טכני, אחזקה וטיפולים
כאן אפשר לשאול שאלות טכניות על נורות אזהרה, טיפולים שוטפים ותיקונים, צמיגים וכל דבר אחר שאפשר לשבור ו/או מלכלך כשנוגעים בו, וגם לבקש המלצות לבעלי מקצוע או מוסכים.
הנחיות וכללים מחייבים לכתיבה בפורום הטכני
חברים יקרים, להלן כללי הפורום הטכני, הנגזרים מכללי הפורום הכלליים ומוסיפים עליהם. במידה וכללי הפורום הכלליים אינם זכורים לכן זה הזמן לרעננם. הנחיות הכתיבה בפורום הטכני כתובות בלשון זכר או בלשון רבים, אך הם מתייחסים לגולשים ולגולשות כאחד (וכאחת). הרשימה ערוכה לפי סדר שרירותי.
הגישה לתגובות בפורום מוגבלת. כולם יכולים לפתוח שרשורים חדשים ולהגיב בשרשורים שהם עצמם יפתחו, אך כדי לשמור על רמה גבוהה ומקצועית ככל האפשר של התגובות לשרשורים קיימים - לא כולם יכולים להגיב בשרשורים קיימים.
אם יש לכם משהו שאתם ממש רוצים להגיד וממש חושבים שיעזור, אתם מוזמנים לשלוח את ההודעה לי או לאחד המנהלים האחרים עם קישור לשרשור המדובר והסבר מדוע אתם חושבים שההודעה הזו תורמת לשרשור.
1. אם אתם לא יודעים, אל תכתבו.
2. אם אתם חושבים, תכתבו שאתם חושבים.
3. אי לכך - מנהלי הפורום הטכני הם הסמכות העליונה, הסופית והיחידה לגבי נכונותה של כל הודעה/דעה/אמירה/עצה.
4. בגלל הרגישות הרבה בפורום הטכני, מנהלי הפורום הטכני שומרים לעצמם את הזכות למחוק כל הודעה, להרחיק כל משתמש באופן זמני/לצמיתות, בין אם אותו משתמש הפר את חוקי האתר הכללים ובין אם לא. אם זה קרה לכם, זה כי זה הגיע לכם. אל תבואו להתלונן על זה.
5. חובת שימוש במנוע חיפוש טרם פתיחת שרשור חדש: אין לפרסם נושא חדש מבלי שמיציתם מידע הקיים בשרשורים ישנים ע"י חיפוש בפורום כאן.
6. נושאים אסורים לפרסום ב"טכני": אין לפרסם נושאים שאינם טכניים מתחום הרכב. בכלל זה חוו"ד על בעלי מקצוע ועסקים. לשם כך קיים פורום מיוחד.
6א. נושאים ותגובות אסורים (לשון הרע): אין לפרסם נושאים שכוללים השמצות של עסקים. להרחבה, קראו כאן.
7. כותרת: הכותרת הינה מהותית וכותרת שאינה עונה להגדרה מדויקת תביא למחיקת או נעילת הנושא: הכותרת חייבת להכיל את הפרטים הבאים: סוג הרכב, דגם, שנתון ומהות העניין/בעיה.
8. סימנים אסורים לשימוש: אין להשמש בסימנים לא תקניים כגון '|', אין להשתמש בסימנים מרובים כגון ..., ??? או סימנים לא ברורים אחרים. תו אחד מכל סוג יהיה ברור בהחלט.
9. לעניין שאלות כלליות ועניינים "דחופים" ו"עזרות למינהן": שאלה כללית שלא קשורה לרכב מסויים יש לציין בפשטות "כללי" או "שאלה כללית" בתחילה הכותרת ואת מהות העניין. אין לרשום בכלל ובכותרת בפרט, מלים וביטויים מיותרים כגון "דחוף" "עזרה דחופה בבקשה" וכו', זה ברור. בשביל זה אנחנו כאן.
10. מידע חיוני ונוסף שנכון לציין בשרשור: בהתאם לעניין יש לציין פרטים מדוייקים לשאלה הנשאלת. בשאלות הקשורות לבעיות מכניות ו/או תקלות מנוע, כדאי לציין (בגוף ההודעה) את סוג תיבת ההילוכים, קוד מנוע (מופיע ברישיון הרכב) וכן איזור בארץ במידה והנכם מבקשים הפניה לבעל מקצוע/עסק מסוים.
11. ציטוט הודעות: אם אתה מגיב להודעה שמעליך אין לצטט אותה, ממילא היא עוקבת.
