טכני, אחזקה וטיפולים
כאן אפשר לשאול שאלות טכניות על נורות אזהרה, טיפולים שוטפים ותיקונים, צמיגים וכל דבר אחר שאפשר לשבור ו/או מלכלך כשנוגעים בו, וגם לבקש המלצות לבעלי מקצוע או מוסכים.
הנחיות וכללים מחייבים לכתיבה בפורום הטכני
חברים יקרים, להלן כללי הפורום הטכני, הנגזרים מכללי הפורום הכלליים ומוסיפים עליהם. במידה וכללי הפורום הכלליים אינם זכורים לכן זה הזמן לרעננם. הנחיות הכתיבה בפורום הטכני כתובות בלשון זכר או בלשון רבים, אך הם מתייחסים לגולשים ולגולשות כאחד (וכאחת). הרשימה ערוכה לפי סדר שרירותי.
הגישה לתגובות בפורום מוגבלת. כולם יכולים לפתוח שרשורים חדשים ולהגיב בשרשורים שהם עצמם יפתחו, אך כדי לשמור על רמה גבוהה ומקצועית ככל האפשר של התגובות לשרשורים קיימים - לא כולם יכולים להגיב בשרשורים קיימים.
אם יש לכם משהו שאתם ממש רוצים להגיד וממש חושבים שיעזור, אתם מוזמנים לשלוח את ההודעה לי או לאחד המנהלים האחרים עם קישור לשרשור המדובר והסבר מדוע אתם חושבים שההודעה הזו תורמת לשרשור.
1. אם אתם לא יודעים, אל תכתבו.
2. אם אתם חושבים, תכתבו שאתם חושבים.
3. אי לכך - מנהלי הפורום הטכני הם הסמכות העליונה, הסופית והיחידה לגבי נכונותה של כל הודעה/דעה/אמירה/עצה.
4. בגלל הרגישות הרבה בפורום הטכני, מנהלי הפורום הטכני שומרים לעצמם את הזכות למחוק כל הודעה, להרחיק כל משתמש באופן זמני/לצמיתות, בין אם אותו משתמש הפר את חוקי האתר הכללים ובין אם לא. אם זה קרה לכם, זה כי זה הגיע לכם. אל תבואו להתלונן על זה.
5. חובת שימוש במנוע חיפוש טרם פתיחת שרשור חדש: אין לפרסם נושא חדש מבלי שמיציתם מידע הקיים בשרשורים ישנים ע"י חיפוש בפורום כאן.
6. נושאים אסורים לפרסום ב"טכני": אין לפרסם נושאים שאינם טכניים מתחום הרכב. בכלל זה חוו"ד על בעלי מקצוע ועסקים. לשם כך קיים פורום מיוחד.
6א. נושאים ותגובות אסורים (לשון הרע): אין לפרסם נושאים שכוללים השמצות של עסקים. להרחבה, קראו כאן.
7. כותרת: הכותרת הינה מהותית וכותרת שאינה עונה להגדרה מדויקת תביא למחיקת או נעילת הנושא: הכותרת חייבת להכיל את הפרטים הבאים: סוג הרכב, דגם, שנתון ומהות העניין/בעיה.
8. סימנים אסורים לשימוש: אין להשמש בסימנים לא תקניים כגון '|', אין להשתמש בסימנים מרובים כגון ..., ??? או סימנים לא ברורים אחרים. תו אחד מכל סוג יהיה ברור בהחלט.
9. לעניין שאלות כלליות ועניינים "דחופים" ו"עזרות למינהן": שאלה כללית שלא קשורה לרכב מסויים יש לציין בפשטות "כללי" או "שאלה כללית" בתחילה הכותרת ואת מהות העניין. אין לרשום בכלל ובכותרת בפרט, מלים וביטויים מיותרים כגון "דחוף" "עזרה דחופה בבקשה" וכו', זה ברור. בשביל זה אנחנו כאן.
10. מידע חיוני ונוסף שנכון לציין בשרשור: בהתאם לעניין יש לציין פרטים מדוייקים לשאלה הנשאלת. בשאלות הקשורות לבעיות מכניות ו/או תקלות מנוע, כדאי לציין (בגוף ההודעה) את סוג תיבת ההילוכים, קוד מנוע (מופיע ברישיון הרכב) וכן איזור בארץ במידה והנכם מבקשים הפניה לבעל מקצוע/עסק מסוים.
