טכני, אחזקה וטיפולים
כאן אפשר לשאול שאלות טכניות על נורות אזהרה, טיפולים שוטפים ותיקונים, צמיגים וכל דבר אחר שאפשר לשבור ו/או מלכלך כשנוגעים בו, וגם לבקש המלצות לבעלי מקצוע או מוסכים.
הנחיות וכללים מחייבים לכתיבה בפורום הטכני
חברים יקרים, להלן כללי הפורום הטכני, הנגזרים מכללי הפורום הכלליים ומוסיפים עליהם. במידה וכללי הפורום הכלליים אינם זכורים לכן זה הזמן לרעננם. הנחיות הכתיבה בפורום הטכני כתובות בלשון זכר או בלשון רבים, אך הם מתייחסים לגולשים ולגולשות כאחד (וכאחת). הרשימה ערוכה לפי סדר שרירותי.
הגישה לתגובות בפורום מוגבלת. כולם יכולים לפתוח שרשורים חדשים ולהגיב בשרשורים שהם עצמם יפתחו, אך כדי לשמור על רמה גבוהה ומקצועית ככל האפשר של התגובות לשרשורים קיימים - לא כולם יכולים להגיב בשרשורים קיימים.
אם יש לכם משהו שאתם ממש רוצים להגיד וממש חושבים שיעזור, אתם מוזמנים לשלוח את ההודעה לי או לאחד המנהלים האחרים עם קישור לשרשור המדובר והסבר מדוע אתם חושבים שההודעה הזו תורמת לשרשור.
1. אם אתם לא יודעים, אל תכתבו.
2. אם אתם חושבים, תכתבו שאתם חושבים.
3. אי לכך - מנהלי הפורום הטכני הם הסמכות העליונה, הסופית והיחידה לגבי נכונותה של כל הודעה/דעה/אמירה/עצה.
4. בגלל הרגישות הרבה בפורום הטכני, מנהלי הפורום הטכני שומרים לעצמם את הזכות למחוק כל הודעה, להרחיק כל משתמש באופן זמני/לצמיתות, בין אם אותו משתמש הפר את חוקי האתר הכללים ובין אם לא. אם זה קרה לכם, זה כי זה הגיע לכם. אל תבואו להתלונן על זה.
5. חובת שימוש במנוע חיפוש טרם פתיחת שרשור חדש: אין לפרסם נושא חדש מבלי שמיציתם מידע הקיים בשרשורים ישנים ע"י חיפוש בפורום כאן.
6. נושאים אסורים לפרסום ב"טכני": אין לפרסם נושאים שאינם טכניים מתחום הרכב. בכלל זה חוו"ד על בעלי מקצוע ועסקים. לשם כך קיים פורום מיוחד.
6א. נושאים ותגובות אסורים (לשון הרע): אין לפרסם נושאים שכוללים השמצות של עסקים. להרחבה, קראו כאן.
7. כותרת: הכותרת הינה מהותית וכותרת שאינה עונה להגדרה מדויקת תביא למחיקת או נעילת הנושא: הכותרת חייבת להכיל את הפרטים הבאים: סוג הרכב, דגם, שנתון ומהות העניין/בעיה.
8. סימנים אסורים לשימוש: אין להשמש בסימנים לא תקניים כגון '|', אין להשתמש בסימנים מרובים כגון ..., ??? או סימנים לא ברורים אחרים. תו אחד מכל סוג יהיה ברור בהחלט.
9. לעניין שאלות כלליות ועניינים "דחופים" ו"עזרות למינהן": שאלה כללית שלא קשורה לרכב מסויים יש לציין בפשטות "כללי" או "שאלה כללית" בתחילה הכותרת ואת מהות העניין. אין לרשום בכלל ובכותרת בפרט, מלים וביטויים מיותרים כגון "דחוף" "עזרה דחופה בבקשה" וכו', זה ברור. בשביל זה אנחנו כאן.