12. כבוד הדדי והתייחסות עניינית לנושא: יש להתייחס בכבוד לחברי הפורום וכן יש להתייחס עניינית לנושא הטכני בלבד. "ציונים" וביקורות לגופו של משתמש ימחקו מיידית ויגררו התראה.
13. מאפייני צ'אט אסורים: "אחי" - איסור מוחלט להשתמש במילה זו בפורום. אם הוא אחיך, דבר איתו בבית. הפורום הינו פורום טכני מכובד ולא צ'אט. מאפייני צ'אט כמו "חחח" וכו, אסורים בתכלית האיסור.
14. עברית ראויה. יש לרשום בעברית ראויה, לרבות סימני פיסוק, סימן שאלה כאשר שואלים שאלה, ונקודה בסוף משפט. בנוסף, קיצורי דרך כמו למשל "תאוטו" (= את האוטו), אסורים.
15. התנהלות מול מנהלים: יש להשמע להוראות המנהלים, גם אם אתם חושבים אחרת. השגות נא לשלוח בה"פ, אל המנהל, בצורה מכובדת. דברו אלינו כמו שאתם רוצים שאנחנו נדבר אליכם.
16. שרשורים כפולים של אותו המשתמש: במידה ופתחתם שרשור בעניין מסוים ואתם רוצים לעדכן - המשיכו בשרשור המקורי. אין לפתוח שרשור נוסף באותו עניין.
17. התניה מהותית להקפצות שרשורים: אין להקפיץ שרשורים בטרם חלפו 24 שעות מרגע פתיחתם, ואין להקפיץ שרשורים ישנים באם המידע החדש אינו מועיל או רלוונטית לנושא השרשור המקורי.
- כל התגובות/עצות/הודעות בפורום הטכני הינם בגדר המלצה ו/או חוות דעת בלבד.
-
השימוש במידע הינו באחריותו הבלעדית של המשתמש.
-
הנהלת קארספורום איננה אחראית לטיב המידע ו/או מהימנותו.
-
הנהלת קארספורום לא תהיה אחראית בשום צורה לכל נזק ישיר ו/או עקיף, סיבתי ו/או תוצאתי שיגרם כתוצאה משימוש במידע שבפורום.
באיחולי גלישה מהנה ומשכילה - צוות מנהלי קארספורום.
178,226 נושאים בפורום הזה
-
- 1 תגובות
- 982 צפיות
שלום לכל חברי הפורום , היום הלכתי לקנות פלגים של BOSCH SUPER 4 ולאחר בדיקה בקטלוג התברר שהפלג הנ"ל מתאים רק למנועי 1.6 . השאלה שלי האם מישהו הישתמש בפלג הזה במנוע 1.4. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת אושרי, -
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
חושש שהגיע הזמן
הודעה אחרונה מאת unix, -
-
- אחראי פורום
- 26 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
חבר שלי מקבל מהוריו את ה405 שנת 95 שלהם והוא מעוניין להחליף מנוע למנוע חזק יותר. כידוע קיים דגם 405MI בחול. 1. אילו חלקים יש לשנות ב1.6 כי להתאים אותה לMI (מתלים, בלמים, גלגלים וכו)? 2. האם לאחר כל השינויים ניתן לאשר את המנוע במשרד הרישוי? 3. אם מי צריך לדבר אצל לובינסקי בכדי לברר את התהליך? תודה שי
הודעה אחרונה מאת בטאמן 16V, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 3 אלף צפיות
אתמול בבקור שכחתי לכבות פנסים ובערב האוטו כבר לא התניע. בעזרת כבלים התחברתי לרכב אחר והצלחתי להתניע. נסעתי בערך 15 דקות ואחרי שעתיים של עמידה האוטו שוב לא התניע. האם זה בגלל שהוא צריך יותר זמן כדי להטען או שיש סיכויי שהמצבר הלך לעולמו?
הודעה אחרונה מאת רפי לין, -
-
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
....כן כן, תגידו ישר, איזה אדיוט, שילך לאיזון גלגלים.... אבל. זה לא רק זה. יש קטע מוזר עם הרעידות האלה. בנסיעה רגילה, עד 130-140 ההגה מרגיש אחלה, אבל אם אני עולה מעבר ל140, כשאני יורד במהירות , גם לסביבות ה120-130 ההגה עדיין ממשיך לרעוד... כמובן שאני אגש לאיזון גלגלים ברגע הראשון שיתפנה לי, אבל מסקרן אותי אם מישהו מכיר תופעה כזו מכאנית או פיזיקלית.. רון.
