Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התחדשתי ביאריס 2006 TS

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7465 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תתחדש!!

עכשיו נשאר להביא מדחס ולהתחיל לנסוע :-P

מצד שני מי יודע איך זה ישפיע על האמינות והחשבון בנק:lol:

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

• תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

רק היום עשיתי ביטוח מקיף אז אפשר להתחיל לנסוע,

ד"א : המחיר לנהג בן 23 זה פשוט רצח ... 5500 למקיף ... :(

אני מחר יקח סיבוב יפה לאשתאול והאיזור ... ואז גם תקבלו תמונות .

פורסם

רשמים ותמונות .

שלום לכולם ,

היו לאחר שהרכב מבוטח במלואו החלטתי לקחת חצי יום חופש ולרדת לכיוון נס הרים / אשתאול , להל"ן הרשמים .

באופן טבעי את מירב ההשוואות אני עושה ל - 106 ראלי דור ראשון שהייתה , שם נסעתי אתה כעשרה פעמים לפחות .

וכמובן שבגלל שהרכב חדש ואני לא מכיר את גבולותיו לא עברתי את ה - 80% של הגבולות מבחינת מהירות הכניסה לפניות וכו' , אני יתן לעצמי כחצי שנה לפני שאני יתן ב - 100%.

תנוחת ישיבה :

אני 1.93 ולכן בד"כ קשה לי להגיע לתנוחת ישיבה טובה אך ביאריס אין שום בעיה , המושבים תומכים ומחזיקים אותך מעולה , יש שפע מקום לברכיים , ידיים , איבר מין גדול וכו' ( קצת חוש הומור ) .

מנוע :

מנוע ה 1.5 מספק דחף בשרני למדי אך הוא מורגש בעיקר בהילוך ה - 3 והרביעי , שמאיצים מראשון לתוך שני אין תחושת דחיפה חזקה , אני דווקא מאשים בכך את הקלאצ' שהוא פשוט לא ספורטיבי בעליל.

אמנם הוא נוח מאד ולינארי אך הוא לא בנוי ספורטיבי ומפריד די גבוה ( משהו שניתן לכוון בהמשך ) , דווקא את הגיר אני מאד משבח ועליו אני ידבר בהמשך.

לא הייתה לי בעיה להגיע למהירויות בלתי חוקיות בעליל גם בעליות התלולות של נס הרים.

המנוע לא מת על סל"ד גבוה ועיקר הכוח מגיע ב - 5000 סל"ד בערך , הקו האדום נמצא ב - 6200 והמנוע ממש לא אוהב להגיע לשם ( מרגישים נפילת כוח מסויימת ) .

הסאונד של הרכב פשוט מעולה , אני לא מתכוון לשים שום דוד / פילטר כי הרכב מרעיש ( בצורה חיובית ) גם ככה.

ציון : 8/10

גיר :

פשוט מעולה , יחסי העברה מאד קצרים , אין ולו בור אחד ... שמאיצים עם ה - PEDAL TO METAL מתקבלת תאוצה ליניארית שמספיקה רק במהירויות שהשתיקה יפה להם.

הידית בנויה בצורה מעולה , יפה , אחיזה מעולה , בעלת תנועה קצרה ומדוייקת , פשוט מעולה.

כמו שאמרתי יחסי העברה מאד קצרים ועל 120 קמ"ש נוסעים על 3700 סל"ד רעישים למדי , הפלוס הוא זמינות הכוח המעולה , לא צריך להוריד הילוך כדי לעקוף .

חבל שהקלאצ' מפריע.

9/10 ( איבד נקודה רק בגלל הקלאצ' ) .

בלמים :

כאן הרגשתי את השינוי הכי משמעותי מהפג'ו , הבלמים פשוט מעולים !!!.

מאפשרים לך לבלום מאד מאוחר בביטחון מלא , אין כמעט דעיכה וה - ABS והחלוקת בלימה עובדים פשוט מעולה.

למרות שהרכב חדש ולא הרשתי לעצמי לנסוע מהר מדי אכן הרשתי לעצמי לבלום מאד מאוחר בבטיחות ויציבות מעולה.

כאן מגיע 10/10 ...

מתלים :

גם כאן הרכב הפתיע אותי , חשבתי שאני מקבל סופר מיני עם תוספת קטנה של ספורטיביות אבל כאן מקבלים ממש נסיעה ספורטיבית נטו :

המתלים ממש קשים , אין כמעט זווית גלגול ... ממש כמו הפג'ו .

בעזרת המתכון הנ"ל + צמיגי BRIDGESTONE 185/55/15 מתקבלת אחיזה מעולה , גם שלוקחים פניות רחבות במהירות גבוהה מאד ונתקלים במהמורות הרכב מייצב את עצמו בצורה נפלאה.

אני מוריד לו ציון כי המתלים פשוט קצת קשים מדי ...

8/10

הגה :

מעולה , מעולה , מעולה .... אין שטח מת בכלל , תגובה מיידית , קצר מאד ... אחיזה מעולה...

ככה זה צריך להיות !!!

10/10 .

