טכני, אחזקה וטיפולים
כאן אפשר לשאול שאלות טכניות על נורות אזהרה, טיפולים שוטפים ותיקונים, צמיגים וכל דבר אחר שאפשר לשבור ו/או מלכלך כשנוגעים בו, וגם לבקש המלצות לבעלי מקצוע או מוסכים.
הנחיות וכללים מחייבים לכתיבה בפורום הטכני
חברים יקרים, להלן כללי הפורום הטכני, הנגזרים מכללי הפורום הכלליים ומוסיפים עליהם. במידה וכללי הפורום הכלליים אינם זכורים לכן זה הזמן לרעננם. הנחיות הכתיבה בפורום הטכני כתובות בלשון זכר או בלשון רבים, אך הם מתייחסים לגולשים ולגולשות כאחד (וכאחת). הרשימה ערוכה לפי סדר שרירותי.
הגישה לתגובות בפורום מוגבלת. כולם יכולים לפתוח שרשורים חדשים ולהגיב בשרשורים שהם עצמם יפתחו, אך כדי לשמור על רמה גבוהה ומקצועית ככל האפשר של התגובות לשרשורים קיימים - לא כולם יכולים להגיב בשרשורים קיימים.
אם יש לכם משהו שאתם ממש רוצים להגיד וממש חושבים שיעזור, אתם מוזמנים לשלוח את ההודעה לי או לאחד המנהלים האחרים עם קישור לשרשור המדובר והסבר מדוע אתם חושבים שההודעה הזו תורמת לשרשור.
1. אם אתם לא יודעים, אל תכתבו.
2. אם אתם חושבים, תכתבו שאתם חושבים.
3. אי לכך - מנהלי הפורום הטכני הם הסמכות העליונה, הסופית והיחידה לגבי נכונותה של כל הודעה/דעה/אמירה/עצה.
4. בגלל הרגישות הרבה בפורום הטכני, מנהלי הפורום הטכני שומרים לעצמם את הזכות למחוק כל הודעה, להרחיק כל משתמש באופן זמני/לצמיתות, בין אם אותו משתמש הפר את חוקי האתר הכללים ובין אם לא. אם זה קרה לכם, זה כי זה הגיע לכם. אל תבואו להתלונן על זה.
5. חובת שימוש במנוע חיפוש טרם פתיחת שרשור חדש: אין לפרסם נושא חדש מבלי שמיציתם מידע הקיים בשרשורים ישנים ע"י חיפוש בפורום כאן.
6. נושאים אסורים לפרסום ב"טכני": אין לפרסם נושאים שאינם טכניים מתחום הרכב. בכלל זה חוו"ד על בעלי מקצוע ועסקים. לשם כך קיים פורום מיוחד.
6א. נושאים ותגובות אסורים (לשון הרע): אין לפרסם נושאים שכוללים השמצות של עסקים. להרחבה, קראו כאן.
7. כותרת: הכותרת הינה מהותית וכותרת שאינה עונה להגדרה מדויקת תביא למחיקת או נעילת הנושא: הכותרת חייבת להכיל את הפרטים הבאים: סוג הרכב, דגם, שנתון ומהות העניין/בעיה.
8. סימנים אסורים לשימוש: אין להשמש בסימנים לא תקניים כגון '|', אין להשתמש בסימנים מרובים כגון ..., ??? או סימנים לא ברורים אחרים. תו אחד מכל סוג יהיה ברור בהחלט.
9. לעניין שאלות כלליות ועניינים "דחופים" ו"עזרות למינהן": שאלה כללית שלא קשורה לרכב מסויים יש לציין בפשטות "כללי" או "שאלה כללית" בתחילה הכותרת ואת מהות העניין. אין לרשום בכלל ובכותרת בפרט, מלים וביטויים מיותרים כגון "דחוף" "עזרה דחופה בבקשה" וכו', זה ברור. בשביל זה אנחנו כאן.
