טכני, אחזקה וטיפולים
כאן אפשר לשאול שאלות טכניות על נורות אזהרה, טיפולים שוטפים ותיקונים, צמיגים וכל דבר אחר שאפשר לשבור ו/או מלכלך כשנוגעים בו, וגם לבקש המלצות לבעלי מקצוע או מוסכים.
הנחיות וכללים מחייבים לכתיבה בפורום הטכני
חברים יקרים, להלן כללי הפורום הטכני, הנגזרים מכללי הפורום הכלליים ומוסיפים עליהם. במידה וכללי הפורום הכלליים אינם זכורים לכן זה הזמן לרעננם. הנחיות הכתיבה בפורום הטכני כתובות בלשון זכר או בלשון רבים, אך הם מתייחסים לגולשים ולגולשות כאחד (וכאחת). הרשימה ערוכה לפי סדר שרירותי.
הגישה לתגובות בפורום מוגבלת. כולם יכולים לפתוח שרשורים חדשים ולהגיב בשרשורים שהם עצמם יפתחו, אך כדי לשמור על רמה גבוהה ומקצועית ככל האפשר של התגובות לשרשורים קיימים - לא כולם יכולים להגיב בשרשורים קיימים.
אם יש לכם משהו שאתם ממש רוצים להגיד וממש חושבים שיעזור, אתם מוזמנים לשלוח את ההודעה לי או לאחד המנהלים האחרים עם קישור לשרשור המדובר והסבר מדוע אתם חושבים שההודעה הזו תורמת לשרשור.
1. אם אתם לא יודעים, אל תכתבו.
2. אם אתם חושבים, תכתבו שאתם חושבים.
3. אי לכך - מנהלי הפורום הטכני הם הסמכות העליונה, הסופית והיחידה לגבי נכונותה של כל הודעה/דעה/אמירה/עצה.
4. בגלל הרגישות הרבה בפורום הטכני, מנהלי הפורום הטכני שומרים לעצמם את הזכות למחוק כל הודעה, להרחיק כל משתמש באופן זמני/לצמיתות, בין אם אותו משתמש הפר את חוקי האתר הכללים ובין אם לא. אם זה קרה לכם, זה כי זה הגיע לכם. אל תבואו להתלונן על זה.
5. חובת שימוש במנוע חיפוש טרם פתיחת שרשור חדש: אין לפרסם נושא חדש מבלי שמיציתם מידע הקיים בשרשורים ישנים ע"י חיפוש בפורום כאן.
6. נושאים אסורים לפרסום ב"טכני": אין לפרסם נושאים שאינם טכניים מתחום הרכב. בכלל זה חוו"ד על בעלי מקצוע ועסקים. לשם כך קיים פורום מיוחד.
6א. נושאים ותגובות אסורים (לשון הרע): אין לפרסם נושאים שכוללים השמצות של עסקים. להרחבה, קראו כאן.
7. כותרת: הכותרת הינה מהותית וכותרת שאינה עונה להגדרה מדויקת תביא למחיקת או נעילת הנושא: הכותרת חייבת להכיל את הפרטים הבאים: סוג הרכב, דגם, שנתון ומהות העניין/בעיה.
8. סימנים אסורים לשימוש: אין להשמש בסימנים לא תקניים כגון '|', אין להשתמש בסימנים מרובים כגון ..., ??? או סימנים לא ברורים אחרים. תו אחד מכל סוג יהיה ברור בהחלט.
9. לעניין שאלות כלליות ועניינים "דחופים" ו"עזרות למינהן": שאלה כללית שלא קשורה לרכב מסויים יש לציין בפשטות "כללי" או "שאלה כללית" בתחילה הכותרת ואת מהות העניין. אין לרשום בכלל ובכותרת בפרט, מלים וביטויים מיותרים כגון "דחוף" "עזרה דחופה בבקשה" וכו', זה ברור. בשביל זה אנחנו כאן.
