טכני, אחזקה וטיפולים
כאן אפשר לשאול שאלות טכניות על נורות אזהרה, טיפולים שוטפים ותיקונים, צמיגים וכל דבר אחר שאפשר לשבור ו/או מלכלך כשנוגעים בו, וגם לבקש המלצות לבעלי מקצוע או מוסכים.
הנחיות וכללים מחייבים לכתיבה בפורום הטכני
חברים יקרים, להלן כללי הפורום הטכני, הנגזרים מכללי הפורום הכלליים ומוסיפים עליהם. במידה וכללי הפורום הכלליים אינם זכורים לכן זה הזמן לרעננם. הנחיות הכתיבה בפורום הטכני כתובות בלשון זכר או בלשון רבים, אך הם מתייחסים לגולשים ולגולשות כאחד (וכאחת). הרשימה ערוכה לפי סדר שרירותי.
הגישה לתגובות בפורום מוגבלת. כולם יכולים לפתוח שרשורים חדשים ולהגיב בשרשורים שהם עצמם יפתחו, אך כדי לשמור על רמה גבוהה ומקצועית ככל האפשר של התגובות לשרשורים קיימים - לא כולם יכולים להגיב בשרשורים קיימים.
אם יש לכם משהו שאתם ממש רוצים להגיד וממש חושבים שיעזור, אתם מוזמנים לשלוח את ההודעה לי או לאחד המנהלים האחרים עם קישור לשרשור המדובר והסבר מדוע אתם חושבים שההודעה הזו תורמת לשרשור.
1. אם אתם לא יודעים, אל תכתבו.
2. אם אתם חושבים, תכתבו שאתם חושבים.
3. אי לכך - מנהלי הפורום הטכני הם הסמכות העליונה, הסופית והיחידה לגבי נכונותה של כל הודעה/דעה/אמירה/עצה.
4. בגלל הרגישות הרבה בפורום הטכני, מנהלי הפורום הטכני שומרים לעצמם את הזכות למחוק כל הודעה, להרחיק כל משתמש באופן זמני/לצמיתות, בין אם אותו משתמש הפר את חוקי האתר הכללים ובין אם לא. אם זה קרה לכם, זה כי זה הגיע לכם. אל תבואו להתלונן על זה.
5. חובת שימוש במנוע חיפוש טרם פתיחת שרשור חדש: אין לפרסם נושא חדש מבלי שמיציתם מידע הקיים בשרשורים ישנים ע"י חיפוש בפורום כאן.
6. נושאים אסורים לפרסום ב"טכני": אין לפרסם נושאים שאינם טכניים מתחום הרכב. בכלל זה חוו"ד על בעלי מקצוע ועסקים. לשם כך קיים פורום מיוחד.
6א. נושאים ותגובות אסורים (לשון הרע): אין לפרסם נושאים שכוללים השמצות של עסקים. להרחבה, קראו כאן.
7. כותרת: הכותרת הינה מהותית וכותרת שאינה עונה להגדרה מדויקת תביא למחיקת או נעילת הנושא: הכותרת חייבת להכיל את הפרטים הבאים: סוג הרכב, דגם, שנתון ומהות העניין/בעיה.
8. סימנים אסורים לשימוש: אין להשמש בסימנים לא תקניים כגון '|', אין להשתמש בסימנים מרובים כגון ..., ??? או סימנים לא ברורים אחרים. תו אחד מכל סוג יהיה ברור בהחלט.
9. לעניין שאלות כלליות ועניינים "דחופים" ו"עזרות למינהן": שאלה כללית שלא קשורה לרכב מסויים יש לציין בפשטות "כללי" או "שאלה כללית" בתחילה הכותרת ואת מהות העניין. אין לרשום בכלל ובכותרת בפרט, מלים וביטויים מיותרים כגון "דחוף" "עזרה דחופה בבקשה" וכו', זה ברור. בשביל זה אנחנו כאן.
10. מידע חיוני ונוסף שנכון לציין בשרשור: בהתאם לעניין יש לציין פרטים מדוייקים לשאלה הנשאלת. בשאלות הקשורות לבעיות מכניות ו/או תקלות מנוע, כדאי לציין (בגוף ההודעה) את סוג תיבת ההילוכים, קוד מנוע (מופיע ברישיון הרכב) וכן איזור בארץ במידה והנכם מבקשים הפניה לבעל מקצוע/עסק מסוים.