10. מידע חיוני ונוסף שנכון לציין בשרשור: בהתאם לעניין יש לציין פרטים מדוייקים לשאלה הנשאלת. בשאלות הקשורות לבעיות מכניות ו/או תקלות מנוע, כדאי לציין (בגוף ההודעה) את סוג תיבת ההילוכים, קוד מנוע (מופיע ברישיון הרכב) וכן איזור בארץ במידה והנכם מבקשים הפניה לבעל מקצוע/עסק מסוים.
11. ציטוט הודעות: אם אתה מגיב להודעה שמעליך אין לצטט אותה, ממילא היא עוקבת.
12. כבוד הדדי והתייחסות עניינית לנושא: יש להתייחס בכבוד לחברי הפורום וכן יש להתייחס עניינית לנושא הטכני בלבד. "ציונים" וביקורות לגופו של משתמש ימחקו מיידית ויגררו התראה.
13. מאפייני צ'אט אסורים: "אחי" - איסור מוחלט להשתמש במילה זו בפורום. אם הוא אחיך, דבר איתו בבית. הפורום הינו פורום טכני מכובד ולא צ'אט. מאפייני צ'אט כמו "חחח" וכו, אסורים בתכלית האיסור.
14. עברית ראויה. יש לרשום בעברית ראויה, לרבות סימני פיסוק, סימן שאלה כאשר שואלים שאלה, ונקודה בסוף משפט. בנוסף, קיצורי דרך כמו למשל "תאוטו" (= את האוטו), אסורים.
15. התנהלות מול מנהלים: יש להשמע להוראות המנהלים, גם אם אתם חושבים אחרת. השגות נא לשלוח בה"פ, אל המנהל, בצורה מכובדת. דברו אלינו כמו שאתם רוצים שאנחנו נדבר אליכם.
16. שרשורים כפולים של אותו המשתמש: במידה ופתחתם שרשור בעניין מסוים ואתם רוצים לעדכן - המשיכו בשרשור המקורי. אין לפתוח שרשור נוסף באותו עניין.
17. התניה מהותית להקפצות שרשורים: אין להקפיץ שרשורים בטרם חלפו 24 שעות מרגע פתיחתם, ואין להקפיץ שרשורים ישנים באם המידע החדש אינו מועיל או רלוונטית לנושא השרשור המקורי.
- כל התגובות/עצות/הודעות בפורום הטכני הינם בגדר המלצה ו/או חוות דעת בלבד.
-
השימוש במידע הינו באחריותו הבלעדית של המשתמש.
-
הנהלת קארספורום איננה אחראית לטיב המידע ו/או מהימנותו.
-
הנהלת קארספורום לא תהיה אחראית בשום צורה לכל נזק ישיר ו/או עקיף, סיבתי ו/או תוצאתי שיגרם כתוצאה משימוש במידע שבפורום.
באיחולי גלישה מהנה ומשכילה - צוות מנהלי קארספורום.
178,213 נושאים בפורום הזה
-
- 4 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
כמה שחפשתי בפורום עדיין נשארתי עם חור קליל בידעותי . אני אודה לראשון שיוכל להסביר את ההשפעה של מרווח האלקטרודה בפלאגים , מה ההשפעה שלו על תפקוד ההצתה ... התהיות שעלו בי , אם לרכב שלי , עפ"י הוראות היצרן , מומלצים פלאגים בעלי מרווח 0.7 מ"מ מה אני ארוויח או אפסיד מבחינת תפקוד הרכב אם אני אשים פלאגים בעלי מרווח אלק' של 0.9 מ"מ או 1.1 מ"מ או 0.5 מ"מ ? תודה לעונים .