11. ציטוט הודעות: אם אתה מגיב להודעה שמעליך אין לצטט אותה, ממילא היא עוקבת.
12. כבוד הדדי והתייחסות עניינית לנושא: יש להתייחס בכבוד לחברי הפורום וכן יש להתייחס עניינית לנושא הטכני בלבד. "ציונים" וביקורות לגופו של משתמש ימחקו מיידית ויגררו התראה.
13. מאפייני צ'אט אסורים: "אחי" - איסור מוחלט להשתמש במילה זו בפורום. אם הוא אחיך, דבר איתו בבית. הפורום הינו פורום טכני מכובד ולא צ'אט. מאפייני צ'אט כמו "חחח" וכו, אסורים בתכלית האיסור.
14. עברית ראויה. יש לרשום בעברית ראויה, לרבות סימני פיסוק, סימן שאלה כאשר שואלים שאלה, ונקודה בסוף משפט. בנוסף, קיצורי דרך כמו למשל "תאוטו" (= את האוטו), אסורים.
15. התנהלות מול מנהלים: יש להשמע להוראות המנהלים, גם אם אתם חושבים אחרת. השגות נא לשלוח בה"פ, אל המנהל, בצורה מכובדת. דברו אלינו כמו שאתם רוצים שאנחנו נדבר אליכם.
16. שרשורים כפולים של אותו המשתמש: במידה ופתחתם שרשור בעניין מסוים ואתם רוצים לעדכן - המשיכו בשרשור המקורי. אין לפתוח שרשור נוסף באותו עניין.
17. התניה מהותית להקפצות שרשורים: אין להקפיץ שרשורים בטרם חלפו 24 שעות מרגע פתיחתם, ואין להקפיץ שרשורים ישנים באם המידע החדש אינו מועיל או רלוונטית לנושא השרשור המקורי.
- כל התגובות/עצות/הודעות בפורום הטכני הינם בגדר המלצה ו/או חוות דעת בלבד.
-
השימוש במידע הינו באחריותו הבלעדית של המשתמש.
-
הנהלת קארספורום איננה אחראית לטיב המידע ו/או מהימנותו.
-
הנהלת קארספורום לא תהיה אחראית בשום צורה לכל נזק ישיר ו/או עקיף, סיבתי ו/או תוצאתי שיגרם כתוצאה משימוש במידע שבפורום.
באיחולי גלישה מהנה ומשכילה - צוות מנהלי קארספורום.
178,220 נושאים בפורום הזה
-
- 14 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
מה קורה חברה הרבה זמן לא רשמתי בפורום הזה (טפו טפו טפו ). אני צריך בקרוב להחליף צמיגים בוולבו (את כל הרביעייה), וביררתי מחירים לגבי אותו הצמיג שעכשיו היא נועלת - מישלין פילוט HX MXM במידה 215/55ZR16 93W ובכל מקום שביררתי המחיר הוא 1100ש"ח לצמיג. מה שעוד מצחיק שהצמיג הזה מופיע כדגם ישן באתרי מישלין (ואצלנו הוא קיים כחדש...). הצמיג שמחליף אותו הוא Pilot Primacy והוא הרבה יותר טוב (לפי מישלין). ולעיקר - אני לא חוסך כסף בקניית צמיגים לרכב כידוע, אבל לשלם 4400ש"ח לרביעיית צמיגים בגלל השם (אני יודע שהם גם טובים מאוד, אבל הצמיג הזה הכי יקר בשוק)! והשאלה הנשאלת - האם מישהו יכול להמליץ צמיג כזה (פירמה אחרת, אבל ברמה דומה) במחיר יותר נורמלי, אם לא אז…
הודעה אחרונה מאת RedR, -
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
משהו יודע כמה צריך לעלות ג'אנט מגנזיום ל206 CC בגודל של 16" ואולי גם פחחות וצבע למכסה מנוע... (אולי אפילו חדש) תודה
הודעה אחרונה מאת Israel_106, -
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני מבקש את הדבר עבור חבר . הוא מחפש תרשים המתאר את מערכת החשמל ואת המצה של הרכב , לאיזה קונקטור מתחבר כל חיישן . כל תרשים של מערכת החשמל\המחשב\הזרקה\צמה יתקבלו בברכה !
