Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8216 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

תגידו , בדיקת משולשים, גומיות ותפוחי הגה כאשר הרכב עומד

על הליפט, כלומר על הגלגלים ולא שהגלגל באויר זה תקין ?

ניתן לחוש או לשמוע נקישות שהגלגל לא תלוי חופשי באויר ?

פורסם

לדעתי לא ניתן לשמוע נקישות או לחוש בחופש בהגה עם הגלגלים לא תלויים.

גומיות וכו' ניתן לבדוק.

אריאל

יונדאי ix35 + i10 שנת 2011

פורסם

עד כמה שזכור לי, הבדיקה היחידה שמבוצעת כאשר הגלגלים באוויר היא בדיקת חופש בציריות.

כל שאר הבדיקות מתבצעות כאשר הרכב נמצא על ליפט/בור (כאשר הגלגלים נמצאים על משטח בקיצור).

פורסם
:shock:

ממש לא.

בטסט מרימים את הרכב בעזרת ג'ק פנאומטי שמרים את הגשר הקדמי וכך הגלגלים הקדמיים נמצאים באויר.

פורסם
עד כמה שזכור לי, הבדיקה היחידה שמבוצעת כאשר הגלגלים באוויר היא בדיקת חופש בציריות.

כל שאר הבדיקות מתבצעות כאשר הרכב נמצא על ליפט/בור (כאשר הגלגלים נמצאים על משטח בקיצור).

לא מדויק

אין אפשרות לבדוק חופש בהגה אם הגלגלים לא באויר.

בדיקת חופש בהגה מתבצעת ע"י משחק והזזת הגלגלים הקדמיים, איך לדעתך ניתן לבצע זאת כאשר הרכב על הקרקע עם כל המשקל שלו?

עד כמה שאני יודע אין כזה דבר - חופש בציריות.

התקלה הנפוצה בציריה היא שהגומיה שלה נקרעת ואז חודר לכלוך, חול וכו' שגורמים לשחיקת כדוריות הפלדה ואז הצירייה חורקת (מתקתקת)

אריאל

פורסם

לא מדויק

בדיקת חופש בהגה מתבצעת ע"י משחק והזזת הגלגלים הקדמיים, איך לדעתך ניתן לבצע זאת כאשר הרכב על הקרקע עם כל המשקל שלו?

התקלה הנפוצה בציריה היא שהגומיה שלה נקרעת ואז חודר לכלוך, חול וכו' שגורמים לשחיקת כדוריות הפלדה ואז הצירייה חורקת (מתקתקת)

אריאל

אני מכיר את הבדיקה מג'יפים. אני לא מאמין שיש הבדל גדול בין מערכת הגה של ג'יפים למערכת הגה של רכבים רגילים.

בכל מקרה, הרי חופש בהגה = קיימת תנועה מסויימת של ההגה בלי שהיא מורגשת בגלגלים (ואולי גם להפך, אבל אני לא חותם על זה).

יותר קל אפילו לראות את זה כאשר כל כובד המשקל של הרכב מונח על הגלגלים כי אז יש צורך ביותר כוח ע"מ לסובב גלגלים. אם יש חופש אזי המגע של המקשרים בין המוט הגה לבין המוט של הגלגלים (לא זוכר שמות) הוא לא הדוק ותהיה מעין השהייה בין הסיבוב של ההגה ועד שהגלגלים יתחילו להגיב (המוט של ההגה יסתובב עד לנקודה מסויימת ורק אז תהיה תגובה של הגלגלים).

בכל מקרה, לא מתבצע סיבוב מלא של ההגה ימינה ושמאלה אלא בערך שישית סיבוב לכל צד.

בקשר לחופש בציריות - יש דבר כזה. זה קורה כאשר הצלבים של הציריה חופשיים כימעה ואז יש צורך בהחלפתם.

אתה מדבר על כדוריות..בג'יפים זה לא קיים. אולי חופש בציריות זו תקלה אופיינית אליהם ולא לרכבים פרטיים.

פורסם

בד' מערכת היגוי, מתלה קד' ובו' מתבצע בכמה אופנים:

(1)בדיקה ויזואלית - שלמות גומיות אבק, נזילות נוזל הידראולי, בד' חופשים בקצוות ההגה(תפוחים),שלמות תותבים(בוקסות למשולשי פרונט, מוט מייצב) ובמקרים קיצוניים ניתן להבחין גם בחופש בבולג'ונטים(תפוחי סרן), שלמות הקופלונג(כאלו העשויים גומי)

.

(2)שמיעתית - נקישות, חריקות + רעש ממשאבת התיגבור.