הודעה אחרונה מאת Dr XR, -
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
בזמן האחרון כשאני עולה להילוך 3 ואני נותן גז האוטו משתעל לי משום דבר. נשמעים רעשים מוזרים כאלו מהמנוע. מדובר על Citroen AX מנוע 1400 הזרקה שנת 96. אשמח אם תעלו השערות מה יכולות להיות מקור הבעיה. שי
הודעה אחרונה מאת sdoch, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום, את השאלה הזאת אני שואל בשביל חבר שביקש ממני לברר עם ידועני הפורום קיצר הוא צריך להחליף את הטיימינג אצלו באוטו שעבר 90,000 אלף. מישהו יודע כמה זה אמור לעלות בערך לאוטו הזה והאם מישהו יכול להמליץ על מוסך סובארו טוב בפ"ת שיעשה את זה?
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
- 2 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
שלום חברים ההורים של חברה שלי מתכננים קניית סיויק חדשה-מניסיונכם מה מחיר הביטוח המקיף? היא לא נהגת חדשה-הוותק שלה כמעט 4 שנים על הכביש... חוץ מזה מה המיגונים הנדרשים-הם לא רוצים שישחקו להם יותר מידיי באוטו-בצדק בארץ רק הורסים דברים ת-ו-ד-ה! רועי
הודעה אחרונה מאת Guy, -
אוקיי, כשחזרתי באחד מהימים האחרונים לאוטו, גיליתי שלמישהו נתנו רשיון בטעות. קרי: מישהו לא יודע להחנות את האוטו, והוא נישק את האוטו שלי. המכה לא נעימה, אבל לא כ"כ רואים אותה. עיניין אחר זה שבגלל המכה, בכמה מקומות על הפגוש האחורי נסדק הצבע (אם ממש ממש תבקשו, אני אולי אפילו אעלה תמונות). מישהו אמר לי שצריך לעשות משהו עם הסדקים האלה, כי אחרת יכנסו לשם מים ותיהיה חלודה. 3 שאלות לי אליכם: 1. האם הפגוש בלאנטיס הוא מפלסטיק או ממתכת ? כי אני אישית לא הצלחתי להבין ממה זה עשויי... 2. האם באמת תיהיה חלודה ? 3. אם התשובה ל-2 היא חיובית, אז איך אני מטפל בזה ? לאון.
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
- 7 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אני מניע את האוטו עם צ'וק באופן קבוע, בתחילה מושך את הצ'וק עד הסוף ולאחר ההנעה מחזיר אותו לשליש ומתחיל בנסיעה של כמה דקות עד שבלוח מחוונים נדלקת הנורה של הצ'וק ואז אני סוגר אותו לגמרי. העניין הוא שלפעמים כאשר אני מתחיל בנסיעה עם צ'וק משוך בשליש האוטו מגמגם בהילוכים ראשון ושני. זה לא קורה תמיד ולאו דווקא בימים קרים, ואז אני מושך את הצ'וק שוב עד הסוף וממשיך בנסיעה. האם יכול להיות שזה קורה בגלל בעיות בקרבורטור??? אולי ליכלוך? או סיבה אחרת?
הודעה אחרונה מאת micam, -
- 26 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
יש כזה דבר או שלא משתלם לא כדאי מבחינת החשמל שצריך לספק לו(החלפת אלטרנטור) מה אתם אומרים שווה לנסות? כמה לחץ גדישה אפשר להוציא ממפוח 800W של שואב אבק? יש לי כבר בראש איך לשלוט עליו ואיך להרכיב. אני כמובן מדבר על גדישה בלחץ נמוך ללא שינוים אחרים זאת אומרת לנסות להוציא עוד 10 כ"ס. מה אתם אומרים?
הודעה אחרונה מאת Tamir_VTR, -
- 0 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
יש לי נזילה קלה של מים מהרדיאטור המליצו לי על חומר שנקרא JB אם למישהו יש נסיון עם חומר אחר אשמח לדעת תודה דודו
הודעה אחרונה מאת דודו, -
- 4 תגובות
- 980 צפיות
מישהו יודע איך מורידים\מנמיכים אותו?
הודעה אחרונה מאת ishpuz, -
- 10 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
רציתי לדעת לגבי הקוויק שיפט, עד כמה הוא שווה את ההשקעה שלו. הוא באמת עוזר? או שהוא סתם יותר גאדג'ט כזה לאוטו? תגובות מבעלי נסיון עם זה יתקבלו בשמחה...