הודעה אחרונה מאת QuickSilver, -
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אהלן לכולם, יש לי שאלה קטנה: החולה : סופר לנסר 96 450Kק"מ אוט'. הבעיה: רעידות חזקות ( כל האוטו ) כאשר נותנים קיק ( יש כפתור מתחת לדוושה ). יש הצעות? צריך עוד פרטים? תודה
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום לכולם, ניסיתי לדלות אינפורמציה מן החיפוש ומן האינטרנט, אבל לא מצאתי מה שאני מחפש. אין לי לצערי הרב כרגע כסף להיינס (סטודנט + תאונה - ביטוח מקיף = ) אז אני מבקש את עזרתכם. מישהו יכול לספק תרשימים (ראיתי פעם אתר מדהים עם איורים מפורטים של כל החלקים כולם בדגמים שונים של פיג'ו) או תיאור כללי של מבנה הדשבורד ב-205 רגילה? הכוונה היא בעצם לכל הפלסטיקה הפנימית בחזית - מסביב ללוח השעונים, מעל פתחי המזגן, פנלים מרכזיים, חלק אחורי עם חריצי ההפשרה וכו'. קשה מאוד להבין איך הדבר הזה מחובר ומכמה חלקים הוא מורכב בלי לפרק, ואני לא מספיק מטורף בשביל לעשות את זה. הבעיה העיקרית מטעמה אני שואל היא שאצלי כמעט כל הדשבורד נראה די יפה מלבד הפלסטיק שמסביב ומעל ללוח השעו…
הודעה אחרונה מאת YH, -
-
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אבד מסנן הדלק ולא ניתן לאתרו. זירת הפשע: אופל אסטרה 1992 1.4 ליטר קרבורטור. החשוד: מפעל אופל. כיוון חקירה: נערך חיפוש נרחב באזור המנוע, הקרבורטור, מיכל הדלק וסביבתו. השערה: ייתכן ובדגם זה ייצרו מסנן קבוע, שלא צריך להחליף ולכן הוא כל כך מוסתר? משך החקירה: החיפושים ממשיכים זו השנה החמישית. ניראה לאחרונה: כעקרון, לא ניראה אף פעם, אבל ההגיון מרמז על חיוניות הימצאותו. בעל האופל מבקש את עזרת הציבור בחיפוש מסנן הדלק. כל פיסת מידע יכולה לעזור לאתר את המסנן המיסתורי. פרס למוצא!!!
הודעה אחרונה מאת בני ל, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום ברשותי יש 205 CTI שנת 1991 רציתי לדעת מה תפקידו של החיישן ( קשור לטורים של המנוע?).. תודה
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
אנשים, אמפר מוציא אלטרנטור מקורי של מיצובישי בסופר לאנסר 96
- 4 תגובות
- 914 צפיות
שלום.. יש לי אופל אסטרה שנת 01 1.6 אוטומט והיא עברה 13 אלף קילומטר אין לי מושג מתי אני צריך להחליף דברים כגון : שמן,בולמים וכו' אני לא רוצה ליגרום לאוטו נזק בגלל שאני לא עשיתי משהוא בזמן.. אתם יכולים לפרט לי כול כמה זמן אני צריך להחילף מה? בבקשה לא ליצחוק אני חדש בתחום המכונאות
הודעה אחרונה מאת Eddy, -
- 7 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
באתי לבדוק שמן מים היום בבוקר והמכסה מנוע לא רצה להפתח.. הכבל של הידית מתוח... אבל המכסה לא משתחרר מהנעילה שלו.. מה אני יכול לעשות? הרכב הוא פיאט פונטו S60 שנת 2000
הודעה אחרונה מאת שמר, -
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אתמול עשיתי טיפול 10K לרכב.. הטיפול כלל הכל, פילטרים, החלפת שמנים, בוכנות וכו'... המכונאי אמר שפעם ב-50,000 צריך להחליף את הפילטר דלק (במידה וזה אינג'קטורים)... למרות שידעתי שזה לא הכי דחוף החלטתי לעשות גם את זה... מחיר כולל-370 ש'ח... המחיר מצדיק את עצמו??