10. מידע חיוני ונוסף שנכון לציין בשרשור: בהתאם לעניין יש לציין פרטים מדוייקים לשאלה הנשאלת. בשאלות הקשורות לבעיות מכניות ו/או תקלות מנוע, כדאי לציין (בגוף ההודעה) את סוג תיבת ההילוכים, קוד מנוע (מופיע ברישיון הרכב) וכן איזור בארץ במידה והנכם מבקשים הפניה לבעל מקצוע/עסק מסוים.
11. ציטוט הודעות: אם אתה מגיב להודעה שמעליך אין לצטט אותה, ממילא היא עוקבת.
12. כבוד הדדי והתייחסות עניינית לנושא: יש להתייחס בכבוד לחברי הפורום וכן יש להתייחס עניינית לנושא הטכני בלבד. "ציונים" וביקורות לגופו של משתמש ימחקו מיידית ויגררו התראה.
13. מאפייני צ'אט אסורים: "אחי" - איסור מוחלט להשתמש במילה זו בפורום. אם הוא אחיך, דבר איתו בבית. הפורום הינו פורום טכני מכובד ולא צ'אט. מאפייני צ'אט כמו "חחח" וכו, אסורים בתכלית האיסור.
14. עברית ראויה. יש לרשום בעברית ראויה, לרבות סימני פיסוק, סימן שאלה כאשר שואלים שאלה, ונקודה בסוף משפט. בנוסף, קיצורי דרך כמו למשל "תאוטו" (= את האוטו), אסורים.
15. התנהלות מול מנהלים: יש להשמע להוראות המנהלים, גם אם אתם חושבים אחרת. השגות נא לשלוח בה"פ, אל המנהל, בצורה מכובדת. דברו אלינו כמו שאתם רוצים שאנחנו נדבר אליכם.
16. שרשורים כפולים של אותו המשתמש: במידה ופתחתם שרשור בעניין מסוים ואתם רוצים לעדכן - המשיכו בשרשור המקורי. אין לפתוח שרשור נוסף באותו עניין.
17. התניה מהותית להקפצות שרשורים: אין להקפיץ שרשורים בטרם חלפו 24 שעות מרגע פתיחתם, ואין להקפיץ שרשורים ישנים באם המידע החדש אינו מועיל או רלוונטית לנושא השרשור המקורי.
- כל התגובות/עצות/הודעות בפורום הטכני הינם בגדר המלצה ו/או חוות דעת בלבד.
-
השימוש במידע הינו באחריותו הבלעדית של המשתמש.
-
הנהלת קארספורום איננה אחראית לטיב המידע ו/או מהימנותו.
-
הנהלת קארספורום לא תהיה אחראית בשום צורה לכל נזק ישיר ו/או עקיף, סיבתי ו/או תוצאתי שיגרם כתוצאה משימוש במידע שבפורום.
באיחולי גלישה מהנה ומשכילה - צוות מנהלי קארספורום.
178,227 נושאים בפורום הזה
-
- 1 תגובות
- 891 צפיות
אני לא יודע אם זה היה פה אבל זה היה אתר ממש טוב שהסביר על כל האלמנטים במנוע בליווי סירטונים ממש טובים אני מחפש אותו נואשות תודה מראש
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- 3 תגובות
- 951 צפיות
שלום..... יש לי רנו קליאו... עכשיו הבד שצמוד לדלת הפנימית, שמכסה את הברזל והחלודה של הדלת עצמה, התנתק מהמקום שלו, רציתי לדעת עם איזה דבק אתם ממליצים לי להדביק את הבד בחזרה למקום? עוד משהו, הבד לא היה דבוק לדלת, אלא הפלסטיק של הדלת החזיק אותו, עכשיו מה צריך להוציא את כל הפלסטיק בשביל להחזיר או שעדיף עם דבק? תודה רבה..............