הודעה אחרונה מאת piccolo, -
-
- 13 תגובות
- 6.4 אלף צפיות
מקבלים הורדה מהכביש את זה אני יודע. אבל איך אפשר למנוע את זה ? עד כמה מותר לכל אוטו "לנעול", אני מניח שזה משתנה אבל לפי מה ? אפשר להפוך את המידה החדשה לחוקית ? דניאל.
הודעה אחרונה מאת David A, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
כרגיל, הבייבי שוב עושה בעיות. הסימפטומים דומים בקצת לסימפטומים שהיו לפני מספר חודשים כשהייתי במוסך ימית, אבל הבעיה הרבה יותר קלה. בזמנו היו לי רעידות, השתנקויות, חוסר סחיבה, קפיצות סל"ד, צריכת דלק היסטרית ומה לא. הבעיה בזמנו הייתה בסליל הצתה גמור ובלכלוך של המנוע צעדים. כרגע הבעיה היא כזו: לפני כשבועיים התחילו בעיות התנעה, שנפתרו באופן פלא לזה עתה. אחרי שהיא כבר התניעה (בבקרים/ אחרי זמן רב שהבייבי עמדה), בדקות הראשונות של הנסיעה קורה לעיתים קרובות שהיא מגמגמת פה ושם, רועדת קלות וסוחבת פחות טוב. אחרי כ- 2-3 דקות נסיעה היא חוזרת לעצמה והכל פיקס. האם יכול להיות שהבעיה נובעת מזה שאולי קר לה והיא לא מתחממת מספיק לאחר ההתנעה? (גם אם אני מחכה יו…
הודעה אחרונה מאת Tamir_VTR, -
-
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום! מזה כבר הרבה זמן אני מכפש סכמה של מערכת הידקאולית לאותו שלי (ראה למטה). :crazyeye: חיינס מאחזב. לא שיש לי בעיות מיוחדות-מטעמי סכרנות ולימוד. אשמח לקבל מידע כלשהוא.
הודעה אחרונה מאת אילן, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
יש למישהו מושג אין אני מתקין צלצול לרוורס? כמו במשאיות איפה עושים וכמה עולה בערך?
הודעה אחרונה מאת romer-, -
-
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מישהו יודע באיזה נוזל יש להשתמש ולמלא ? DOT 3 ? DOT 4 ? אודה על תשובה .
הודעה אחרונה מאת ג'רמי, -
- 3 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום לכולם! עשיתי אוברול לאוטו החלפתי פקומים וגומיות סשטומים ועוד שמנים פילטרים עשיתי פלשינג ועוד האוטו עובד כרגיל בלי רעשים חוץ מבעית חשמל!! הטורים עולים ויורדים כאילו עם עומדים כאילו הכל טוב על 1000 RPM ככה זה צריך להיות ואז יורדים ל800 ועולים ל1200 אז היום אנחנו הולכים לחשמלאי הזרקות רכב?? למישהו יש פתרון אה לא ממש הצלחנו להרכיב את הצינורות אויר בדיוק כמו שהם היו אבל הם מחוברים למקומות שהם צריך בדיוק בדקנו עם זה פלגים עדיין לא ידוע וחוטי האצתה מחוברים טוב כי סימנו אותם אה ומישהו אולי יכול להשיג לי תמונה טוב של מנוע של פורד פיאסטה 95 הזרקה רב נקודתית כדי שנבין טוב יותר תודה מראש מחכה לתשובה!
הודעה אחרונה מאת fiesta rsi, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
יש בBX (אוטומט 1900 TZX) משאבה להגה כח?? תודה.
הודעה אחרונה מאת mark_l, -
-
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
לפני כיומיים נסעתי על 443, במהירות שלא ראויה לציון. (3 בבוקר) לפתע - מחסום. בלימה חזקה - כדי לנשוך מהמהירות, והגעה לבלימה מדורגת החל מבערך 60 קמ"ש. מאז, תחושת הבלמים קשה, אני מרגיש כאילו גדל מרחק הבלימה. האוטו עם קילומטרז' של 12K. האם המצב מצריך טיפול כלשהוא?