הודעה אחרונה מאת drugstore, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
פורסם לא מכבר בכלי התקשורת כי בהדרגה יוחלף 96 ב-96 נטול עופרת. האם אין בעיה להחליף את סוג הדלק? אין חשש לפגיעה במנוע? אני רק מבקש להיות בטוח שהכל בסדר...
הודעה אחרונה מאת ishpuz, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
כמות השמן LMH נמדדת על ידי דיסקית המצוייה בין שני קווים אדומים בתוך כיפה שקופה. על מוט המצוף מצויות למעשה שתי דיסקיות\טבעות. ל ת ד ה מ ת י גיליתי היום כי ספר היצרן של לובינסקי בעברית השרטוט מצביעה על הדיסקית העליונה. בספר בצרפתית מופיע שרטוט שמתיחס במפורש לתחתונה HAYNES נמצא בלתי אמין לעיניין זה אז מה האמת???
הודעה אחרונה מאת jlavi2002, -
-
- 13 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אז כך: שלשום בערב יוצא מהעבודה מסיר את כיסוי הרכב מניע את המנוע מרכיב את הפנל מדליק אורות ו...אין אורות בלוח המכוונים....יש אורות דרך יש נורות מסביב (בלם יד,פסי חימום וכו') התחלתי ליסוע לאחר 15 דקות נסיעה הפלא ופלא הנורות חזרו לפעולה כאילו כלום לא קרה טוב.... אתמול שוב אותה תופעה יוצא מהעבודה מסיר את הכיסוי מניע....... תכל'ס אין תאורה בלוח המכוונים כלל והפעם הם לא שבו לידלוק. ביום ו' הקרוב אני אבדוק את התופעה. יש לציין שכל מערכות החשמל האחרות עובדות (לא פיוז-או שכן) מה לבדוק קודם? ממה זה ניגרם ולמה? כמה שוקלת נינט טייב? תודה
הודעה אחרונה מאת K&N, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שוב ערב טוב. אחרי החלפת 2 ציריות +2 תפוחים + 2 צלחות קדמיות + רפידות קדמיות + בוקסות הגה כח וגם כוון פרונט לקינוח - נרשמה הבעיה התורנית. עזיבה של ההגה גורמת למשיכה מיידית שלו(כמו נפילה) שמאלה ובעקבות כך משיכה של הרכב לשם. כמו כן כאשר אני מפנה את ההגה לשמאל - בערך 45 מעלות הראשונות - ההגה מסרב לחזור למרכז חזרה הפניה של ההגה ליותר מזה - מחזירה אותו אמנם אבל עד למקום הבעייתי - ומשם נאדה. האוטו נלקח לכוון פרונט מחדש אבל שם נמצא שהכוון עצמו מדוייק. האם זה המשולש השמאלי? ההגה?
הודעה אחרונה מאת נמרוד רחמימוב, -
-
- 8 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אז ככה...מאז שקניתי את האוטו הדבר הזה היה קיים. אני נוסע עם מנוע חם והכל ,רוב הזמן זה קורה בהילוך שני ושלישי.. כלומר אני נוסע נגיד ב20 קמ"ש ומעביר להילוך שני ונותן גז , אני מרגיש שכאילו הגז לא פועל איזה שניה ואחרי שניה האוטו מין דופק קפיצה עצבנית קדימה. כאילו כל הלחיצה שהייתה לי מלפני שניה נפלטת בו זמנית ולא בקצב שווה כמו שזה אמור להיות... הקפיצה הזאת מורגשת כמו קיקדאון באוטומט אבל הרבה יותר חזק... דרך אגב האוטו הוא ידני. מה יכולה להיות הבעיה? יכול להיות שמשהו סתום ולכן זה נאגר ואז נפלט במהירות? שאלה 2: בעיה מעצבנת נוספת היא קשורה להגה, כשאני מסובב את ההגה יותר מחצי סיבוב,לא משנה אם בנסיעה או בעמידה אני שומע חריקה ממש מעצבנת, ממה זה יכול להיות?…
הודעה אחרונה מאת אורן 16V, -
- 10 תגובות
- 8 אלף צפיות
אהלן, תגידו , בדיקת משולשים, גומיות ותפוחי הגה כאשר הרכב עומד על הליפט, כלומר על הגלגלים ולא שהגלגל באויר זה תקין ? ניתן לחוש או לשמוע נקישות שהגלגל לא תלוי חופשי באויר ?
