טכני, אחזקה וטיפולים
כאן אפשר לשאול שאלות טכניות על נורות אזהרה, טיפולים שוטפים ותיקונים, צמיגים וכל דבר אחר שאפשר לשבור ו/או מלכלך כשנוגעים בו, וגם לבקש המלצות לבעלי מקצוע או מוסכים.
הנחיות וכללים מחייבים לכתיבה בפורום הטכני
חברים יקרים, להלן כללי הפורום הטכני, הנגזרים מכללי הפורום הכלליים ומוסיפים עליהם. במידה וכללי הפורום הכלליים אינם זכורים לכן זה הזמן לרעננם. הנחיות הכתיבה בפורום הטכני כתובות בלשון זכר או בלשון רבים, אך הם מתייחסים לגולשים ולגולשות כאחד (וכאחת). הרשימה ערוכה לפי סדר שרירותי.
הגישה לתגובות בפורום מוגבלת. כולם יכולים לפתוח שרשורים חדשים ולהגיב בשרשורים שהם עצמם יפתחו, אך כדי לשמור על רמה גבוהה ומקצועית ככל האפשר של התגובות לשרשורים קיימים - לא כולם יכולים להגיב בשרשורים קיימים.
אם יש לכם משהו שאתם ממש רוצים להגיד וממש חושבים שיעזור, אתם מוזמנים לשלוח את ההודעה לי או לאחד המנהלים האחרים עם קישור לשרשור המדובר והסבר מדוע אתם חושבים שההודעה הזו תורמת לשרשור.
1. אם אתם לא יודעים, אל תכתבו.
2. אם אתם חושבים, תכתבו שאתם חושבים.
3. אי לכך - מנהלי הפורום הטכני הם הסמכות העליונה, הסופית והיחידה לגבי נכונותה של כל הודעה/דעה/אמירה/עצה.
4. בגלל הרגישות הרבה בפורום הטכני, מנהלי הפורום הטכני שומרים לעצמם את הזכות למחוק כל הודעה, להרחיק כל משתמש באופן זמני/לצמיתות, בין אם אותו משתמש הפר את חוקי האתר הכללים ובין אם לא. אם זה קרה לכם, זה כי זה הגיע לכם. אל תבואו להתלונן על זה.
5. חובת שימוש במנוע חיפוש טרם פתיחת שרשור חדש: אין לפרסם נושא חדש מבלי שמיציתם מידע הקיים בשרשורים ישנים ע"י חיפוש בפורום כאן.
6. נושאים אסורים לפרסום ב"טכני": אין לפרסם נושאים שאינם טכניים מתחום הרכב. בכלל זה חוו"ד על בעלי מקצוע ועסקים. לשם כך קיים פורום מיוחד.
6א. נושאים ותגובות אסורים (לשון הרע): אין לפרסם נושאים שכוללים השמצות של עסקים. להרחבה, קראו כאן.
7. כותרת: הכותרת הינה מהותית וכותרת שאינה עונה להגדרה מדויקת תביא למחיקת או נעילת הנושא: הכותרת חייבת להכיל את הפרטים הבאים: סוג הרכב, דגם, שנתון ומהות העניין/בעיה.
8. סימנים אסורים לשימוש: אין להשמש בסימנים לא תקניים כגון '|', אין להשתמש בסימנים מרובים כגון ..., ??? או סימנים לא ברורים אחרים. תו אחד מכל סוג יהיה ברור בהחלט.
9. לעניין שאלות כלליות ועניינים "דחופים" ו"עזרות למינהן": שאלה כללית שלא קשורה לרכב מסויים יש לציין בפשטות "כללי" או "שאלה כללית" בתחילה הכותרת ואת מהות העניין. אין לרשום בכלל ובכותרת בפרט, מלים וביטויים מיותרים כגון "דחוף" "עזרה דחופה בבקשה" וכו', זה ברור. בשביל זה אנחנו כאן.