10. מידע חיוני ונוסף שנכון לציין בשרשור: בהתאם לעניין יש לציין פרטים מדוייקים לשאלה הנשאלת. בשאלות הקשורות לבעיות מכניות ו/או תקלות מנוע, כדאי לציין (בגוף ההודעה) את סוג תיבת ההילוכים, קוד מנוע (מופיע ברישיון הרכב) וכן איזור בארץ במידה והנכם מבקשים הפניה לבעל מקצוע/עסק מסוים.
11. ציטוט הודעות: אם אתה מגיב להודעה שמעליך אין לצטט אותה, ממילא היא עוקבת.
12. כבוד הדדי והתייחסות עניינית לנושא: יש להתייחס בכבוד לחברי הפורום וכן יש להתייחס עניינית לנושא הטכני בלבד. "ציונים" וביקורות לגופו של משתמש ימחקו מיידית ויגררו התראה.
13. מאפייני צ'אט אסורים: "אחי" - איסור מוחלט להשתמש במילה זו בפורום. אם הוא אחיך, דבר איתו בבית. הפורום הינו פורום טכני מכובד ולא צ'אט. מאפייני צ'אט כמו "חחח" וכו, אסורים בתכלית האיסור.
14. עברית ראויה. יש לרשום בעברית ראויה, לרבות סימני פיסוק, סימן שאלה כאשר שואלים שאלה, ונקודה בסוף משפט. בנוסף, קיצורי דרך כמו למשל "תאוטו" (= את האוטו), אסורים.
15. התנהלות מול מנהלים: יש להשמע להוראות המנהלים, גם אם אתם חושבים אחרת. השגות נא לשלוח בה"פ, אל המנהל, בצורה מכובדת. דברו אלינו כמו שאתם רוצים שאנחנו נדבר אליכם.
16. שרשורים כפולים של אותו המשתמש: במידה ופתחתם שרשור בעניין מסוים ואתם רוצים לעדכן - המשיכו בשרשור המקורי. אין לפתוח שרשור נוסף באותו עניין.
17. התניה מהותית להקפצות שרשורים: אין להקפיץ שרשורים בטרם חלפו 24 שעות מרגע פתיחתם, ואין להקפיץ שרשורים ישנים באם המידע החדש אינו מועיל או רלוונטית לנושא השרשור המקורי.
- כל התגובות/עצות/הודעות בפורום הטכני הינם בגדר המלצה ו/או חוות דעת בלבד.
-
השימוש במידע הינו באחריותו הבלעדית של המשתמש.
-
הנהלת קארספורום איננה אחראית לטיב המידע ו/או מהימנותו.
-
הנהלת קארספורום לא תהיה אחראית בשום צורה לכל נזק ישיר ו/או עקיף, סיבתי ו/או תוצאתי שיגרם כתוצאה משימוש במידע שבפורום.
באיחולי גלישה מהנה ומשכילה - צוות מנהלי קארספורום.
178,326 נושאים בפורום הזה
-
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 570 צפיות
היי, אשמח להמלצות על ברגי נעילה לגנטים. תודה.
הודעה אחרונה מאת om2, -
-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 5 תגובות
- 1 אלף צפיות
בוקר טוב. הניסאן שלנו (קשקאי 2015) מתחילה להחזיר ציוד, והריפוד מעל תא הנוסעים האחורי מתחיל להתעופף בחלל הרכב. אשמח להמלצות על רפד רכב באזור מודיעין, ואם מישהו בתחום כבר - הערכה, אפילו גסה, של עלות תיקון. תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת yosefy, -
-
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 553 צפיות
שלום מדובר אל קייה פורטה 2015 מתחילת נסיעה הנורה מהבהבת ולאחר מיכן דלוקה באופן קבוע ניסיתי לבדוק אוויר בכל הצמיגים ולא היה חסר הסורק תקלות מביא קוד C2121 האם זה קוד תקלה כללי בחיישנים או שהוא מצביע על גלגל ספציפי תודה
הודעה אחרונה מאת Tom_22, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 631 צפיות
לא ניכנס איך זה קרה {בגדול- פיצוץ של צינור שמן ברקס בירידות של ים המלח בלה בלה בלה נשבר העסק שם} פתחתי את הדלת החזרתי אותו למסילה, סידרתי יפה והוא כמובן יוצא מהמסילה ונופל שוב. נראה שהפלסטיק שם נשבר. ראיתי איך מחליפים. נראה פשוט על פניו. ואני מוכן לנסות. מקסימום נשלם 700-1000 שקל לאלפרד בירושלים שיתקן עכשיו, מאיפה אני מזמין את הפלסטיק הזה? תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת ELI001, -
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 402 צפיות
ברשותי יונדאי סנטה פה 2008 בנזין עם הסבה לגז באמצע נסיעה האוטו נכבה לא נותן חשמל בכלל חוץ מנורת esp ו abs חברתי מחשב זה התקלות שנותן לי אשמח לעצה מה הבעיה
הודעה אחרונה מאת EliC25, -
מהי הסיבה לכך שמנוע שאוכל שמן מעשן לפעמים ולא תמיד?