הודעה אחרונה מאת רועי.א, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
כותרת ^^^ וכמו כן לפי מה שאני מבין יש רכבים בהם יש map ויש כאלה עם afm. מישהו יכול להגיד לי מה יש בגולף שנת 2000 ואם יש אתר שמסביר קצת לעומק על מבנה חלקי המנוע בהקשר של גולף v5 ספציפית, אולי אפילו תקלות ופתרונן (I should so lucky) תודה לירון
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
אהלן אהלן ... שאלה קצרה ופשוטה : באיזה נוזל לניקוי החלונות צריך להשתמש ? האם יש נוזל ייעודי עם "סבון" מיוחד או שניתן לאלתר מנוזלי ניקוי שנמצאים בכל בית ? נראה לי שאסור שיהיה יותר מדי חומר ניקוי כדי שלא ישארו סימנים על החלונות ואולי יש גם חומרים מסויימים שעלולים לפגוע בגומי של המגבים (?) . מרגיש קצת מצחיק לשאול את זה , אבל מה לעשות - בחיים לא יצא לי לעשות זאת ועכשיו צריך ואין לי fucking מושג מה עושים תודה לעוזרים . עידו.
הודעה אחרונה מאת ראלימן, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
הבעיה היא ברכב מסוג סובארו לגאסי אוטומט 1600 שנת 90. הבעיה התגלתה בנסיעה חזרה מירושלים, כאשר התחלתי נסיעה האוטו לא סחב בכלל. למרות שלחצתי על דוושת הגז עד הסוף האוטו לא סחב (אולי 20 קמ"ש לא יותר), יש להדגיש כי זה קרה בעלייה!!! לאחר שהאוטו התחמם קצת (נסיעה של כמה דקות) הבעיה נעלמה! ניגשתי למוסך ושם נאמר לי כי הבעיה היא בנשם והוא הוחלף. היום נסעו עם האוטו לצפון והבעיה חזרה על עצמה אך בהילוך נמוך בלבד (ראשון,שני) כלומר בהילוכים נמוכים האוטו לא סחב. יש למישהו מושג מה יכול לגרום לתופעה זו של אי סחיבה??? יש לציין כי בעיקרון האוטו מטופל כנדרש.
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
זה התחיל בקפיצות טורים במהלך נסיעה במהירות 50 קמ"ש ומטה, לפעמים האוטו מסרב להעלות הילוך (נניח אני נוסע ב80 קמ"ש ב3500 סל"ד וממשיך להאיץ מעט ואין העברת הילוך) ובזמן האחרון כשהאוטו קר ואני מדליק את האוטו ומזיז את ידית ההילוכים לD אז או שאין תגובה בכלל לגז (כאילו זה בניוטרל) או שיש תגובה בטורים נמוכים בלבד (1500~) הייתי במוסך ואמרו לי שזה הגיר ותיקון כזה יעלה בסדר גודל של 7000 שקל האם יש אפשרות אחרת חוץ מזה שהלך הגיר?
-
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
לא יודע עד כמה זה ממצה כי עוד לא ראיתי הכל. תהנו. http://web.macam.ac.il/~ltami/dror_eran/example.htm
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם, יש לי גולף V5 שנת 2000 ולאחרונה החלו לצוץ לי בעיות בהתנעה - הרכב מתניע ומייד כבה. ככה במשך שלושה נסיונות עד שהוא עושה טובה ונשאר דולק, אולם הטורים משתגעים ודוושת הגז לא מגיבה. אחרי דקה שתיים הכל מסתדר אולם דוושת הגז עדיין לא מגיבה כראוי (לפחות מגיבה... ). שמתי את האוטו במוסך מורשה כלשהו שם אמרו לי שעשו לי כיוון מנוע והכל בסדר. כשהגעתי לקחת את הרכב הוא לא התניע (היה שם כ-12 שעות) והבחור במוסך אמר שיש בעייה במד כמות האוויר. כיוון שמדובר במד כלשהו מייד ביקשתי להתחבר למחשב הרכב ולראות שיש בעייה. המחשב לא הראה על שום בעייה! אני צריך עצות בקשר לסיבות נוספות שיכולות להיות כיוון שאין לי, לצערי הרב, אמון במוסך הזה ואני רוצה לבוא בפעם הבאה קצת יותר מוכן ומיודע…
הודעה אחרונה מאת liront, -
- 1 תגובות
- 966 צפיות
כשאני מגיע ל 3500 סל"ד בערך, אני מתחיל להריח ריח של דלק! בדקתי את הצינור שעובר דרך פילטר הדלק והוא יבש להפליא... לפני שבוע עשיתי טיפול לרכב והמכונאי לא עלה זה... מישהו יודע מה זה יכול להיות? שוב, סיאט איביזה 1500 שנת 93 [הדור הישן]
הודעה אחרונה מאת zvika_v, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 10.6 אלף צפיות