11. ציטוט הודעות: אם אתה מגיב להודעה שמעליך אין לצטט אותה, ממילא היא עוקבת.
12. כבוד הדדי והתייחסות עניינית לנושא: יש להתייחס בכבוד לחברי הפורום וכן יש להתייחס עניינית לנושא הטכני בלבד. "ציונים" וביקורות לגופו של משתמש ימחקו מיידית ויגררו התראה.
13. מאפייני צ'אט אסורים: "אחי" - איסור מוחלט להשתמש במילה זו בפורום. אם הוא אחיך, דבר איתו בבית. הפורום הינו פורום טכני מכובד ולא צ'אט. מאפייני צ'אט כמו "חחח" וכו, אסורים בתכלית האיסור.
14. עברית ראויה. יש לרשום בעברית ראויה, לרבות סימני פיסוק, סימן שאלה כאשר שואלים שאלה, ונקודה בסוף משפט. בנוסף, קיצורי דרך כמו למשל "תאוטו" (= את האוטו), אסורים.
15. התנהלות מול מנהלים: יש להשמע להוראות המנהלים, גם אם אתם חושבים אחרת. השגות נא לשלוח בה"פ, אל המנהל, בצורה מכובדת. דברו אלינו כמו שאתם רוצים שאנחנו נדבר אליכם.
16. שרשורים כפולים של אותו המשתמש: במידה ופתחתם שרשור בעניין מסוים ואתם רוצים לעדכן - המשיכו בשרשור המקורי. אין לפתוח שרשור נוסף באותו עניין.
17. התניה מהותית להקפצות שרשורים: אין להקפיץ שרשורים בטרם חלפו 24 שעות מרגע פתיחתם, ואין להקפיץ שרשורים ישנים באם המידע החדש אינו מועיל או רלוונטית לנושא השרשור המקורי.
- כל התגובות/עצות/הודעות בפורום הטכני הינם בגדר המלצה ו/או חוות דעת בלבד.
-
השימוש במידע הינו באחריותו הבלעדית של המשתמש.
-
הנהלת קארספורום איננה אחראית לטיב המידע ו/או מהימנותו.
-
הנהלת קארספורום לא תהיה אחראית בשום צורה לכל נזק ישיר ו/או עקיף, סיבתי ו/או תוצאתי שיגרם כתוצאה משימוש במידע שבפורום.
באיחולי גלישה מהנה ומשכילה - צוות מנהלי קארספורום.
178,217 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
אחי, שחזר לשישישבת מהצבא, יצא עם חברים שלו, ולקח את היונדאי. חברים שלו שתו, ואחד מהם שתה יותר מידי, והקיא על השטיח האחורי בצד של הנהג.... את השטיח אחי היקר שטף, וגם שם על הריפוד שמתחת לשטיח (שגם הוא התלכלך בקיא) שמפו לשטיחים, אבל הצנחה נשארה באוטו. היום שמתי שוב שמפו, ואחר כך שואב, והברקתי את האוטו עם ספרי בתיקווה שריח המסטיק שלו, ירסן את הריח המצחין... אלב עדיין נשאר ריח... מה עושים במקרה כזה???
הודעה אחרונה מאת yoav206GTI, -
-
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
יש לי בעיה ב-1989 volvo 740 שהחגורות מקדימה אינן נמתחות חזרה למקומן כאשר משחררים אותן ואם כן המשיכה מאד חלשה. חוץ מזה הן עובדות באופן תקין. השאלה שלי אם ע"י פירוק כיסוי הקורה יחשף המנגנון בצורה כזו שאוכל לבדוק אם זו בעיית שימון בסה"כ ?
