Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

טסט

רנו
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7430 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אחרי שהרכב יצא מהמוסך תיקח אותו לטסט לא יקרה כלום רק עם במקרה יתפוס אותך שוטר בדרך תגיד לו שאתה עכשיו נוסע למכון טסטים ואני מאמין שהוא יתחשב בך

אונו 94 1.6 הזרקה יחידה בארץ

פורד שנהייתה לבאגי

עובד במוסך מורשה מיצובישי יונדאי

פורסם
אחרי שהרכב יצא מהמוסך תיקח אותו לטסט לא יקרה כלום רק עם במקרה יתפוס אותך שוטר בדרך תגיד לו שאתה עכשיו נוסע למכון טסטים ואני מאמין שהוא יתחשב בך
זאת אפשרות - אם מוכנים לסמוך על המזל ועל טוב ליבו של השוטר.

הדרך החוקית - לגשת למשרד הרישוי, ולהוציא אישור תנועה זמני ל-48 שעות (תביא אתך ביטוח חובה - הם אמורים לבקש לראות אותו ). האישור עולה כ-30 שקל, שווה את הסיכון

עודד

פורסם

עם כל הכבוד לעצה של אונו1.6, הבעיה שלך היא לא ההתחשבות של השוטר, אלא העובדה שהביטוח לא בתוקף. אם חס וחלילה תהיה מעורב בתאונה - אתה בבעיה. יש לך שתי אפשרויות חוקיות:

1. אם למוסכניק שלך יש לוחיות "במבחן" הוא יכול להשתמש בהן כדי לנסוע עם המכונית לטסט באופן חוקי לגמרי.
  2. לך למשרד הרישוי ותוציא רשיון זמני ל-48 שעות, כפי שייעץ לך עודד בהודעה הקודמת. העלות היא כאמור 30 שקלים, ותוכל לנסוע למכון הטסטים בעצמך ובאופן חוקי.

אם המכונית תיכשל בטסט, תוכל לקבל במכון הארכה לשבוע נוסף ללא בעיה.

בברכה,

קובי

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם
עם כל הכבוד לעצה של אונו1.6, הבעיה שלך היא לא ההתחשבות של השוטר, אלא העובדה שהביטוח לא בתוקף. אם חס וחלילה תהיה מעורב בתאונה - אתה בבעיה.

קובי

אני, ועוד חברים בפורום, מתחבטים מזמן בשאלה של הכיסוי הביטוחי. יש לך רישום רישמי של אי ביטוח אם נוסעים בלי טסט ? אשמח לקראו, זה יפתור סוף סוף את החידה. עד כמה שידוע לי, ביטוח מכסה בכל מצב פרט לנהיגה ללא רשיון נהיגה כלל, שלא חודש יותר משנה, בשלילה, או שהרכב גנוב.

לרנו

אם הרכב מסוגל לזוז תיגש, או שהמכונאי יגש לאיזה מכון טסטים שהוא מכיר ויתנו לו הארכה לשבועיים, ואח"כ תגמור לתקנו, תחסוך את הבלגאן במשרד הרישוי.

אילן

פורסם

לאילן,

הסוגיה עלתה לא מזמן. כאן, או באחת מהרצאות המועדון,

נדמה לי שהגירסה היתה כי הנפגע יקבל את הפיצוי מחברת הביטוח, אך חב' הביטוח עלולה אח"כ לתבוע את התשלום מבעל הרכב.

הנושא הועלה לגבי נסיעה ברכב אספנות בשעות 7-9 בימי חול.

באותו מעמד נאמר שכל זה "בעירבון מוגבל", ואם לא כתוב בפוליסה שבין 7-9 יש הגבלת נסיעה - הביטוח בתוקף.

אשמח מאד לדעת תשובה משפטית ו/או ביטוחית, מבעלי מקצוע החברים בפורום.

יום טוב - אבי.

המקום הנכון:

מפגש השרון - מפגש בלתי תלוי לרכבי אספנות - בארומה שפיים.

פורסם
לאילן,

הסוגיה עלתה לא מזמן. כאן, או באחת מהרצאות המועדון,

נדמה לי שהגירסה היתה כי הנפגע יקבל את הפיצוי מחברת הביטוח, אך חב' הביטוח עלולה אח"כ לתבוע את התשלום מבעל הרכב.

הנושא הועלה לגבי נסיעה ברכב אספנות בשעות 7-9 בימי חול.

באותו מעמד נאמר שכל זה "בעירבון מוגבל", ואם לא כתוב בפוליסה שבין 7-9 יש הגבלת נסיעה - הביטוח בתוקף.

אשמח מאד לדעת תשובה משפטית ו/או ביטוחית, מבעלי מקצוע החברים בפורום.

יום טוב - אבי.

אבי

אכן, כל מה שכתבת נכון, אבל גם בסוף נשארנו בלי תשובה רשמית, קובי, שהעלה את הנושא, עדיין לא ענה, אולי יש לו תשובה.