קצת רקע: לפני כשבוע הגיע אליי חבר שביקש שאסדר לו את החופש שמטריד אותו בידית הילוכים. בירור קצר מאוד והיכרות עם הרכב העלו שצריך להחליף את ה"בוקסות" (או למעשה "כיסויים") שמחברים את המוט שיוצא מידית ההילוכים למוט שנכנס לגיר. מדובר במעין מפרק קטן המכיל 2 ברגים, כשלכל בורג יש אום אבטחה ובינהם נמצאים הכיסויים הללו, כיסויים שמטרתם לספוג מעט זעזועים ולאפשר תנועה חלקה ומדוייקת של ידית ההילוכים קדימה/אחורה ימינה/שמאלה - בעיקר בזכות זה שהחלקים עשויים פלסטיק רך יחסית. ביררתי מחירים באחת מחברות המתעסקות בחלקים מקוריים לסובארו - ומאחר והמחיר היה דיי זול, קניתי גם לעצמי ו"התגלחתי" על האוטו שלי. לכל בורג יש 2 כיסויים, סה"כ צריך 4. 2 גדולות יחסית (צבען כחול) ו-2 קטנות יחסית (צב…
הודעה אחרונה מאת clio-rsi, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 6 אלף צפיות
אהלן חברה. כנראה שהתקלות מתחילות לצוץ. אתאר את התקלה. בוקר : מנוע קר, סל"ד מתחת ל 1000 (צ'וק לא נכנס לפעולה כמו שהיה) צהריים : (הרכב בתוך חניון) טמפרטורת מנוע יותר גבוהה מטמפרטורת הבוקר, צ'וק נכנס לפעולה, סל"ד 1300. בקיצור, הכל הפוך. היום לאחר המתנה של דקה-שתיים של מנוע מותנע, שילבתי ל - D והמנוע נכבה. נא להתייחס לסוגיית הצ'וק. מה יכולה להיות הבעיה ? שמוליק
הודעה אחרונה מאת Shmulik_Miata, -
-
- 14 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
בולמים מתכווננים! מה זה? איך הם מתכוננים? אפשר להוריד את האוטו לרצפה ואז להעלות אותו בחזרה? ידנית או הידראולי? איך זה עובד? תודה.
הודעה אחרונה מאת שמר, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני רואה שיש פה בפורום הרבה אנשים עם בעיות בזה, ולפי מה שהבנתי, התפקיד העיקרי שלו זה לשמור על סל"ד סרק מסוים. עכשיו, אצלי אין את זה (אודי 86 קרבורטור) - ומה שקורה זה שכאשר מדליקים אורות / מזגן (כשעוד היה ) / חימום, הטורים פשוט יורדים קצת, לא משהו משמעותי. ממה אני מתעלם? האם החלק הזה שהולך כ"כ הרבה שווה את הייעוד שלו?
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
- 2 תגובות
- 922 צפיות
היי אני מאיזור באר שבע , ומחפש המלצה על מוסך שיטפל לי בפולו. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Ofer Dotan, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אביה של אשתי קנה זה לא מכבר סובארו שנת 91 שהסתבר כצרכן שמן לא קטן. המכונאי (האמין) טוען שהבעיה נובעת כנראה מגמיות שתומים יבשות. האם ניתן לפתוח את ראש המנוע ולהחליף את גומיות השסתומים בלי להזקק לשיפוץ ראש מלא של ראש המנוע
-
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
תודה
- 6 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
כמה עולה ההרכבה של המנוע טי16 על בלוק 306 ? כמה הכל עולה ואיך זה בא, האם צריך תושבות מיוחדות, החלפות?
הודעה אחרונה מאת יאשה והפיצפוצים, -
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
חיפשתי אצל E&A ואצל עוד כמה עסקים ולא מצאתי אצל אף אחד, גם באינטרנט התקשתי למצוא. יש אפשרות לייצור עצמי של מוט כזה? אם כן מי מתעסק עם זה? כל מסגר יכול? להזכירכם מדובר ב- לנצ'יה דלתא HF TURBO
הודעה אחרונה מאת t.e.s, -
- 4 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
צבעתי את הידיות של הרכב עם ספריי של צבע שמן אחרי שהורדתי את הצבע עם טינר הידית לא חזרה לצבע הרגיל שלה אלא לצבע אפור לא נקי, יש דרך לסדר את זה או לצבוע את זה איכשהו לצבע שחור שיתאים לצבע הקודם של הידיות?
הודעה אחרונה מאת ariel-s,
-
מי מחובר 58 משתמשים רשומים, 10 אנונימיים, 344 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- itaysamurai
- ELI001
- מרקורי
- Ron Poh
- TomerP
- bogib
- mcaspi
- NAPOLEON
- jpex
- hans
- BRAVO_SX
- אורי מ.