Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8212 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמה שחפשתי בפורום עדיין נשארתי עם חור קליל בידעותי .

 

אני אודה לראשון שיוכל להסביר את ההשפעה של מרווח האלקטרודה בפלאגים , מה ההשפעה שלו על תפקוד ההצתה ...

 

התהיות שעלו בי ,

 

אם לרכב שלי , עפ"י הוראות היצרן , מומלצים פלאגים בעלי מרווח 0.7 מ"מ מה אני ארוויח או אפסיד מבחינת תפקוד הרכב אם אני אשים פלאגים בעלי מרווח אלק' של 0.9 מ"מ או 1.1 מ"מ או 0.5 מ"מ ?

 

תודה לעונים . :lol:

"...You CanT Make a Hoe a House Wife"

Dr. Dre , 2001

 

דוד גודלי , תעשה לי ילד פג !!

פורסם

המתח בסליל ההצתה עולה בערכו עד שהוא מצליח לדלג על מרווח האויר שבין אלקטרודות המצת בצורת ניצוץ המצית את תערובת הדלק/אויר הדחוסה בתא השריפה וגורם למהלך עבודת הבוכנה במנוע. מרווח גדול מדי יגרום לכך שהמתח יוסיף ויעלה, כי אינו יכול לפרוץ את המרווח הגדול, ומתח זה עלול להתפרץ בתוך סליל ההצתה ולפגום בו. במערכות הצתה מודרניות שמפוקדות מחשב, פריצת מתח כזאת, לתוך סליל ההצתה עלולה גם לגרום לנזק למחשב ההצתה/הזרקה (נהול מנוע).

מרווח קטן מדי של אלקטרודות המצת יגרום לכך שכבר במתח נמוך יצליח לקפוץ ניצוץ בין האלקטרודות הקרובות ויעילותו נמוכה כי עצמתו הנה במתח נמוך כך ששריפת תערובת הדלק/אויר לא תהיה יעילה.

בשני המקרים פעולת המנוע לא תהיה טובה ולכן חשוב לכוון את מרווח המצתים לפי הוראות

יצרן הרכב. (כמובן שחשוב גם להרכיב ברכב את סוג המצתים המתאים).

בברכה - רפי לין :idea:

פורסם

פרוש הדבר המרווח שבין האלקטרודה האמצעית לבין האלקטרודה העליונה.

יש למדוד מרווח זה בעזרת מד רווחים העשוי מפחיות המסומנות בעובי המתאים למרווח.

הפחית צריכה להכנס בין האלקטרודות תוך כדי מגע קל בהן אך ללא חופשיות.

לדעתי חבל להחליף לבד מצתים כי תמיד אורבת סכנת סגירת מצת עקום, קלקול הברגת תושבת המצת בראש המנוע, שבירת מצת (הישן או החדש) ובצוע כוון מצתים לקוי.

לדעתי כדאי לבצע החלפת המצתים במוסך או חשמלאי רכב.

בברכה - רפי לין :idea:

פורסם
בספר הרכב כתוב שהמרווח הוא :

0.028-0.031 מה זה אומר ולכמה אני צריך לכוון את מרווח האלקטרודה?

תודה.

 

המידות שנתת הן אינצ'יות. משמע המרווח המומלץ אצלך הוא 0.71-0.78 מ"מ.

 

וחידוד לתשובה המושלמת של רפי לין: המתח בסליל ההצתה של המעגל המשני עולה עד שהוא מצליח ליינן את האויר הנמצא בין שתי האלקטרודות, ואז מתבצעת פריצת הניצוץ.

נו, כבר בהודעה הראשונה שלי בפורום הטכני אני חייב להיות קטנוני... :p

 

דבר נוסף, פלאגים מומלץ לסגור עם מד מומנט לפי המומנט הנדרש בספר היצרן.

×
×
  • תוכן חדש...