Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גנט 16 ב ZX [שאלה]

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8199 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש בעייה בכנף האחורית משום שהצמיג "יושב" בתוכה.

הבעיה היא ברוחב הצמיג (ספייסרים יחריפו את הבעייה) מה הרוחב שאתה רוצה לשים?

כנראה שתצטרך "להוציא" את הכנף החוצה (פחחות).

לגבי אישורים, יהיה לך קשה לקבל משום שהמידה המקסימלית שיצרו איתה zx היא 15".

יובל.

פורסם

הגנטים הם בגודל 205.55.16 , לא מדובר בדגם ה 16V ככה שבכל זאת יש את הבעיה של הכנף האחורית . כמה בערך אמורה לעלות עבודת פחחות כזאת ?

פורסם
הגנטים הם בגודל 205.55.16 , לא מדובר בדגם ה 16V ככה שבכל זאת יש את הבעיה של הכנף האחורית . כמה בערך אמורה לעלות עבודת פחחות כזאת ?

רק פחח יוכל להגיד לך.

תלוי גם כמובן בטיב העבודה.

אני למשל יכול לעשות לך את זה בחינם עם פטיש 5 קילו. :lol:

מה שכן, אני לא ראיתי כזאת מידה על וולקן עדיין, וראיתי וולקנים עם 200+ כ"ס.

הם שמו 15" ורוחב של 195. אם היה אפשר יותר, אני מניח שהם היו שמים, כי הרכב די חופר גם בשלישי. :evil:

יובל.

פורסם

לא מדוייק מה שנאמר כאן ...

אתה יכול לשים גם ג'נט 17" , כל זמן שתשמור על הקוטר המקורי של הגלגל , וזה ע"י התאמת חתך צמיג נמוך יותר ככך שגודל החישוק עולה ( וזה כמובן , בהתאמה מלאה לחישוב הרדיוס המקורי ! )

הבעייה העיקרית היא באופסט ( OFFSET) , המרחק ממרכז הגלגל כלפי חוץ , או העומק שלו .

עפ"י כמה שאני יודע , האופסט הלא בעייתי הוא 6" או 6.5" והוא גם המקסימלי שיכנס ללא מתיחה חיצונית של הכנף כלפי חוץ . מכיוון הגלגל החוצה .

"...You CanT Make a Hoe a House Wife"

Dr. Dre , 2001

דוד גודלי , תעשה לי ילד פג !!

פורסם
לא מדוייק מה שנאמר כאן ...

אתה יכול לשים גם ג'נט 17" , כל זמן שתשמור על הקוטר המקורי של הגלגל , וזה ע"י התאמת חתך צמיג נמוך יותר ככך שגודל החישוק עולה ( וזה כמובן , בהתאמה מלאה לחישוב הרדיוס המקורי ! )

הבעייה העיקרית היא באופסט ( OFFSET) , המרחק ממרכז הגלגל כלפי חוץ , או העומק שלו .

עפ"י כמה שאני יודע , האופסט הלא בעייתי הוא 6" או 6.5" והוא גם המקסימלי שיכנס ללא מתיחה חיצונית של הכנף כלפי חוץ . מכיוון הגלגל החוצה .

6.5" נשמע לי אופסט מטורף אבל אולי אני מתבלבל פה ביחידות.

על כל פנים למיטב זכרוני על הוולקן יש במקור 185/55R14

אתה מדבר על להגדיל בשני ס"מ את רוחב הצמיג וזה לא נשמע לי בעייתי בגלגל אחורי שאינו פונה כי זה בסה"כ ס"מ באופסט, אבל איך ישפיעה פה ההיגוי הפסיבי ואיך זה יסתדר בקדמיים זו שאלה שאני ממש לא בטוח לגביה.

אבל העניין החשוב באמת זה לא הרוחב אלא הקוטר.

אתה הולך להגדיל קוטר ב-7.5~ ס"מ :shock: זה מטורף.

ספק גדול אם זה ייכנס בבית הגלגל!

יש פה עבודת פחחות רצינית שלא לדבר על השפעה אדירה על התנהגות הרכב ומשיכת המנוע.

המומנט בגלגלים יורד ביותר מ-10% (הוא נמצא ביחס הפוך לרדיוס).

