טכני, אחזקה וטיפולים
כאן אפשר לשאול שאלות טכניות על נורות אזהרה, טיפולים שוטפים ותיקונים, צמיגים וכל דבר אחר שאפשר לשבור ו/או מלכלך כשנוגעים בו, וגם לבקש המלצות לבעלי מקצוע או מוסכים.
הנחיות וכללים מחייבים לכתיבה בפורום הטכני
חברים יקרים, להלן כללי הפורום הטכני, הנגזרים מכללי הפורום הכלליים ומוסיפים עליהם. במידה וכללי הפורום הכלליים אינם זכורים לכן זה הזמן לרעננם. הנחיות הכתיבה בפורום הטכני כתובות בלשון זכר או בלשון רבים, אך הם מתייחסים לגולשים ולגולשות כאחד (וכאחת). הרשימה ערוכה לפי סדר שרירותי.
הגישה לתגובות בפורום מוגבלת. כולם יכולים לפתוח שרשורים חדשים ולהגיב בשרשורים שהם עצמם יפתחו, אך כדי לשמור על רמה גבוהה ומקצועית ככל האפשר של התגובות לשרשורים קיימים - לא כולם יכולים להגיב בשרשורים קיימים.
אם יש לכם משהו שאתם ממש רוצים להגיד וממש חושבים שיעזור, אתם מוזמנים לשלוח את ההודעה לי או לאחד המנהלים האחרים עם קישור לשרשור המדובר והסבר מדוע אתם חושבים שההודעה הזו תורמת לשרשור.
1. אם אתם לא יודעים, אל תכתבו.
2. אם אתם חושבים, תכתבו שאתם חושבים.
3. אי לכך - מנהלי הפורום הטכני הם הסמכות העליונה, הסופית והיחידה לגבי נכונותה של כל הודעה/דעה/אמירה/עצה.
4. בגלל הרגישות הרבה בפורום הטכני, מנהלי הפורום הטכני שומרים לעצמם את הזכות למחוק כל הודעה, להרחיק כל משתמש באופן זמני/לצמיתות, בין אם אותו משתמש הפר את חוקי האתר הכללים ובין אם לא. אם זה קרה לכם, זה כי זה הגיע לכם. אל תבואו להתלונן על זה.
5. חובת שימוש במנוע חיפוש טרם פתיחת שרשור חדש: אין לפרסם נושא חדש מבלי שמיציתם מידע הקיים בשרשורים ישנים ע"י חיפוש בפורום כאן.
6. נושאים אסורים לפרסום ב"טכני": אין לפרסם נושאים שאינם טכניים מתחום הרכב. בכלל זה חוו"ד על בעלי מקצוע ועסקים. לשם כך קיים פורום מיוחד.
6א. נושאים ותגובות אסורים (לשון הרע): אין לפרסם נושאים שכוללים השמצות של עסקים. להרחבה, קראו כאן.
7. כותרת: הכותרת הינה מהותית וכותרת שאינה עונה להגדרה מדויקת תביא למחיקת או נעילת הנושא: הכותרת חייבת להכיל את הפרטים הבאים: סוג הרכב, דגם, שנתון ומהות העניין/בעיה.
8. סימנים אסורים לשימוש: אין להשמש בסימנים לא תקניים כגון '|', אין להשתמש בסימנים מרובים כגון ..., ??? או סימנים לא ברורים אחרים. תו אחד מכל סוג יהיה ברור בהחלט.
9. לעניין שאלות כלליות ועניינים "דחופים" ו"עזרות למינהן": שאלה כללית שלא קשורה לרכב מסויים יש לציין בפשטות "כללי" או "שאלה כללית" בתחילה הכותרת ואת מהות העניין. אין לרשום בכלל ובכותרת בפרט, מלים וביטויים מיותרים כגון "דחוף" "עזרה דחופה בבקשה" וכו', זה ברור. בשביל זה אנחנו כאן.