(3)בדיקה ע"י מכשיר הזזה/הרעדה לבד' חופשים בתפוחי הסרן, תותבים למשולשים.

(4)מישוש - עדיין כשהרכב מונח על הקרקע ניתן לחוש באם קיים חופש במסרק ההגה(לא בכל הרכבים).

(5)הגבהת הרכב ע"י ג'ק - במצב זה בחלק מהרכבים החופש בתפוחי הסרן פשוט מתבטל עקב משקל המתלה שלוחץ אותו.

בודקים חופשים במסרק, בתפוחי ההגה והסרן, חופש מיסבי גלגל, חופש בתושבות עליונות של בולמ"ז.

(6)בדיקת חופש(שפיל, משחק) בגלגל ההגה ע"י הזזתו לצדדים, בחלק מהרכבים בעלי תיבה(מי הזכיר ג'יפים) תנועה ללא תגובה תעיד על חופש בה, באחרים על מפרק גמיש(קופלונג צלב) תקול.

(7)בדיקת חופש במוט ההגה או בבוקסה העליונה ע"י טלטולו מעלה מטה ולצדדים.

(8)בדיקה ויזואלית ומישוש של ברגים וחיזוקים.

כך שכל רכב והמחלות שלו ושיטות הבדיקה היעודיות לו.

דוגמאות:

(1)לבדיקת חופשים בתפוחי הסרן של חיפושית(לא הדגם האמריקאי) יש להגביע את הרכב ולהורידו לסירוגין, רק בבדיקה כזו ניתן להבחין בחופש.

(2) לבדיקת חופשים בתחילת דרכם בתפוחי ההגה והסרן של 404/5, יש לסובב את ההגה עד תומו, ובמצב זה להזיזו לצדדים.

(3)לבדיקת חופש בתפוח הסרן של ה-DL(בתחילת דרכו) יש לקחת לום, לדוחפו ופשוט לנסות להזיז.

עמית

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

לא מדויק

אריאל

אני מכיר את הבדיקה מג'יפים. אני לא מאמין שיש הבדל גדול בין מערכת הגה של ג'יפים למערכת הגה של רכבים רגילים.

בכל מקרה, הרי חופש בהגה = קיימת תנועה מסויימת של ההגה בלי שהיא מורגשת בגלגלים (ואולי גם להפך, אבל אני לא חותם על זה).

יותר קל אפילו לראות את זה כאשר כל כובד המשקל של הרכב מונח על הגלגלים כי אז יש צורך ביותר כוח ע"מ לסובב גלגלים. אם יש חופש אזי המגע של המקשרים בין המוט הגה לבין המוט של הגלגלים (לא זוכר שמות) הוא לא הדוק ותהיה מעין השהייה בין הסיבוב של ההגה ועד שהגלגלים יתחילו להגיב (המוט של ההגה יסתובב עד לנקודה מסויימת ורק אז תהיה תגובה של הגלגלים).

בכל מקרה, לא מתבצע סיבוב מלא של ההגה ימינה ושמאלה אלא בערך שישית סיבוב לכל צד.

בקשר לחופש בציריות - יש דבר כזה. זה קורה כאשר הצלבים של הציריה חופשיים כימעה ואז יש צורך בהחלפתם.

אתה מדבר על כדוריות..בג'יפים זה לא קיים. אולי חופש בציריות זו תקלה אופיינית אליהם ולא לרכבים פרטיים.

אני ממש לא מבין כלום בג'פים וכנראה שיש איזה שהוא שוני.

אבל לדעתי אתה מבלבל בין חופש בהגה (בגלגל ההגה ) לבין חופש במסרק ההגה.

בדרך כלל כאשר אומרים חופש בהגה הכוונה היא לחופש במסרק, כך זה לפחות עם "פרייבטים" וחופש שכזה בודקים כפי שציינתי.

אני חושב שלכך גם SAXO BOY התכוון.

בברכה אריאל

פורסם

אז זהו, שלג'יפים אין מסרק, אלא תיבת הגה כוח, כמו שאמר קומפי.

כנראה שזהו ההבדל.

אפשר לסגור את הוויכוח ביננו :mad:

אז אתה מזמין אותי לארוחה? :wink:

פורסם
אז זהו, שלג'יפים אין מסרק, אלא תיבת הגה כוח, כמו שאמר קומפי.

כנראה שזהו ההבדל.

אפשר לסגור את הוויכוח ביננו :mad:

אז אתה מזמין אותי לארוחה? :wink:

הכל תמיד ברוח טובה :p

כולנו כאן לומדים אחד מהשני.

בידידות

אריאל :wink:

• תוכן חדש...