ההילוכים מתארכים.

אתה חייב להוריד יחס סופי בגיר כדי לפצות על כל זה!

מעבר לכך מרכז הכובד עולה בכמעט ארבע ס"מ

אם אתה עדיין שוקל את זה ברצינות אז תפנה לחזי הוא עשה דברים כאלה די הרבה והוא מכיר את העבודה וההשלכות. 050-440721

אתה נעול על המידה הזו דוקא?

אולי תוריד את החתך ל40 אפילו 35 ואז אתה נשאר קרוב לקוטר המקורי.

כמובן שלהשיג צמיגים מתאימים זה כבר סיפור אחר שלא לדבר על מחיר :wink:

פורסם

אופסט נורמלי של רכבי פיז'ו סיטרואן מהדגמים היותר ישנים הוא 6"-6.5" .

מדובר על עומק הג'נט = כמה שהג'נט בולט מהרכב החוצה .

לגבי מידות הצמיג , המספר המייצג את חתך הצמיג הוא אחוז מרוחב הצמיג .

החישוב לגבי צמיג 185\55\14 .

185 מ"מ * 55% .

וזה יתן לך את גובה הדופן במ"מ לצורך העניין 10.17 ס"מ .

קח את גובה הדופן , תחבר לרדיוס הגלגל וקבלת מספר מסוים . אם תשמור על הנתון הזה תוך כדי שילוב של צמיג עם דופן קטנה יותר ורדיוס גלגל גדול יותר תוכל להכניס אותו לבית הגלגל ללא שום בעיה .

מנסיון , של חבר . בוולקן נכנס 195\15\55או50 הבעייה הייתה באופסט של הג'נט שהיה קצת חריג 6.5" או 7" ( ג'נט של ספידליין ) .

את הבעיה פתרנו באמצעות מקבת כבד משקל וכח פיזי מתון למתיחת הכנף .

Dr. Dre , 2001

פורסם
אופסט נורמלי של רכבי פיז'ו סיטרואן מהדגמים היותר ישנים הוא 6"-6.5" .

מדובר על עומק הג'נט = כמה שהג'נט בולט מהרכב החוצה .

לגבי מידות הצמיג , המספר המייצג את חתך הצמיג הוא אחוז מרוחב הצמיג .

החישוב לגבי צמיג 185\55\14 .

185 מ"מ * 55% .

וזה יתן לך את גובה הדופן במ"מ לצורך העניין 10.17 ס"מ .

קח את גובה הדופן , תחבר לרדיוס הגלגל וקבלת מספר מסוים . אם תשמור על הנתון הזה תוך כדי שילוב של צמיג עם דופן קטנה יותר ורדיוס גלגל גדול יותר תוכל להכניס אותו לבית הגלגל ללא שום בעיה .

מנסיון , של חבר . בוולקן נכנס 195\15\55או50 הבעייה הייתה באופסט של הג'נט שהיה קצת חריג 6.5" או 7" ( ג'נט של ספידליין ) .

את הבעיה פתרנו באמצעות מקבת כבד משקל וכח פיזי מתון למתיחת הכנף .

אתה מדבר על רוחב הג'נט ולמיטב הבנתי אופסט הוא המרחק בין משטח המגע עם הנבה למרכז הג'נט. אני לא סגור על ההגדרה המדוייקת אבל אני בטוח שזה לא רוחב הג'נט.

פורסם

זה בהחלט ההגדרה של אופסט ... לא יכלתי להסביר את זה טוב יותר .

ג'נט סטנדרטי הוא בעל OFFSET של 6" .

Dr. Dre , 2001

פורסם

אבל כל רוחב הצמיג הוא 7.5" והג'נט בד"כ קטן מרוחב הצמיג אז הוא באזור 6"-6.5"

לא מתקבל על הדעת שאופסט ברכבים שלנו בולט החוצה מהגלגל.

אופסטים שאני מכיר נמדדים במ"מ והם באזור של כמה עשרות מ"מ - כלומר באזור ה 2" ומטה.

אני מודה שאני לא מבין גדול בזה ומעולם לא התעמקתי בנושא אבל מה שאתה אומר ממש לא מסתדר.

אם אתה יכל לעשות לי סדר אז אשמח.

• תוכן חדש...