- 3 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
כמה עולה והאם כדי לעשות שינוי כזה ברכב? באופל טיגרה 1400
הודעה אחרונה מאת almog, -
בדקתי ומצאתי כי אחד הצמיגים שלי "יבש" ואפשר לומר כי "עשה את שלו". למיטב ידיעתי, כאשר מחליפים צמיגים כדאי להחליף בזוגות. אינני מתמצא בסוגים השונים והייתי רוצה שתמליצו לי.....מחפש צמיג לא מהיקרים, איכות טובה (שלא יתבלה לאחר שנה), בקיצור פשרה בין איכות למחיר! שאלה נוספת היא האם לאחר ההחלפה אני אצטרך לבצע איזון גלגלים או משהו? (מדובר כמובן בזוג הקידמי). אשמח לקבל המלצות על סוג צמיג, הערכת מחיר והמלצות למקום לקנות באיזור חולון ראשל"צ או ת"א-יפו
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
שאלה חשמלית
מאת F_B_I- 1 תגובות
- 848 צפיות
כמה אמפר מספק האלטרנטור? (בפורד פוקוס)
-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 2 אלף צפיות
מה יתן דלק 98 ששונה מ-95?? האם זה כדאי? מה צריך לשנות?? אולי כיוון הצתה או משהו כזה??
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
-
- אחראי פורום
- 24 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
יש אצלנו במשפחה לאנטיס97 יד 1 53k, מטופלת במורשה ממש שמורה. אני איני נוהג ברכב, אך שמתי לב שהצריכת דלק ממש נוראית 1:7.5 האם לדעתכם זה נורמלי לדגם זה משנה זו ?
הודעה אחרונה מאת malky, -
-
- 10 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
כן!!! גם אני ביקרתי אצל הפרסי היום , חוויה מצחינה. קודם כל לשם השוואה, ביצעתי בדיקה בחנויות ליד, לדוגמא שמן 10X40 LM בחנויות אחרות נע בין 130-160 ש"ח אצל הפרסי (ם) 90 שקל לפני התמקחות . אני מוכרח לציין שההתמקחות שם מהנה ביותר, והם חבר'ה מצחיקים למדי. בסופו של דבר, יצאתי עם שמן LM , נוזל קירור פרסטון, ותוסף למזרקים של LM בעלות כוללת של כ140 שקלים חדשים. וחיוך רחב מאוד אחד. אז הנה, גם אני מצטרף, וממליץ לבקר בחום. וגם לבצע סקר כללי בחנויות ליד. מעניין, אם יש לכם סבלנות מיותרת כמובן.
הודעה אחרונה מאת shainin, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
ערב/לילה טוב לכל אנשי הפורום, אני צריך עזרה בהוספת מנורה לאוטו יש לי פג'ו 205 והמנורה היחידה שבאוטו שלי היא המנורה שנמצאת מקדימה באמצע וגם היא לא עושה אור בעוצמה חזקה. למישהו יש עצה איך להוסיף אור לתוך האוטו? אני יודע שקיימות מנורות להוספה באוטו דיפו וכאלה חנויות אבל אני לא רוצה שיעבור לי כבל מהמצת עד למעלה. תודה מראש לכל העוזרים.
הודעה אחרונה מאת ToMeR, -
-
- 6 תגובות
- 962 צפיות
היי ברצוני לעבור לצמיג ברוחב 185 עם חתך 55 למישהו עם 106 אולי יש ניסיון עם מעבר למידה זו? מהן ההשלכות שיהיו? אני אצטרך להחליף ג'אנט בגלל זה? (טסט אני יעבור בכל מקרה)
הודעה אחרונה מאת תומR, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
יש לי בעיה במד דלק ,הרכב הוא סיטרואן אי איקס. המד דלק קופץ וכמעט רוב הזמן מראה שהמיכל בפול ובדרך כלל משחק בין מיכל מלא למיכל ריק. יש מצב שזה המגעים רופפים ?