10. מידע חיוני ונוסף שנכון לציין בשרשור: בהתאם לעניין יש לציין פרטים מדוייקים לשאלה הנשאלת. בשאלות הקשורות לבעיות מכניות ו/או תקלות מנוע, כדאי לציין (בגוף ההודעה) את סוג תיבת ההילוכים, קוד מנוע (מופיע ברישיון הרכב) וכן איזור בארץ במידה והנכם מבקשים הפניה לבעל מקצוע/עסק מסוים.
11. ציטוט הודעות: אם אתה מגיב להודעה שמעליך אין לצטט אותה, ממילא היא עוקבת.
12. כבוד הדדי והתייחסות עניינית לנושא: יש להתייחס בכבוד לחברי הפורום וכן יש להתייחס עניינית לנושא הטכני בלבד. "ציונים" וביקורות לגופו של משתמש ימחקו מיידית ויגררו התראה.
13. מאפייני צ'אט אסורים: "אחי" - איסור מוחלט להשתמש במילה זו בפורום. אם הוא אחיך, דבר איתו בבית. הפורום הינו פורום טכני מכובד ולא צ'אט. מאפייני צ'אט כמו "חחח" וכו, אסורים בתכלית האיסור.
14. עברית ראויה. יש לרשום בעברית ראויה, לרבות סימני פיסוק, סימן שאלה כאשר שואלים שאלה, ונקודה בסוף משפט. בנוסף, קיצורי דרך כמו למשל "תאוטו" (= את האוטו), אסורים.
15. התנהלות מול מנהלים: יש להשמע להוראות המנהלים, גם אם אתם חושבים אחרת. השגות נא לשלוח בה"פ, אל המנהל, בצורה מכובדת. דברו אלינו כמו שאתם רוצים שאנחנו נדבר אליכם.
16. שרשורים כפולים של אותו המשתמש: במידה ופתחתם שרשור בעניין מסוים ואתם רוצים לעדכן - המשיכו בשרשור המקורי. אין לפתוח שרשור נוסף באותו עניין.
17. התניה מהותית להקפצות שרשורים: אין להקפיץ שרשורים בטרם חלפו 24 שעות מרגע פתיחתם, ואין להקפיץ שרשורים ישנים באם המידע החדש אינו מועיל או רלוונטית לנושא השרשור המקורי.
- כל התגובות/עצות/הודעות בפורום הטכני הינם בגדר המלצה ו/או חוות דעת בלבד.
-
השימוש במידע הינו באחריותו הבלעדית של המשתמש.
-
הנהלת קארספורום איננה אחראית לטיב המידע ו/או מהימנותו.
-
הנהלת קארספורום לא תהיה אחראית בשום צורה לכל נזק ישיר ו/או עקיף, סיבתי ו/או תוצאתי שיגרם כתוצאה משימוש במידע שבפורום.
באיחולי גלישה מהנה ומשכילה - צוות מנהלי קארספורום.
178,213 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 639 צפיות
שלום.. ברשותי סיויק 95. אני מריח ריח של בנזין מקרבת האגזוז (או ממושב הנהג, כשאני נוסע רוורס - אבל זה מהאגזוז).. יש רעיונות? תודה.
הודעה אחרונה מאת malky, -
-
- 10 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
היי האם נכונה ההשערה כי מערכת ה T Spark במנועי האלפא רומיאו כל כך יעילה ומושלמת שאינה מסוגלת לספק מספיק גזי פליטה (עקב ניצול יעיל בתאי השריפה..) למערכות טורבו תודה, אדם.
הודעה אחרונה מאת תומR, -
- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מקרה מוזר: נהגתי בפאסאט 2002, נפל לי עט אל מתחת למושב, וכשחיפשתי אותו, הוצאתי מעין קפיץ מוזר, כמתואר בתמונה. החלק הכחול זה מעין שרוול פלסטיק שצמוד לחלק מהקפיץ, כמתואר. מצטער על איכות התמונה, זה בשביל להעביר מסר בלבד. גודל הקפיץ: אורך: כ25 ס"מ, קוטר (רוחב החלק): 2-4 ס"מ בערך. מה זה? האם זה חשוב? אולי החבר'ה בגרמניה שמו אחד ספייר?