10. מידע חיוני ונוסף שנכון לציין בשרשור: בהתאם לעניין יש לציין פרטים מדוייקים לשאלה הנשאלת. בשאלות הקשורות לבעיות מכניות ו/או תקלות מנוע, כדאי לציין (בגוף ההודעה) את סוג תיבת ההילוכים, קוד מנוע (מופיע ברישיון הרכב) וכן איזור בארץ במידה והנכם מבקשים הפניה לבעל מקצוע/עסק מסוים.
11. ציטוט הודעות: אם אתה מגיב להודעה שמעליך אין לצטט אותה, ממילא היא עוקבת.
12. כבוד הדדי והתייחסות עניינית לנושא: יש להתייחס בכבוד לחברי הפורום וכן יש להתייחס עניינית לנושא הטכני בלבד. "ציונים" וביקורות לגופו של משתמש ימחקו מיידית ויגררו התראה.
13. מאפייני צ'אט אסורים: "אחי" - איסור מוחלט להשתמש במילה זו בפורום. אם הוא אחיך, דבר איתו בבית. הפורום הינו פורום טכני מכובד ולא צ'אט. מאפייני צ'אט כמו "חחח" וכו, אסורים בתכלית האיסור.
14. עברית ראויה. יש לרשום בעברית ראויה, לרבות סימני פיסוק, סימן שאלה כאשר שואלים שאלה, ונקודה בסוף משפט. בנוסף, קיצורי דרך כמו למשל "תאוטו" (= את האוטו), אסורים.
15. התנהלות מול מנהלים: יש להשמע להוראות המנהלים, גם אם אתם חושבים אחרת. השגות נא לשלוח בה"פ, אל המנהל, בצורה מכובדת. דברו אלינו כמו שאתם רוצים שאנחנו נדבר אליכם.
16. שרשורים כפולים של אותו המשתמש: במידה ופתחתם שרשור בעניין מסוים ואתם רוצים לעדכן - המשיכו בשרשור המקורי. אין לפתוח שרשור נוסף באותו עניין.
17. התניה מהותית להקפצות שרשורים: אין להקפיץ שרשורים בטרם חלפו 24 שעות מרגע פתיחתם, ואין להקפיץ שרשורים ישנים באם המידע החדש אינו מועיל או רלוונטית לנושא השרשור המקורי.
- כל התגובות/עצות/הודעות בפורום הטכני הינם בגדר המלצה ו/או חוות דעת בלבד.
-
השימוש במידע הינו באחריותו הבלעדית של המשתמש.
-
הנהלת קארספורום איננה אחראית לטיב המידע ו/או מהימנותו.
-
הנהלת קארספורום לא תהיה אחראית בשום צורה לכל נזק ישיר ו/או עקיף, סיבתי ו/או תוצאתי שיגרם כתוצאה משימוש במידע שבפורום.
באיחולי גלישה מהנה ומשכילה - צוות מנהלי קארספורום.
178,217 נושאים בפורום הזה
-
עד איזה גובה אפשר להנמיך אוטו ? זה חוקי לעשות דבר כזה ? כמה זה עולה? מצטער על כל השאלות ומי שיעזור לי אני יודה לו מאוד.