לרנו

נו, מה החלטת לעשות בקשר לטסט ?

יום אור

אילן

פורסם

לאחר בדיקה עם סוכן הביטוח שלי.

רכב ללא טסט לא חל עליו ביטוח.

שורה תחתונה או הערכה או שלט במבחן.

If you don't chew Big Red, then f-*bleep* you.

פורסם
לאחר בדיקה עם סוכן הביטוח שלי.

רכב ללא טסט לא חל עליו ביטוח.

שורה תחתונה או הערכה או שלט במבחן.[/QUOT

יש לסוכן שלך משהו כתוב על מסמך רשמי ?

אנא צטט זאת בפורום, וציין את המקור למען נוכל, כולנו , סוף סוף, להגיע אל המנוחה ואל הנחלה, בעניין זה.

אילן

פורסם
רכב בלי טסט עד חצי שנה יש לו ביטוח, והקנס נמוך , מעל חצי שנה שאין לו טסט הביטוח לו תופס וזו עבירה פלילית.

רבותי המגיבים

בקשר למה שכתב גל, היתי רוצה לתקן ולחדד.

1. כל עבירת תנועה, (אפילו עבירת חניה), היא עבירה פלילית.

2. נהיגה ללא ביטוח- חומרת העבירה זהה מהרגע שפג התוקף.

3 נהיגה עם רשיון רכב שלא בתוקף (ללא טסט) ששה חדשים ראשונים-ברירת משפט (במה שקוראים, בטעות, ברירת קנס), לאחר מכן-הזמנה למשפט, יתכן שבנושא הזה חל איזשהו שינוי, אני אבדוק, ואם כן, אחזור.

פורסם
אבי

אכן, כל מה שכתבת נכון, אבל גם בסוף נשארנו בלי תשובה רשמית, קובי, שהעלה את הנושא, עדיין לא ענה, אולי יש לו תשובה.

התשובה הקודמת שלי הסתמכה על חוות-דעת בע"פ שקיבלתי מעו"ד לפני מספר שנים.

לאור ההתעניינות של כולנו בנושא, ביצעתי חיפוש קטן באינטרנט ומצאתי את האתר של עו"ד אילון אורון המתמחה בדיני תעבורה.

באתר יש פורום שאלות-תשובות, והעתקתי ממנו את השאלה הבאה, שנשאלה ע"י "זאב" ב-23 באוקטובר (השגיאות במקור):

"אם יש כוונה למכור רכב ובשל כך לא חודש הרשיון (טסט) מס' שבועות, אך הביטוח (חובה, ג'...) שולם. האם הביטוח תקף? איך ניתו לבצע נסיעה עם קונים? מס נדרש לעשות?"

והתשובה:

"כעקרון הביטוח בתוקף, אם תעשה נסיעה ברכב אתה לוקח סיכון של קנס בסך 250 ש"ח וזאת אם הטסט פג תוקף עד חצי שנה מעל חצי שנה תוזמן למשפט, קח בחשבון שמשרד הרישוי עלול לעשות בעיות בקשר להעברת בעלות כאשר הטסט לא בתוקף, אז אולי פשוט תעשה טסט ותגלם את המחיר במכירה".

לעניות דעתי, עדיף לעמוד בתור במשרד הרישוי ולשלם 30 ש"ח עבור רשיון זמני, מאשר להסתכן בקנס של 250 ש"ח, אבל זו כמובן החלטה אישית של כל אחד. כמובן שבמקרה של רכב שעמד מעל חצי שנה ללא טסט, העסק יכול להיות מסובך הרבה יותר, ובוודאי עדיף להוציא רשיון זמני.

בברכה,

קובי

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם

לפי מה שאני קורא אני חושב שללכת בדרך של הארכה

החשש הוא ששוטר שיראה אותי עם רנו 4 נוסעת בכביש ישר

יעצור אותי כדי לבדוק כשירות נסיעה

האוטו הזה נראה כמו עבם ומושך צומת לב

אשמח לשמוע עוד דעות

פורסם

היום שאלתי ואמרו לי שאתה יכול ללכת למכון טסטים ולבקש הארכה של שבוע

ובאמת עם שוטר תופס אותך הביטוח לא תופס

אונו 94 1.6 הזרקה יחידה בארץ

פורד שנהייתה לבאגי

עובד במוסך מורשה מיצובישי יונדאי

פורסם
היום שאלתי ואמרו לי שאתה יכול ללכת למכון טסטים ולבקש הארכה של שבוע

ובאמת עם שוטר תופס אותך הביטוח לא תופס

לפי מה שכתב קובי - הביטוח כן תופס. אתה מוכן לבדוק את מה שכתבת ?

ביטוח-חובה זה דבר רציני ביותר, עם השלכות כספיות שאיש אינו מסוגל לעמוד בהם, אז כדאי שנדע תשובה מדוייקת, לפני שמישהו יסתבך.

• תוכן חדש...