הודעה אחרונה מאת Buki, -
- 4 עוקבים
- 10 תגובות
- 465 צפיות
יש לי יונדאי אקורד 2012 שבוע אחרי שהחלפתי נורית לוחית רישוי אחורית בגלל הטסט מנורה של פיליפס שמתאימה לזה וגם במתח הדרוש נשרפה, רק נורה אחת מתוך שתיים, האם פיוז זה הבעיה? בנוסף לא מצליח לאתר בספר רכב איזה פיוז זה
הודעה אחרונה מאת Camaro 92, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 17 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום לכולם יש לי פורד פוקוס 2012 מונע על גז. לאחרונה התחילה תקלה, קצת אחרי תחילת הנסיעה המנוע מאבד קצת כוח, ואחר כך נדלקת נורה צהובה ולפעמים היא מהבהבת, זה קורה רק בנסיעה קצת מאומצת כשעוזבים את הגז זה נכבה. בבדיקת מחשב עולה תקלה P0304- מיס פייר צילינדר 4. החליפו לאוטו פלגים קויל וחוטי הצתה וזה לא פתר את הבעיה. החלפת מזרק מפירוק בצילינדר 4 גם לא פתרה את הבעיה. מחרתיים אני יעשה בדיקת קומפרסיה לוודא סופית, אבל בינתיים יש עוד סיבה אפשרית שפספסתי? כמו"כ יש למישהו מושג איפה משיגים גומיות למזרקים באיזור בית שמש?
הודעה אחרונה מאת מאזדה 3, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 473 צפיות
החלפתי לאחרונה קלאץ' חדש וגלגל תנופה. כמה ימים לאחר מכן, המנוע נכבה במהלך נסיעה. לאחר התנעה מחדש, שילוב D או R לא מזיזים את הרכב בלחיצה על הגז. אחרי שהרכב מתקרר, מתניעים והרכב נוסע ללא בעיה. לפני שנתיים קרתה לי תקלה דומה ברכב, שנפתרה באמצעות החלפת חיישן קראנק (חיישן קראנקשאפט, או גל ארכובה). במוסך הגירים, בדקו ומתנערים. אין אף קוד תקלה, והבעיה לא חזרה על עצמה בבדיקת נסיעה. הם גם לא מוכנים (לא יודעים?) לבדוק את החיישן. מכיוון שכבר השקעתי הרבה מאד כסף ברכב שלא שווה הרבה, אני לא מעוניין לנחש ולהחליף ללא צורך חיישן כשייתכן שזו תקלה אחרת. למישהו יש קצה חוט?