אבזור פנים :

אבזור הפנים מעולה לדעתי , כל מה שצריך ברכב בחדש , יש גם שליטה על המערכת מגלגל ההגה וכו'.

אני פחות אהבתי את זה שלוח המכוונים נמצא במרכז אבל כנראה שזה עניין של הרגל .

משהו קטן שכן הפריע לי זה שאין תאורה למפתח בלילה וקשה למצוא את החור ( אני יודע שזה נשמע רע :) ) .

צריכת דלק :

גם לאחר הנסיעה הזללנית הזאת המחשב הציג 1/12 שזה פשוט מעולה .... פשוט מעולה , אין מילה אחרת .

שונות :

היה משהו שמאד הפריע לי , יכול להיות שזה בגלל הגובה שלי ויכול להיות שזה מפריע לכולם - את זה אני ירצה לשמוע בתר'ד הנ"ל מבעלי יאריסים אחרים .

הקורה הקדמית ( בצד של הנהג ) מאד הפריע לי שנכסתי לפניות בצורה ספורטיבית : הרי המבט צריך להיות לתוך הסיבוב ואז החוצה לו ומצאתי את עצמי כל הזמן מסתכל על הקורה , זה הגיע למצב שכדי להיכנס לפניה בבטחון פשוט פתחתי את החלון והסתכלתי מצדו השמלאי של הקורה.

ממש לא נוח ומפריע בנהיגה ספורטיבית אך לא מורגש בנהיגה מנהלתית רגילה.

סה"כ :

אני מאד מרוצה מהרכב , כל מה שרציתי ויותר .

ספורטיביות המגובה באמינות ואבזור נהות.

פשוט מעולה.

אני מצרף תמונות.

אני יודע שהמספר גלוי אבל אין לי שום בעיה עם זה .. הרכב לא גנוב :)

P1010169 (Large).JPG

P1010164 (Large).JPG

P1010171 (Large).JPG

פורסם

זה לא מנוע אירופאי או אמריקאי שצריך להיפתח לאט לאט. לא הרגשתי שום שינוי אצלי ביאריס, המנוע אותו הדבר מההתחלה.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

המנוע כבר עם 14K ,

אל תשכחו שזה רכב בן חצי שנה .

אני עושה לו טיפול ראשון בשבוע הבא , באותה הזדמנות אני גם יבקש שיכוונו את הקלאצ' שלא יפריד כל כך גבוה , יש לי פשוט רגליים ממש ארוכות וזה ממש לא נוח .

לגבי פידבק : בגלל שההגה פשוט מעולה אז מקבלים פידבק מצויין,

כמובן שבראלי יותר הרגשת מה קורה כי לא הייתה שם שום אלק' שתפריע ( היה לי הגה ישיר בלי הגה כוח ובלי כלום לדוגמא ) .

פורסם
זה לא מנוע אירופאי או אמריקאי שצריך להיפתח לאט לאט. לא הרגשתי שום שינוי אצלי ביאריס, המנוע אותו הדבר מההתחלה.

הקורה הקדמית בצד של הנהג מפריעה גם לך בנהיגה ספורטיבית ?

פורסם

קודם כל, תתחדש :-)

שנית, מהנסיון הקצר שהיה לי עם היאריס (שנה ו20,000 ק"מ) :

הגה לא רע בכלל, מתלים קשיחים מדי, תנוחת נהיגה לא ספורטיבית בעליל, קורת הצד באמת מפריעה (וגם המראה הפנימית), המושבים טובים (אבל לא מתקרבים לאלו של הRSI שהייתה לי...), הכוח מתקבל בצורה ליניארית מאוד וזה מפריע למי שמחפש בעיטת כוח, אחזקה (דלק\טיפולים וכו') מצחיקה.

הסה"כ - רכב חביב ביותר שלא הייתי קונה שוב, בוודאי שלא במחיר הנוכחי שלו.

:-)

פורסם

אל תשכחו שהרכב בשבילי לפני הכל הוא כלי עבודה,

אני עושה כ - 30K בערך בשנה על נסיעות עבודה ...

ובלי רכב אין לי עבודה.

יש לי חברות בדרום וחברות בצפון ... לכן דבר ראשון חשבתי על אמינות וחסכון בדלק , ורק לאחר מכן על ספורטיבי .

אם לא הייתי קונה בסכום הזה איזה אימפרזה GT וזהו .

פורסם
רגע רגע.

2006 זאת לא הצורה החדשה?

כן אבל אין עדיין TS בצורה החדשה בארץ.
פורסם
הקורה הקדמית בצד של הנהג מפריעה גם לך בנהיגה ספורטיבית ?
מה נהיגה ספורטיבית? אני נוסע עם האוטו למכולת ולחוג ברידג'. וגם לראומטולוג כמובן.

לא זוכר שהקורה הפריעה לי במיוחד. אולי הישיבה שלי שונה, והאמת היא שיש לי זיכרון צילומי לא רע לטווח קצר, אז מספיקות לי הצצות כשיש טווח ראיה.

הקורה האחורית דווקא מציקה לי ברוורס.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

• תוכן חדש...