הודעה אחרונה מאת ariel-s, -
- 16 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
כמה יהיה סביר להוציא על תיקונים ללנסר ידנית בשנה..? בערך 91-93 ידנית כולל ולא כולל דלק אם אפשר..... 1500 סמ"ק.... לא קניתי עוד לנסר אבל אני רוצה לתכנן תקציב אני עוד בבית הספר ואני לא עובד אז זה קצת הרבה קריטי תודה, יוסי.
הודעה אחרונה מאת unix, -
- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
לאחרונה הבחנתי שהאור הדרך בפנס הקידמי הימני לא תקין, אור המעבר עובד רגיל אך אור הדרך לא מאיר... הנורה נבדקה, הפיוזים נבדקו אך לא נמצא התקלה. מישהו נתקל בבעיה או שיכול להציא פתרונות אפשריים לבעיה בתודה מראש, אלכס.
הודעה אחרונה מאת TheGreatCat, -
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
יש לי בעיה, אשמח אם תעזרו לי.. יש לי פורד פיאסטה עם אגזוז פתוח, כאשר אני מגיע לסל"ד מסויים (בערך 3500-4000) יש רעש מתכתי כזה וכאשר עוברים את הסל"ד המסויים הרעש נפסק. מחכה לתשובה דחוף..
הודעה אחרונה מאת avihay, -
- 5 תגובות
- 1 אלף צפיות
קרה לי היום כמה פעמים ששילבתי לשני ואחרי כמה שניות של נסיעה על ההילוך ההילוך היה מחליק לניוטרל מה הבעיה???? איך מסדרים??????? תודה
הודעה אחרונה מאת ariel-s, -
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
האם גם באופנועים יש קמשאפט? זה פשוט לא נראה ככה ויזואלית כי לא רואים רצועת טימינג ובכלל לא נראה שיש להם שסתומים (יש להם בכלל?)זה נראה שהסעפות מתחברות ישר ולא לראש מנוע אלה לחלק העליון של הבלוק. או בקיצור איך מנוע של אופנוע עובד? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת David A, -
- 4 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
מישהו אמר לי אני לא אציין פה את שמו... שכאשר הרכב בירידה ואין רגל על הגז (הילוך שני) הסל"ד עולה לבד אמת או שקר? תודה מראש, מאור.
הודעה אחרונה מאת אורן 16V, -
- 9 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
לפני כשבוע בעקבות סדרת בלימות חזקות לאורך זמן החלו להישמע רעשים שנשמעים כמו חריקה / רעידה כלשהי /תזוזה של נוזל ? מכיוון הבוסטר / צלחות בלמים . בקיצור לא הצלחתי לזהות את פשר / מקור הרעש. חשבתי שאולי מכיוון שהברקסים התחממו , אך גם עכשיו כשבוע אחרי עדיין מופיעים הרעשים מידי פעם אם כי לא באותה תדירות כמו באותה נסיעה (בכל עצירה וממש הרגשה מוזרה בדוושה) ד.א לא חסר נוזל בלמים. יש למישהו מושג מה יכול להיות מקור הבעיה ? תודה מראש, רועי.
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
כבר קרה לי פעמיים במהלך החודש האחרון שכשאני משלב לשלישי ומשחרר קלאץ' בשילוב עם גז האוטו פשוט מגמגם . כשאני עוצר בצד אני שומע כמו בק פיירים בסגנון יציאת אויר מהמערכת... ולאחר כמה לחיצות על דוושת הגז יש מן רעש של יציאת אויר מהמערכת והגמגום נעלם... מה יכולה להיות הבעייה???. צריך את עזרתכם דחוף!