הודעה אחרונה מאת שאול רם, -
-
- אחראי פורום
- 7 עוקבים
- 17 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אתמול בערב הרכב לא הניע אז הנעתי אותו עם בוסטר, נסעתי איתו חצי שעה בערך בתוך העיר אבל בבוקר שוב פעם. כשהתקינו אותו בדקתי את המצבר והוא לפי התקן. עוד שאלה שמעניינת אותי אפילו יותר היא שמזמנים חברת גרירה הם שולחים רכב בא מחלץ ועושה בדיקה. הוא רואה שהמצבר מרוקן ומציע להחליף. אולי הבעיה היא שהמצבר לא מקבל טעינה. לפי מה הוא מחליט מה הבעיה? עוד משהו. אתמול בלילה נכנסתי לרכב כדי לסדר משהו במצלמה וכדי להפעיל אותה פתחתי את הסוויץ למשך 2 דקות מקסימום אחר כך רציתי להניע את הרכב ולפני שנכבה נתן לי הודעה "אקנומי מוד" ולא הניע שוב (רק עם בוסטר)
הודעה אחרונה מאת עדי-אל, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 361 צפיות
שאלה, יש לאישה קיה ריו 2017, לפני שבוע החליפו במוסך אורות חניה קדמיים מאז האישה מתלוננת שהיא לא יכולה לכבות אותם, במוסך אומרים שזה תקין ואין אופציה לכבות, שאלה בעצם מי צודק האישה ( כמו תמיד) או המוסך?
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 796 צפיות
היי Chevy Sonic RS נורת תקלה 89 קוד P0299 חוסר גדישה הוחלפו אטם מכסה שסתומים, סעפת יניקה וגומיות של הסלונואידים. עדיין יש בריחה מאיפשהו וכל פעם במאמץ של הרכב נדלקת הנורת תקלה. מישהו מכיר מוסך שמחזיק מכונת עשן? השיטה של קומפרסור ומים וסבון חמודה אבל לא יעילה במקרה שלי עדיפות לאיזור ירושלים אבל מוכן לנסוע לאן שצריך בשביל שמישהו מקצועי יסתכל על האוטו תודה 🙏
הודעה אחרונה מאת דובצע, -
- 6 עוקבים
- 8 תגובות
- 620 צפיות
שלום רב, שאלה לגבי גיר. כשאני מתקרב לרמזור אדום אני מעביר מ D לניוטראל ומשייט לכיוון הרמזור. וגם כשאני עומד ברמזור אני בהילוך ניוטראל. שאלה האם אני חוסך בשתי פעולות אלה בדלק? ושאלה נוספת, האם נגרם נזק לגיר אם נגיד אני מתקרב לרמזור אדום בניוטראל אבל אז מתחלף לרמזור ירוק ואני תוך כדי תנועה מחזיר מניוטראל ל D? אשמח לתשובות. תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת chrono, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 474 צפיות
היי אשמח לדעת אם יש איזה מחלות ידועות למנוע הזה
הודעה אחרונה מאת ארבע, -
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 802 צפיות
יש לי רכב טויטה ורס שנת 2011 יש לי נורת אזהרה שכתוב בה check vsc system - מה צריך לעשות? מה המשמעות?
הודעה אחרונה מאת TomerLL, -
- 4 עוקבים
- 4 תגובות
- 732 צפיות
היי, מחליף את האטם בית מצערת למאזדה 3 2009. הבנתי שכדאי לשים שמן כדי לסכך ושלא יתייבש. 1. איזה שמן/סיכוך לשים? שמן מנוע? סיליקון? 2. לשים משתי הצדדים של האטם?
הודעה אחרונה מאת Shab00, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 577 צפיות
היי קניתי לא מזמן אוטו ראשון, סקודה ייטי ידנית 2012 (מנוע 1.2). לאחרונה התחילו להדלק לי שתי נורות חיווי - הן נדלקות וכובות לסירוגין, מופיעות מדי פעם. 1. נורה אדומה של מצבר/חשמל - נדלקה יום אחד כשחניתי. התנעתי מחדש ונעלמה. מאז הופיעה עוד פעמים בודדות, תמיד נעלמת אחרי התנעה חוזרת של הרכב או לבד אחרי כמה דקות, ובדר"כ מופיעה רק במהירויות ממש קטנות, כמו חניה. יש לציין שהמצבר שלי חדש. 2. נורה צהובה של פנס, נדלקת לפעמים כשאני נוסעת בחושך ונשארת גם אם מניעים שוב באותו ערב. בדקתי את כל הפנסים והם עובדים. יש אולי אורות שאני לא יכולה לראות כשהרכב עומד? אולי אחד מהם תקול? מכירים תקלות שמתאימות לתסמינים? המוס…
הודעה אחרונה מאת CluelessGoblin, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 369 צפיות
1. מופיע כל הזמן בצג דרישת דיאגנוסטיקה 2. זה לא בעיה של מצבר סטארטופ החלפתי וזה לא עזר. 3. נעלמה הפונקציה של דימום מנוע ברמזור והנעה לאחר שחרור הברקס.