הודעה אחרונה מאת malky, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 15.8 אלף צפיות
המליצו לי על חומר שנקרא JB האם יש חומר אחר שהו מממלץ הנזילה קלה מאוד
הודעה אחרונה מאת E-S-L, -
-
- 1 תגובות
- 859 צפיות
הבנתי שאם החלודה בתחילת דרכה אז צריך לשפשף אותה ואז למרוח צבע על המקום. אם אני רק חוסם לשריטה את המגע עם האויר מבלי לשפשף אז ההתפשטות תעצר? תודה דניאל
הודעה אחרונה מאת K&N, -
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכל החברים. מי מכיר חנות חלקים לפיאט שאני צריך בשביל האוטו שלי בתל אביב או רמת גן. תודה לכולם
הודעה אחרונה מאת רפי לין, -
- 0 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
הורדתי את המחירון והדגמים של OMP לרכב שלי וראיתי שיש כמה סוגים של מוטות, יש מוט ישר עם כיונון ויש מוט עקום וגם הצורת חיבור שלהם לרכב היא שונה. רציתי אם מישהו יכול להעלות תמונות ולהסביר מה ההבדל בכל אחד מהמוטות השונים ומה נותן כל עיקום שכזה למוט ובגדול איך אני אמור לדעת מה לבחור לאוטו.
הודעה אחרונה מאת ToMeR, -
- 1 תגובות
- 992 צפיות
שלום לחבר שלי יש פיאסטה 87 1.100 ומשום מה הוא לא מצליח למצוא את הפילטר-אתם יכולים לכוון אותו למקום??.... תודה
הודעה אחרונה מאת kompy, -
ייבוא מנוע
מאת redroze-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אז הסיפור הולך ככה, מצאתי באיביי 3 מנועים של אופל מנטה ראלי ב-50 דולר. מנוע אחד עובד עגול עם סטרטר ואלטרנטור ושני המנועים האחרים לא שמישים (לאחד יש לחץ שמן נמוך והשני חלוד) אבל יכולים לספק חלקים. עדיין לא בררתי לגבי שטר מכר כי קודם רציתי לשאול אם יש פה מישהו שייבא לבד מנוע ויודע כמה בערך יעלה המשלוח מארה"ב ??? כל מה שאני יודע שמדובר במטען חורג אם מדובר בשליחה באוויר ולכן האופציה היחידה היא לשלוח דרך הים ... בעיקרון אני מעוניין רק במנוע הראשון אבל הבעלים מתחנן שמי שזוכה במכרז יקח ממנו את כל המנועים ...
הודעה אחרונה מאת razer, -
-
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
לאחרונה גיליתי ברכבי סימני חלודה באיזור דלת הנהג, השאלה שלי אם התיקון סובל דיחוי או שכדאי "לרוץ" לטפל. בנוסף אבקש המלצות לפחח לשם קבלת הצעות מחיר לטיפול די רציני. הומלץ לי כבר על פחח באיזור נתניה, מכיוון שאני אשקלוני כמובן יש לי נטיה להעדיף את איזור ת"א. זכור לי שהומלץ על פחח ליד ליטל פעם (אם אני לא טועה ע"י רועי צוקרמן), אשמח לקבל עוד פרטים. מאוד חשובה לי המקצועיות, המחיר פחות - למרות שכמובן אעדיף את יחס התמורה מחיר הטוב ביותר (כלומר לא צריך לתת מקומות יקרים מידי - אוטופיקס?) תודה רבה!