הודעה אחרונה מאת 205cti1.6, -
- 17 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
טוב, אז ככה: קניתי את האוטו לפני 3.5 חודשים, והיו לי סימנים של קצף ישן במיכל עיבוי. לא יחסתי לזה חשיבות, כי היה לו מנוע שהוחלף לפני שנה. ועד לפני חודש הכל היה בסדר גמור. אלא שפתאום נוזל קירור התחיל להיעלם ואני לא רואה נזילות בעין. השמן הוחלף לפני כ-6000 ק"מ, ובינתיים כבר רכש צבע שחרחר (וזה טבעי לדעתי), וחוץ מזה ראיתי פעם או פעמיים בועת אויר על המדיד וזהו. ולאחר הוספת נוזל קירור בפעם האחרונה, הופיע קצף בצבע בז' במיכל עיבוי. כדאי לבדוק ו/או לשתוף את מע' קירור לפני שאני רץ לגרד כסף לפקונג ראש? אה, מדובר במנוע D6E בתוך וולקן (1900). לב
הודעה אחרונה מאת Charde 88, -
- 15 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
מה אני צריך לעשות ולמי אני צריך להודיע אם אני רוצה: לשנות מידה של הצמיג. לשנות את הרוחב שלו. ולשים מגנזיום? אגב איך אני יוכל לשים מגנזיום שהוא לא "מקורי" של סוג רכב?
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- 2 תגובות
- 5 אלף צפיות
יש מישהו שיכול להמליץ על מקום טוב באזור של העבודה שלי לקנות ג'נטים (בעדיפות BBS או OZ) לקורולה? תודה לעונים נכונה
הודעה אחרונה מאת ssc, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני היתעננתי על אגזוזי לחץ לקניה לאיביזה שלי וחבר הציע לי אגזוז של רמוס מצב טוב באמת נראה טוב במחיר של 650 שח.... נשמע מחיר טוב תאמת... עכשיו האגזוז אצלי... ולא רשום עליו רמוס בשום מקום? רשום רק באמצע euro sport ובקטן ליד R איך אני יכול לדעת אם האגזוז באמת של רמוס או לא? לאגזוז יש יציאה אחת אליפסית שעולה טיפה למעלה בסוף והוא לא נראה בניה עצמית תאמת.. תודה רבה לעוזרים במקרה עכשיו חבר העלה לי תמונות שלו מצטער על האיכות ..... אני ינסה לארגן מצלמה דיגיטלית לאיכות יותר טובה http://photos.walla.co.il/amiram56
הודעה אחרונה מאת fizban, -
-
-
- אחראי פורום
- 20 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום רב. אתמול בכניסה לחנייה שפשפתי את עמוד הפרגולה של החנייה. השפשוף הוא קטן, הפגיעה היית רק בצבע וזה קילף אותו קצת .. מה הדרך הטובה ביותר לצביעת הקטע הקטן הזה ? עם מקחול או צמר גפן זה רק מכסה את זה באותו הצבע אבל הצביע לא יוצאת חלקה יש למישהו רעיון לצביעה יותר נקייה ? יש תמונה של השפשוף למטה..
הודעה אחרונה מאת avvvi, -
-
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מישהו יכול להגיד לי אם המנוע 1.7 16V בוקסר של אלפא מגיב טוב לפורטינג? האם השיפור הוא משמעוצי ושווה את זה? ואם אפשר בבקשה תמונות של פורטינג שבוצע על המנוע הזה? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת NuXeR,
-
מי מחובר 50 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 355 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- איציק נ.
- itaysamurai
- שימי 85
- Igalz
- AviorXD
- yosi554
- ishayk
- אהרן ג
- Olórin the grey
- Night Driver
- zvit
- BoazB11