הודעה אחרונה מאת נמרוד רחמימוב, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 989 צפיות
כל פעם אני חושב לעצמי מחדש מה עוד לא היה לי עם האוטו הזה ואני מגיע למסקנה שהכל ואז כמו בכל נהיגה באוטו המדהים הזה הוא מצליח להפתיע אותי מחדש (והפעם לא לטובה ) בעקבות ריח חריף (מהרגיל -מי שמבין מבין) של דלק בתוך תא הנוסעים בדקתי אתמול וראיתי שיש סדק בתינור דלק עודפים מהמזרקים לכיוון מיכל הדלק(?) תקנו אותי אם אני טועה , בקיצור השאלה היא איפה קונים צינורות דלק חדשים בקוטר מתאים ובמידה ואני מחליף מאיפה עד איפה . תודה רבה רבה רועי שמופתע כל פעם מחדש
הודעה אחרונה מאת Dj_RoY, -
-
- 11 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום רציתי לדעת האם ניתן לשים בסיטרואן זד איקס ג'אנט 16 בלי הוספת ספייסרים או מתאמים.. (עכשיו יש על הרכב ג'אנט 14)
הודעה אחרונה מאת Tamir_VTR, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מכיוון שאחד מנושאי הויכוח האהובים על ישראלים הוא 'כמה עולה להחזיק את האוטו' הייתי ממליץ לתעד את עלות האחזקה של הרכב שלכם לשנת 2004 ובסוף השנה נראה באמת כמה עולה לנו הרכב שאנחנו מחזיקים. אל תשכחו לרשום כמה ק"מ עשה הרכב בתחילת השנה (עכשיו) ותעדו גם את עלות הדלק (לא ניחוש מלומד בסוף שנה)
הודעה אחרונה מאת sronis, -
-
מנוע V5 1 2
מאת White-Night-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 5.6 אלף צפיות
אני חושב שזה בפורום הנכון , פשוט מעניין אותי איך במנוע של הגולף V5 בנוי ? איך זה יכול להיות שזה V5 ! חשבתי שזה יכול להיות רק ב זוגות ? והכי חשוב אם למישהו יש תמונה סרטוט או כל דבר אחר שיכול להראות איך הוא בנויי או איך הוא מסודר נ.ב. נדמה לי שמישהו פעם פירסם תמונה כזו אבל אני לא מצליח למצוא תודה
הודעה אחרונה מאת dannyboy, -
-
- 4 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
עוד ממזמן רציתי לדעת מהי עקומת המומנט באסטרה שלי ולכן חיפשתי בגוגל בקטוגריית התמונות ומצאתי גרף עקומת מומנט של הדגם שלי בדיוק (אופל אסטרה 1800 שנת 99) הבעיה היא שאני לא מבין אותו כל כך.. הניוטון מסמן מומנט, אבל אני מבין רק קג"מים.. מישהו יכול לעזור או להסביר לי איך לחשב / להמיר את זה לקג"מים ?? ובכלל להסביר לי את הגרף? כי אני לא מבין אותו כל כך... נ.ב גרף או נתונים יותר טובים על האוטו שלי יתקבלו בברכה תודה, אדם.
הודעה אחרונה מאת Dr XR, -
- 7 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
תודה.
הודעה אחרונה מאת ישי, -
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
מישהו אולי יודע איפה נימצא הבורג שדרכו מוצאים את המים שנמצאים בבלוק המנוע? בפורד פיאסטה מודל 95 או דרך אחרת ? המנוע התחתון לא מפורק!! מחכה תשובה תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת בני ל, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 991 צפיות
אחרי שהגיע לי חיישן המאפ אתמול עשיתי איפוס מחשב והייתי בטוח שבעית הצילצולים תפסיק. היום בבוקר שמתי על חצי מיכל K44 ולחצתי עד לעבודה. זה עדיין לא עזר האוטו ממשיך לצלצל מה כבר יכול להיות הבעיה זה משגע אותי החלפתי גם פלאגים עשיתי כל מה שצריך ועדיין אין שינוי מה לעשות
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אני צריך להחליף נורת ברקס אחת. יש בתוך תא המטען צ'ופצ'יק קטן כזה שאני חושב שמסובבים אותו. ניסיתי לסובב עם היד וזה לא זז ואני מפחד לשבור את זה אם אני אשמתש בכלי. עצות? תודה דניאל
הודעה אחרונה מאת Superdror, -
- 8 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום לכולם, לאחר שהחלפתי צימיגים אחוריים בקדמיים יצאתי לבדוק את השיפור באחיזה משום מה כאשר האוטו נוסע ישר, כלומר הגלגלים ישרים ההגה עקום בצורה משמעותית לצד שמאל... אם מישהו יודע מה הבעיה אני הודה לו מאוד... בתודה מראש, צח
הודעה אחרונה מאת tzach205, -
פסי קישוט?
מאת dirk- 1 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
מישהו אולי יכול לעזור לי איפה אני יכול לקנות פסי קישוט יפיפם לאקסנט?