הודעה אחרונה מאת ג'רמי, -
חלקי חילוף
מאת omer24- 2 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
מישהו מכיר מקום שאפשר למצוא חלקי חילוף לאוטו? אגזוזים למשל... כי שלי פשוט התפרק
הודעה אחרונה מאת omer24, -
- 17 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
לאחר שאטמתי את הסאנרוף עם סיליקון (מסתבר שזאת לא היתה עבודה טובה) יש נזילה. אבל הטפטוף לא מגיע מהסאנרוף עצמו אלא מבין הכפורים של האורות שמעל הראש. האורות עובדים, אני לי מושג מה לעשות, אני נוסע מחר נסיעה ארוכה ואין לי זמן לעבור במוסך. חשבתי אולי להוסיף על האטימה שלי עוד סיליקון (בודדתי את הפתח פחות או יותר) וליבש את הכפתורים עם מייבש שיער. כדאי להשתמש בסיליקון שקוף או שחור? עזרה, עצה וכל דבר (חוץ משימחה לאיד) יתקבלו בברכה. דניאל
הודעה אחרונה מאת shainin, -
- 8 תגובות
- 1 אלף צפיות
אחי קנה אופל אסטרה 94' לפני כמה ימים. יש לאוטו הגה בגודל של משאית, רציתי לשאול אם אפשר להחליף את הגלגל הגה לאחד קטן יותר כמו ההגאים הספורטיבים של מומו, ספארקו וכאלה... אם זה תופס מבחינה חוקית ואם כן אז כמה עולה ואיפה אפשר לקנות. תודה
הודעה אחרונה מאת ראלימן, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכל חברי הפורום!!!!!! הייתי רוצה בבקשה לדעת מזה פולומאסטר???
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
- 10 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
צריך עזרה דחופה אם מישהו יודע מה אני יכול לעשות כדי לשנות את הברגים שהמצאים בתוך הגלגל ליד הקליפרים ה4 ברגים האלה אשר מתלבשים על הגלגל האם אפשר להחליף אותם ככה שיהיו במרווח שונה או אולי יש איזשהו מתאם???? אודה על כול עזרה אני נואשששששששש
הודעה אחרונה מאת SUPER, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
הרכב הוא סובארו DL 82 220K+ אתמול נסעתי הביתה בסביבות ה100 והתחלתי לבלום לרמזור.. האוטו בלם טוב אין בעיה אבל מישום מה ההגה רעד די הרבה... אולי אתם יודעים סיבה... יש צורך ללכת למוסך... כאילו WTF ?? לא זוכר לי שזה קרה לפני אתמול .. ולא היה איזה משהו מיוחחד אתמול בנסיעה.. (כביש ת"א אזור למי שמכיר...) תודה מראש לעזורים ברק ג.
הודעה אחרונה מאת punto_gt, -
-
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 14 אלף צפיות
מעט מידע שמצאתי על החברות הגדולות וכל אלו הקשורות בן: (1)בריג'יסטון - דייטון(Dayton), פיירסטון(Firestone), פירס-טופ(Firsstop). (2)קונטיננטל - בארום(Barum), גיסלאבד(Gislaved), מאבור(Mabor), סמפריט(Semperit), אונירויאל(Uniroyal), ג'נרל בראנד(Us General brand), וויקינג(Viking). (3)דאנלופ - אינדיה(India), פנאומנט(Pneumant). (4)גודאיר - דביקה(Debica), פולדה(Fulda), קלי(Kelly), לי(Lee), סאבה(Sava). (5)מישליין - גודריצ'(BF Goodrich), קלבר(Kleber), ריקן(Riken). (6)פירלי - סיט(Ceat), קורייר(Courier). (7)וורדסטיין - מלויה(Maloya). אין מידע זה בא להעיד על טיב המוצרים היוצאים מהגרורות. עמית
הודעה אחרונה מאת punto_gt, -
-
- 1 תגובות
- 732 צפיות
יש לי בעיה ממש מוזרה הכול טוב ויפה עם האזעקה רק כשאני דורך אותה או להפך האורות באוטו לא מהבהבים יש למישהו רעיון או מושג???
הודעה אחרונה מאת aip, -
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מבקש עזרה בקשר למקום לקניית 4 בולמים לא יקרים ליונדאי אקסנט!!!!
הודעה אחרונה מאת dirk, -
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שימו לב שזו לא נזילת "ה"שמן, כי יש עוד.. בכל מקרה, לאחרונה האוטו איבד המון שמן, וההנחה היתה שזה בסדר בגלל שזה מתאים למצב המנוע והכל, אבל מסתבר שהחלק שמתחבר בין הצינור ברזל של המדיד שמן למדיד, חלק הפלסטיק שם, פשוט נסדק וגרם לבריחת שמן בנסיעה. אז.. שני אזיקונים, וכבר 5 שבועות אין נזילת שמן (כמעט)...