יש ברשותי פיאסטה שלא זזה כבר שנה מהחניה. ואני רוצה לחזיר אותה לכביש. אין לה טסט לשנת 03 וכמובן גם ל04 אז השאלה שלי היא איך אוכל לעשות לה ת'טסט האם אני אצטרך לשלם קנס או משהו עקב זה שעמדה שנה ללא טסט? ובכלל איך זה עובד...את האגרה של 04 לא קיבלתי בכלל יש לי רק של שנת 03 שגם לא משולמת. בתודה מראש.
הודעה אחרונה מאת אלי, -
- 4 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
ערב טוב לכולם מישהו אולי יודע איך מתבצע ניקוי רדיאטור במכון לראדיאטורים וכמה עולה טיפול כזה בממוצע ? (המלצות)
הודעה אחרונה מאת Charde 88, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום לכל מומחי הצמיגים... האם מותר לבצע הצלבה בצמיגים מסוג פירלי p6000? ז"א, להעביר לדוגמא גלגל ימני קידמי לגלגל אחורי שמאלי מבלי להוריד את הצמיג מהג'נט ולהפוך אותו. הרי כיוון הנסיעה שלו מתהפך, אבל מצד שני חריצי הצמיגים זהים בכל ארבעת הצמיגים, ולא נראה שיש הבדל ביניהם בכלל (ימין שמאל - או קדימה אחורה). תודה, יובל.
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
שלום לכולם! היום סוף סוף נתתי את רכבי האהוב (טויוטה סטרלט) להחלפת קלאץ'. אני סומך בעיניים עצומות על מי שעשה את העבודה, ובהחלט מרגישים הבדל (מה גם שראיתי את הקלאץ' הישן אחרי הפירוק ומצבו בכי רע...) אבל הבעייה שבעקבותיה חשבתי שצריך להחליף קלאץ' לא נפתרה: ההילוכים לא משתלבים כמו שצריך. ז"א, אם הרכב נמצא בתזוזה, וצריך להעביר מהילוך שני לשלישי לדוגמה, ההילוך נתקע באמצע וצריך להפעיל מעט כוח כדי להכניסו למקום. אם ההילוך נשאר "תקוע" באמצע ישנם רעשים של גג"שים מתחכחים. עשיתי סיבוב עם זה שהחליף לי את הקלאץ' והוא אמר לי שזה בסדר גמור, ושהחלפת הילוכים תמיד צריך לעשות במכה אחת ולא "לעצור באמצע". מה שאני עדיין לא מבין זה מה הקשר בין זה לקלאץ'? קלאץ' לא אמור להפריד בין תיבת ההיל…
הודעה אחרונה מאת DaviX, -
-
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
האוטו שלי עבר צביעה כללית. הפח והצבע יצאו מ-ה-מ-מ-י-ם, אבל כעת כל הניקלים והחלקים האחרים נראים פתאום קצת עייפים. גם פנים הרכב זקוק ליד מקצועית שתנקה לכלוכים שונים מאבק של שיוף ועד לשרידי DNA בני שלושים מהמושב האחורי. גם תא המנוע לא יזיק לו קצת נקוי, ארגון וצחצוח. איפה עושים את זה? אני צריך מקום באמת מקצועי שיודע להתמודד עם בדי ריפוד בני 33 בלי להרוס. אני לא מחפש מישהו שיעשה לי מחיר, אלא מישהו שיעשה לי עבודה. המלצות מניסיון יתקבלו בברכה. נמרוד
הודעה אחרונה מאת QuickSilver, -
שמן בקרבורטור
מאת redman- 2 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם שני מילים אחלה פורום ואהבתי את העבודות שאנשים עושים ומצלמים תמשכו הבעיה היא שנכנס שמן טיפות לתא של הקרבורטור ניקתי את כול הקרבורטור עם ספריי ואת התא והיום ראיתי שיש שוב שמן האוטו הוא מסוג לנסר 92 השמן לא מעבר לFULL מה שיכול להיות הבעיה
הודעה אחרונה מאת redman, -
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
תהיתי - לאחר שמתדלקים את המיכל אוטומטית למלא, כמה ליטר ניתן להוסיף כדי שיהיה מלא עד הסוף ממש (בערך)???? 3,4 ליטר??? יותר/פחות??? (אני כמובן מתכוון לרכב שלי)
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 9.7 אלף צפיות
שלום חברים , אני מריח אחרי כל נסיעה (משולבת , לא ממש חזקה) ריח שרוף , בסגנון של אבק שנשרף (מכירים תתנורים האלה עם הסלילים האדומים שמחממים בחורף , שיש עליהם אבק , בפעם הראשונה של החורף , יש ריח שרוף כזה , כזה ריח יש לי באוטו אחרי נסיעה של כמה דקות , זה מורגש בתא הנוסעים ובחוץ , אני לא יכול להגיד ממש מאיפה , ממה זה יכול להיות , יש מישהו שיודע...