הודעה אחרונה מאת Liran_a, -
- 1 תגובות
- 880 צפיות
למישהו יש מושג כמה לחץ ב-psi צריך להיות בגלגלים האחוריים של היי לקס 2X4 שנת 94. אני בדקתי בכמה מקומות והיה רשום בסביבות ה 60 פלוס מינוס וזה נראה לי פשוט המון תודה מראש
הודעה אחרונה מאת kompy, -
צמיג - דעת מומחים
מאת דוד- 8 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
לצערי נאלצתי לנסוע על צמיג עם מעט מאד אויר כ30 קמ. חיצונית לא נראה שנגרם נזק אבל מה דעת המומחים ואיך אפשר לבדוק עם הצמיג נדפק.
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- 9 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
יצא לי היום בוקר לעבור אצל גאן והיו לי כמה שקלים בכיס... תושבת מנוע צד שמאל + מוביל פנימי , אטם מכסה שסתומים, _ נמאס לי לראות את הישן... ) מגב אחורי 16" סה"כ 200 ש"ח שעתיים עבודה - המנוע לא רועד בכלל !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! איזה כיף לי ! שבוע הבא תושבת מנוע צד ימין.
הודעה אחרונה מאת דוד, -
- 0 תגובות
- 809 צפיות
כתבתי בעבר על הבעיה שיש לי בפזו' 106 95 והתשובות היו שזו בעיה במנוע צעדים או בצינוריות פגומות. לא מצאתי צינוריות שקשורות למד טורים ולא את המנוע צעדים, איפה בתא מנוע הם נימצאים ואיך הם ניראים על מנת שאני אנסה לפתור את הבעיה בעצמי לפני שאני הולך למכון למחוונים. יש לי צינורית דקה מנותקת שיוצאת מבית פילטר האויר לפני הקרבורטור עוד לפני שהתחילה הבעיה האים היא קשורה ומאיפה היא היתנתקה ?? האים יש מכון מחוונים מומלץ בפ"ת
הודעה אחרונה מאת XOFIRX, -
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
לחבר שלי יש פיאסטה 86 ויש לו את החשמלי-מה ההבדל בינו לבין האוטומט?... חבר שלי אמר שזה לא אותו דבר אך לא ידע בדיוק מה השוני!! תודה
הודעה אחרונה מאת zvika_v, -
[BX] בלם יד בעייתי 1 2
מאת asher-
- אחראי פורום
- 19 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
כאשר אני מושך בלם יד לפעמים הידית עולה קצת ולפעמים הרבה! כמו כן לפעמים בולם טוב ולפעמים לא עוצר בכלל! מה יכולה להיות הסיבה לדבר המוזר הזה?! מדובר בסיטרואן BX.
הודעה אחרונה מאת שמר, -
-
- 12 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
טוף, אני מחפש נואשות צינור ייעודי להעברת אוויר קר, כמובן צינור מבודד ואיכותי ככל שניתן. באורך של 40-50 ס"מ (הקוטר זאת הצרה הכי קטנה שלי כרגע.) כמובן הצינור מיועד לתיעול אוויר קר לכיוון פילטר האוויר אנא, אם יידוע לכם על חנויות שמתמחות בצינורות מכל מיני סוגים (ובבקשה לא לשלוח אותי לחבר'ה מE&A, או מנגד לחברה מיצחק שדה, טכנו צינור וכ"ו ) כבר ביקרתי אצלהם והם לא מבינים מה אני רוצה מהם, ההמלצה שלהם הייתה צינור קרטון גלילי "זה יעשה את העבודה". או שבטח, יש לנו כזה, מטר ב400 שקל. תודה רבה לכל העוזרים. סופ"ש נעים.
הודעה אחרונה מאת RACEPAK, -
- 1 תגובות
- 984 צפיות
האם לכל סוגי הרכבים יש את זה או שיש מנגנון אחר שעושה את אותה העבודה?