הודעה אחרונה מאת sronis, -
שלום לכולם ולחובבי המיני בפרט יש לי בעיה במיני המתוקה שלי אז ככה יש את המנוע שמפעיל את הוושרים , מעליו יש את הפלטיק שיש בו מעין מתג כל היחידה נקרת limit switch או משהו כזה השאלה שלי איך הולכים החוטים שנכנסים לשם , איזה צבע חוט (יש צהוב , כחול ואדום ) נכנס לאיזה מגע חשמלי , הוא יצאו בטעות ואין לי מידע איך להחזיר אותם אם אחד מבעלי המיני יכול לשלוח לי תמונה של החיבורים שלו זה יכול לעזור לי מאוד . בתודה מינימן
הודעה אחרונה מאת מינימן, -
- 7 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אנשים, בבעלותי מיצובישי סופר לאנסר, שרציתי מאוד לשפר לה את המראה הכללי, לא לצבוע מחדש או להלביש בודיקיט, אלא הדברים הקטנים שעושים לבד בבית וממש ממש עושים את ההבדל, לדוגמא, לא מזמן פירקתי את לוח השעונים שלי, והחלפתי את כל הנורות לנורות כחולות יפות כמו בגולף, מאז אני מחפש עוד ועוד מה אני יכול להכניס עוד.. אני מחפש עצות תגידו הכל, כל מה שעולה לכם בראש, אני מתכוון אולי בקרוב גם להכניס אולטרות מלמטה, הכל.. נ.ב - אני לא מחפש שיפורי מנוע. תודה, אלון.
הודעה אחרונה מאת shachar_bd, -
- 13 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
מבקש את דעתכם ועצתכם - פונטו ספייס 2001, 3.5 שנים, 48K ק"מ, מנוע 1242 סמ"ק 16V, אוטומטית. לפני מספר שבועות ראיתי סימני שמן על בלוק המנוע: בצד ימין (הרחוק יותר מפתח מילוי השמן) של המנוע באיזור שמעל תיבת ההילוכים. כמו כן שמתי לב שהיה קצת יותר שמן ממה שצריך אבל לא הרבה יותר (3 מ"מ מעל ה- MAX) האוטו נלקח למוסך והם סגרו ברגים של המנוע והורידו קצת שמן, מתוך תקווה שזה יפתור את הבעייה. לאחר שבועיים שמתי לב היום ששוב יש סימנים של הזעת שמן קלה באותו איזור. דיברתי עם המוסך והם אמרו שהפעם צריך לבדוק את הבעיה יותר לעומק. מה שבטוח הוא שהפעם ההזעה קלה יותר ושלקח לשמן יותר זמן להופיע לעומת הפעם הקודמת שהייתי מנגב אותו ותוך יומיים שלושה שוב היו סימני שמן. צריך להדגיש שאין טיפות …
הודעה אחרונה מאת Philip R, -
- 0 תגובות
- 929 צפיות
טוב, אחי רכש היום בשעה טובה רובר 216 1600 אוטומט (מעבר מדייהו לנוס, שזה בהחלט התקדמות לדעתי , אולי עוד חמש שנים יהיה משהו שגם ייסע.. ) הרכב יד ראשונה, 50,000 קילומטר שנת 97. מציאה אמתית ספר טיפולים מלא, האוטו עבר טיפול מלא כל חצי שנה , למרות הקילומטרז הנמוך. קנינו אותה מאישה מבוגרת, שאנחנו מכירים אישית , האוטו לא עבר אף תאונה, שלדה נקייה הדבר היחיד שמצאתי לא תקין זה המדחס של המזגן, שיטופל כבר ביום ראשון. ובניסעה, תגובה מוזרה של הגיר האוטומטי בתחילת נסיעה . לאחר מכן הכל מסתדר. שאלתי לחברי הפורום המשכילים, מהם הבעיות הנפוצות בעגלה שכזו, אני מתאר לעצמי שהגיר והמחשב גיר אוהבים לשחק משחקים, מה עוד רצוי לבדוק בצורה רצינית? (לא, אל תגידו לי שהשוק …
הודעה אחרונה מאת shainin, -
איך מנקים עור?