הודעה אחרונה מאת EYAL-MR2, -
-
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
אהלן אני צריך להחליף את הצמיגים בגולף של אמא שלי, ורציתי להתייעץ איתכם לגבי החברות. הצמיגים במידה 205\55\16. הצמיגים שהציעו לי הם: DUNLOP SP490 Bridgestone PF03 TOYO PROXES TPT ן CONTINENTAL SPORT CONTACT ה דנלופ והטויו הם הזולים בחבורה , והקונטי הוא היקר ביותר. איזה צמיג לפי דעתכם כדאי? בהתחשב בזה שאמא שלי היא לא נהגת מרוצים. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת avi_shava, -
-
- 7 תגובות
- 8.8 אלף צפיות
לא מזמן החלפתי רביעיית צמיגים לפונטו שלי (01') לצמיגי goodyear GT3. לא הצלחתי להבין מקריאה בפורום האם כדאי או צריך לבצע כיוון פרונט לאחר ההחלפה ואם כן אז למה? כמו כן, הרכב עבר לפני כמה חודשים טסט, מה בודקים בטסט בתחילת המסלול - כיוון פרונט או כיוון גלגלים? דבר שני: לעיתים רחוקות שומעים בפניות או בזמן הבלימה (יש ABS) רעש של מעין חריקות גומי מכיוון הצמיגים שהתחילו לאחר ההחלפה. מה הסיבה לכך? הצמיגים הוחלפו לפני כ- 1000 ק"מ ואני ממש מקפיד על לחץ אוויר תקין. ואחרון: מישהו מכיר מכון טוב לכיוון פרונט בירושלים הצמיגים ששמתי: http://www.goodyear.co.uk/services/tyreguide/feat_gt3_car.html
הודעה אחרונה מאת אייל, -
- 10 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
כפי שסיפרתי, האקזמפלר שבבעלותי הוזנח בצורה נוראית, ואחרי כמעט שנה ללא תקלות הכל קרס ביחד... משאבת המים החלה לנזול, בעיות סחיבה נוראיות, זלילת דלק שמן ומים, רעש בלתי נסבל בזמן הנסיעה, הרכב גם נכבה מידי פעם תוך כדי נסיעה גם במהירויות גבוהות ועוד תופעות כאלה ואחרות... שלא לדבר על קלאץ' מת שהסריח רבות, ובלמים שלא היו לי בכלל...! ובכן, לפני כשבועיים הכנסתי אותה לטיפול, טופלה המשאבה בחומר לאטימה (טפו פטו טפו אין נזילות), הקרבורטור שופץ אך לא כויל כמו שצריך בגלל אלטנטור מת שפשוט הפריע, הוחלפו 4 רפידות בלמים ונעשה טיפול 10 מלא + חוטי הצתה וכד'. הרבה יותר טוב זה לא הפך להיות, אבל קיוויתי שזה יחזיק קצת מעמד, עד למשכורת.. בו-זמנית ניסיתי למכור, אח"כ החלטתי שלא כדאי (דווקא היו…
הודעה אחרונה מאת esa, -
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום, הזמנתי לפני חודש סעפת (מניפולד)4-2-1 של סופרספרינט... שאלתי היא מהו האפקט שארגיש לאחר ההתקנה..? מדובר על 106 ראלי דור שני...