הודעה אחרונה מאת Paradoxx, -
-
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
ברשותי פג'ו 306 SR, 1600, שנת 95 (יו, כמו בפרטים שלי!! ),בצבע אפור מטאלי והזרקה. הבנתי שלפג'ו יש 2 סוגי מנועים שיכולים להיות מצויים ברכב שלי - XU ו-TU. איזה מהם נמצא ברכב שלי? כמו כן, מה ההבדלים בין שני הסוגים (מבחינת נתונים, זיהוי חיצוני, שנתונים שבהם הם נמצאים וכו'). תודה
הודעה אחרונה מאת romer-, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
אז ככה לא ידעתי אם לשים את זה בכללי או בטכני בסוף הלכתי על כללי.. איזה מוסך אתם יכולים להמליץ לסיטרואן(ZX 1600) וזה לא שיש בעיות מיוחדות אלא אני פשוט לא רוצה בפעם הבאה שיקרה משהוא ללכת למוסכניק "שלי" שדופק אותי כל פעם מחדש
הודעה אחרונה מאת Syoma, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 971 צפיות
מישהו גנב לי את המנורת איתות הכתומה בצד ימין.. הלכתי לחברה והם רוצים 180 ש"ח יש למישהו פיתרון?
הודעה אחרונה מאת שייקה, -
-
- 1 תגובות
- 991 צפיות
שלום לכולם! מה מוביל הצינור שמחבר בין השסתום בסרבו לבין המנוע? הצינור הנ"ל אצלי רטוב משמן לא משהו היסטרי רק קצת מזיע ,החלפתי את הבנדים שמחוברים לקצוות הצינור וחיזקתי את הבנדים ועדין הצינור קצת רטוב. השאלה בגדול האם הצינור מוביל שמן או שסימני הרטיבות באים ממקור אחר? אם כן אז מאיפה? בתודה מראש מיקי
הודעה אחרונה מאת עתיד, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
חבר'ה, היום בבוקר אני מתניע את הסובארו ג'סטי 92, ידנית, 1200 - האוטו מההתחלה גימגם וכל לחיצה על הגז עברה כאילו אני לוחץ על אוויר והאוטו בשלו, רק ב-3 אלף טורים בערך פתאום הוא "תפס" כוח... לאחר כ-5 דקות במהירות של 70 קמ"ש, פתאום בום חזק וענן עשן חום סמיך מהאגזוז. עצרתי בצד ומיד המנוע נכבה, התנעתי, חיממתי אותו קצת, והסתכלתי על האגזוז לראות שהוא עוד שם, אז הוא שם, יצא ממנו איזה נוזל, אולי מים מהגשם או לא יודע מה... לאחר חימום מנוע רציני של מספר דקות חזרתי לנסוע כרגיל. השאלה מה לעזאזל זה היה??? תודה.
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
אני מחפש מוסך לקליאו של בת זוגי, האוטו קיבל עיקום במכסה המנוע מלאנטיס חברה שחונה לידנו בחניה של העבודה. בכל מקרה, לאחר חיפוש החלטתי ללכת על אוטופיקס, אבל לצערי לא מצאתי את הטלפון של המקום, לא בחיפוש ולא בדפי זהב און ליין. המקום שכן מצאתי היה בתל אביב, ולפי הכתובת שבשרשור האחרון בנושא הוא אמור להיות בהרצליה. אז או שאני טועה או שהם שוב(?) עברו. בכל מקרה, אשמח מאוד אם למישהו יש את הטלפון שלהם. רון. -או המלצה למקום שהוא לא פחות ממעולה בתיקונים קלים-
הודעה אחרונה מאת z-man, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
האם כדי לי לשים שמן סינטטי מלא לראלי שלי דור שני... עזבו את המחיר מבחינת ביצועים ואיכות..? רועי
הודעה אחרונה מאת sronis, -
-
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
הסיריון שלי קיבלה דפיקה קטנה מקדימה לפני כמה ימים. הנזק הוא דיי קטן. אני צריך המלצה לפחחות טובה באזור המרכז במחיר סביר. במוסך של דייטסו בפ"ת הפחח מבקש 800-900 וזה נראה לי קצת יקר בשביל מכה קטנה. אני צריך משהו באזור המרכז קרוב לפ"ת.