הודעה אחרונה מאת ispan, -
- 4 עוקבים
- 7 תגובות
- 628 צפיות
שלום לכולם, ברשותי קיה ספורטאז' 2015 במהלך עומס מגיעות ויברציות המורגשות בהגה ובגז. מוסך הבית לא עלה על התקלה. מבקש המלצה על מוסך לא מורשה באיזור דרום תל אביב בלבד, שמתמחה ברכבי קיה או שפשוט מקצועי דיו כדי לאתר את הבעיה. כמו כן אשמח לשמוע את דעתכם על "מוסך האח הגדול". תודה רבה
הודעה אחרונה מאת zaf, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 290 צפיות
יש לי הונדה סיויק הצ'באק 2016 , הבלמים לא רגישים בכלל, יש הרבה מרחב בדוושה כשלוחצים. הרפידות חדשות הוחלפו לא מזמן. עם חיבור למחשב זה מראה שיש תקלה בabs, הבנתי שזה מחלה בדגמים האלו, מה אפשר לעשות? ואיך אפשר לדעת מה בידיוק הבעיה?
הודעה אחרונה מאת Didi13, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
לאחי יש אופל אסטרה 2012, האם קיים לרכב הנ״ל כבל ותוכנה לשינוי הגדרות במחשב כמו שיש vcds לקבוצת vag? בדגם gtc ישנה תאורה מתחת לידית ההילוכים ובידיות של הדלתות, רואים את הנורות בשני המקומות אך בדלתות הן כבויות ומתחת ידית ההילוכים התאורה מאוד חלשה ובקושי נראת. כיצד ניתן להגביר את התאורה? תודה, בן.
הודעה אחרונה מאת emishel, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 328 צפיות
היי. הפוקוס מנוע 2000. לאחרונה רעידות בתא נוסעים. במוסך מרכזי אמרו אפשר לשפר עם תושבת מנוע. 1200 שח. אמרו שאם לא זה אז תושבת גיר. מניסיונכם- מה מומלץ לעשות כדי לשפר המצב בלי לשלם טלפי שקלים? אולי תושבת חליפית?
הודעה אחרונה מאת ergoz, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 305 צפיות
רכשתי רכב מאזדה 6 שנת 2021 דגם לוק'צרי מנוע 2000 ואני לא מוצא בספר טיפולים של הרכב איפה נמצא מדיד שמן גיר רציתי לדעת האם יש מדיד שמן גיר בדגם הזה? ובטוח שחייב להיות ואיפה זה נמצא במכה מנוע? תודה רז
הודעה אחרונה מאת Tom_22, -
- 9 עוקבים
- 17 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
מדובר בסוזוקי אלטו 2012 ידנית. אז ככה. הגעתי לטיפול. היה צריך להחליף נוזל קירור. הייתה לי הרגשה שממתעמעם אם ההחלפה. שאלתי את אחד הבנים. אם המכונאי מודה להחלפת נוזל הקירור. אמר שכן. מדי פעם הסתכלתי. שראית שהמכונאי פותח תפקק של הראדיאטור. חזרתי לשבת. תמיכל אבוי הוא מילאה. כי רוקנתי לפני הטיפול. אחרי הטיפול. וקבלת הרכב פתחתי מכסה מנוע. הכל היה נראה נקי מדאי. גם לא היה ריח חריף של הנוזל קירור. בדרך כלל יש. שחזרתי הביתה. הסתכלתי למטה. בדקתי תבורג ריקון של השמן. ואיפו שמרוקנים תנוזל קירור היה נקי.(הם בדרך כלל פותחים תפקק למטה). היה חשוד לי. התקשרתי למוסך למוחוורת ביקשתי לדבר אם אחד הבנים. ביקשתי שיסתכל במצלמות. טען שהוא לא יכול. אבל הוא טוען ראה …