הודעה אחרונה מאת SUPER, -
סתימת חור בפנס
מאת Slonya-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
יש לי חור קטן בפנס, שממש לא שווה להחליף פנס בגללו, אבל אחרי כל גשם יש שם אקווריום. יש איזה חומר מיוחד לזה ? או לפחות עצה מה לעשות ?
-
חימום וריח דלק
מאת E.L- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
היי.שאלה: מדוע כשאני מפעיל את החימום בראלי יש ריח של דלק? עברתי על כל הצינורות בתא המנוע והכל נראה תקין. כשהחימום לא פועל,אין ריח של דלק. מה זה יכול להיות?? תודה לעונים.
- 8 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
האם בשני הדגמים זוהי אותה שילדה בשנים 95-56 ? אם לא, מה ההבדלים ?
הודעה אחרונה מאת אורן, -
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
איזה אתר יכול להראות לי יחסי העברה של גיר (gear ratio אני חושב) של מכוניות? חיפשתי במספר מקומות ולא מצאתי. (מי שמוצא, שיגיד לי בבקשה גם איך הוא מצא את זה...מוזר שלא מצאתי).
הודעה אחרונה מאת ~TB~, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
כמה ליטרים צריך למלא לאחר ריקון השמן והחלפת הפילטר ?
הודעה אחרונה מאת ToMeR, -
-
-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 8.6 אלף צפיות
הכל התחיל לפני כחודש וחצי. שיחת טלפון מידידי אביעד שוב קטעה לה בוקר שמח ושטוף שמש המלווה בנס-קפה על חלב מלא - בעודו מבשר לי שישנם רעשי נקישה מן ההגה. נפגשנו בצהרי היום, זחלתי מתחת לקרביה של הוולקן וביקשתי מאביעד לשחק בהגה - ומהר. הבעיה אובחנה מייד: בוקסה של הבולם ה"כ התפוררה כליל ונוצר חופש המאופיין בנקישות תוך כדי מעבר חד מסיבוב הגה ימינה/שמאלה. למרות כל ניסיונותיי לדחות את מועד התיקון (בשאיפה שהיא תעלם מן העולם ותתפורר מעצמה ) היום זה הגיע. אצתי רצתי לקנות בוקסה "טורקס" מיוחדת במידה "55" עבור שיחרור אחד מברגי הבולם ההידראולי הזה. 27 שקלים חדשים (כולל מעמ) הביאו לי את מבוקשי. בעודי נרגש רק ממחשבת הזחילה תחת יצירת הפאר המוטורית הצרפתיה, הנושאת בקרביה מנוע …
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
פילטר אויר למזגן
מאת ברקי- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
לגיסי יש סזוקי בלאנו והשאלה שלי האם יש לרכב , פילטר אויר למזגן האם יש אפשרות להחליפו ,לשטוף,ואייך ניתן לעשות זאת
הודעה אחרונה מאת ניצן א, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
מישהו יודע על משהו או שיכול להשיג תמונה (שזה בלתי אפשרי) על כריזמה משופרת או משהו כזה כריזמה יפה או על מישהו שיש לו חלקים לכריזמה אם כן דברו איתו אפילו אם יש לכם עצה לייפות את הכריזמה שלי אני אשמח אם אתם רוצים לחפש באינטרנט משהו אז הנה ככה קוראים לזה: mitsubishi carisma glx 1.6 abs
הודעה אחרונה מאת חם על הקריזמה, -
-
מי מחובר 54 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 342 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- elibaba
- ishayk
- נירו72
- פריג'י
- Igalz
- Tal7
- אהרן ג
- גולד1
- yahaga
- orankohn
- urich
- itaimoto