובוסטר אצל שניים מהם בלי שזה עזר) שמקור התקלה היה שסתום לחץ חוזר.

בהודעה 13 יש תיאור של אופן ההחלפה, כולל ציור מספר התיקונים .

אני חוזר ומדגיש שיש דמיון מכני רב ביותר בין המכוניות. לדוגמה המספר הקטלוגי של משאבת הואקום בפיאט סקודו הזהה לגמרי לג'אמפי, הוא בדיוק זה שבלאנצ'יה פדרה.

בכל מקרה, אם הרכב כבר לא באחריות, כדאי תמיד לברר מחיר גם בפיאט עבור סקודו. אותה מכונית מאותו מפעל ואותם חלקים אך מדיניות תמחור שונה.

vaccum.jpg

פורסם

לפי מה שכתבת לא ניראה לי בעיה בשסטום אגב אפשר לבדוק את זה בקלות,

עמוד עם הרכב מונע נעל את בלם היד ותעבוד בסל"ד שבו יש לך תגובה טובה בבלמים

לדקה שתיים , כבה את הרכב ללא נגיע בדוושת הבלמים,

והמתן כמה דקות כמה 15 - 20 ותנסה ללחוץ על דוושת הבלמים .

במידה ויש לך בלמים אפילו ללחיצה אחת או שתיים השסטום תקין

נא לבדוק את המשאבה .

במידה ואין לך אפשרות ללחיוץ על הדוושה (דוושה קשה ) להתחיל לבדוק את השסטום .

יש לשים לב ולטפל במהירות מכיוון שזה מוביל לשיפוץ גם של מגבר הבלם .

המגבר רגיש לשמן מנוע שיכול להיכנס במידה והשסטום לא תקין .

שבת שלום

ובהצלחה

אורי

פורסם

לפחות 3 כותבים מספרים שם על אותה הבעיה כמו שלך כאשר המסקנה (לאחר שהחליפו צילינדר ראשי ובוסטר אצל שניים מהם בלי שזה עזר) שמקור התקלה היה שסתום לחץ חוזר.

אם הייתה קורא לעומק היית מבין שזה לא בדיוק אותה הבעייה. שם מדובר על מצב בו השסתום דולף לאט, ואז הוואקום לא נשמר בבוסטר לזמן ממושך.

בכל רכב בעל משאבת וואקום למגבר בלימה, אם תלחץ מספר פעמים במהירות על דוושת הבלמים, הדוושה תתקשה למספר שניות, בלחיצה הרביעית ומעלה. אבל די מהר הוואקום חוזר והבוסטר חוזר לתיפקוד מלא. (בניגוד לסיפור של פותח השרשור).

למשאבת הוואקום קיים שסתום על חוזר על המשאבה עצמה, בנוסף לשסתום הרגיל של הבוסטר.

בדיקת השסתום פשוטה ומוסברת היטב בהודעה מעלי.

מכוון שמדובר בתקלה בטיחותית, אני ממליץ בחום ל AX GT להכנס למוסך לבדיקה.

פורסם
אם הייתה קורא לעומק היית מבין שזה לא בדיוק אותה הבעייה. שם מדובר על מצב בו השסתום דולף לאט, ואז הוואקום לא נשמר בבוסטר לזמן ממושך.
למיטב הבנתי זו כן אותה בעיה. קרא שוב את מה ש DirkS כתב בהמשך הודעתו:

Anyway, I did another test: Engine was idling, car stood still. I kicked the brake like 3-5 times quickly and surprise: the brake got hard! First, I considered the problem as a lack of comfort, not as tjskd stated, as a safety flaw. Since that test, I'm pissed!!!! Now it's a severe safety issue for me. Imagine driving down a narrow, steep pass where the engine RPM is low and you have to brake a lot: That's perilous!

בוודאי שאם יש בדיקה ספציפית לשסתום צריך לבצע אותה, וחשוב שהמוסך יתחיל מזה ולא מהחלפת חלקים יקרים.

• תוכן חדש...