מאת sasi M- 2 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום רציתי לדעת באיזה חומר כדי להשתמש כדי לנקות את העור באוטו? תודה
הודעה אחרונה מאת sasi M, -
- 3 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
שלום חברים! לידידה שלי יש סובארו די.אל 89 ידנית. לא הבנתי בדיוק מה היתה הבעייה, אבל החליפו לה למצבר חדש, אבל החשמלאי אמר ש"מסוכן לנסוע איתו, כי האלטרנטור מספק טעינת יתר והנורות יכולות להתפוצץ". מזתומרת למה התכוון המשורר? ואיך אלטרנטור בדיוק מגיע למצב של טעינת יתר? תודה. איתמר
הודעה אחרונה מאת רפי לין, -
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני שואל בשביל חבר עם דייהו ריסר - שנסע כנראה ללא קירור המנוע לזמן מסוים לאחר שהרכב התחיל לאבד כוח - ומד החום עלה עד הסוף עצר את הרכב בצד ובדיוק נכבה המנוע - ולהתניע יותר הרכב לא רוצה - יש סטרטר אבל ההתנעה נשמעת על ריק - כאילו אין מאמץ על הסטרטר (רצועת טיימינג שלמה) מה יכול להינזק בכזה מצב ? מה הנזק המקסימלי שיכול להיות - וכמה בערך יכול לעלות תיקון ? תודה
הודעה אחרונה מאת אושרי, -
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שמתי לב שבפורום מדברים לפעמים על החלפת בולמים כחלק משיפורי רכב השאלה שלי היא, מה כולל המונח בולמים ? האם זה כולל רפידות ודיסקים או שזה משהו אחר לגמרי ? תודה.
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
לחבר שלי באוטו חדש נתגלו מים בפנסי הערפל. הרכב בשנה השניה של האחריות, האם יחליפו לו את הפנסים ללא בעיה? או שזה לא בעיה בכלל? תודה
הודעה אחרונה מאת Vovka, -
-
- 8 תגובות
- 5.8 אלף צפיות
מה בודקים בטסט לרכב..?
הודעה אחרונה מאת Vovka, -
שרטוטי הרכבה
מאת saxo_boy- 0 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
תגידו חברים, איפה ניתן להשיג את השרטוטים - שקופיות של הרכבת מכלולים ברכב. שקופיות כמו שיש לגא'ן או בלובניסקי - בחלפים.
הודעה אחרונה מאת saxo_boy, -
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אז ככה, הנה השאלה: דיאגנוזת מחשב על האוטו העלתה שיש בעיה עם חיישן מצערת. אבל אני חושד שאולי מדובר בחיווט שיוצא מהחיישן והולך לצמא. השאלה זה איך אפשר לבדוק את החיווט. ניסיתי לחפש חיישן תואם - לא מצאתי. חיישן שיש לי הוא בצורת אליפסה והינו פוטנציומטר (לא ON/OFF כמו ב-205GTI), תוצרת Magneti Marelli. לקנות חישן אחר רק בשביל לבדוק - לא בא בחשבון בגלל מחירו של החיישן, שהוא קרוב ל-500 ש''ח. אה, המנוע שיש לי זה D6E, ללא אירפלומטר. לב
הודעה אחרונה מאת DIAGON, -
רעשים מוזרים
מאת RedR-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום , היום אני נוסע , בערך 100 , פתאום אני שם שברגע שאני קצת עוזב גז יש מעיין רעש של שפשוף , אבל שפשוף רע , נשמע כמו משהו שמגיע מהגיר , העסק רק הלך והחמיר , עצרתי בצד , הוצאתי את המנורת חירום , התחלתי לחפש בעיות .. לא מצאתי ... נסעתי עוד קצת והבעיה המשיכה . עוד פעם עצרתי , חיפשתי סימנים לבעיה ... ולא מצאתי כלום . לאחר מכן נסעתי במהירות די איטית לכיוון פ"ת ( לא עברתי 70 ) ולא קרה כלום . לאחר מכן שיצאתי לכביש המהיר החלטתי עוד פעם לבדוק האם זה קורה ... והפעם : כלום !!! , שום רעש , גם שאני נוסע 110 ועוזב גז ( ככה זה קרה מקודם ) ... ניסיתי 100 פעם ושום רעש ... ניסיתי כמעט כל דבר ... רביעי , חמישי , 90 , 100 , 110 , שום דבר. אני שמח שאין שום דב…
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
- 21 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
ברשותי 206 איקס אס 110 כ"ס לרכב אגזוז רמוס מיוחד ל206 ומסנן פתוח. הייתי מעוניין בחוות דעת יעוץ וכל דבר שיוכל לעזור בנוגע לפורטינג ו\או הסרת ממיר.אגב אני חדש בפורום ביינתיים סבבה. תודה.