הודעה אחרונה מאת malky, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 9 אלף צפיות
שלום לכולם. אז ככה, האוטו עבר עד היום 42K ק"מ, ועדיין לא הוחלפו בו רפידות כלל. רוב הנסיעות שלי הן מחוץ לעיר והבלימות שלי מתונות (בדרך כלל ) כך שהנתון הגיוני לטעמי. השאלה היא כזאת, אני צריך בקרוב לעשות טיפול לאוטו, ואני לא רוצה ש"ידחפו לי" רפידות קידמיות על סמך העובדה שעד היום לא החלפתי (ועל סמך העובדה שבעל המוסך רוצה להשלים את הג'קוזי בבית ). האם יש דרך לדעת מתי צריך להחליף אותם? אני יודע שכשהן נגמרות אז נסגר מעגל חשמלי בזמן הבלימה, ונדלקת נורה בלוח השעונים. האם כדאי להגיע למצב הזה, או שזה חורץ את הדיסק? ושאלה אחרונה, האם תמיד כשמחליפים רפידות צריך לחרוט דיסקים? תודה , יובל.
-
אורות בפונטו
מאת -יובל--
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
האורות דרך בפונטו (שנת 97) של חבר מאוד חלשים, הבעיה נימצאת שם כבר זמן רב ואני אמרתי לו לתקן את זה מיספר כבר פעמים. כשהוא סוף סוף החליט לסדר את זה הוא נסע למוסך אבל לא מצאו של את הבעיה. יש לציין שהאוטו עבר טסט לפני שבועיים בלי בעיות. מישהו מכיר את הבעיה? או יכול לתת השארות? תודה
-
- 1 תגובות
- 890 צפיות
אני לא יודע אם זה היה פה אבל זה היה אתר ממש טוב שהסביר על כל האלמנטים במנוע בליווי סירטונים ממש טובים אני מחפש אותו נואשות תודה מראש
- 3 תגובות
- 950 צפיות
שלום..... יש לי רנו קליאו... עכשיו הבד שצמוד לדלת הפנימית, שמכסה את הברזל והחלודה של הדלת עצמה, התנתק מהמקום שלו, רציתי לדעת עם איזה דבק אתם ממליצים לי להדביק את הבד בחזרה למקום? עוד משהו, הבד לא היה דבוק לדלת, אלא הפלסטיק של הדלת החזיק אותו, עכשיו מה צריך להוציא את כל הפלסטיק בשביל להחזיר או שעדיף עם דבק? תודה רבה..............
- 3 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
כמה עולה והאם כדי לעשות שינוי כזה ברכב? באופל טיגרה 1400
הודעה אחרונה מאת almog, -
בדקתי ומצאתי כי אחד הצמיגים שלי "יבש" ואפשר לומר כי "עשה את שלו". למיטב ידיעתי, כאשר מחליפים צמיגים כדאי להחליף בזוגות. אינני מתמצא בסוגים השונים והייתי רוצה שתמליצו לי.....מחפש צמיג לא מהיקרים, איכות טובה (שלא יתבלה לאחר שנה), בקיצור פשרה בין איכות למחיר! שאלה נוספת היא האם לאחר ההחלפה אני אצטרך לבצע איזון גלגלים או משהו? (מדובר כמובן בזוג הקידמי). אשמח לקבל המלצות על סוג צמיג, הערכת מחיר והמלצות למקום לקנות באיזור חולון ראשל"צ או ת"א-יפו
שאלה חשמלית
מאת F_B_I- 1 תגובות
- 846 צפיות
כמה אמפר מספק האלטרנטור? (בפורד פוקוס)
-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 2 אלף צפיות
מה יתן דלק 98 ששונה מ-95?? האם זה כדאי? מה צריך לשנות?? אולי כיוון הצתה או משהו כזה??
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
-
- אחראי פורום
- 24 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
יש אצלנו במשפחה לאנטיס97 יד 1 53k, מטופלת במורשה ממש שמורה. אני איני נוהג ברכב, אך שמתי לב שהצריכת דלק ממש נוראית 1:7.5 האם לדעתכם זה נורמלי לדגם זה משנה זו ?
הודעה אחרונה מאת malky, -
-
מי מחובר 9 משתמשים רשומים, 4 אנונימיים, 506 אורחים (הצג רשימה מלאה)