הודעה אחרונה מאת yor2, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 466 צפיות
ברליגו 2011 כאשר אני מדליק אורות ראשיים אן איתות רק כאשר איין אורות ראשיים יש איתות אך איתות חירום עובדים עם אורות 2. האים יש אורות חניה מקדימה ברכב זה תודה מראש לעונים
הודעה אחרונה מאת Spid, -
-
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 262 צפיות
מחזיק כבר המון שנים טויוטה קורולה runx 2006, אמנם מתחוזקת, אבל לא ברמה הכי גבוהה והחלטתי לעשות יישור קו עם חלפים איכותיים. אחריי חיפושים בגוגל ו-chatgpt הגעתי לרשימה הנ״ל. אשמח לעוד זוג עיניים מנוסות שיכולות לאשר את זה - ראו טבלה בתחתית הדף. מעוניין להזמין מישראל (בשאיפה מחנות אחת), כי אני לא רוצה לחכות עם זה יותר מידי. אשמח לקבל המלצה לסוחר ישראלי אמין מאיזור המרכז/ירושלים (אני ירושלמי) חוץ מזה - 1. תושבות מנוע. עשיתי את הטעות והתקנתי לפני שנתיים תושבות חלופיות. אני מעוניין להחליף למקוריות - אשמח לשמוע חוו״ד לגבי האם יש טעם להזמין מחו״ל לאור עלויות מכס/שילוח. 2. בטסט אמרו לי שהתותבים של המשולשים כבר לקראת הסוף, אם אזמין תושבות, אני אר…
הודעה אחרונה מאת Lt. Dan, -
-
- אחראי פורום
- 9 עוקבים
- 23 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
מדובר ברכב: קיה פיקנטו 1.0 הרכב נסע 135K, עד כה החלפתי שמן מנוע כל 15K ק"מ. נתקלתי בהמלצות של מכונאים גם ברשת, גם בפורום כאן להחליף לפני 15K. באיזה קילומטרז' מומלץ להחליף בשביל לשמור יותר טוב על המנוע ? כל 10K ? 7.5K ?
הודעה אחרונה מאת tamir3000, -
-
- 4 עוקבים
- 11 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
טיפול 60 אלף למגאן גרנד קפה דיזל 2020. לקחתי הצעת מחיר מכמה מוסכים מומלצים פה בפורום: אורן שירותי רכב, מוסך גבע, מוסך המכונן. ההצעה הכי זולה: 1300 ש''ח ההצעה הכי יקרה: 2300 ש''ח. יש סיבה טובה לא לבחור בהצעה הכי זולה? מצד שני אם יש ערך מוסף ללכת למישהו מסוים, אני יכול לחיות עם זה.
הודעה אחרונה מאת Gauss, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 530 צפיות
אשמח לקישור להורדת ספר רכב לקיה פורטה תודה מראש לכולם
הודעה אחרונה מאת מרקורי, -
- 3 עוקבים
- 3 תגובות
- 641 צפיות
שואל עבור חברה: רכב פגע בה מאחורה במיצובישי פג'רו. על פניו נראה נזק של החלפת פגוש וקצת פחחות. היא שוקלת עם לתקן במוסך הסדר של הנהג הפוגע - מוסך שיא נתניה (מורשה מיצובישי). הביקורות בגוגל חלוקות.... אשמח להמלצה או דיס🙏
הודעה אחרונה מאת yairw,
-
מי מחובר 56 משתמשים רשומים, 11 אנונימיים, 477 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- asix
- עודדון
- ארז 1
- אורי מ.
- יוס123
- daniel.asu
- Night Driver
- עדי-אל
- malcishua
- פינדר
- SlowRide
- מחכה