הודעה אחרונה מאת Liviur, -
מוזיקה כשהמנוע כבוי? 1 2
מאת שייקה- 17 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
האם שמיעת מוזיקה שהמנוע באוטו כבוי היא חמורה ויכולה לגמור את המצבר?
הודעה אחרונה מאת romer-, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 873 צפיות
בזמן שאני שוטף את האוטו ועובר עם מטלית על הגומיות המטלית מתלכלכת לגמרי האם זה בגלל שיש בעיה עם הגומיות או שזה נורמלי? האם השלב הבא הוא שייכנסו לי מים לאוטו בגלל שהגומיות יתפוררו? האם כדאי מעכשיו להחליף את כל הגומיות באוטו? תודה מראש, מאור.
הודעה אחרונה מאת ceyal, -
-
- 1 תגובות
- 852 צפיות
הרכב-206 xs 16v מצב-מתרגש לקראת הטיפול ידע-בינוני עד בסדר בשמנים רקע-נותן בגז פה ושם
הודעה אחרונה מאת אביעד, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
יש לי פורד אוריון 85 (יד ראשונה) 1400 , 4 הילוכים , בלי מזגן , יש לה חופש בגיר מצאתי אוריון 84 בלי טסט 3 שנים עם מנוע 1600 , 5 הילוכים מזגן ועוד חלקים במצב יותר טוב משלי. היתי רוצה לקנות את האוריון המושבתת ולהעביר את הגיר , אולי גם מנוע ,מזגן ועוד חלקי פח... מה דעתכם על הפרויקט הזה? אני צריך לפחות 3 בעלי מקצוע - מכונאי למנוע/גיר , איש מיזוג למזגן ופחח לפחחות. כמה פרויקט כזה יכול לעלות לי?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 872 צפיות
ואני מדבר על הלאנסר עם ה"תחת" הגדול והגבוה יחסית לחזית השאלה שלי היא אם יש אפשרות להכניס אליו מנוע של סופר לאנסר?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 9 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
חברה רציתי לדעת אם קיים כזה דבר בכלל.... בא נאמר וחס וחלילה יש שריטה באוטו מישהו עבר עם מפתח או סתם פתאום אתה מגלה משהו קטנטן שמציק לך בעין האם קיים האומן שיכול לצבוע נקודתית את הקטע המסויים הזה מבלי לצבוע את כל הדלת? או הכנף? ואני לא מדבר על טישטוש של השריטה אלה שזה יראה חלק ואם שזה יראה חלק לא אפשרי אז איזה בעל מקצוע הכי טוב בתחום תודה!
הודעה אחרונה מאת ariel-s, -
- 1 תגובות
- 982 צפיות
שלום לכל חברי הפורום , היום הלכתי לקנות פלגים של BOSCH SUPER 4 ולאחר בדיקה בקטלוג התברר שהפלג הנ"ל מתאים רק למנועי 1.6 . השאלה שלי האם מישהו הישתמש בפלג הזה במנוע 1.4. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת אושרי, -
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
חושש שהגיע הזמן
הודעה אחרונה מאת unix, -
-
- אחראי פורום
- 26 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
חבר שלי מקבל מהוריו את ה405 שנת 95 שלהם והוא מעוניין להחליף מנוע למנוע חזק יותר. כידוע קיים דגם 405MI בחול. 1. אילו חלקים יש לשנות ב1.6 כי להתאים אותה לMI (מתלים, בלמים, גלגלים וכו)? 2. האם לאחר כל השינויים ניתן לאשר את המנוע במשרד הרישוי? 3. אם מי צריך לדבר אצל לובינסקי בכדי לברר את התהליך? תודה שי
הודעה אחרונה מאת בטאמן 16V, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 3 אלף צפיות
אתמול בבקור שכחתי לכבות פנסים ובערב האוטו כבר לא התניע. בעזרת כבלים התחברתי לרכב אחר והצלחתי להתניע. נסעתי בערך 15 דקות ואחרי שעתיים של עמידה האוטו שוב לא התניע. האם זה בגלל שהוא צריך יותר זמן כדי להטען או שיש סיכויי שהמצבר הלך לעולמו?