הודעה אחרונה מאת רפי לין, -
- 1 תגובות
- 904 צפיות
יש בביתי קופסת פוליש עוד מלפני בערך 10 שנים, עוד כשהייתי ילד והתרוצצתי ליד אבא כשהוא מטפל ברכב (סוויפט בזמנו שהייתה מצויינת) האם יש תוקף לחומר הזה ? הוא יעבוד כראוי לדעתכם ?
הודעה אחרונה מאת רפי לין, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
זקוק למכון אמין. יש המלצות??
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
יש למישהו המלצות לגבי סוגי פלאגים מועדפים? מהי כמות השמן שיש בעוקה? תודה
הודעה אחרונה מאת ג'נגו, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
טוב, ברשותי רביעיית צמיגי דאנלופ DUNLOP SP2000 185/55/14 כמובן שזוהי לא המידה המקורית של הרכב. איך אני יודע מה לחץ האוויר המומלץ בצמיגים לפי היצרן כמובן?
הודעה אחרונה מאת shainin, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
שלום מישהו מכיר חברה בארץ אשר מיבאת מנועים מחו"ל? תודה.
-
כסויים לרכב!
מאת almog- 0 תגובות
- 839 צפיות
טוב אז ככה. בכיסא של הנהג שלי יש קרע, וזה מרגיז אותי מאוד, אני רוצה לקנות כיסאות ספרקו, או רקארדו. אבל בנתיים אין לי תסכום הזה של כיסאות, אז עד שאני יארגן תסכום הזה, וזה סכום רציני אז אני רוצה לשים כיסויים לרכבי, אבל אני מחפש כיסויים דגם ספורטבי. או משהו כזה והכסאות ברכבי הם כסאות ספורט שבאים עם הרכב מהחברה, יש איזה כיסוי עם דפנות בצדידים, משהו שלא יהיה מורגש כיסוי רק בנתיים שיכסה לי את הקרע לבנתיים. יש משהו כזה???
הודעה אחרונה מאת almog, -
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
יש לי שאלה ממש דחופה אני אודה על כול עזרה: אני רוצה לשים מגנזיום שהיו על רכב עם צמיגים 165.70.13 4 ברגים על רכב עם צמיגים 175.70.13 4 ברגים האם תהיה לי בעיה וזה בכלל אפשרי בתודה !!
הודעה אחרונה מאת K&N, -
- 9 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום לכולם, אני רוצה לקנות ידית הילוכים חדשה ואני לא יודע היכן אני יכול לרכוש אחת. ואיך אני יכול לדעת איזה גודל מתאים לי? יש לי פיאט אונו. תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת snoopy, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אני יודע שסימנס מיצרת אותם, אבל מישהו יודע את הגודל שלהם (בסמ"ק /CC) ? תודה לעונים...
הודעה אחרונה מאת לנצ'יהוליסט, -
-
-
- אחראי פורום
- 22 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
בזמן האחרון אני מרגיש שהגלגל הימני קדמי שלי קופץ. יש לכם מושג איך אבדוק אותו עצמאית ? (כי אני ממש לא זוכר איך בודקים). שמוליק
הודעה אחרונה מאת נמרוד רחמימוב, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
יש לי פיאט אונו שנת94 גיר 5 אילוכים אזרכה חד נקודתית ומנוע 1000 ליפני זה היה לי גם אונו אבל שנת88 גיר 4 אילוכים קרבורטור וגם מנוע 1000 וסמתי לב שהאוטו החדש אוכל פי 2 דלק מה יכולהה ליהיות הסיבה בתודה מראש ארתור * להבא נא לרשום יותר מ "אונו" בכותרת*
הודעה אחרונה מאת שמר, -
-
מי מחובר 46 משתמשים רשומים, 8 אנונימיים, 415 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- RedLabel
- ישיר
- Coresh
- גולדן191
- PASHUT
- דובצע
- נתנאל - Net
- Mr.Voland
- Avia
- פאר האורה
- meny5
- yahaga