הודעה אחרונה מאת malky, -
- 2 תגובות
- 969 צפיות
ברצוני לשאול אם ישנה אפשרות להכניס לג'אנט בעל 5 ברגים מתאם ל4 ברגים שאני יוכל להרכיב את הג'נט בעל ה 5 ברגים על הרכב שלי שיש לו 4 ברגים תודה רבה
הודעה אחרונה מאת QuickSilver, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
אז ככה,היום שמתי לב שיש לי איזה צינור דק שחור תלוי מתחת לאוטו,הוא לא קרוע ולא כלום פשוט איכשהו כנראה יצא ממקומו,האוטו אודי 80...מישהו יודע מזה הצינור הזה??? תודה מראש,מצטער אם השאלה לא מתאימה
הודעה אחרונה מאת ishpuz, -
-
-
- אחראי פורום
- 21 תגובות
- 8.9 אלף צפיות
מישהו פירסם את התמונה הזאתי שימו לב איפה יש פלטת אלומיניום מעל המצבר... לפי מה שידוע לי אלומיניום מוליך חשמל(גרוע-אך מוליך) ולכן אהם לא קצת לא טוב?
הודעה אחרונה מאת ishpuz, -
-
גיר של 205 GTI
מאת redman- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
האם הגיר של 205 GTI שנת 89 אורך יותר משנת 90 מעלה ואם סוג הדלק שונה
הודעה אחרונה מאת esa, -
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
נסעתי היום בבוקר לרופא שיניים החנתי את האוטו והלכתי אליו שחזרתי באתי להדליק את האוטו ופתאום הוא לא נדלק(מה שלא קרה לי מאז שקניתי אותו) אז רציתי לבדוק עם זה מצבר הזה הפעלתי את המערכת והיא עבדה אז ניסתי שוב להניע והוא נדלק אבל עמד על תור נמוך .בגלל שחניתי בעיר והיה מלא אנשים נסעתי הביתה ולא בדקתי במה מדובר במקום.האוטו נסע מוזר כאילו היה קשה לו לסחוב והתור היה נמוך אבל חום המנוע היה בסדר גמור לא גבוהה בכלל שבאתי הביתה נתתי לאוטו מנוכה של15 דקות. שחזרתי פתחתי את המכסה המנוע ובדקתי מים היה חסר לי 2 ליטר הוספתי. ואז בדקתי את השמן .שלהפתעתי היה בצבע מוזר חום בהיר!!!!!! לא האמנתי נראה לי שנכנס לי מים למערכת השמן או כמו שאומרים הלך פקום ראש מדובר בפורד פיאסטה מודל…
הודעה אחרונה מאת fiesta rsi, -
-
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
I just replaced a tire that went flat on my Ford Mondeo 2001. I paid 600NIS for a standard Falken tire. Is the price reasonable? What tires should I buy next time? Which tires are the best? Where should I buy new tires? Where can I learn more about tires?
הודעה אחרונה מאת BBoneLMS, -
- 14 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
מה קורה חברה הרבה זמן לא רשמתי בפורום הזה (טפו טפו טפו ). אני צריך בקרוב להחליף צמיגים בוולבו (את כל הרביעייה), וביררתי מחירים לגבי אותו הצמיג שעכשיו היא נועלת - מישלין פילוט HX MXM במידה 215/55ZR16 93W ובכל מקום שביררתי המחיר הוא 1100ש"ח לצמיג. מה שעוד מצחיק שהצמיג הזה מופיע כדגם ישן באתרי מישלין (ואצלנו הוא קיים כחדש...). הצמיג שמחליף אותו הוא Pilot Primacy והוא הרבה יותר טוב (לפי מישלין). ולעיקר - אני לא חוסך כסף בקניית צמיגים לרכב כידוע, אבל לשלם 4400ש"ח לרביעיית צמיגים בגלל השם (אני יודע שהם גם טובים מאוד, אבל הצמיג הזה הכי יקר בשוק)! והשאלה הנשאלת - האם מישהו יכול להמליץ צמיג כזה (פירמה אחרת, אבל ברמה דומה) במחיר יותר נורמלי, אם לא אז…
הודעה אחרונה מאת RedR, -
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
משהו יודע כמה צריך לעלות ג'אנט מגנזיום ל206 CC בגודל של 16" ואולי גם פחחות וצבע למכסה מנוע... (אולי אפילו חדש) תודה
הודעה אחרונה מאת Israel_106, -
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני מבקש את הדבר עבור חבר . הוא מחפש תרשים המתאר את מערכת החשמל ואת המצה של הרכב , לאיזה קונקטור מתחבר כל חיישן . כל תרשים של מערכת החשמל\המחשב\הזרקה\צמה יתקבלו בברכה !
הודעה אחרונה מאת QuickSilver,