הודעה אחרונה מאת רפי לין, -
-
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
....כן כן, תגידו ישר, איזה אדיוט, שילך לאיזון גלגלים.... אבל. זה לא רק זה. יש קטע מוזר עם הרעידות האלה. בנסיעה רגילה, עד 130-140 ההגה מרגיש אחלה, אבל אם אני עולה מעבר ל140, כשאני יורד במהירות , גם לסביבות ה120-130 ההגה עדיין ממשיך לרעוד... כמובן שאני אגש לאיזון גלגלים ברגע הראשון שיתפנה לי, אבל מסקרן אותי אם מישהו מכיר תופעה כזו מכאנית או פיזיקלית.. רון.
הודעה אחרונה מאת piccolo, -
-
- 13 תגובות
- 6.4 אלף צפיות
מקבלים הורדה מהכביש את זה אני יודע. אבל איך אפשר למנוע את זה ? עד כמה מותר לכל אוטו "לנעול", אני מניח שזה משתנה אבל לפי מה ? אפשר להפוך את המידה החדשה לחוקית ? דניאל.
הודעה אחרונה מאת David A, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
כרגיל, הבייבי שוב עושה בעיות. הסימפטומים דומים בקצת לסימפטומים שהיו לפני מספר חודשים כשהייתי במוסך ימית, אבל הבעיה הרבה יותר קלה. בזמנו היו לי רעידות, השתנקויות, חוסר סחיבה, קפיצות סל"ד, צריכת דלק היסטרית ומה לא. הבעיה בזמנו הייתה בסליל הצתה גמור ובלכלוך של המנוע צעדים. כרגע הבעיה היא כזו: לפני כשבועיים התחילו בעיות התנעה, שנפתרו באופן פלא לזה עתה. אחרי שהיא כבר התניעה (בבקרים/ אחרי זמן רב שהבייבי עמדה), בדקות הראשונות של הנסיעה קורה לעיתים קרובות שהיא מגמגמת פה ושם, רועדת קלות וסוחבת פחות טוב. אחרי כ- 2-3 דקות נסיעה היא חוזרת לעצמה והכל פיקס. האם יכול להיות שהבעיה נובעת מזה שאולי קר לה והיא לא מתחממת מספיק לאחר ההתנעה? (גם אם אני מחכה יו…
הודעה אחרונה מאת Tamir_VTR, -
-
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום! מזה כבר הרבה זמן אני מכפש סכמה של מערכת הידקאולית לאותו שלי (ראה למטה). :crazyeye: חיינס מאחזב. לא שיש לי בעיות מיוחדות-מטעמי סכרנות ולימוד. אשמח לקבל מידע כלשהוא.
הודעה אחרונה מאת אילן, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
יש למישהו מושג אין אני מתקין צלצול לרוורס? כמו במשאיות איפה עושים וכמה עולה בערך?
הודעה אחרונה מאת romer-, -
-
מי מחובר 67 משתמשים רשומים, 15 אנונימיים, 192 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- פול-טנק
- SixthGear
- דוצקוט
- שי
- David32
- 1enzo
- חד אופן
- TomerP
- eladns
- sperial
- shlomiko
- פיזיקאי שימושי